Gdje je BH elita?
-
klif
#1 Gdje je BH elita?
Cesto - a pogotovo u inostranstvu - cujem misljenja da „ljudski materijal“ (bez obzira na naciju) kojim BiH trenutno raspolaze jednostavno nije u stanju izvuci zemlju iz krize. To se podjednako odnosi kako na politicki, privredni i kulturni segment, tako i na ostale sfere od strategijskog znacaja za zemlju, kao sto su nauka, obrazaovanje, razvoj novih tehnologija...
Zanima me da li se slazete s tvrdnjom da je „BH elita“ van zemlje?
Last edited by klif on 18/02/2006 19:42, edited 1 time in total.
- Bosanac_21
Sta imamo pjevaca, glumaca da se ujedine vidjeli bi neki napredak. Po dijaspori drmaju parama, treba od toga i u Bosni u nesto uloziti 
- Bosanac sa dna kace
#8 Re: Gdje je BH elita?
zar i to postoji?klif wrote: Zanima me da li se slazete s tvrdnjom da je „BH elita“ van zemlje?
- Bosanac_21
Halid Beslic, Enes Begovic, Danis Tanovic, Kemal Monteno, Hari Mata Hari, ...Zadig wrote:koji ba pjevaci, serif konjeviz i nazif gljiva?
ili mozda Merlin elita
Nije da nemamo nikoga, samo nema organizacije. Lova se prevrce ali nema nesto da su posebno stvorili, moze se, samo treba neko pokrenuti
-
FortunaBela
U BiH je na trenutno na snazi ko je čiji babo...
- cHupjahalic@
#11 Re: Gdje je BH elita?
Jos se nije dokazalo da nas ima na drugim planetama.klif wrote:Zanima me da li se slazete s tvrdnjom da je „BH elita“ van zemlje?
- kriticarka_nikova
Ta tzv"elita" u BiH ne postoji.Postoje samo oni koji se furaju da su u tom timu i koji uopste ne znaju sta znaci ta rijec.
- Fair Life
#16 Re: Gdje je BH elita?
klif wrote:(...)

-
klif
Boris Nemsic: „Kao vodja (Leader) moram kreirati organizaciju na efikasan i transparentan nacin, te ono sto je bitno zadrzati u fokusu. Vazna je dobra mjesavina perfekcije i efikasnosti. Efikasnost uziva prioritet u situcijama u kojima je neophodno brzo odlucivati. Mojim saradnicima dajem veliki “predujam povjerenja”, ponekad cak i preveliki, a onda se desavaju greske. Ali takav je zivot. Niko nije savrsen. Pa ni ja.
Mozda liderstvo u sebi sadrzava posjedovanje sposobnosti koje su sire od onih kojima raspolaze menadzer. Principjelno je tesko povuci ostru granicu izmedju neophodnih sposobnosti koja karakterisu menadzera i lidera. Menadzeri imaju sposobnost djelovanja u pravcu ostvarivanja odredjenih ciljeva, dok lider, cak i preko toga, moze sagledati cjelinu. Mnogo toga se nalazi u intuiciji, koja nije bogom dana sposobnost, nego determinanta, sastavljena iz iskustva, znanja i emocija. Licno se na vrhu nikad nisam osjecao usamljenim. Medjutim, vjerujem da se covjek prilikom donosenja dugo pripremanih odluka, moze osjecati jako usamljen.”
Boris Nemsic ce 3. marta u okviru Hernstein simpozija “Liderstvo ima smisla”, voditi workshop “think global, act local”, kome ce kao osnova posluziti Best-Practice primjeri sa prostora jugoistocne Evrope.
Mozda liderstvo u sebi sadrzava posjedovanje sposobnosti koje su sire od onih kojima raspolaze menadzer. Principjelno je tesko povuci ostru granicu izmedju neophodnih sposobnosti koja karakterisu menadzera i lidera. Menadzeri imaju sposobnost djelovanja u pravcu ostvarivanja odredjenih ciljeva, dok lider, cak i preko toga, moze sagledati cjelinu. Mnogo toga se nalazi u intuiciji, koja nije bogom dana sposobnost, nego determinanta, sastavljena iz iskustva, znanja i emocija. Licno se na vrhu nikad nisam osjecao usamljenim. Medjutim, vjerujem da se covjek prilikom donosenja dugo pripremanih odluka, moze osjecati jako usamljen.”
Boris Nemsic ce 3. marta u okviru Hernstein simpozija “Liderstvo ima smisla”, voditi workshop “think global, act local”, kome ce kao osnova posluziti Best-Practice primjeri sa prostora jugoistocne Evrope.
- Lace
#21 Re: Gdje je BH elita?
htjedoh napisati "sta je to BH elita?"Bosanac sa dna kace wrote:zar i to postoji?klif wrote: Zanima me da li se slazete s tvrdnjom da je „BH elita“ van zemlje?![]()