Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
Arslan_11

#201 Re: Gdje na more

Post by Arslan_11 »

Dozer wrote:Samo malo, ljudi - ja sam gore za Grcku dao projekciju baziranu na maksimalnoj potrosnji i po maksimalnim cijenama.
Pa ja sam prosle godine prosao sa 2.500-3.000, a bilo nas 5, veliki apartman (80 E), a to ukljucuje i gorivo, i pive na plazi, i sladoleda tonu, vecina ruckova i vecera vani...
A, da, bilo je tu i sopinga po Solunu, a sve cijene bile na snizenjima od 60-80% :)

Sto se goriva tice, krenuo sa punim, dopunio u MK na granici sa GR, bilo mi dovoljno sve do povratka u MK gdje sam opet napunio do vrha, a tamo sam obisao prostor od nekih 200 kvadtarnih km oko mjesta gdje sam bio smjesten. Dakle - 3 rezervoara, a to nije 500 KM.

Ponavljam - ako nema prekakavanja u smislu sjedenja i narucivanja francuskih vina po kafanama i sl., onda cete sigurno proci jeftinije nego u HR. Turska jeste OK ko voli da se stacionira i zavisi od agencije. Da ne pricamo da se u Tursku preko agencija krene nekad poslijepodne, tamo se stigne predvecer ili navecer (ja zadnji put stigao u 3 ujutro?!), a u povratku se krene u 1-2-3 ujutro, tako da se taj aranzman nikako ne vodi kao 7, 10 ili 11, nego kao 5, 8 ili 9 dana. Meni je tu najveci problem imobilnosti... sto se moze prehodati ili stici dolbosima, to je to.

Ovo bi mogla biti opcija za sl. godinu...Sad sam dobio mail za apartman u Tucepima 180EURA :shock: :? :-) . Pa mislim stvarno...
elcaliente

#202 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Arslan_11 wrote:
Dozer wrote:Samo malo, ljudi - ja sam gore za Grcku dao projekciju baziranu na maksimalnoj potrosnji i po maksimalnim cijenama.
Pa ja sam prosle godine prosao sa 2.500-3.000, a bilo nas 5, veliki apartman (80 E), a to ukljucuje i gorivo, i pive na plazi, i sladoleda tonu, vecina ruckova i vecera vani...
A, da, bilo je tu i sopinga po Solunu, a sve cijene bile na snizenjima od 60-80% :)

Sto se goriva tice, krenuo sa punim, dopunio u MK na granici sa GR, bilo mi dovoljno sve do povratka u MK gdje sam opet napunio do vrha, a tamo sam obisao prostor od nekih 200 kvadtarnih km oko mjesta gdje sam bio smjesten. Dakle - 3 rezervoara, a to nije 500 KM.

Ponavljam - ako nema prekakavanja u smislu sjedenja i narucivanja francuskih vina po kafanama i sl., onda cete sigurno proci jeftinije nego u HR. Turska jeste OK ko voli da se stacionira i zavisi od agencije. Da ne pricamo da se u Tursku preko agencija krene nekad poslijepodne, tamo se stigne predvecer ili navecer (ja zadnji put stigao u 3 ujutro?!), a u povratku se krene u 1-2-3 ujutro, tako da se taj aranzman nikako ne vodi kao 7, 10 ili 11, nego kao 5, 8 ili 9 dana. Meni je tu najveci problem imobilnosti... sto se moze prehodati ili stici dolbosima, to je to.

Ovo bi mogla biti opcija za sl. godinu...Sad sam dobio mail za apartman u Tucepima 180EURA :shock: :? :-) . Pa mislim stvarno...
Pa Tucepi su trazeni, oni mogu dizati cijene. Hrvatska jos uvijek spada u zemlje jeftinog odmora tako da oni imaju jos prostora na prema gore sto se tice cijena. Njemci i Englezi su Grcku zamijenili Hrvatskom, nama su cijene nekada i skupe radi naseg standarda, ali kod njih je potraznja toliko velka da znaju da ce apartamne izdati po cijenama kojima traze. Ali i jos uvjek je za nase prilike Hr obala jeftina, ako jedna osoba radi u porodici , naspe 50KM benzina u golfa, kupi hranu u Bosni i pravac Baska Voda 5 dana, nemoze nigdje jeftinije proci, jebaji ga to je realnost.
elcaliente

#203 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Ringhio wrote:
elcaliente wrote:Pa ima kuca milion pored, to je prva cesta do mora, samo ni ja neznam nikoga tamo, a nisam nikada do sada ni bio u ovo dijelu Novalje. Dio grada je Gaj.

ovdje sam nasao:

http://www.novalja-pag.net/hr/index.html

a neka moja raja je uzela ovdije sobe, 35EUR dvokrevetna sa kupatilom.

http://www.novalja-pag.net/kristina/
Hvala matori, bas cu razgledati. Manje vise je definitivno da cu dole. Samo se trebam odlucit dali da idem dole i trazim smjestaj ili ovako nesto da rezervisem.
Ma nista, ako nadzes smjestaj prije svakako je bolje da se ne peglas. Ja sam pije par godina isto otisao bez smjestaja i nasao preko Turistice zajednice. Jako atraktivna treba :D iz Tzajednice malo telefonirala, i nasla mi neku sobu, dosao frajer na scooteru po mene i pokazo mi put, parking itd. Eh jedino je to da vjerovatno neces bas naci odmah do mora ako prije ne rezervises, ali nije ni to problem kada je covjek na moru.
Jos nesto nemoras ti gledati Novalju direktno, imas i mjesta oko Novalje, sve je to povezana i u par kilometara. Schuttle Bus vozi.
Ringhio

#204 Re: Gdje na more

Post by Ringhio »

elcaliente wrote:
Ringhio wrote:
elcaliente wrote:Pa ima kuca milion pored, to je prva cesta do mora, samo ni ja neznam nikoga tamo, a nisam nikada do sada ni bio u ovo dijelu Novalje. Dio grada je Gaj.

ovdje sam nasao:

http://www.novalja-pag.net/hr/index.html

a neka moja raja je uzela ovdije sobe, 35EUR dvokrevetna sa kupatilom.

http://www.novalja-pag.net/kristina/
Hvala matori, bas cu razgledati. Manje vise je definitivno da cu dole. Samo se trebam odlucit dali da idem dole i trazim smjestaj ili ovako nesto da rezervisem.
Ma nista, ako nadzes smjestaj prije svakako je bolje da se ne peglas. Ja sam pije par godina isto otisao bez smjestaja i nasao preko Turistice zajednice. Jako atraktivna treba :D iz Tzajednice malo telefonirala, i nasla mi neku sobu, dosao frajer na scooteru po mene i pokazo mi put, parking itd. Eh jedino je to da vjerovatno neces bas naci odmah do mora ako prije ne rezervises, ali nije ni to problem kada je covjek na moru.
Jos nesto nemoras ti gledati Novalju direktno, imas i mjesta oko Novalje, sve je to povezana i u par kilometara. Schuttle Bus vozi.
Nije mi bitno dali je pored mora ili nekih 200-300 metara dalje. Pogledat cu sta nude na netu, mada sumnjam da cu rezervisati ista bilo prije. Jednostavno imam potrebu da odem u poslovnicu turisticke zajednice ( ako bude dala odkaz gotov si ). Tako sam i u makarsku kad sam isho sa rajom, pokupili se, stali na autobusku stanicu i one bake dolaze, hoces ovo hoces ono, na kraju nadjemo smjestaj, apartman, iznad katedrale, po 10 eura, nas 4. 2 sobe, 2 kupatila, i velika kuhinja, rostilj i kojekakve gluposti dodatne.

A i to smo dzabe platili, samo da imamo gdje stvari ostaviti, i onako sam vise na plazi spavao, na Bubi kad padnem u nesvjest i tu u okruzenju :)

Svidja mi se ostrvo jer kako sam vidio ima pjescanih plaza, sljuncanih, stjenovitih, ima onih uvalica, malih plazica, i dosta mjesta za procunjat. Vecinom je kako sam skonto omladina tu, ima partija, ima sumetine. Ima i skutera da istrazis i kojekakvih gluposti. Kad se umoris od pegla na partiji, imas gdje da procunjas i nadjes neki svoj kutak.
elcaliente

#205 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Ako imas sator i kao si fan kampinga ovo ti je najisplatnija varijanta a i priroda je fina.

Ovaj kamp je veoma fin, plaza bas super izgleda.

http://www.camping-simuni.hr/
nuki_cika

#206 Re: Gdje na more

Post by nuki_cika »

Dobre Vode ko Bara -da li je neko bio tamo i kako je,kakva je atmosfera?Trebam neko mjesto gdje nema puno nasih faca :D
Dozer

#207 Re: Gdje na more

Post by Dozer »

Dobre Vode su OK ako volis krkljanac :D . Nasih faca i ima i nema, ali je svejedno opsti haos...
agent_zero

#209 Re: Gdje na more

Post by agent_zero »

Jest da je povoljno, ali mi se ne đasvi nimalo. Sve kamenjar do kamenjara.
ljuspica

#210 Re: Gdje na more

Post by ljuspica »

agent_zero wrote:
Jest da je povoljno, ali mi se ne đasvi nimalo. Sve kamenjar do kamenjara.
Pa povoljno je za samce, sator iglo je 3,5 eura =oko 7 KM + taksa 1-2 euro.Povoljno jasta za razliku od Istre gdje je noc 10-15 eura u istom satoru, e sad ako ti ides sa porodicom to je druga prica...
aleksandar veliki 13

#211 Re: Gdje na more

Post by aleksandar veliki 13 »

Pozdrav svima. Evo da i ja dam svoj doprinos na temu "Gdje na more"
Ja sam prosle godine bio po drugi put u Grckoj, 2008 Crete Island, 2011 Zakynthos Island...Iskreno receno ako hocete dobar provod ali stvarno dobar onda preporučujem grad Laganas na juznom dijelu otoka Zante (sluzbeni naziv za Zakynthos),,mozete ici autobusom,,privatnim automobilm kao i avionom (aerodrom 6km od Laganasa i mislim da mu je radno vrijeme do 18h iz jednog jedinog razloga a to su Caretta Caretta kornjace, koje su zastitni znak ostrva i ogromne su)...Sto se tice plaza i mora,,more je izuzetno toplo, pogotovo zaljev Laganas, nesto hladnije na zapadnoj strani otoka na kojoj se nalazi i jedna od najljepsih plaza svijeta ili Navagio Beach ili Shipwreck beach (http://en.wikipedia.org/wiki/Navagio)...plaza je ludilo ali iskreno to kazem i izgleda upravo ovako kao na slikama...Laganas je pun Beach barova, koji uglavnom imaju svoj komad plaze, preporucujem Havana Beach Bar u kojoj ako bilo sto narucite besplatno dobijete lezaljku i suncobran...Preporucujem odlazak na privatno ostrvo (Cameo Island) 5 minuta od centra Laganasa na koji ulaz kosta 4/6 (dan/noc) Eura ali imate konzumaciju:-)...nocni zivot je ludilo,,preporucujem Rescue Club, Coctails Dreams Club, i mnoge druge, takodjer imate i MCD...od izleta preporucujem krstarenje oko ostrva (Blue Caves su ludilo i naravno Navagio Beach), takodjer grcko vece koje se pretvori u masovnu pijanku...veliki broj lokalnih agencija nudi besplatan prevoz na neke plaze na otoku (Banana Beach)...nastavak slijedi :-)
zvrk

#212 Re: Gdje na more

Post by zvrk »

-maggie- wrote:
Haha, ne brčkamo se mi ni u čijim stanovima. Mi smo ti ugrožene vrste 21. stoljeća. :D
istina je, mnogo albanaca ima u ulcinju, bila sam prije 5 godina

ulcinj ima i plazu za pokrivene djevojke koliko se sjecam

na velikoj plazi je ok, al se sit nagazis dok dodjes do dubine
a kad dodjes do dubine - prijete ti svako malo nadolazeci skuteri

nocni zivot kakav je - ne znam jer sam isla na odmor

vidjela sam kafane i cajke uz plazu u to doba...

s druge strane, tvrdjavu definitivno vrijedi posjetiti

veliki plus za ultra ljubazno osoblje koje se jos tada trudilo govoriti nas jezik

cijene - skoro kao kod nas
-maggie-

#213 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

zvrk wrote:
-maggie- wrote:
Haha, ne brčkamo se mi ni u čijim stanovima. Mi smo ti ugrožene vrste 21. stoljeća. :D
istina je, mnogo albanaca ima u ulcinju, bila sam prije 5 godina

ulcinj ima i plazu za pokrivene djevojke koliko se sjecam

na velikoj plazi je ok, al se sit nagazis dok dodjes do dubine
a kad dodjes do dubine - prijete ti svako malo nadolazeci skuteri

nocni zivot kakav je - ne znam jer sam isla na odmor

vidjela sam kafane i cajke uz plazu u to doba...

s druge strane, tvrdjavu definitivno vrijedi posjetiti

veliki plus za ultra ljubazno osoblje koje se jos tada trudilo govoriti nas jezik

cijene - skoro kao kod nas
Hvala ti puno na odgovoru na ovu temu, možda ipak odemo tamo! :)
zvrk

#214 Re: Gdje na more

Post by zvrk »

Sretno i ugodan odmor :)
-maggie-

#215 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

Hvalaa! :)
aleksandar veliki 13

#216 Re: Gdje na more

da ja nastavim,,hahahahaha,,ako se za put na Zante opredjelite autobusom ili privatnim automobilo vidjet cete jedan od najljepsih mostova svijeta "Rio Antirio Bridge" koji povezuje Peloponez i kontinentalni dio Grcke,,takodjer ono sto preporucujem je odlazak na cjelodnevni izlet sa nekom od lokalnih agencija u Olimpiju, poznatu kao mjesto na kome su nastale Olimpijske Igre (izlet sa lokalnim agencijama kosta oko 40Eura,,ali vjerujte da vrijedi svakog centa),,takodjer oko Marathonissi islanda se nalazi mrijestiliste Caretta Caretta kornjaca,,obavezno za pogledati (ako idete sa lokalnim agencijama garantuju vam povratak novca u slucaju ako ne vidite kornjace)...ono sto takodjer trebate uzeti u ponudi izleta koje nude agencije je obilazak ostrva autobusom pri cemu cete posjetiti i probati vina jednoj od najboljih grckih vinarija (Vinarija Galinico), takodjer na ovom obilasku cete vidjeti kako izgleda Navagio beachu sa jednog od najboljih vidikovaca,,inace na navagio se moze doci samo brodom,,sto se tice cijena,,6 boca po litar i pol vode kosta 1,5Eura ako nije iz frizidera,,a ako jeste onda 1,7Eura,,ono cijene su definitivno nize nego u Hrvatskoj,,hljeb je nekih 80 centi,,alkohol u marketima je u rangu nasih cijena mozda vecih za nekih 10%...za vecernji izlazak za zagrijavanje preporucujem Club kod Mishe (Makedonac) kod kojeg su tri Stelle 5Eura,,bar je tako bilo prosle godine,,2 koktela isto tako...sto se tice obilaska ostrva i arhitekture,,ostrvo Zante je 1953 pogodio jak zemljotres koji je bukvalno srusio skoro sve,,u glavnom gradu ostrva Zante (udaljen od Laganasa 9km) mozete obici spomenik autoru grcke himne Dionisyiosu Solomosu, takodjer i obici neke objekte koji su objekti copy-paste aliu manjem formatu iz venecije(razlog je jednostavan venecijanci su jedan izvjesni period bili vladari na Zanteu)...ako mi jos nesto padne na pamet pisem,,ali obavezno AKO ZELITE DOSTA PARTYJA,,TOPLO I ČISTO MORE I PONESTO DA VIDITE KRENITE NA PUT ZAKYNTHOSA...http://www.youtube.com/watch?v=KyIEPmJbH2g :lol:
agent_zero

#217 Re: Gdje na more

Post by agent_zero »

Prijatelju, sve što si napisao je potpuno tačno.

Ali si zaboravio spomenuti da je put autobusom do tamo preko 13h i nije za svakoga. A peglanja na makedonsko-grčkoj granici gdje po onim nesnosnim vrućinama znaju da drže ljude satima su grozna.

Sve divno i krasno, ali brate busom... patnja živa.
aleksandar veliki 13

#218 Re: Gdje na more

Da,,zaboravio sam to napisati,,iskreno prosle godine je bilo ok bar meni,,autobus je bio zaista dobar,,atmosfera u busu extra,,imali smo srecu pa smo grcko-makedonsku granicu presli u ranu zoru tako da nismo imali problema ni sa visokim temperaturama,,uglavnom agencije imaju tajming da se makedonsko-grcka granica predje u noci ili u ranu zoru,,uglavnom nismo se nesto dugo zadrzavali,,mislim bude guzva pogotovu na ulasku u Grcku,,ali sto se tice ljudi na granici to ide po planu... :-)
condy

#219 Re: Gdje na more

Post by condy »

Sunrise00 wrote:Kakve su cijene hrane i pica u makarskoj? Nisam podugo bila tamo :-?
Nase cijeni mnozi sa 3 i to je to... :)
Comrad

#220 Re: Gdje na more

Post by Comrad »

Mislim da je ovo posljednji put da idem u Hrvatsku. U Turskoj u Antaliji, ovakve apartmane mozete naci za 80-100€ za 4-5 osoba, to je sta 20-ak € po osobi...a apartmani su boli glava. Pogledajte ispod, a onda pogledajte sta u hrvatskoj dobijate...i ne mora se ici agencijom u tursku, brate fino ima internet, rezervises sebi apartman, rezervises avionsku i cao.

Image

Image

Image
condy

#221 Re: Gdje na more

Post by condy »

Comrad wrote:Mislim da je ovo posljednji put da idem u Hrvatsku. U Turskoj u Antaliji, ovakve apartmane mozete naci za 80-100€ za 4-5 osoba, to je sta 20-ak € po osobi...a apartmani su boli glava. Pogledajte ispod, a onda pogledajte sta u hrvatskoj dobijate...i ne mora se ici agencijom u tursku, brate fino ima internet, rezervises sebi apartman, rezervises avionsku i cao.

Image

Image

Image
E sad, koliko bi izašao cijeli aranžman, sa troškovima prevoza, boravka 7 do 10 dana ?
madner

#222 Re: Gdje na more

Post by madner »

Pa to je cijena i u Hrvatskoj, sta je tako specijalno na tim slikama?
elcaliente

#223 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

madner wrote:Pa to je cijena i u Hrvatskoj, sta je tako specijalno na tim slikama?

Bas sam i ja to htio reci, jos me ispadne jeftinije gorivo i sto hrane ponesem iz Bosne. Ja sam kontao da u Turskoj ovakav apartman kosta 40EUR za 5-6 osoba, koliko svi govore jeftino u Turskoj.
tare5

#224 Re: Gdje na more

Post by tare5 »

Ako kome treba kombi prevoz na destinacije u BiH i Europi (do 8 osoba), mozete se javiti na PP.
Pogodnost za grupe do 8 putnika. Mogucnost angazovanja vise kombija. Putovanje u zeljenom terminu, sa pauzama za odmor po zelji putnika, dolazak na adresu i prtljag gratis...
Sunrise00

#225 Re: Gdje na more

Post by Sunrise00 »

condy wrote:
Sunrise00 wrote:Kakve su cijene hrane i pica u makarskoj? Nisam podugo bila tamo :-?
Nase cijeni mnozi sa 3 i to je to... :)
:-) uh :D

hvala :D :oops:
Post Reply