Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
ice2cube

#176 Re: Gdje na more

Post by ice2cube »

-maggie- wrote:
ice2cube wrote:
-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije! :) :) Hvala unaprijed!
Mogul' i ja :D
Pa hajde, preporuči! :D
Ne znam za Vas, ali ja planiram sljedece godine u neku od zemalja u Juznoj Americi, mozda Brazil 8-) :D
-maggie-

#177 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

plejka2 wrote:
-maggie- wrote: Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično...
Ko ti kaze da je tamo odlicno slago te.Upravo se kosi sa ovim tvojim "da nema puno seljacina".....
Ulicinj leglo siptarluka.

Fataj se ti hrvatske i kakvog otoka ako bas hoces odmor.
A ovih par drugarica koje su bile u Ulcinju, kažu da im je bilo baš super... Mada sam čula i druge komentare, al' eto, rekoh da ovdje još jednom provjerim.
Izgleda da ću onda opet u Hrvatsku... Hvala na savjetu! :)
-maggie-

#178 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

Dead Man Walking wrote:Ova Grcka dobro pravo izgleda, al valja dobaciti do tamo. Kakve su opcije za prevoz (iskljucujuci osobni automobil :D )?

Ima li neko iskustva sa pjescanim plazama po Hrvatskoj, gdje ih ima i kakvi su utisci?
Imaš mnogih turističkih aranžmana za Grčku. Moja drugarica planira ove godine aBd na Zakintos, s turističkom agencijom.
Urban B.

#179 Re: Gdje na more

Post by Urban B. »

-maggie- wrote:Mene zanima koje mi mjesto možete preporučiti... Idemo nas nekoliko drugarica, možda čak i neki prijatelj krene (ali draže nam je same). Negdje gdje nema puno seljačina, gdje možeš normalno ljetovati da te niko ne zamara. Je li neko bio u Ulcinju? Kažu da je tamo odlično... Nisam nikad prije bila u CG, pa su mi potrebne informacije! :) :) Hvala unaprijed!

Sve zavisi sta zelite ti i jaranice,klasicni odmor bez guzve ili ipak neko dernecenje!
Ako ste ljepse prirode tesko da vas neki nece smarati,ako je ipak suprotno onda se ne sekirajte za to :D
-maggie-

#180 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

ice2cube wrote:
Ne znam za Vas, ali ja planiram sljedece godine u neku od zemalja u Juznoj Americi, mozda Brazil 8-) :D
Hahaha, odlično, drago mi je zbog tebe. Lijepo se provedi! Nit' imam love za Južnu Ameriku nit' bih imala s kim ići tamo, al' ko zna, kad završim fakultet, magistriram, doktoriram i zaposlim se negdje, i ja ću skoknuti do tamo. Prenesi nam utiske! :)
-maggie-

#181 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

Urban B. wrote:

Sve zavisi sta zelite ti i jaranice,klasicni odmor bez guzve ili ipak neko dernecenje!
Ako ste ljepse prirode tesko da vas neki nece smarati,ako je ipak suprotno onda se ne sekirajte za to :D
Pa raznovrsno nam je društvo, zato nam je problem izabrati mjesto. Neke bi da samo odmore od fakulteta i da ih niko ne ometa, a opet neke bi neki provod, da se sjećaju ljeta po nečemu/nekome. :D Na moru uvijek bude tih smarača, al' sad ja tražim neko mjesto gdje neće biti puno seljaka smarača. :-D
elcaliente

#182 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
elcaliente

#183 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Urban B. wrote:

Ma te "morske trebe" se uglavnom cine muskarcima atraktivnim. :D
ice2cube

#184 Re: Gdje na more

Post by ice2cube »

elcaliente wrote:Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
Imal' bujruma :D
HardCore

#185 Re: Gdje na more

Post by HardCore »

ja cu vas vrlo rado primit u stan da se malo brckamo :D
elcaliente

#186 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

ice2cube wrote:
elcaliente wrote:Ja planiram za dvije godine u Brazil. Biti ce povoljnih aranzmana iz BiH. Pa onako malo samo vecom grupom nase raje obici Brazil koliko se mogne.
Imal' bujruma :D
Svakako, ali moras pustiti avaz kada tamo stignemo. Vidio si kako raja iz Irske to radi.
-maggie-

#187 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

HardCore wrote:

Hvala na pozivu, ali ipak ne bismo! :D Fine smo mi djevojke, ne brčkamo se po tuđim stanovima! :-D
ice2cube

#188 Re: Gdje na more

Post by ice2cube »

-maggie- wrote:
HardCore wrote:

Hvala na pozivu, ali ipak ne bismo! :D Fine smo mi djevojke, ne brčkamo se po tuđim stanovima! :-D
Mozemo i u vasim stanovima, nije problem :D
Sunrise00

#189 Re: Gdje na more

Post by Sunrise00 »

Kakve su cijene hrane i pica u makarskoj? Nisam podugo bila tamo :-?
O'zone
Globalni moderator

#190 Re: Gdje na more

Post by O'zone »

Pišonja i Žuga su pamtili dobro
Šta im je te večeri govorio Lepi
"More je provod, more su koke"
"More je izvor života" je li tako Moke

Moke je još dod'o i to
Da se strankinje praskaju pravo
I da je u Zaostrogu u kampu
Svaku noć drugu jebavo
Pišonja i Žuga mogli su ih slušati
I noć cijelu
Pišonja i Žuga imali su krv
Sedamnaest godina vrelu

Pišonja i Žuga

Još istu noć su Pišonja i Žuga
Maznuli kasetaš iz Doma invalida
A malo zatim i autobus
"Auto-prevoza" sa Hrida
Pišonja ubaci u brzinu
To vrelo ljetno veče oko dvaest i dva časa
"A sada, pravac more"
Viknu Žuga iz sveg glasa

Pišonja je vozio i pušio duhan
Žuga voli crne, a Pišonja plave
A poslije mora dalje u svijet
Samo se hrabri dokopaju slave
A onda zbogom barake na Breci
Viknu Žuga i kasetaš odvrnu jače
Dobit ćete razglednicu iz afričke zemlje Safari
Zbogom žohari
Pišonja i Žuga, dva vjerna druga
Krote opasne krivine
Molim te čuvaj ih, Kraljice brzine

Murija je blokirala cestu
Negdje kod Bradine oko dva'es tri i pet
U autobusu je svirao boogie-woogie
Vidjevši drotove pri brzini
Od osamdeset na sat
"Vežite se, polećemo", Pišonja reče Žugi

Strahovit tresak zapara zrak
Čak i iskre poletješe u mrak
Pričali su ujutru i kleli se u majku
Da su auspuh i retrovizor našli čak
Pedeset metara dalje u jarku

Pišonja i Žuga, dva vjerna druga
Krote opasne krivine
Molim te čuvaj ih, Kraljice brzine

I dok su Pišonju unosili u hitnu
On ugleda Mjesec iznad sebe i reče
"Bože, kako neki mogu gore,
A ja i Žuga ni na more"
Poslije toga je pao u nesvijest
I više nije mogao čuti
Kako se još dugo na nebu
Smijao Mjesec žuti
-maggie-

#191 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

ice2cube wrote:
-maggie- wrote:
Mozemo i u vasim stanovima, nije problem :D
Haha, ne brčkamo se mi ni u čijim stanovima. Mi smo ti ugrožene vrste 21. stoljeća. :D
ice2cube

#192 Re: Gdje na more

Post by ice2cube »

Salim se ja malo, svaka cast vama, tako treba :thumbup: :)
-maggie-

#193 Re: Gdje na more

Post by -maggie- »

Hvala, hvala! :-D
Dozer

#194 Re: Gdje na more

Post by Dozer »

@escaliante (i ostali koji su pitali)
Sve ukupno summa summarum za dvije osobe da sa ne gleda na svaki euro( da moze izaci, popiti, pojesti itd) sa koliko mogu proci 2 osobe?
Zavisno od cijene smjestaja koji nadjete, a dvije osobe mogu naci lijep smjestaj do 50E/dan, kao i od duzine ostanka, mislim da dvije osobe mogu 10 dana bez problema proci sa max. 2500KM. Naravno, ako nema kojekakvih bahanalija, prekakavanja i sl. Normala - rucak i vecera negdje vanka, dorucak mozda u sobi, lezaljke, suncobrani, po koja piva ili sokic i sl.
Racunica: 500E za smjestaj
1 obrok/osoba u restoranu/grilu i u zavisnosti sta je naruceno: 2,5 - 15E. Da se trosi maximala, to je 60E za dvije osobe po danu (rucak i vecera), x 10 = 600)
Pivo, sok, casa vina i sl. - 2-4E (po 3-4 dnevno = max 32E/dan x 10 = 320). Mada, po meni je ovo glupost jer se sve uzme i Lidl-u za 15-25% ovih kafanskih/plaznih cijena.
Jos nekih 40E (max) za lezaljke i suncobrane na plazi, za 10 dana, i to je onda suma sumarum ukupno 1.460 E.

Ali, rucak je obicno po onim njihovim grilovima, girosi i sl., a to je od 2,5 - 4E/osoba. Vecere su najcesce neka morska klopa, tipa lignje i sl., a to je od 7 -10 E, itd. itd.
@Dead Man Walking
Ova Grcka dobro pravo izgleda, al valja dobaciti do tamo. Kakve su opcije za prevoz (iskljucujuci osobni automobil :D )?
Ja idem autom. Prosle godine preko CG, ALB i MK (Ohrid), a ove cu preko SRB i MK. U principu, na Halkidiki (gdje idem) se mzoe stici za nekih 12-13 sati voznje, sa pauzama, ali meni je dodijalo samo sjesti i ko Ceh - trkom od tacke A do tacke B. Zato sada idem bas lagano i turisticki - komad puta, pa prespavamo negdje (Ohrid prosle godine, Skopje ce biti ove), uspust stanem gdje god mi padne na pamet (sopinzi, tvrdjave i sl.), i onda sutra ujutro lagao do GR gdje stignem ujutro oko 9-10-11, kako mi se cefne :).

Imas i opciju autobusa i aviona, mada je meni auto najbolja varijanta upravo radi slobode kretanja i stajanja.
elcaliente

#195 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Hvala na odgovoru, a prevoz do tamo? Putarine i to, koliko to jos ispadne ako znas?
Dozer

#196 Re: Gdje na more

Post by Dozer »

Ne znam koliko ce biti preko Srbije, a prosle godine nisam imao nikakvih putarina preko CG, Albanije i MK jer se vrlo malo vozi autoputem kroz ALB, koji se nije naplacivao.
U GR sam se prikopcao na autoput kod Soluna, mada je ono vise neka brza cesta, i takodjer nigdje nisam platio nikakvu putarinu.
elcaliente

#197 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Znaci sto se tice benzina odprilike mi treba nekih 500KM za tamo i ovamo.

Tako da za dvije osobe sve ukupno bi ispalo oko 3000KM.

Mozda ima arnazman preko agencije u istoj cjeni sa nekim charter letom. Ali se autom isplati isto tako puno toga obici i stanes gdje ti je volja a i dole u Grckoj si mobilan. Bus mi je jedino smrt, nevolim busom ni po gradu se vozati.
agent_zero

#198 Re: Gdje na more

Post by agent_zero »

elcaliente wrote:Znaci sto se tice benzina odprilike mi treba nekih 500KM za tamo i ovamo.

Tako da za dvije osobe sve ukupno bi ispalo oko 3000KM.Mozda ima arnazman preko agencije u istoj cjeni sa nekim charter letom. Ali se autom isplati isto tako puno toga obici i stanes gdje ti je volja a i dole u Grckoj si mobilan. Bus mi je jedino smrt, nevolim busom ni po gradu se vozati.
Za te pare možeš beton proći u Turskoj preko agencija = avion, dobar hotel, all inclusive usluga.

Mislio sam da je Grčka jeftinija.
Ringhio

#199 Re: Gdje na more

Post by Ringhio »

elcaliente wrote:Pa ima kuca milion pored, to je prva cesta do mora, samo ni ja neznam nikoga tamo, a nisam nikada do sada ni bio u ovo dijelu Novalje. Dio grada je Gaj.

ovdje sam nasao:

http://www.novalja-pag.net/hr/index.html

a neka moja raja je uzela ovdije sobe, 35EUR dvokrevetna sa kupatilom.

http://www.novalja-pag.net/kristina/
Hvala matori, bas cu razgledati. Manje vise je definitivno da cu dole. Samo se trebam odlucit dali da idem dole i trazim smjestaj ili ovako nesto da rezervisem.
Dozer

#200 Re: Gdje na more

Post by Dozer »

Samo malo, ljudi - ja sam gore za Grcku dao projekciju baziranu na maksimalnoj potrosnji i po maksimalnim cijenama.
Pa ja sam prosle godine prosao sa 2.500-3.000, a bilo nas 5, veliki apartman (80 E), a to ukljucuje i gorivo, i pive na plazi, i sladoleda tonu, vecina ruckova i vecera vani...
A, da, bilo je tu i sopinga po Solunu, a sve cijene bile na snizenjima od 60-80% :)

Sto se goriva tice, krenuo sa punim, dopunio u MK na granici sa GR, bilo mi dovoljno sve do povratka u MK gdje sam opet napunio do vrha, a tamo sam obisao prostor od nekih 200 kvadtarnih km oko mjesta gdje sam bio smjesten. Dakle - 3 rezervoara, a to nije 500 KM.

Ponavljam - ako nema prekakavanja u smislu sjedenja i narucivanja francuskih vina po kafanama i sl., onda cete sigurno proci jeftinije nego u HR. Turska jeste OK ko voli da se stacionira i zavisi od agencije. Da ne pricamo da se u Tursku preko agencija krene nekad poslijepodne, tamo se stigne predvecer ili navecer (ja zadnji put stigao u 3 ujutro?!), a u povratku se krene u 1-2-3 ujutro, tako da se taj aranzman nikako ne vodi kao 7, 10 ili 11, nego kao 5, 8 ili 9 dana. Meni je tu najveci problem imobilnosti... sto se moze prehodati ili stici dolbosima, to je to.
Post Reply