Gdje jeftino na more ove godine?
-
Ko to smat
#226 Re: Gdje na more
Jeste li vi culi za Istru slucajno ili nesmijete dalje od Makarske .Idem vec 2 ljeta u Istru a spremam se i ove.Apartman je 50 eura,lignje na zaru 40-50 kuna,mjesano meso 60 kuna,piva 10-12 kuna pice 30 kuna dakle jeftinije nego u sarajevu,o ljubaznosti i ostalom nema smisla diskutovati,profesionalizam na nivou.Prijatno.Pogledajte malo slike Poreca i Rovinja pa se uvjerite.
-
shambho
#227 Re: Gdje na more
Ja sam prosle godine gledala al' ne poznajem te krajeve pa mi je sve izgledalo nekako daleko od centra i sl.. A i prevoz mi je bio upitan..par mjesta sto sam gledala cinilo mi se da bih morala presjedat..Ko to smat wrote:Jeste li vi culi za Istru slucajno ili nesmijete dalje od Makarske .Idem vec 2 ljeta u Istru a spremam se i ove.Apartman je 50 eura,lignje na zaru 40-50 kuna,mjesano meso 60 kuna,piva 10-12 kuna pice 30 kuna dakle jeftinije nego u sarajevu,o ljubaznosti i ostalom nema smisla diskutovati,profesionalizam na nivou.Prijatno.Pogledajte malo slike Poreca i Rovinja pa se uvjerite.
Kakvo je stanje s prevozom je l' ima buseva iz Sarajeva i kakve su cijene..? Koliko traje put?
- Revolucionar ★
#228 Re: Gdje na more
abd nista Hrvatska, djaba isprike djaba zajebancije, znam da nisu svi isti, ali dogadjaji od prosle godine su me ohladili .. a inace, dosta njih tamo daju los smjestaj za pare koje traze .. idemo put Crne Gore da ganjamo Ruskinje 
- vesela_sveska
#229 Re: Gdje na more
Ovo ljeto razmisljam o Istri,sta mi predlazes,imas li neki kontakt br.za smjestaj,nesto na obali.Ko to smat wrote:Jeste li vi culi za Istru slucajno ili nesmijete dalje od Makarske .Idem vec 2 ljeta u Istru a spremam se i ove.Apartman je 50 eura,lignje na zaru 40-50 kuna,mjesano meso 60 kuna,piva 10-12 kuna pice 30 kuna dakle jeftinije nego u sarajevu,o ljubaznosti i ostalom nema smisla diskutovati,profesionalizam na nivou.Prijatno.Pogledajte malo slike Poreca i Rovinja pa se uvjerite.
- vesela_sveska
#230 Re: Gdje na more
Revolucionar ★ wrote:abd nista Hrvatska, djaba isprike djaba zajebancije, znam da nisu svi isti, ali dogadjaji od prosle godine su me ohladili .. a inace, dosta njih tamo daju los smjestaj za pare koje traze .. idemo put Crne Gore da ganjamo Ruskinje
- Revolucionar ★
#231 Re: Gdje na more
vesela_sveska wrote:Revolucionar ★ wrote:abd nista Hrvatska, djaba isprike djaba zajebancije, znam da nisu svi isti, ali dogadjaji od prosle godine su me ohladili .. a inace, dosta njih tamo daju los smjestaj za pare koje traze .. idemo put Crne Gore da ganjamo Ruskinjeimas ih na svakih pola metra
- agent_zero
#232 Re: Gdje na more
Pa ta vrsta turizma koju ti imaš u planu nije za poređenje.elcaliente wrote:madner wrote:Pa to je cijena i u Hrvatskoj, sta je tako specijalno na tim slikama?
Bas sam i ja to htio reci, jos me ispadne jeftinije gorivo i sto hrane ponesem iz Bosne. Ja sam kontao da u Turskoj ovakav apartman kosta 40EUR za 5-6 osoba, koliko svi govore jeftino u Turskoj.
Ovdje govorimo o agencijskim ljetovanjima, hotelskom smještaju, plus all inclusive usluga, tu Hrvatska nema šta da traži u omjeru cijena - usluga, odnosno uloženo - dobijeno.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#233 Re: Gdje na more
Omiš? To ono gdje moraš ići 100 metara pa da ti voda bude do stomaka?nafaka123 wrote:Omis definitivno..Nas cetvero veliki apartman sa pogledom na more 40 eura.. 10 eura po osobi..
- Charmed30
#234 Re: Gdje na more
Evo samo da kazem par rijeci
Apartman u Ulcinju na maloj plazi 100 metara od mora za 5 osoba 28 eura , smjestaj nije neka sreca , ali u centru na rivi i sa odlicnim pogledom ..Hrana odlicna , cijene su ok , nesto slicno nasima .....
U koliko neko zeli ljetovati moze , ali neka se bazira na apartmane i smjestaj na velikoj plazi , gdje je kvalitetnije i uslovnije za 50 % , na moju zalost otkrih to zadnja dva dana boravka
Ove godine idem malo blize Budvi , mozda Bar ili Sutomore pa ako neko ima br telefona od smjestaja ili nesto za preporuciti bujrum na pwt
Hvala
Apartman u Ulcinju na maloj plazi 100 metara od mora za 5 osoba 28 eura , smjestaj nije neka sreca , ali u centru na rivi i sa odlicnim pogledom ..Hrana odlicna , cijene su ok , nesto slicno nasima .....
U koliko neko zeli ljetovati moze , ali neka se bazira na apartmane i smjestaj na velikoj plazi , gdje je kvalitetnije i uslovnije za 50 % , na moju zalost otkrih to zadnja dva dana boravka
Ove godine idem malo blize Budvi , mozda Bar ili Sutomore pa ako neko ima br telefona od smjestaja ili nesto za preporuciti bujrum na pwt
Hvala
-
Astrix
#235 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Posto vidim da vas ima ovdje dosta koji ste bili u CG, a vidim @Lud i ponosan da je bas upucen u sve, da mi malo pojasnite, konkretno Kotor, kakve su im to plaze, cistoca i to???
I cijene me zanimaju, koliko je smjestaj, lezaljke, suncobrani placa li se? Kraj augusta otprilike, i ako ima neko neki kontakt za smjestaj dole, bilo bi mi drago da ga podijeli sa mnom
I cijene me zanimaju, koliko je smjestaj, lezaljke, suncobrani placa li se? Kraj augusta otprilike, i ako ima neko neki kontakt za smjestaj dole, bilo bi mi drago da ga podijeli sa mnom
- mirnisan
#236 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
u hrvatskoj.naravno ako imas bankomat "svoje"banke.imam karticu unicredit bank i lako mi je naci bankomat.skidaju po zvanicnom kursu bez provizije.ja sve placam karticom(visa),em odgodjeno, em po kursu.gdje ces bolje.Hopkins wrote:Moze li mi neko reci je li isplatrnije KMove mijenjati u kune u BiH ili u Hrvatskoj?
-
Astrix
#238 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Da da znam, citao sam onaj tvoj post, samo me zanimalo jel isto tako i u Kotoru, u svakom slucaju hvala 
- adis.p
#239 Re: Gdje na more
Gdje je najbolje otic za ovako mladju raju.. planirali smo jedno 5-6-7 dana busom sa nekom organizacijom
Eh sad, gdje nije hrana toliko skupa, jer bruka nas ima i ne pada nam napamet nosit sve sa sobom
onda gdje ima ovako finih mjesta za izlaske navece? Gdje otic?

- agent_zero
#240 Re: Gdje na more
Da li je neko bio u Hurgadi (Egipat) i kako je tamo? Vidim jeftinije od Turske.
Svaka informacija je dobrodošla.
Svaka informacija je dobrodošla.
-
birun
#241 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Pozdrav!Da li je tacno da su cijene namirnica u Neumu slicne kao u Sarajevu?Unaprijed hvala na odgovoru 
- rinna0304
#242 Re: Gdje jeftino na more ove godine?
jel iko isao na more preko onih brojeva tel sto se nalaze na onim banderama
vidjeh juce neku ponudu s prevozom 160 km 8 dana kao ... al mi nesto te tako ponude ne izgledaju sigurno al eto opet da provjerim
i na fb sam isto neku grupu vidjela kao neka agencija najodmor ? imal ko neke info o tome
jer ove god planiram u cg i po agencijama u sa gledam al mi nesto sve preskupo za studentski novcanik 
- Dozer
#243 Re: Gdje na more
Hurgada je prelijepa, hoteli vrhunski (naravno oni sa 5s, ali skoro svi su takvi), more toplo i prepuno presarenih riba, vrlo je jeftino. Npr. i oni imaju kozu kao i Turci, ali dok je Truskoj kozna jakna min. 150KM, tamo je ista 50-100
. Cisto radi omjera.
E, jedino ne znam kako je sad sto se tice sigurnosti...
U sustini, kod njih nema da turisti koji su dosli organizovano pretjerano hodaju sami. Mogu, naravno, ali sve sto je organizovano, svaka grupa ima naoruzanu pratnju.
U sustini, kod njih nema da turisti koji su dosli organizovano pretjerano hodaju sami. Mogu, naravno, ali sve sto je organizovano, svaka grupa ima naoruzanu pratnju.
- agent_zero
#244 Re: Gdje na more
Jesi li bio dole?Dozer wrote:Hurgada je prelijepa, hoteli vrhunski (naravno oni sa 5s, ali skoro svi su takvi), more toplo i prepuno presarenih riba, vrlo je jeftino. Npr. i oni imaju kozu kao i Turci, ali dok je Truskoj kozna jakna min. 150KM, tamo je ista 50-100. Cisto radi omjera.
Meni rekoše da nema problema u tom dijelu, kriza je gore u Kairu.
-
Kapri
#245 Re: Gdje na more
Zna li neko kako je ove godine u Drveniku(malom) i koliko je jednokrevetna soba?
I jos me zanima ako neko zna-ima li voz za Split i koliko je povratna(ako ima nisam nesto upucena)
I jos me zanima ako neko zna-ima li voz za Split i koliko je povratna(ako ima nisam nesto upucena)
- Ringhio
#246 Re: Gdje na more
Prije par noci vratio se jedan moj poznanik sa godisnjeg odmora. Godisnji je proveo na Zakintosu. I ocaran je. Ja mislim da cu i ja najvjerovatnije tamo ako ne uspijem naci zajednicku rijec sa svojom rajom.
More je kristalno cisto, pokazivao mi je fotografije, plaze su prekrasne, a pazi sad, sobu u hotelu je placao, ni manje ni vise nego 10 Eura.
Nocenje je 10 Eura ! U hotelu !
Ja neki dan gledam linkove po Pagu sto se nudi, kontejnercina okrecena u bijelo i namjestena je oko 90-100 Eura, i to za jednu noc. Ako hoces da budes u prvom redu, odmah na plazi, moras doplatiti jos nekih 20-30 Eura. Ako hoces da ti se posteljina mijenja svako jutro, moras takodje doplatiti, zaboravio sam koliko.
Smijesno mi da pogledam, ostrvo u Hrvatskoj, i ostrvo i Grckoj. Ako hoces u Hrvatsku, za jedan dan smjestaja das onoliko koliko bi dao za 10 u Grckoj. Onda mi je pricao o odnosu osoblja prema turistima, o odnosu konobara i vlasnika barova. Pice jeste malo skupo za nase uslove, kako rece 5 Eura je pivo, kokteli su malo skuplji, ali na sam spomen da si iz Bosne jave se simpatije lokalaca. On je furao u neku birtiju, narucim kaze koktel, popijem, konobar donese 2 casice rakije, kaze od gazde, narucim drugi koktel popijem, konobar donese opet 2 casice neceg drugog, opet od gaze, i tako kaze dok ne izadjem na 4.
Ima se sta vidjeti, i ljudi te docekaju kao turistu, znajuci da ces potrositi onoliko koliko mozes. Ne docekuju te kao u Hrvatskoj da bi ti izbili bubrege cijenom svega, iskljucivali klimu, koju si ti uredno doplatio, i smatrali te poganim Bosancem koji jede paradajz i pastetu na plazi.
Malo je po meni Zakintos zajeban transporta sto se tice, ima se dosta voziti, a druga stvar je sto bi ja vise volio dole da odletim, samo nisam siguran za letove, ima li sta direktno na ostrvo ili se mora letjeti negdje drugo pa autobusom prebacivati. Morat cu to malo ispipati pa vidjeti kakve su solucije.
Na plazi je kako kaze sve mlad svijet, ima dosta partija, i vecinom su Englezi dole. Ako ide musko drustvo iskljucivo, da napomenem da su Engleskinje jako druzeljubiva bica i da bi se moglo nesto izganjati i za papire
Uglavnom...ako saberes 2 i 2, i sa gorivom do dole, ispadne te jeftinije more nego u Hrvatsku da ides, bilo gdje.
Vidjoh Sol Azur organizuje nesto 12 dana, prijevoz i smjestaj 600 i nesto marki, za jednu osobu. Cista racunica, Hrvatska, apartman 30 eura, nema sanse da ga nadjes jeftinije, 10 dana 300 eura, to jes 600 ovih nasih markica.
Hajd sad budi pametan pa se odluci....
More je kristalno cisto, pokazivao mi je fotografije, plaze su prekrasne, a pazi sad, sobu u hotelu je placao, ni manje ni vise nego 10 Eura.
Ja neki dan gledam linkove po Pagu sto se nudi, kontejnercina okrecena u bijelo i namjestena je oko 90-100 Eura, i to za jednu noc. Ako hoces da budes u prvom redu, odmah na plazi, moras doplatiti jos nekih 20-30 Eura. Ako hoces da ti se posteljina mijenja svako jutro, moras takodje doplatiti, zaboravio sam koliko.
Smijesno mi da pogledam, ostrvo u Hrvatskoj, i ostrvo i Grckoj. Ako hoces u Hrvatsku, za jedan dan smjestaja das onoliko koliko bi dao za 10 u Grckoj. Onda mi je pricao o odnosu osoblja prema turistima, o odnosu konobara i vlasnika barova. Pice jeste malo skupo za nase uslove, kako rece 5 Eura je pivo, kokteli su malo skuplji, ali na sam spomen da si iz Bosne jave se simpatije lokalaca. On je furao u neku birtiju, narucim kaze koktel, popijem, konobar donese 2 casice rakije, kaze od gazde, narucim drugi koktel popijem, konobar donese opet 2 casice neceg drugog, opet od gaze, i tako kaze dok ne izadjem na 4.
Ima se sta vidjeti, i ljudi te docekaju kao turistu, znajuci da ces potrositi onoliko koliko mozes. Ne docekuju te kao u Hrvatskoj da bi ti izbili bubrege cijenom svega, iskljucivali klimu, koju si ti uredno doplatio, i smatrali te poganim Bosancem koji jede paradajz i pastetu na plazi.
Malo je po meni Zakintos zajeban transporta sto se tice, ima se dosta voziti, a druga stvar je sto bi ja vise volio dole da odletim, samo nisam siguran za letove, ima li sta direktno na ostrvo ili se mora letjeti negdje drugo pa autobusom prebacivati. Morat cu to malo ispipati pa vidjeti kakve su solucije.
Na plazi je kako kaze sve mlad svijet, ima dosta partija, i vecinom su Englezi dole. Ako ide musko drustvo iskljucivo, da napomenem da su Engleskinje jako druzeljubiva bica i da bi se moglo nesto izganjati i za papire
Uglavnom...ako saberes 2 i 2, i sa gorivom do dole, ispadne te jeftinije more nego u Hrvatsku da ides, bilo gdje.
Vidjoh Sol Azur organizuje nesto 12 dana, prijevoz i smjestaj 600 i nesto marki, za jednu osobu. Cista racunica, Hrvatska, apartman 30 eura, nema sanse da ga nadjes jeftinije, 10 dana 300 eura, to jes 600 ovih nasih markica.
-
palamuda
#247 Re: Gdje na more
Šminka mrtva "Ljetujte sa komandosim".Dozer wrote:Hurgada je prelijepa, hoteli vrhunski (naravno oni sa 5s, ali skoro svi su takvi), more toplo i prepuno presarenih riba, vrlo je jeftino. Npr. i oni imaju kozu kao i Turci, ali dok je Truskoj kozna jakna min. 150KM, tamo je ista 50-100. Cisto radi omjera.
- VenomousV
#248 Re: Gdje na more
da se pritefterim 
inace ove godine idem u gradac s co'jekom
-
elcaliente
#249 Re: Gdje na more
Imas svoju glavu. 10 EUR hotel??? Malo se zapitaj. A mozes pogledati i onaj engleski film od prosle godine " Sex on the Beach" i oni su nasli tako hotel za 10EUR u Grckoj.Ringhio wrote:Prije par noci vratio se jedan moj poznanik sa godisnjeg odmora. Godisnji je proveo na Zakintosu. I ocaran je. Ja mislim da cu i ja najvjerovatnije tamo ako ne uspijem naci zajednicku rijec sa svojom rajom.
-
elcaliente
#250 Re: Gdje na more
VenomousV wrote:da se pritefterim
Super mjesto.