Gdje izaci u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MASON33.50

#1 Gdje izaci u Sarajevu?

Post by MASON33.50 »

Umjetnost življenja kao subforum Sarajevo-X-a definitivno privlaci i angazuje najpismeniju urbanu raju. Moja opservacija anyway. Mozda je moj prijedlog suvise ambiciozan ali smatram da Sarajevo kao metropola Bosne ima dovoljno kreativnih ljudi otvorenog duha koji mogu dati svoj doprinos. Sve metropole svijeta prisutne su na NET-u ne samo kroz svoj ekonomsko-politicki ili kulturni znacaj, nego i kroz svoj specificni i neponovljivi dozivljaj koji predstavljaju turistima i posjetiocima bilo koje vrste generalno. Dnevne novine ili nedeljni dodatci u svim tim gradovima redovno obavjestavaju citatelje, gdje izaci preko dana ili uvece, zavisno od toga jesi li sam ili u drustvu, gdje izvesti izabranika/icu tvog srca, prijatelje, poslovne partnere da provedes ugodno poslije podne ili vece, gdje ces uzivati specifican ugodjaj vezan za tvoje godine, tvoje muzicke, kulinarske ili druge ukuse, isto tako mjesta koja su "IN" za publiku posebne sfere utjecaja, kultura, business, alternativni pogledi na zivot, politika, whatever itd. Ili naprosto gdje mozes osjetiti taj autenticni izraz Sarajeva ako si naprosto osoba otvorena i znatizeljna duha?

Molim Vas da se ne ustrucavate poslati mi privatni e-mail ako smatrate da je to najbolji medij komunikacije. Moj mail je rgistriran na forumu.Citava ideja predstavlja uvod u planirano istrazivanja trzista za koje je kompanija u kojoj radim, Lowland Global Business Comunications Ltd. ovdje u St.Andrews u Scotland jako zainteresovana. Mi smo odnedavno ukljuceni u krug poslovnih partnera jedne od najvecih svjetskih firmi za asset management, Price Waterhouse Cooper. Stoga je nas interes da snabdijevamo nase musterije validnim informacijama vezanim za njihove poslovne interese. Moj konkretni zadatak u ovom projektu vezan je za trziste Bugarske, Rumunije i Moldavije ali buduci da sam iz Bosne ja sam ponudio razmjenu informacija mom kolegi ciji je zadatak prikupljanje marketinskih informacija sa podrucja Bosne, Crne Gore i Albanije. Napominjem da ovo nije moj uobicajeni posao ali buduci da sam ugovorom vezan da snabdijem kompaniju svim informacijama koje posjedujem nezavisno od sluzbenog opisa mog radnog mjesta (obligation to disclose all expertise and qualification relevant to practice or business the company might have interests in).
Sudeci po sluzbenoj informaciji nas customer (musterija) planira otvaranje svoje poslovnice u Sarajevu u narednih 6 mjeseci i namjeravaju da zaposle one koji tu zive. Ja cu praviti listu onihi koji su zainteresovani i dostaviti pomenutom kolegi.
airwing

Post by airwing »

GDJE IZAĆI U SA?

Hmmmmm
Predlažem Morića han

Ima nas raspoloženih za doček!
:lol: :D :-)
MASON33.50

Post by MASON33.50 »

Mozes li me snabdijeti nekim detaljima? Zasto bas tu. Ja privatno poznajem mjesto ali sta je to specificno za Morica Han?
Stari

Post by Stari »

A wrote:Vinoteka je dobra - kao trude se da imaju niveau.
Nikad nisam bio u Sarajevu al jednog dana planiram doci i vidim ti si A dobro informisan(a) ....Imaju li :
Zilavku, Blatinu, Krkosiju, Samotok, Malvaziju i tako to .....?
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mason,
javi mi se na mail za podrobnije informacije.
Ovdje tju ti samo navesti da je broj mjesta, da kazhem kvalitetnih mjesta u Sarajevu, pa i u cijeloj BiH u porastu i sretjom to se u posljednje vrijeme vishe ne deshava aritmetichkom nego geometrijskom progresijom. :)

Redom, u Sarajevu:

Vinoteka (imaju i sajt, Angela je vetj navela)
Objekat je napravljen, iznutra, koristetji bosansku istoriju gradnje kutja, tako da nemash plochu izmedju spratova, nego su tu "shishe", koje su polozhene na gredama. Pod je hrastov, a gornji kat je napravljen u obliku starog tavana, kakve svi mi poznajemo u nekim starijim bosanskim kutjama, sa 'kredencima', u bojama koje su se tada koristile. U podrumu je klasichni vinski bar, uradjen po propisima slichnih barova.

Mozhda je dobro da pogledash i temu "Restorani u Sarajevu" na ovom podforumu (Image). no mislim da ponuda koju ti trazhish ne mora i ne treba da se svede samo na restorane.

-
nastavit tje se
Last edited by The_Fluid on 27/08/2004 10:27, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

halo ba, jel vam svima po 50 godina?

kakva vinoteka? kakvi restorani?

DJUTURUMIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

naleti ti u slogu fraeru, sinoc otvorena nakon ljetne pauze...utorak je ludnicaaaaaaa hehehehe

a ako ti je do curica, mrsh u internet vikendom :D

restorani? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Gazz

Post by Gazz »

@Stitch_

Ovdje su uglavnom ozbiljni ljudi :roll: :-) :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

Gazz wrote:@Stitch_

Ovdje su uglavnom ozbiljni ljudi :roll: :-) :D
vidim

i zgrazavam se :-D :-D

spremni za udaju i tako to... :P

:lol:

nisam to od tebe ochekivao :D :D :D :D :lol: :lol:
Gazz

Post by Gazz »

Stvari nisu uvijek onakve kako izgledaju :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

hehe, pa eto, imam osjecaj da ovog Dickusa ne bi trebalo bit tesko nagovorit da te zaprosi :D

a kao bonus za tebe, velik mu je :D

Stitch__

Post by Stitch__ »

uf, proud :D :lol: :lol: :lol: :lol:

nisam ni ja premlad, al bi volio da jesam :))))

a ja nigdje ne procitah da hoce "izvest poslovne partnere"

cojka interesuju mjesta za izlaz :shock:
Stari

Post by Stari »

A wrote:A(ngela) nije bas jako dobro informisana, naime nocni zivot Sarajeva joj je izmakao kontroli davnih 80-tih kad je napustila grad. No, nekoliko mjesta ipak stignem obici u mojim dijasporaskim posjetama domovini.

Evo imaju i dobar site, pa mozes naci vecinu vina koje nude:
http://www.vinoteka.ba/in%20vino%20veritas.htm

Dobro ...sad, ako nista drugo, znam ko si A(ngela)...a ukonto sam i da se Zilavka i Blatina tu jos uvijek pronalaze....makar ne u onom nekadasnjem izdanju (HEPOK-Mostar), kad su tu bili prisutni i Krkosija, Samotok, Bogumil ....itd.

Hvala A(ngela)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Masone
preporučam ti

Kolobaru
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Stitch__ wrote:hehe, pa eto, imam osjecaj da ovog Dickusa ne bi trebalo bit tesko nagovorit da te zaprosi :D

a kao bonus za tebe, velik mu je :D

Ne uzimaj Dickusa u usta bez potrebe :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Hej Flu, jel znaš možda tko je arhitekt (vinoteka) jer ovaj vlasnik očigledno zna svoje domete :D ? Odlično izgleda.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Vinoteka je mrak. Ja prvo pomislio (kad mi rece jaran "Hajmo u vinoteku!") da je to nekakvo mjesto gdje se probaju vina ili nesto slicno. Kako sam se samo prijatno iznenadio :D :D
Pooll

Post by Pooll »

vidi dos'o nam MASON... :D

Vidis nikad nisam bio u toj vinoteci... doduse nisam jos ni punoljetan :sad:

:-)
alek

Post by alek »

pivnica je ok; muzika bas i nije prilagodjena ambijentu al se cak desi da lik svira klavir, pa bude fino
Stitch__

Post by Stitch__ »

neg kad smo kod izlazaka, jel ko za grupnjak ovih dana? :D
Gazz

Post by Gazz »

BigusDickus wrote:
Gazz wrote:
horns&drums wrote:Gazz, reci vise gdje izlazis.Osijedih... :D :D :D :D :D :D

volim muskarce sa pokojom sijedom, to je tako sexy :P :D

aaaaa pa vidi na kojoj smo temi :shock: :shock:

shame on me :-)

Gdje izaci :?

Ljudi ma najbolje vam je u kuci, vlastitoj :D
E sad vidi sa hornsom radi li kucne posjete! Ja pruzam i te usluge, dolazak besplatan :D :D
ako nemas koju sijedu otpadas :P :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Moze li ofarbana? :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

OK, nema vise zachatavanja. :roll:

Moj glas za Vinoteku :D
chundas

#23 Re: Gdje izaci u Sarajevu?

Post by chundas »

MASON33.50 wrote:Umjetnost življenja kao subforum Sarajevo-X-a definitivno privlaci i angazuje najpismeniju urbanu raju. Moja opservacija anyway. Mozda je moj prijedlog suvise ambiciozan ali smatram da Sarajevo kao metropola Bosne ima dovoljno kreativnih ljudi otvorenog duha koji mogu dati svoj doprinos. Sve metropole svijeta prisutne su na NET-u ne samo kroz svoj ekonomsko-politicki ili kulturni znacaj, nego i kroz svoj specificni i neponovljivi dozivljaj koji predstavljaju turistima i posjetiocima bilo koje vrste generalno. Dnevne novine ili nedeljni dodatci u svim tim gradovima redovno obavjestavaju citatelje, gdje izaci preko dana ili uvece, zavisno od toga jesi li sam ili u drustvu, gdje izvesti izabranika/icu tvog srca, prijatelje, poslovne partnere da provedes ugodno poslije podne ili vece, gdje ces uzivati specifican ugodjaj vezan za tvoje godine, tvoje muzicke, kulinarske ili druge ukuse, isto tako mjesta koja su "IN" za publiku posebne sfere utjecaja, kultura, business, alternativni pogledi na zivot, politika, whatever itd. Ili naprosto gdje mozes osjetiti taj autenticni izraz Sarajeva ako si naprosto osoba otvorena i znatizeljna duha?

Molim Vas da se ne ustrucavate poslati mi privatni e-mail ako smatrate da je to najbolji medij komunikacije. Moj mail je rgistriran na forumu.Citava ideja predstavlja uvod u planirano istrazivanja trzista za koje je kompanija u kojoj radim, Lowland Global Business Comunications Ltd. ovdje u St.Andrews u Scotland jako zainteresovana. Mi smo odnedavno ukljuceni u krug poslovnih partnera jedne od najvecih svjetskih firmi za asset management, Price Waterhouse Cooper. Stoga je nas interes da snabdijevamo nase musterije validnim informacijama vezanim za njihove poslovne interese. Moj konkretni zadatak u ovom projektu vezan je za trziste Bugarske, Rumunije i Moldavije ali buduci da sam iz Bosne ja sam ponudio razmjenu informacija mom kolegi ciji je zadatak prikupljanje marketinskih informacija sa podrucja Bosne, Crne Gore i Albanije. Napominjem da ovo nije moj uobicajeni posao ali buduci da sam ugovorom vezan da snabdijem kompaniju svim informacijama koje posjedujem nezavisno od sluzbenog opisa mog radnog mjesta (obligation to disclose all expertise and qualification relevant to practice or business the company might have interests in).
Sudeci po sluzbenoj informaciji nas customer (musterija) planira otvaranje svoje poslovnice u Sarajevu u narednih 6 mjeseci i namjeravaju da zaposle one koji tu zive. Ja cu praviti listu onihi koji su zainteresovani i dostaviti pomenutom kolegi.
PIZZERIJA SER JEAN 033/440960
Stitch__

Post by Stitch__ »

SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM SLOGA UTORKOM

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Post Reply