Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
P308

#601 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by P308 »

Warashii wrote:Ma joj i ta Albanija je haman kako te potrefi.
Neki dan se moja supruga vratila iz Albanije i nije bas donijela neke lijepe utiske. Bila je u Dracu, nemam pojma koji hotel i jest da je bila samo preko vikenda al veli da je prljavo pravo i da nije bas ni toliko jeftino, barem nije taj hotel.
Poredjenja radi je bila Pahuljica na Vlasicu koja je veli za 3 klase bolja a ovi su u Albaniji puno skuplji.
Opet meni je Albanija daleko jbmu :( .
Definitivno ako budu sta kenjali na granici Hrvatske palim za CG, a gdje, pojma nemam, samo znam da mi treba neko penzinersko mjesto bez diskoteka, kafana i sl.
Moja rodica je isla u Albaniju i isto kaze prljavo, i bilo mi je cudno kad mi je to rekla jer su svi odusevljeni.
shalla

#602 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by shalla »

Grčka je ove godine obećana zemlja za odmor :mrgreen:

Supruga i ja rezervisali 8 noćenja na bazi polupansiona - 1060 KM za oboje...

I to smo napravili kombinaciju:

- 3 noćenja u Perei, 20 kilometara od Soluna, tu će biti varijanta preko dana kupanje a popodne i navečer hodanje po Solunu;
- 5 noćenja u mjestu Mola Kalyva - Halkidiki, to je na nekih 100-ak kilometara od Soluna;

I jedan i drugi hotel sa 4*, i jedan i drugi su odmah na plaži (imaju svoju privatnu plažu) tako da mislim da je ova cijena presmiješna...

Jest da smo prekucali booking.com, nekih 10-ak dana smo intenzivno pregledali hotele ali vrijedilo je. Sa gorivom i putarinama nećemo preći 1500 KM za oboje, mislim da to nije tako strašno, platio bih sličnu cijenu u Hrvatskoj a ovako bar znam gdje sam bio...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#603 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Slo Burner »

Koliko to misliš da ce moci pokriti gorivo i putarine?
shalla

#604 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by shalla »

Slo Burner wrote:Koliko to misliš da ce moci pokriti gorivo i putarine?
Po Viamichelin.com, u jednom pravcu 118€. Dosta često putujem i Viamichelin je nekih 95% precizan što se tiče izračuna troškova benzina i putarina...
ljuspica

#605 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by ljuspica »

Nasla sam na internetu u Crnoj Gori cak za 3 eura sobu po 1 osobi. Dakle, put do CG sa busem je oko 70 KM povratna do Budve....i nekih 6 noci ispadne sve bez hrane 200 KM za 2 osobe....et ovo je super info za studente,penzionere i one sa kreditima, dakle za sve :)
madFlava

#606 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by madFlava »

Koja je bolja destinacija za mozda otici sa djevojkom na more, Sutomore ili Ulcinj ?
Posto smo u Makarskoj vec bili :) a Neum kontam da ce ove godine biti prepun ? :)
theTruePath

#607 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by theTruePath »

Turska

U Ulcinju sam bio prije par godina,bilo je fino
seoBIH

#608 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by seoBIH »

ljuspica wrote:Nasla sam na internetu u Crnoj Gori cak za 3 eura sobu po 1 osobi. Dakle, put do CG sa busem je oko 70 KM povratna do Budve....i nekih 6 noci ispadne sve bez hrane 200 KM za 2 osobe....et ovo je super info za studente,penzionere i one sa kreditima, dakle za sve :)
Jos da napises koje mejsto i koliko udaljeno od mora pa da vidimo da li je zaista tako bajno i sjajno :)
area51

#609 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by area51 »

madFlava wrote:Koja je bolja destinacija za mozda otici sa djevojkom na more, Sutomore ili Ulcinj ?
Posto smo u Makarskoj vec bili :) a Neum kontam da ce ove godine biti prepun ? :)
U Ulcinju su ti ljepše plaže a Sutomore ništa posebno.Ne bih ti preporučio ni jedno ni drugo.Po meni u CG Tivat i bliža okolina je najbolja destinacija.Blizu Kotor,Blizu Budva a i u Tivtu uveče nije loše.To je gradić na CG primorju koji se najviše "šlifovao" u zadnje vrijeme ako tako mogu reći
swanfilter

#610 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by swanfilter »

Znaci Tivtat je preporuka za CG?? Mene zanimaju dobra klopa i da se ima ono laganini izaci do u kasne sate. Ali, bez buke, onako, laganini da covjek uziva. Samo da nije umor od atmosfere .. Albanija je bila cilj do fakticki danas al sto vise citam, infrastruktura i higijena me odbijaju vise i vise ... I jos to, ako neko ima preporuku za smjestaj, kontakt ili .... Hvala lijepa ..
P308

#611 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by P308 »

Koje nase agencije imaju Grcku u ponudi sa prevozom?
area51

#612 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by area51 »

swanfilter wrote:Znaci Tivtat je preporuka za CG?? Mene zanimaju dobra klopa i da se ima ono laganini izaci do u kasne sate. Ali, bez buke, onako, laganini da covjek uziva. Samo da nije umor od atmosfere .. Albanija je bila cilj do fakticki danas al sto vise citam, infrastruktura i higijena me odbijaju vise i vise ... I jos to, ako neko ima preporuku za smjestaj, kontakt ili .... Hvala lijepa ..
Ja bih ti preporučio Tivat i okolinu,pogotovo onaj dio obale prema "plavim horizontima".
Za ostalo goglaj i telefon u ruke
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#613 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Slo Burner »

madFlava wrote:Koja je bolja destinacija za mozda otici sa djevojkom na more, Sutomore ili Ulcinj ?
Ulcinj je pravo daleko, ali je dosta jeftiniji, sa djevojkom bolji izbor definitivno. Nocni zivot je los, ali ako ides sa djevojkom to ti ne igra neku ulogu zar ne ? :D Imas dobre restorane sa jako prihvatljivikm ciejnama, osjecaces se ko Švabo kad dodjes. Velike pjescane plaze a i ljubitzelji nudizma ce definitivno doci na svoje :)
Pitarrr82

#614 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

area51 wrote:
U Ulcinju su ti ljepše plaže a Sutomore ništa posebno.Ne bih ti preporučio ni jedno ni drugo.Po meni u CG Tivat i bliža okolina je najbolja destinacija.Blizu Kotor,Blizu Budva a i u Tivtu uveče nije loše.To je gradić na CG primorju koji se najviše "šlifovao" u zadnje vrijeme ako tako mogu reći

Porto im je perverzija :thumbup:

http://www.portomontenegro.com/
area51

#615 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by area51 »

Pitarrr82 wrote:
area51 wrote:

Porto im je perverzija :thumbup:

http://www.portomontenegro.com/
Ma nije samo portomontenegro,nema dreke i gungule ko u Budvi.Dosta je mirnije i nekako urbanije.Kotor je na 10-tak km,trajektom koji je od Tivta nekih par kilometara eto te u Herceg novom za 15 minuta.Nije daleko ni Dubrovnik...
gidra

#616 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by gidra »

Slo Burner wrote:
Ulcinj je pravo daleko, ali je dosta jeftiniji, sa djevojkom bolji izbor definitivno. Nocni zivot je los, ali ako ides sa djevojkom to ti ne igra neku ulogu zar ne ? :D Imas dobre restorane sa jako prihvatljivikm ciejnama, osjecaces se ko Švabo kad dodjes. Velike pjescane plaze a i ljubitzelji nudizma ce definitivno doci na svoje :)
Nemoj sa djevojkom u Sutomore razočarat ćeš se. Niđe koka kao u Sutomoru :D
Obišao sam cijelu Jadransku obalu, i tvrdim da za manje para nema boljeg provoda i boljih žena od Sutomora, meni je čak i bolje od Budve. Sutomore je Ibizza za sva Hrvatska mjesta. Ovo kažem za raju do 26 godina koja su željna provoda.
Pitarrr82

#617 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

@area51

Svakako, bio sam prosle godine i od tada preporucujem redovno Tivat :)
area51

#618 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by area51 »

Pitarrr82 wrote:@area51

Naravno,kad je CG u pitanju :thumbup:
Andreja Kežman

#619 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Andreja Kežman »

Daj nam reci malo više o Tivtu, ja idem ove godine, pa se pitam šta je to tako dobro kao što ljudi pričaju :).
Pitarrr82

#620 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

Andreja Kežman wrote:

Daj nam reci malo više o Tivtu, ja idem ove godine, pa se pitam šta je to tako dobro kao što ljudi pričaju :).

Mogao bi se i vratiti unazad po ovoj temi ali evo napisem nesto nabrzaka, znaci Tivat nije neko mjesto za party 24/7, moze se naci ali je vise mirnije mjesto, s tim sto imas a vec je receno blizu Budvu za derneke, ako plaze ne odgovaraju tu je Plavi horizont, Kotor i Herceg Novi nisu nista dalje a ima se sta i vidjeti, brodicama za obici pa i otici do "Plave spilje".

Cijene nisu visoke, gdje sam ja spavao je bilo 10EUR po osobi apartman s klimom, tv, kuhinja, kupatilo a plaza nekih ne znam 7, 8m od apartmana. Troskovi hrane, pa i nekih izlazaka na veceru i slicno su dosta manji nego u Hr a ko voli i tamo kupovati nase proizvode od mlijeka pa nadalje se moze naci...

To bi ukratko bilo, ako te jos nesto interesuje pitaj ako uhvatim vremena mozda postavim i poneku sliku, mislim da jesam vec na nekoj od slicnih tema...
Pitarrr82

#621 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

Jedini minus od mene za komarce, ne znam radi li se sta protiv toga i da li to sto se radi nije dovoljno ali i to se rijesi s onim autanom ili kako se vec zove i onim dimnim svijecama :mrgreen:
area51

#622 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by area51 »

Andreja Kežman wrote:

Ma nije to sad nešto da "sjedneš na dupe" ali u odnosu na ostale gradove ili ti gradiće po CG je po meni najbolje.Položaj,cijene,izlasci...
devito

#623 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by devito »

gidra wrote:
Slo Burner wrote:
Nemoj sa djevojkom u Sutomore razočarat ćeš se. Niđe koka kao u Sutomoru :D
Obišao sam cijelu Jadransku obalu, i tvrdim da za manje para nema boljeg provoda i boljih žena od Sutomora, meni je čak i bolje od Budve. Sutomore je Ibizza za sva Hrvatska mjesta. Ovo kažem za raju do 26 godina koja su željna provoda.
E bas sam planirao ove godine u Sutomore,nisam nikada bio,ali jedva cekam,kazu da je lijepo i uzivancija prava.
Drago mi je sto je tako(Ibizza) :D
Andreja Kežman

#624 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Andreja Kežman »

Pitarrr82 wrote:
Andreja Kežman wrote:

Mogao bi se i vratiti unazad po ovoj temi ali evo napisem nesto nabrzaka, znaci Tivat nije neko mjesto za party 24/7, moze se naci ali je vise mirnije mjesto, s tim sto imas a vec je receno blizu Budvu za derneke, ako plaze ne odgovaraju tu je Plavi horizont, Kotor i Herceg Novi nisu nista dalje a ima se sta i vidjeti, brodicama za obici pa i otici do "Plave spilje".

Cijene nisu visoke, gdje sam ja spavao je bilo 10EUR po osobi apartman s klimom, tv, kuhinja, kupatilo a plaza nekih ne znam 7, 8m od apartmana. Troskovi hrane, pa i nekih izlazaka na veceru i slicno su dosta manji nego u Hr a ko voli i tamo kupovati nase proizvode od mlijeka pa nadalje se moze naci...

To bi ukratko bilo, ako te jos nesto interesuje pitaj ako uhvatim vremena mozda postavim i poneku sliku, mislim da jesam vec na nekoj od slicnih tema...
E hvala puno, tako sam nešto i očekivao, i tako nešto definitivno i želim ove godine :).

Još da navijaš za Želju, đe bi ti kraj bio :D.
Pitarrr82

#625 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Pitarrr82 »

Pomjeri se s mjesta, ja vec jesam i uzivaj u CG :mrgreen:
Post Reply