Gdje izlazi sarajevska elita?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

strong69

#551 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by strong69 »

Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.

Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomili :D Ovaj broj se kako cujem od redovnih posjetilaca povecava pa eto, oni sa dubokim dzepom mogu da razmotre opciju :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#552 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Muhamed Đakmić »

strong69 wrote:Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.

Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomili :D Ovaj broj se kako cujem od redovnih posjetilaca povecava pa eto, oni sa dubokim dzepom mogu da razmotre opciju :mrgreen:
Pa jebote, zaposleni ljudi i jesu u ovom gradu postali elita :D :D

Freaky je sto posto tamo gdje je bio Blue, sjedio sam 2-3 puta, ok je mjesto fakat, ali nije sad ono vrh vrhova :D
GaRGa

#553 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by GaRGa »

Muhamed Đakmić wrote:
strong69 wrote:Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.

Pa jebote, zaposleni ljudi i jesu u ovom gradu postali elita :D :D

Freaky je sto posto tamo gdje je bio Blue, sjedio sam 2-3 puta, ok je mjesto fakat, ali nije sad ono vrh vrhova :D

i Blue je bio odron sa svojim "dernecima"
Zatamnjena stakla

#554 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Zatamnjena stakla »

Neko u crkvu a neko u džamiju.
MedenoSrce

#555 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by MedenoSrce »

sad stigoh pregledati ove galerije iz tog elements-a
uglavnom vidim firme sa uposlenicima to kao nekada lights sto je bio.
Sta je veceras na Holiday marketu, ima li kakva svirka?
burek_in_space

#556 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by burek_in_space »

MedenoSrce wrote:sad stigoh pregledati ove galerije iz tog elements-a
uglavnom vidim firme sa uposlenicima to kao nekada lights sto je bio.
Sta je veceras na Holiday marketu, ima li kakva svirka?
Ima, neki bend Undergrounderi.

Vidimo se tamo :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#557 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Muhamed Đakmić »

Imate Zabrašenjo Pušenje afterparty na Holidayu :D
MedenoSrce

#558 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by MedenoSrce »

burek_in_space wrote:
Ima, neki bend Undergrounderi.

Vidimo se tamo :mrgreen:
ove se moje sredile kao da je nova godina :mrgreen:
ja cu da glumim avangardu, radi balansa
ultima_palabra

#559 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by ultima_palabra »

Čuj Undergrounderi tamo... dobri su, ali nisu za one klijentele :D
kala

#560 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by kala »

Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu. :D :run:
pustopoljina

#561 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by pustopoljina »

paladinka wrote:Gledam ove slike kako se elita provodi, i sta sam primjetila, svi a bas svi, kad piju vino , drze casu sa rukom gore, to je za mene apsolutni no go, vinska casa se drzi za drsku... Za nekog bezvezna stvar, za mene licno samo dokaz da se radi o neznanju i krkanluku :-(
Sve case sa drskom se drze za drsku.
Poenta je da casa neuprljana ljepse izgleda i-vaznije-da pice sto duze ostane hladno.
Pjenusac i bijelo vino se piju rashladjeni.
Kako se crno vino pije "na sobnoj temperaturi", osim toga-casa nije prozirna, nije strasna povreda etikete primiti casu crnog vina gore, pomirisati i sta vec.
Mada, zaista su rijetke prilike, gdje se mora ponasati po bontonu...u kafani i na derneku to izgleda i pretenciozno.
pustopoljina

#562 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by pustopoljina »

Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
Neko pije sa puno, neko sa malo leda...neko sa vodom..sa kolom....ja ga ni pomirisati ne mogu :)
Ove sto piju sa kolom vjerojatno nijedno vino ne smatraju dobrim, ima ljudi -posebno cure- piju, zato sto svi piju...nije im gust.
kala

#563 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by kala »

uskrsno_respo wrote:ho's da dodjem do tebe kala :)
Respo, što te nema? :zzzz:
Mračajski proto

#564 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Mračajski proto »

kala wrote:Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu. :D :run:
Gdje je ova kafana? :P
paladinka

#565 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by paladinka »

pustopoljina wrote:Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
Neko pije sa puno, neko sa malo leda...neko sa vodom..sa kolom....ja ga ni pomirisati ne mogu :)
Ove sto piju sa kolom vjerojatno nijedno vino ne smatraju dobrim, ima ljudi -posebno cure- piju, zato sto svi piju...nije im gust.
Pa, moze se ocekivati od ljudi koji sebe smatraju nekom elitom, po meni to znaci da su cesce u prilici da piju vina, viskije , hodaju vise po tim skupljim restoranima , da znaju kako se drzi casa . Meni je to smijesno kako se glumi neki nivo, a ustvari se nekim sitnicama provaljivaju, nije to stvar bontona ili da se pravis vazan, ako si se ti navikao casu drzati za drsku, drzat ces je tako svejedno gdje, da li je to kafana ili neki ekskluzivni restoran ( druga stvar ako si totalno pijan, o tome i nije rijec ).Znas kako , po meni , tip sredjen , napucan , ma sve ono na nivou, i ti sa njim nzdravis, a on zgrabi casu sa citavom sakom, hmm, znaci, hvali ta neka finesa,pa majku mu, hodaju po restoranima, idu na odmore po inostranstu, imaju priliku vidjeti kako se treba ponasati sa hranom i picem.
hopcup

#566 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by hopcup »

paladinka wrote:
pustopoljina wrote:Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
Pa, moze se ocekivati od ljudi koji sebe smatraju nekom elitom, po meni to znaci da su cesce u prilici da piju vina, viskije , hodaju vise po tim skupljim restoranima , da znaju kako se drzi casa . Meni je to smijesno kako se glumi neki nivo, a ustvari se nekim sitnicama provaljivaju, nije to stvar bontona ili da se pravis vazan, ako si se ti navikao casu drzati za drsku, drzat ces je tako svejedno gdje, da li je to kafana ili neki ekskluzivni restoran ( druga stvar ako si totalno pijan, o tome i nije rijec ).Znas kako , po meni , tip sredjen , napucan , ma sve ono na nivou, i ti sa njim nzdravis, a on zgrabi casu sa citavom sakom, hmm, znaci, hvali ta neka finesa,pa majku mu, hodaju po restoranima, idu na odmore po inostranstu, imaju priliku vidjeti kako se treba ponasati sa hranom i picem.
hvali finesa? e nek si ti sofisticirana s tim hvali, provaljivaju i sl.. :-)
valjda se može očekivati od ljudi koji učestvuju u diskusijama na forumu da su pismeni ;-)
btw, ne znam jesi čula da postoje čaše za vino koje nemaju dršku, kao što su ove
Image
paladinka

#567 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by paladinka »

Lol, ja i sofisticirana osoba, dva pojma :-) Pogresno mislis o meni, pa ja sam totalna suprotnost od toga ( gamer, hiphop style, dvije tetovaze , partys itd.. ), u zivotu nisam narucila vino u baru ili pubu, pivo i samo pivo , volim se provesti u izlasku , volim festati , opustiti se, vino pijem samo uz jelo. Ako sam ja nekog uvrijedila svojim primjedbama o drzanju vinskih casa, zao mi je :-). Ljudi pijte vino kako i iz cega hocete :-) Zivjeli !
Last edited by paladinka on 29/12/2013 12:25, edited 2 times in total.
kala

#568 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by kala »

uskrsno_respo wrote:
kala wrote:
uskrsno_respo wrote:ho's da dodjem do tebe kala :)
Respo, što te nema? :zzzz:
Nisi se izjasnila :)
:lol: Istina, ali nisam stigla izjasniti se od posla. Ovako sam morala trčati po radnji: :sretan: :odustajem:
Mračajski proto wrote:
kala wrote:Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu. :D :run:
Gdje je ova kafana? :P
U Importanne centru. :serbo: :violina: :kontrabas: :mandrak:
Mračajski proto

#569 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Mračajski proto »

Bio sam tu nedavno, nekad oko podne. Nikad ne bih rekao da je to baš kafana. :D
FreakyStyley

#570 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by FreakyStyley »

Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendom :lol: Cheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat :lol: ), nisam bio dugo, jer je kita post'o. Kad se bas nigdje mjesta ne nadje moze se vazda u onaj Houdiny(?) ispod Masha, kod Opere il' u Marquee (bolje ne, doduse).

Za okorjele cugere tu je uvijek Jagoda. 8-) :lol:
burek_in_space

#571 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by burek_in_space »

Sinoc je plava elita pravo dobar belaj izazvala u Pubu, i murija je intervenisala. :D
gidra

#572 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by gidra »

FreakyStyley wrote:Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendom :lol: Cheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat :lol: ), nisam bio dugo, jer je kita post'o. Kad se bas nigdje mjesta ne nadje moze se vazda u onaj Houdiny(?) ispod Masha, kod Opere il' u Marquee (bolje ne, doduse).

U Guinnessu narodnjaci sada :D
MedenoSrce

#573 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by MedenoSrce »

bila sam u elementu sinoc :facepalm:, sve nisam vjerovala al' gore je nego ste rekli
odem odatle u freakys, fino mjesto i fakat toce Paulaner :D
Muhamed Đakmić

#574 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by Muhamed Đakmić »

gidra wrote:
FreakyStyley wrote:Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendom :lol: Cheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat :lol: ), nisam bio dugo, jer je kita post'o. Kad se bas nigdje mjesta ne nadje moze se vazda u onaj Houdiny(?) ispod Masha, kod Opere il' u Marquee (bolje ne, doduse).

U Guinnessu narodnjaci sada :D
Furaš da su u Guinnessu narodnjaci? :D
burek_in_space

#575 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?

Post by burek_in_space »

Ako ne vjerujesh chovjeku, vjeruj meni :lol:
Post Reply