Ne znam za Vas, ali ja planiram sljedece godine u neku od zemalja u Juznoj Americi, mozda Brazil-maggie- wrote:Pa hajde, preporuči!ice2cube wrote:Mogul' i ja-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
Gdje jeftino na more ove godine?
-
ice2cube
#176 Re: Gdje na more
- -maggie-
#177 Re: Gdje na more
A ovih par drugarica koje su bile u Ulcinju, kažu da im je bilo baš super... Mada sam čula i druge komentare, al' eto, rekoh da ovdje još jednom provjerim.plejka2 wrote:Ko ti kaze da je tamo odlicno slago te.Upravo se kosi sa ovim tvojim "da nema puno seljacina".....-maggie- wrote: Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično...
Ulicinj leglo siptarluka.
Fataj se ti hrvatske i kakvog otoka ako bas hoces odmor.
Izgleda da ću onda opet u Hrvatsku... Hvala na savjetu!
- -maggie-
#178 Re: Gdje na more
Imaš mnogih turističkih aranžmana za Grčku. Moja drugarica planira ove godine aBd na Zakintos, s turističkom agencijom.Dead Man Walking wrote:Ova Grcka dobro pravo izgleda, al valja dobaciti do tamo. Kakve su opcije za prevoz (iskljucujuci osobni automobil)?
Ima li neko iskustva sa pjescanim plazama po Hrvatskoj, gdje ih ima i kakvi su utisci?
- Urban B.
#179 Re: Gdje na more
-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
Sve zavisi sta zelite ti i jaranice,klasicni odmor bez guzve ili ipak neko dernecenje!
Ako ste ljepse prirode tesko da vas neki nece smarati,ako je ipak suprotno onda se ne sekirajte za to
- -maggie-
#180 Re: Gdje na more
Hahaha, odlično, drago mi je zbog tebe. Lijepo se provedi! Nit' imam love za Južnu Ameriku nit' bih imala s kim ići tamo, al' ko zna, kad završim fakultet, magistriram, doktoriram i zaposlim se negdje, i ja ću skoknuti do tamo. Prenesi nam utiske!ice2cube wrote:
Ne znam za Vas, ali ja planiram sljedece godine u neku od zemalja u Juznoj Americi, mozda Brazil![]()
- -maggie-
#181 Re: Gdje na more
Pa raznovrsno nam je društvo, zato nam je problem izabrati mjesto. Neke bi da samo odmore od fakulteta i da ih niko ne ometa, a opet neke bi neki provod, da se sjećaju ljeta po nečemu/nekome.Urban B. wrote:-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
Sve zavisi sta zelite ti i jaranice,klasicni odmor bez guzve ili ipak neko dernecenje!
Ako ste ljepse prirode tesko da vas neki nece smarati,ako je ipak suprotno onda se ne sekirajte za to
-
elcaliente
#182 Re: Gdje na more
Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
-
elcaliente
#183 Re: Gdje na more
Urban B. wrote:-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
Ma te "morske trebe" se uglavnom cine muskarcima atraktivnim.
-
ice2cube
#184 Re: Gdje na more
Imal' bujrumaelcaliente wrote:Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
- HardCore
#185 Re: Gdje na more
-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
ja cu vas vrlo rado primit u stan da se malo brckamo
-
elcaliente
#186 Re: Gdje na more
Svakako, ali moras pustiti avaz kada tamo stignemo. Vidio si kako raja iz Irske to radi.ice2cube wrote:Imal' bujrumaelcaliente wrote:Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
- -maggie-
#187 Re: Gdje na more
Hvala na pozivu, ali ipak ne bismo!HardCore wrote:-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
ja cu vas vrlo rado primit u stan da se malo brckamo
-
ice2cube
#188 Re: Gdje na more
Mozemo i u vasim stanovima, nije problem-maggie- wrote:Hvala na pozivu, ali ipak ne bismo!HardCore wrote:-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije!![]()
Hvala unaprijed!
ja cu vas vrlo rado primit u stan da se malo brckamoFine smo mi djevojke, ne brčkamo se po tuđim stanovima!
- Sunrise00
#189 Re: Gdje na more
Kakve su cijene hrane i pica u makarskoj? Nisam podugo bila tamo 
- O'zone
- Globalni moderator
#190 Re: Gdje na more
Pišonja i Žuga su pamtili dobro
Šta im je te večeri govorio Lepi
"More je provod, more su koke"
"More je izvor života" je li tako Moke
Moke je još dod'o i to
Da se strankinje praskaju pravo
I da je u Zaostrogu u kampu
Svaku noć drugu jebavo
Pišonja i Žuga mogli su ih slušati
I noć cijelu
Pišonja i Žuga imali su krv
Sedamnaest godina vrelu
Pišonja i Žuga
Još istu noć su Pišonja i Žuga
Maznuli kasetaš iz Doma invalida
A malo zatim i autobus
"Auto-prevoza" sa Hrida
Pišonja ubaci u brzinu
To vrelo ljetno veče oko dvaest i dva časa
"A sada, pravac more"
Viknu Žuga iz sveg glasa
Pišonja je vozio i pušio duhan
Žuga voli crne, a Pišonja plave
A poslije mora dalje u svijet
Samo se hrabri dokopaju slave
A onda zbogom barake na Breci
Viknu Žuga i kasetaš odvrnu jače
Dobit ćete razglednicu iz afričke zemlje Safari
Zbogom žohari
Pišonja i Žuga, dva vjerna druga
Krote opasne krivine
Molim te čuvaj ih, Kraljice brzine
Murija je blokirala cestu
Negdje kod Bradine oko dva'es tri i pet
U autobusu je svirao boogie-woogie
Vidjevši drotove pri brzini
Od osamdeset na sat
"Vežite se, polećemo", Pišonja reče Žugi
Strahovit tresak zapara zrak
Čak i iskre poletješe u mrak
Pričali su ujutru i kleli se u majku
Da su auspuh i retrovizor našli čak
Pedeset metara dalje u jarku
Krote opasne krivine
I dok su Pišonju unosili u hitnu
On ugleda Mjesec iznad sebe i reče
"Bože, kako neki mogu gore,
A ja i Žuga ni na more"
Poslije toga je pao u nesvijest
I više nije mogao čuti
Kako se još dugo na nebu
Smijao Mjesec žuti
Šta im je te večeri govorio Lepi
"More je provod, more su koke"
"More je izvor života" je li tako Moke
Moke je još dod'o i to
Da se strankinje praskaju pravo
I da je u Zaostrogu u kampu
Svaku noć drugu jebavo
Pišonja i Žuga mogli su ih slušati
I noć cijelu
Pišonja i Žuga imali su krv
Sedamnaest godina vrelu
Pišonja i Žuga
Još istu noć su Pišonja i Žuga
Maznuli kasetaš iz Doma invalida
A malo zatim i autobus
"Auto-prevoza" sa Hrida
Pišonja ubaci u brzinu
To vrelo ljetno veče oko dvaest i dva časa
"A sada, pravac more"
Viknu Žuga iz sveg glasa
Pišonja je vozio i pušio duhan
Žuga voli crne, a Pišonja plave
A poslije mora dalje u svijet
Samo se hrabri dokopaju slave
A onda zbogom barake na Breci
Viknu Žuga i kasetaš odvrnu jače
Dobit ćete razglednicu iz afričke zemlje Safari
Zbogom žohari
Krote opasne krivine
Murija je blokirala cestu
Negdje kod Bradine oko dva'es tri i pet
U autobusu je svirao boogie-woogie
Vidjevši drotove pri brzini
Od osamdeset na sat
"Vežite se, polećemo", Pišonja reče Žugi
Strahovit tresak zapara zrak
Čak i iskre poletješe u mrak
Pričali su ujutru i kleli se u majku
Da su auspuh i retrovizor našli čak
Pedeset metara dalje u jarku
Krote opasne krivine
I dok su Pišonju unosili u hitnu
On ugleda Mjesec iznad sebe i reče
"Bože, kako neki mogu gore,
A ja i Žuga ni na more"
Poslije toga je pao u nesvijest
I više nije mogao čuti
Kako se još dugo na nebu
Smijao Mjesec žuti
- -maggie-
#191 Re: Gdje na more
Haha, ne brčkamo se mi ni u čijim stanovima. Mi smo ti ugrožene vrste 21. stoljeća.ice2cube wrote:Mozemo i u vasim stanovima, nije problem-maggie- wrote:
Hvala na pozivu, ali ipak ne bismo!Fine smo mi djevojke, ne brčkamo se po tuđim stanovima!
-
ice2cube
#192 Re: Gdje na more
Salim se ja malo, svaka cast vama, tako treba

- Dozer
#194 Re: Gdje na more
@escaliante (i ostali koji su pitali)
Racunica: 500E za smjestaj
1 obrok/osoba u restoranu/grilu i u zavisnosti sta je naruceno: 2,5 - 15E. Da se trosi maximala, to je 60E za dvije osobe po danu (rucak i vecera), x 10 = 600)
Pivo, sok, casa vina i sl. - 2-4E (po 3-4 dnevno = max 32E/dan x 10 = 320). Mada, po meni je ovo glupost jer se sve uzme i Lidl-u za 15-25% ovih kafanskih/plaznih cijena.
Jos nekih 40E (max) za lezaljke i suncobrane na plazi, za 10 dana, i to je onda suma sumarum ukupno 1.460 E.
Ali, rucak je obicno po onim njihovim grilovima, girosi i sl., a to je od 2,5 - 4E/osoba. Vecere su najcesce neka morska klopa, tipa lignje i sl., a to je od 7 -10 E, itd. itd.
.
Imas i opciju autobusa i aviona, mada je meni auto najbolja varijanta upravo radi slobode kretanja i stajanja.
Zavisno od cijene smjestaja koji nadjete, a dvije osobe mogu naci lijep smjestaj do 50E/dan, kao i od duzine ostanka, mislim da dvije osobe mogu 10 dana bez problema proci sa max. 2500KM. Naravno, ako nema kojekakvih bahanalija, prekakavanja i sl. Normala - rucak i vecera negdje vanka, dorucak mozda u sobi, lezaljke, suncobrani, po koja piva ili sokic i sl.Sve ukupno summa summarum za dvije osobe da sa ne gleda na svaki euro( da moze izaci, popiti, pojesti itd) sa koliko mogu proci 2 osobe?
Racunica: 500E za smjestaj
1 obrok/osoba u restoranu/grilu i u zavisnosti sta je naruceno: 2,5 - 15E. Da se trosi maximala, to je 60E za dvije osobe po danu (rucak i vecera), x 10 = 600)
Pivo, sok, casa vina i sl. - 2-4E (po 3-4 dnevno = max 32E/dan x 10 = 320). Mada, po meni je ovo glupost jer se sve uzme i Lidl-u za 15-25% ovih kafanskih/plaznih cijena.
Jos nekih 40E (max) za lezaljke i suncobrane na plazi, za 10 dana, i to je onda suma sumarum ukupno 1.460 E.
Ali, rucak je obicno po onim njihovim grilovima, girosi i sl., a to je od 2,5 - 4E/osoba. Vecere su najcesce neka morska klopa, tipa lignje i sl., a to je od 7 -10 E, itd. itd.
Ja idem autom. Prosle godine preko CG, ALB i MK (Ohrid), a ove cu preko SRB i MK. U principu, na Halkidiki (gdje idem) se mzoe stici za nekih 12-13 sati voznje, sa pauzama, ali meni je dodijalo samo sjesti i ko Ceh - trkom od tacke A do tacke B. Zato sada idem bas lagano i turisticki - komad puta, pa prespavamo negdje (Ohrid prosle godine, Skopje ce biti ove), uspust stanem gdje god mi padne na pamet (sopinzi, tvrdjave i sl.), i onda sutra ujutro lagao do GR gdje stignem ujutro oko 9-10-11, kako mi se cefne@Dead Man Walking
Ova Grcka dobro pravo izgleda, al valja dobaciti do tamo. Kakve su opcije za prevoz (iskljucujuci osobni automobil)?
Imas i opciju autobusa i aviona, mada je meni auto najbolja varijanta upravo radi slobode kretanja i stajanja.
-
elcaliente
#195 Re: Gdje na more
Hvala na odgovoru, a prevoz do tamo? Putarine i to, koliko to jos ispadne ako znas?
- Dozer
#196 Re: Gdje na more
Ne znam koliko ce biti preko Srbije, a prosle godine nisam imao nikakvih putarina preko CG, Albanije i MK jer se vrlo malo vozi autoputem kroz ALB, koji se nije naplacivao.
U GR sam se prikopcao na autoput kod Soluna, mada je ono vise neka brza cesta, i takodjer nigdje nisam platio nikakvu putarinu.
U GR sam se prikopcao na autoput kod Soluna, mada je ono vise neka brza cesta, i takodjer nigdje nisam platio nikakvu putarinu.
-
elcaliente
#197 Re: Gdje na more
Znaci sto se tice benzina odprilike mi treba nekih 500KM za tamo i ovamo.
Tako da za dvije osobe sve ukupno bi ispalo oko 3000KM.
Mozda ima arnazman preko agencije u istoj cjeni sa nekim charter letom. Ali se autom isplati isto tako puno toga obici i stanes gdje ti je volja a i dole u Grckoj si mobilan. Bus mi je jedino smrt, nevolim busom ni po gradu se vozati.
Tako da za dvije osobe sve ukupno bi ispalo oko 3000KM.
Mozda ima arnazman preko agencije u istoj cjeni sa nekim charter letom. Ali se autom isplati isto tako puno toga obici i stanes gdje ti je volja a i dole u Grckoj si mobilan. Bus mi je jedino smrt, nevolim busom ni po gradu se vozati.
- agent_zero
#198 Re: Gdje na more
Za te pare možeš beton proći u Turskoj preko agencija = avion, dobar hotel, all inclusive usluga.elcaliente wrote:Znaci sto se tice benzina odprilike mi treba nekih 500KM za tamo i ovamo.
Tako da za dvije osobe sve ukupno bi ispalo oko 3000KM.Mozda ima arnazman preko agencije u istoj cjeni sa nekim charter letom. Ali se autom isplati isto tako puno toga obici i stanes gdje ti je volja a i dole u Grckoj si mobilan. Bus mi je jedino smrt, nevolim busom ni po gradu se vozati.
Mislio sam da je Grčka jeftinija.
- Ringhio
#199 Re: Gdje na more
Hvala matori, bas cu razgledati. Manje vise je definitivno da cu dole. Samo se trebam odlucit dali da idem dole i trazim smjestaj ili ovako nesto da rezervisem.elcaliente wrote:Pa ima kuca milion pored, to je prva cesta do mora, samo ni ja neznam nikoga tamo, a nisam nikada do sada ni bio u ovo dijelu Novalje. Dio grada je Gaj.
ovdje sam nasao:
http://www.novalja-pag.net/hr/index.html
a neka moja raja je uzela ovdije sobe, 35EUR dvokrevetna sa kupatilom.
http://www.novalja-pag.net/kristina/
- Dozer
#200 Re: Gdje na more
Samo malo, ljudi - ja sam gore za Grcku dao projekciju baziranu na maksimalnoj potrosnji i po maksimalnim cijenama.
Pa ja sam prosle godine prosao sa 2.500-3.000, a bilo nas 5, veliki apartman (80 E), a to ukljucuje i gorivo, i pive na plazi, i sladoleda tonu, vecina ruckova i vecera vani...
A, da, bilo je tu i sopinga po Solunu, a sve cijene bile na snizenjima od 60-80%
Sto se goriva tice, krenuo sa punim, dopunio u MK na granici sa GR, bilo mi dovoljno sve do povratka u MK gdje sam opet napunio do vrha, a tamo sam obisao prostor od nekih 200 kvadtarnih km oko mjesta gdje sam bio smjesten. Dakle - 3 rezervoara, a to nije 500 KM.
Ponavljam - ako nema prekakavanja u smislu sjedenja i narucivanja francuskih vina po kafanama i sl., onda cete sigurno proci jeftinije nego u HR. Turska jeste OK ko voli da se stacionira i zavisi od agencije. Da ne pricamo da se u Tursku preko agencija krene nekad poslijepodne, tamo se stigne predvecer ili navecer (ja zadnji put stigao u 3 ujutro?!), a u povratku se krene u 1-2-3 ujutro, tako da se taj aranzman nikako ne vodi kao 7, 10 ili 11, nego kao 5, 8 ili 9 dana. Meni je tu najveci problem imobilnosti... sto se moze prehodati ili stici dolbosima, to je to.
Pa ja sam prosle godine prosao sa 2.500-3.000, a bilo nas 5, veliki apartman (80 E), a to ukljucuje i gorivo, i pive na plazi, i sladoleda tonu, vecina ruckova i vecera vani...
A, da, bilo je tu i sopinga po Solunu, a sve cijene bile na snizenjima od 60-80%
Sto se goriva tice, krenuo sa punim, dopunio u MK na granici sa GR, bilo mi dovoljno sve do povratka u MK gdje sam opet napunio do vrha, a tamo sam obisao prostor od nekih 200 kvadtarnih km oko mjesta gdje sam bio smjesten. Dakle - 3 rezervoara, a to nije 500 KM.
Ponavljam - ako nema prekakavanja u smislu sjedenja i narucivanja francuskih vina po kafanama i sl., onda cete sigurno proci jeftinije nego u HR. Turska jeste OK ko voli da se stacionira i zavisi od agencije. Da ne pricamo da se u Tursku preko agencija krene nekad poslijepodne, tamo se stigne predvecer ili navecer (ja zadnji put stigao u 3 ujutro?!), a u povratku se krene u 1-2-3 ujutro, tako da se taj aranzman nikako ne vodi kao 7, 10 ili 11, nego kao 5, 8 ili 9 dana. Meni je tu najveci problem imobilnosti... sto se moze prehodati ili stici dolbosima, to je to.