agent_zero wrote:CartmanSA wrote:bio sam i u bugarskoj u varni koja je fantasticna... gradic od oko 300k ljudi ima more koje je drugacije od jadranskog (izgleda prljavo ali je ustvari samo muljovito) i dosta parkova i mjesta za hodanje i shoping... pored more duz cijele obale su klubovi u kojima svira PINK ali ima i finih mjesta... piva 0.5l 2.3KM a drugu ti daju gratis...
ako vam treba jos informacija slobodno pitajte

Hajde još malo detaljnijih informacija
Kakve su plaže, smještaj (cijene istog), cijene hrane... Eto piši čega god se sjetiš, a da je vrijedno spomena.
Hvala.

isao sam u sopstvenom aranzmanu na neki dugu turu oko 3500 km i od svega me je najvise odusevio solun i varna
varna je od prilike kao sarajevo samo sto ima more... more je potpuno drugacije od ovog jadranskog i ne ocekujte da cete vidjeti puno stijena, molova i super bistre vode

njihove plaze su uglavnom pjescane i zbog toga je i more mutno..
imaju dosta jeftinu hranu u restoranima recimo od 5 - 15 KM se fino moze jesti... piva je 2- 3 KM zavisno kakav je lokal..
sto se tice nocnog zivota: ko voli sarajevske bazene, barlotti i ta mjesta ima da se nauziva tamo. bugarska je poznata po katastrofalnoj muzici (mislim na ovo sto im je moderno, ne na tradicionalnu muziku).
diskoteke se protezu duz cijele plaze i u vecini njih svira PINK music i slicna sranja.. uz to naravno idu zenske u skladu sa tom muzikom... nekoliko parkiranih bentlija, super ultra porsea, mercedesa, masreatija itd. pored toga ima i par normalnih mjesta sa finom muzikom, salsom, nekim rockom, uglavnom mjesta gdje cete se osjecati vise nego OK.
varna ima dosta zelenila i parkova koje nude neke drustvene aktivnosti tipa mini golf i slicno...
smjestaj kako se sjecam u hotelu u centru je mene dolazio po 23 eur noc ali sam bas mogao pljunuti na centralni trg...
ima par onih velikih trznih centara u kojima mozete naci bas svasta i to po dosta povoljnim cijenama.
eto ako vas jos sta interesuje slobodno pitajte
ruta Sarajevo - Nis - Sofija - Varna = 1000 km