Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomili
Gdje izlazi sarajevska elita?
- strong69
#551 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.
Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomili
Ovaj broj se kako cujem od redovnih posjetilaca povecava pa eto, oni sa dubokim dzepom mogu da razmotre opciju 
- Muhamed Đakmić
#552 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Pa jebote, zaposleni ljudi i jesu u ovom gradu postali elitastrong69 wrote:Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.
Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomiliOvaj broj se kako cujem od redovnih posjetilaca povecava pa eto, oni sa dubokim dzepom mogu da razmotre opciju
Freaky je sto posto tamo gdje je bio Blue, sjedio sam 2-3 puta, ok je mjesto fakat, ali nije sad ono vrh vrhova
-
GaRGa
#553 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Muhamed Đakmić wrote:Pa jebote, zaposleni ljudi i jesu u ovom gradu postali elitastrong69 wrote:Element je OK. Bio sam par puta i obicno su vece grupe u pitanju kada se radi o rezervacijama stolova. Ne izlazi nikakva "elita". Ja sam jednom bio sa ekipom iz "Moje banke" a drugi put su me pozvali prijatelji sa medicinskog fakulteta. I ostala raja sto sam ih sreo su uglavnom ozbiljni i zaposleni ljudi. Nisu nikakvi klosari ni mangupi. Mjesto je ok, niko nas nije ni pogledao zbog buke koju smo pravili. Muzika takoder ok, sviraju ljudi sasvim dobro. Meni smeta prevelika guzva, mjesta vikendom nema i mrsko mi je da se kada nemam rezervisan stol guram i stojim po coskovima sanka.
Naravno da tu ima i djevojaka koje dolaze zbog pronalaska sponzora i one se itekako isticu u toj gomiliOvaj broj se kako cujem od redovnih posjetilaca povecava pa eto, oni sa dubokim dzepom mogu da razmotre opciju
![]()
Freaky je sto posto tamo gdje je bio Blue, sjedio sam 2-3 puta, ok je mjesto fakat, ali nije sad ono vrh vrhova
i Blue je bio odron sa svojim "dernecima"
- Zatamnjena stakla
#554 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Neko u crkvu a neko u džamiju.
- MedenoSrce
#555 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
sad stigoh pregledati ove galerije iz tog elements-a
uglavnom vidim firme sa uposlenicima to kao nekada lights sto je bio.
Sta je veceras na Holiday marketu, ima li kakva svirka?
- burek_in_space
#556 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Ima, neki bend Undergrounderi.MedenoSrce wrote:sad stigoh pregledati ove galerije iz tog elements-a
Vidimo se tamo
- Muhamed Đakmić
#557 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Imate Zabrašenjo Pušenje afterparty na Holidayu 
- MedenoSrce
#558 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
ove se moje sredile kao da je nova godinaburek_in_space wrote:
Ima, neki bend Undergrounderi.
Vidimo se tamo
ja cu da glumim avangardu, radi balansa
- ultima_palabra
#559 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Čuj Undergrounderi tamo... dobri su, ali nisu za one klijentele 
- kala
#560 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu.

- pustopoljina
#561 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Sve case sa drskom se drze za drsku.paladinka wrote:Gledam ove slike kako se elita provodi, i sta sam primjetila, svi a bas svi, kad piju vino , drze casu sa rukom gore, to je za mene apsolutni no go, vinska casa se drzi za drsku... Za nekog bezvezna stvar, za mene licno samo dokaz da se radi o neznanju i krkanluku :-(
Poenta je da casa neuprljana ljepse izgleda i-vaznije-da pice sto duze ostane hladno.
Pjenusac i bijelo vino se piju rashladjeni.
Kako se crno vino pije "na sobnoj temperaturi", osim toga-casa nije prozirna, nije strasna povreda etikete primiti casu crnog vina gore, pomirisati i sta vec.
Mada, zaista su rijetke prilike, gdje se mora ponasati po bontonu...u kafani i na derneku to izgleda i pretenciozno.
- pustopoljina
#562 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
Neko pije sa puno, neko sa malo leda...neko sa vodom..sa kolom....ja ga ni pomirisati ne mogu
Ove sto piju sa kolom vjerojatno nijedno vino ne smatraju dobrim, ima ljudi -posebno cure- piju, zato sto svi piju...nije im gust.
Neko pije sa puno, neko sa malo leda...neko sa vodom..sa kolom....ja ga ni pomirisati ne mogu
Ove sto piju sa kolom vjerojatno nijedno vino ne smatraju dobrim, ima ljudi -posebno cure- piju, zato sto svi piju...nije im gust.
- kala
#563 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Respo, što te nema?uskrsno_respo wrote:ho's da dodjem do tebe kala
- Mračajski proto
#564 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Gdje je ova kafana?kala wrote:Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu.![]()
-
paladinka
#565 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Pa, moze se ocekivati od ljudi koji sebe smatraju nekom elitom, po meni to znaci da su cesce u prilici da piju vina, viskije , hodaju vise po tim skupljim restoranima , da znaju kako se drzi casa . Meni je to smijesno kako se glumi neki nivo, a ustvari se nekim sitnicama provaljivaju, nije to stvar bontona ili da se pravis vazan, ako si se ti navikao casu drzati za drsku, drzat ces je tako svejedno gdje, da li je to kafana ili neki ekskluzivni restoran ( druga stvar ako si totalno pijan, o tome i nije rijec ).Znas kako , po meni , tip sredjen , napucan , ma sve ono na nivou, i ti sa njim nzdravis, a on zgrabi casu sa citavom sakom, hmm, znaci, hvali ta neka finesa,pa majku mu, hodaju po restoranima, idu na odmore po inostranstu, imaju priliku vidjeti kako se treba ponasati sa hranom i picem.pustopoljina wrote:Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
- hopcup
#566 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
hvali finesa? e nek si ti sofisticirana s tim hvali, provaljivaju i sl..paladinka wrote:Pa, moze se ocekivati od ljudi koji sebe smatraju nekom elitom, po meni to znaci da su cesce u prilici da piju vina, viskije , hodaju vise po tim skupljim restoranima , da znaju kako se drzi casa . Meni je to smijesno kako se glumi neki nivo, a ustvari se nekim sitnicama provaljivaju, nije to stvar bontona ili da se pravis vazan, ako si se ti navikao casu drzati za drsku, drzat ces je tako svejedno gdje, da li je to kafana ili neki ekskluzivni restoran ( druga stvar ako si totalno pijan, o tome i nije rijec ).Znas kako , po meni , tip sredjen , napucan , ma sve ono na nivou, i ti sa njim nzdravis, a on zgrabi casu sa citavom sakom, hmm, znaci, hvali ta neka finesa,pa majku mu, hodaju po restoranima, idu na odmore po inostranstu, imaju priliku vidjeti kako se treba ponasati sa hranom i picem.pustopoljina wrote:Ma sta ih maltretiras, pa to im je posao.
valjda se može očekivati od ljudi koji učestvuju u diskusijama na forumu da su pismeni
btw, ne znam jesi čula da postoje čaše za vino koje nemaju dršku, kao što su ove

-
paladinka
#567 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Lol, ja i sofisticirana osoba, dva pojma
Pogresno mislis o meni, pa ja sam totalna suprotnost od toga ( gamer, hiphop style, dvije tetovaze , partys itd.. ), u zivotu nisam narucila vino u baru ili pubu, pivo i samo pivo , volim se provesti u izlasku , volim festati , opustiti se, vino pijem samo uz jelo. Ako sam ja nekog uvrijedila svojim primjedbama o drzanju vinskih casa, zao mi je
. Ljudi pijte vino kako i iz cega hocete
Zivjeli !
Last edited by paladinka on 29/12/2013 12:25, edited 2 times in total.
- kala
#568 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
uskrsno_respo wrote:Nisi se izjasnilakala wrote:Respo, što te nema?uskrsno_respo wrote:ho's da dodjem do tebe kala
U Importanne centru.Mračajski proto wrote:Gdje je ova kafana?kala wrote:Da ne radim pokraj kafane Elements, kunem se, vječno bih ostala živjeti u neznanju da postoje takve žene u ovom gradu. Oko 21:00 krene šarada, mislim da sve izblajhane štikle grada dođu tu. Ko voli "karo-stolnjaci" atmosferu neka izvoli. Prestrašno. Još sat i pol na poslu.![]()
- Mračajski proto
#569 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Bio sam tu nedavno, nekad oko podne. Nikad ne bih rekao da je to baš kafana. 
-
FreakyStyley
#570 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendom
Cheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat
), nisam bio dugo, jer je kita post'o. Kad se bas nigdje mjesta ne nadje moze se vazda u onaj Houdiny(?) ispod Masha, kod Opere il' u Marquee (bolje ne, doduse).
Za okorjele cugere tu je uvijek Jagoda.

Za okorjele cugere tu je uvijek Jagoda.
- burek_in_space
#571 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Sinoc je plava elita pravo dobar belaj izazvala u Pubu, i murija je intervenisala. 
-
gidra
#572 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
U Guinnessu narodnjaci sadaFreakyStyley wrote:Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendomCheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat
), nisam bio dugo, jer je kita post'o. Kad se bas nigdje mjesta ne nadje moze se vazda u onaj Houdiny(?) ispod Masha, kod Opere il' u Marquee (bolje ne, doduse).
Za okorjele cugere tu je uvijek Jagoda.![]()
- MedenoSrce
#573 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
bila sam u elementu sinoc
, sve nisam vjerovala al' gore je nego ste rekli
odem odatle u freakys, fino mjesto i fakat toce Paulaner
odem odatle u freakys, fino mjesto i fakat toce Paulaner
- Muhamed Đakmić
#574 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Furaš da su u Guinnessu narodnjaci?gidra wrote:U Guinnessu narodnjaci sadaFreakyStyley wrote:Problem je postalo to sto se nigdje vise mjesta ne moze nac, pogotovo vikendomCheers se nekako manje-vise poseljacio cini mi se. Underground, Celtic, Mash (manje vise) su OK, kao i Pub na Malti, a i u Johnny-u ne bude lose, kako-kad. Ort je ok za kafu popit, k'o i Tito, Seljo (kod sloge) za nacugat se-kafana a normala muzika. U Celticu se isto moze nacugat, ako se mjesta nadje, jeftino vopi, dobra raja i muzika isto. Bas su ti Undergrounderi svirali nedavno. Sloga mi je bezze najcesce. Guinness je prije 4-5 godina normala bio (kad se tek pocelo kako treba cugat
Za okorjele cugere tu je uvijek Jagoda.![]()
- burek_in_space
#575 Re: Gdje izlazi sarajevska elita?
Ako ne vjerujesh chovjeku, vjeruj meni