gdje kupiti amortizere?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bmx

#1 gdje kupiti amortizere?

Post by bmx »

imam fiat punta i moram mijenjati zadnje amortizere. gdje je to najbolje raditi u sa i koliko bi me to moglo kostati, ako ko zna?
nineac

Post by nineac »

Neznam u sarajevu gdje ima, ali iz licnog iskustva potrazi Billstein-ove amortizere. za oko 5% su samo skuplji od KAYAB-e (koji su ruku na srce isto kvalitetni) ali su dosta bolji!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Kad je već pokrenuta tema, valjaju li Monroe šta? U usporedbi sa Kayaba-om na primjer. Kayaba proizvodi samo plinske amortizere za moje auto i cijena im je 196 km po komadu u Metalmercu (naravno puno). Monroe proizvodi i uljne ali vidio sam da se raja po nekim forumima žale na Monroe (kažu da je Sachs bolji). To me čudi jer je Monroe do nedavno bio najveći dobavljač amortizera za prvu ugradnju.
Jesu li kod mene tvornički uljni ili plinski (mislim da su uljni ali za svaki slučaj)?
sirah

Post by sirah »

ja kod billiya,

al je pravooooooooo skupo, gazdu mi zamalo šlag nije strefio kad sam rekao koliko su sva 4 reflex monroa.....

ali oni se barem jednom ugrađuju, ostalo po podrebi dopuni....
dugi

Post by dugi »

Ja sam koristio BOGE uljne amortizere i bio sam prezadovoljan.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

KAYABA zakon...:D...jedan me koshtao 98 KM...dva 196... plinski...dvije godine garancija...vrijede tih para narocito kad silazish sa trotoara...:D... :-) .

http://www.metalmerc.com/home_ba/servic ... kt_ba.html
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Pa ti si dobro prošao za mene je jedan Kayaba twin-tube plinski (Excel-G) ko dva tvoja!
Još samo kad bi mi neko odgovorio za Monroe.
Inače, u Golfa se serijski ugrađuju Monroe, Sachs ili Boge, pa eto Golfoljupci znaju šta uzeti...
Post Reply