Gdje jeftino na more ove godine?
-
vnm
#26 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
zavisi koliko ti je auto. mene sa malim autom je izlazilo za 4 osobe negdje oko 300kn.
- Warashii
#27 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Evo po ovim sada cjenama ja racunam nekih 270kn za 4 osobe dakle to je to.vnm wrote:zavisi koliko ti je auto. mene sa malim autom je izlazilo za 4 osobe negdje oko 300kn.
Ma ima ovaj cjenovnik Jadrolinje koji gledam, ali obicno u sezoni cijene su vece
http://www.jadrolinija.hr/pdfs/stkn0101.pdf
Dakle to je, hvala puno.
-
perhan99
#28 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
to nije skupo i ja bih mogao nedje na more ove godine
- daxon
#29 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Veća je vjerovatnoća vidjeti asfaltiranje lokalnog puta nakon izbora, nego na Murteru naći smještaj do 30 KM po osobi.Moljito wrote:Pokušaj sa otokom Murter , može se doći autom ima most koji se diže dva puta dnevno. Blizu ti je Šibenik- Vodice - Primošten . Na otoku nema neke pretjerane zabave nije neka gužva sad za cijenu pokušaj malo proguglat !!!!
Otoci su generalno malo skuplji, za taj novac bi se mogao naći pristojan smještaj eventualno na Pelješcu koji uopšte nije loša destinacija, istražiti ponudu otoka Vis i eventualno Korčula. O Braču i Hvaru za te novce ne treba ni razmišljati, naravno, govorim o mjestima uz samu obalu.
- suzzy_q
#30 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Sve je jeftinije i BOLJE od Hrvatske.
Trebamo ih bojkotirati!
Trebamo ih bojkotirati!
- basicm
#31 Gdje jeftino na more ove godine?
Svima koji idu u lijepu nasu, zelim obilje fekalija u moru i hrani, kao i do sad.
Nemojte mi se uvrijediti, ali svi znamo da je tako.
- Warashii
#32 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
E da si barem jos necim dokazala tu tvrdnju jos bi ti i povjerovao.suzzy_q wrote:Sve je jeftinije i BOLJE od Hrvatske.
Trebamo ih bojkotirati!
Ja odem na more, ponesem odavdje skoro svu hranu i pice, natocim gorivo kod nas, ne placam spavanje jer idemo kod prijateljice i da mi ima nesto jeftinje?
JEdino sto platim jeste taj trajekt i boravisnu.
A i kada placam spavanje platim poznaniku iz BiH a ne platim trajekt jer nije na ostrvu, a placam u pola cijene, apartman , tj cijeli sprat kuce 50KM, i opet mi nema nigdje jeftinije.
Last edited by Warashii on 13/05/2012 15:31, edited 1 time in total.
- Warashii
#33 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
basicm wrote:Svima koji idu u lijepu nasu, zelim obilje fekalija u moru i hrani, kao i do sad.
haj hvala
-
smolsvoje
#34 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Nekada je kampiranje bilo za kokuze a sada su se cijene skoro izjednacile sa recimo hotelima do 3 zvjezdice. Mislim na malo bolje kampove. Ulcinj ima jako dobre kampove 100 m od Velike plaze i nije skupo. Ima i dosta divljih - privatnih kampova na Makarskoj rivijeri kao Boban , Dole, Uvala borova. Sve je uz more i nije preskupo. Jedino sto je dosta placeva vec rezervisano unaprijed . To je nova moda, skoro godinu a ponekad i 5 godina se unaprijed polozi kapara za lokaciju satora ili kucice.
Milina je proci u jesen i proljece vidjeti kako zapadni penzioneri provode svoje ''jeftinije'' dane u hrvatskim kampovima. Obicno budu izmedju 5 i 8 mjeseci ali donesu sa sobom od ''igle do lokomotive'' i zauzmu cca. 100 m2 prostora u prvo ili drugom redu do mora. 24 sata su polugoli, ne peru ves, ne suse, ne trose struju, vodu , deterdzent, omeksivace its itd.
Imaju sve od tusa (proveden) struje (provedena) satelitske (provedena)
Ma nikom nije ljepse nego njima i zato je moj izbor KAMP prije svega.
Robinson Crusoe
Milina je proci u jesen i proljece vidjeti kako zapadni penzioneri provode svoje ''jeftinije'' dane u hrvatskim kampovima. Obicno budu izmedju 5 i 8 mjeseci ali donesu sa sobom od ''igle do lokomotive'' i zauzmu cca. 100 m2 prostora u prvo ili drugom redu do mora. 24 sata su polugoli, ne peru ves, ne suse, ne trose struju, vodu , deterdzent, omeksivace its itd.
Imaju sve od tusa (proveden) struje (provedena) satelitske (provedena)
Ma nikom nije ljepse nego njima i zato je moj izbor KAMP prije svega.
Robinson Crusoe
-
palamuda
#35 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Ja bi predložio al ne znam smijem li od ovih policajaca što dežuraju i ljetuju po Azurnoj obali i Španiji.
15 eura smještaj Gradac, Brist, Podaca,Drvenik, veliki dio Pelješca, ustvari cijeli. Nisu neki prijedlozi, al za taj budžet sa djevojkom bit će ti sasvim ok.
15 eura smještaj Gradac, Brist, Podaca,Drvenik, veliki dio Pelješca, ustvari cijeli. Nisu neki prijedlozi, al za taj budžet sa djevojkom bit će ti sasvim ok.
-
krtica_
#36 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Staaaaa?suzzy_q wrote:Sve je jeftinije i BOLJE od Hrvatske.
Trebamo ih bojkotirati!
Dokazi kolegice, dokazi?
- jazzer
#37 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Za te pare jarane mozes samo na Goli otokFriendlyPlace wrote:Ima li itko kakvih saznanja gdje se može prenočiti na moru do nekih cca 15tak eura po osobi.A pomogučnošću da nije kopno jer su velike gužve
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
kod rodbine

- bpsang
#39 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Ima li koja da djelimo vreču po pola
besplatna vožnja, ne trebaju nam krpice
besplatna vožnja, ne trebaju nam krpice
-
grga13
#40 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Evo pitao sam jarana sto je ljetovao na Braču prošlo ljeto za 15 eura.Veli da mu je bilo super.Malo je stariji namještaj ali je čisto i uredno.Sobe imaju svoj wc, tuš, i on je imao balkon s pogledom na more.Ima nekoliko zajedničkih kuhinja,tako da se može i kafa skuhati.A može se i ručak naručiti u dogovoru, riba itd.Vlasnik je mlađi tip, otvori objekat samo preko sezone a inače Bosanac.Neznam smijem li staviti njegovu web ili mail.pa javite mi se na privatno pa ću vam poslati koga zanima.FriendlyPlace wrote:Ima li itko kakvih saznanja gdje se može prenočiti na moru do nekih cca 15tak eura po osobi.A pomogučnošću da nije kopno jer su velike gužve
-
amiraga1
#41 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
ja zivim na viru kod zadra ko je zainteresovan neka posalje poruku da se dogovorimo .Imam studio ssa kuhinjom kreveti kauc moze spavat 4 osobe isto imam sa 2 spavace sobe amir pozdrav
-
shambho
#42 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Trpanj.. Trajekt dodje oko 20 km+50 km povratna vozom. Uglavnom Peljesac. Mislim poluotok je al' nije navala k'o biva mrvicu je manja guzva.
Fazon je samo kad se ide.. Pocetkom juna, krajem avgusta se moze naci za tu cijenu, u julu skoro nemoguce..
U septembru moze i za 12 eura..
Prosle godine se uvjerih trazeci da je Istra dosta jeftinija od Dalmacije.. Samo te onda prevoz malo vise izadje.
I nasla sam par nepoznatih mjesta na otocima gdje se za smijesne pare moze naci soba (guglati..), samo to su ona mjesta sto sest kuca imaju..
Sretno u svakom slucaju.
Fazon je samo kad se ide.. Pocetkom juna, krajem avgusta se moze naci za tu cijenu, u julu skoro nemoguce..
U septembru moze i za 12 eura..
Prosle godine se uvjerih trazeci da je Istra dosta jeftinija od Dalmacije.. Samo te onda prevoz malo vise izadje.
I nasla sam par nepoznatih mjesta na otocima gdje se za smijesne pare moze naci soba (guglati..), samo to su ona mjesta sto sest kuca imaju..
Sretno u svakom slucaju.
-
FriendlyPlace
#43 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Evo kako sam započeo ovu temu, imam moralnu odgovornost da kažem da sam našao smještaj i to na Braču.(Zahvla Grgi13).Čuo sam se sa tipom, vidio slike, kontaktirao koji su bili prošle godine.Sve super.I to za 15 eura.Tip će doći po nas na trajekt.Netrebam plačati za auto.Objekat je cca 15tak soba.Roštilj.Možemo i sami sebi skuhat a može i on, riba, itd.Terasa ko u prići-A plaža 100m.ja idem na Brač.Ali ima jedan uvjet.Reko mi je da kako smo Bosanci da ponesem litru šljive jer tamo je samo loza.I trampit ćemo za vino.Tko hoće kontakt nek se javi.
- putujucidzindas
#44 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
ja se par posljednjih godina drzim Mljeta, i to ne dijela koji je nacionalni park, vec mjesta koje se zove Saplunara - 10 kuca, pjescane plaze, malo turista, svi su nesto sretni i veseli, pozdravljaju ljudi jedni druge usput, totalna pozitiva. ljudi kod kojih idemo izdaju sobe dvokrevetne s klimom i friziderom za 20 eura po SOBI u junu i septembru, odnosno 30 eura u julu i avgustu. meni vise nigdje nema odmora nego tamo
s gazdom ponekad odemo u lignje, u ribu i sta ja znam sta vec ne (kome nije mrsko poraniti), uvecer bude i vecera ono sto donesemo. moze se dogovoriti i rostilj ili kuhanje u njihovoj kuhinji. eto, koga zanima, saljem kontakt.
- daxon
#45 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
O kom bračkom mjestu je riječ?FriendlyPlace wrote:Tko hoće kontakt nek se javi.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
svemirska_vjeverica
- Hopkins
#48 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
je li ko bio u istri, kakve su tamo cijene smjestaja? Jos me interesuje kolike su razlike u cijenama u restoranima i kaficima izmedju npr dalmacije i istre?
-
Ambrozija
#50 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Mislim da za taj novac jedino na Korculi mozes naci neki smjestaj, sto se tice otoka. Barem je moglo prethodnih godina. Ali budi spreman ici i nesto vise od toga. (pogotov u julu i avgustu)
Inace Korcula je prelijepa ali je podaleko i putuje se baaaas dugo. Trajekt ide iz Drvenika direktno na Korculi ili iz Ploca ide do Trpnja pa se ti vozis do Orebica pa od Orebica ponovo trajet do Korcule
EDIT: Tek sam procitala da si pronasao na Bracu i iznenadila se...Ako je Bol, onda
Ako je neko drugo mjesto, onda bas i nisam odusevljena, obisla sam skoro sva mjesta na Bracu....
A sto se tice Korcule, samo cu napomenuti da konkretno u gradu Korculi ima jako malo sljuncanih i pjescanih plaza. Ako vam ne smetaju stijene, onda ce vam biti super
Inace Korcula je prelijepa ali je podaleko i putuje se baaaas dugo. Trajekt ide iz Drvenika direktno na Korculi ili iz Ploca ide do Trpnja pa se ti vozis do Orebica pa od Orebica ponovo trajet do Korcule
EDIT: Tek sam procitala da si pronasao na Bracu i iznenadila se...Ako je Bol, onda
A sto se tice Korcule, samo cu napomenuti da konkretno u gradu Korculi ima jako malo sljuncanih i pjescanih plaza. Ako vam ne smetaju stijene, onda ce vam biti super