Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ratata

#1 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by ratata »

svercere zaboravi, al ozbiljno...

svaki stadion ima ticket centar, a za svaku utakmicu (pored prodatih sezonskih karata i karata za clanove kluba koje ti spominjes) postoji odredjeni kontigent karata na prodaju za taj dan...al svercere zaobilazi u sirokom krugu
Bordolini

#2 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by Bordolini »

Idi na njihove navijacke forume a probaj i njihovu craigslist.org. Mi smo iz Amerike rezervisali karte za Emirates, White Hart Lane i Old Trafford. Kad smo dosli u Englesku nasli se s ljudima, platili i preuzeli karte, sve korektno zavrseno za sve 3 tekme.

Evo vidi ovdje kako to ide:
http://london.craigslist.co.uk/tix/
Better Man

#3 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by Better Man »

Tesko ces uspjeti legalno naci karte, jer su uglavnom unaprijed rasprodane. A da kupujes kod svercera ti se ne isplati, jer ces ih debelo platiti. I ako uspijes naci legalno karte da kupis, budi spreman da platis veliku cifru (50 do 100 funti za jednu kartu), jer karte nisu jeftine narocito ako igra neko od ovih velikih klubova.
kokuz_sa

#4 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by kokuz_sa »

Edin H.

#5 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by Edin H. »

Zavisi sta hoces da gledas, ali ti je u biti kako je napisao betterman.

Probaj ovu kombinaciju sto je rekao bordolini, ali ne znam koliko je to sigurno.
sinus

#6 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by sinus »

Suzie Q

#7 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by Suzie Q »

ja sam imala sličnu situaciju za Bundesligu, napisala sam mail klubovima domaćinima utakmica, objasnila situaciju, malo ubacila emocija i patetike i dobila karte.
svi klubovi su mi odgovorili i bili su mi voljni prodati karte a ako nisu imali za utakmicu koju sam željela ponudili su mi za neku drugu (buduću). odabrala sam najpogodnije, ja sam odavde iz banke uplatila odmah novac, oni su mi poštom poslali karte. dali su mi super mjesta za pristojnu cijenu. međutim, bitno je karte kupovati puno prije utakmice jer su neke rasprodane mnogo unaprijed. srećom pa se u normalnim zemljama raspored zna i po godinu dana unaprijed.

od tada kad god negdje planiram putovanje prvo pregledam raspored utakmica u toj zemlji :-)

zamolila bih te da podijeliš sa nama svoja iskustva u traženju karata da znamo
1in1000

#8 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by 1in1000 »

za tekme, 2,3 lige mozes odma direkt na stadionu kupit karte,..a za premier ligu bi ti preporucio da skontas koju tekmu hoces gledat otidji na navijacki forum te ekipe i obicno ima tema tickets i tu se mozes dogovorit sa ljudima da ti prodaju,..npr ljudi sa godisnjom kartom koji ne mogu otici na tekmu il tako,...uglavnom cijene su normalne nista pretjerano,...meni je lik prosle godine prodo ticket za 45GBP za Chelsea - Liverpool
Eborg

#9 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by Eborg »

Jednom je Nova TV pravila neku reportažu u Londonu, neka je velika Arsenalova utakmica bila. Kad zaustaviše nekog lika pred stadionom, pitaju ga nešto na engleskom a on skužio ko su i kaže: "Ma ja sam iz Sarajeva, došao malo pogledati utakmicu i tako to." :D Tako da vjerovatno ima dosta tih "turista", pogotovo Japanaca pa gledaj da izbjegneš švercere koji računaju na to. :)
ivka

#10 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by ivka »

Ima i neka Hrvatska agencija www.ticket-agent.info
le piaf

#11 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by le piaf »

Ja znam da jedna agencija u sa radi te aranzmane za utakmice, ali mora ici hotel sa kartom, ne mozes samo kartu kupiti.
unitedlover

#12 Re: Gdje kuopiti karte za englesku ligu

Post by unitedlover »

sa centrotransom....
Post Reply