Gdje izaci sama u SA???
Moderator: anex
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
bosanski.tornjak
#52 Re: Gdje izaci sama u SA???
A koji je razlog tvog izlaska? Jel zelis upoznati nekoga ili zelis sama provest noc odnosno taj izlazak. U sustini mozes izaci na svako mjesto gdje se izadje i u grupi samo koliko ti je to zanimljivo.
-
Penelopy
#53 Re: Gdje izaci sama u SA???
Bila sam u jednoj jaaako dugoj vezi koja je zavrsena prije par mjeseci i dosla sam u SA. Citav zivot mi je pretumban, ovdje nemam nikog svog i nikog poznatog. Nemam nista protiv da upoznam nove ljude oba spola ali ne mogu bas prici nekom u kaficu ili restoranu i pitati "Biste li popili kafu samnom?" Upoznavanje na poslu nije opcija. Kuce i mace obozavam ali iste ne mogu drzati jer ne znam jos ni koliko cu se zadrzati u SA. Idem u pozoriste, na koncerte, u kino, setam.... isprva sam i uzivala u samoci ali sad je vec pocelo da mi smeta...
-
bosanski.tornjak
#54 Re: Gdje izaci sama u SA???
Pokusaj se upisat na kurs necega.nemam pojma cega i tu mozes upoznat ljudi sa slicnim interesimaPenelopy wrote:Bila sam u jednoj jaaako dugoj vezi koja je zavrsena prije par mjeseci i dosla sam u SA. Citav zivot mi je pretumban, ovdje nemam nikog svog i nikog poznatog. Nemam nista protiv da upoznam nove ljude oba spola ali ne mogu bas prici nekom u kaficu ili restoranu i pitati "Biste li popili kafu samnom?" Upoznavanje na poslu nije opcija. Kuce i mace obozavam ali iste ne mogu drzati jer ne znam jos ni koliko cu se zadrzati u SA. Idem u pozoriste, na koncerte, u kino, setam.... isprva sam i uzivala u samoci ali sad je vec pocelo da mi smeta...
-
breviar
#55 Re: Gdje izaci sama u SA???
i mene su posao i zivot na nekoliko mjeseci odveli u Sarajevo. takodjer mi je posao takav da me zivot vodio prema
Bliskom istoku, i prema Zapadu. po nekoliko godina bi me neki zadatak navodio da zivim u nekim gradovima.
kada je doslo Sarajevo (a ono je doslo zaista svojevoljno i ciljano), ucinilo mi se da ce biti vrlo lako zivjeti u tom
gradu. jer, kada su me u drugim zemljama, drugim kulturama prihvatali lako, cinilo mi se da ce isto biti i u pod dijelom
neba gdje me mati rodila.
zbog jezika, zbog toga sto dolazim s tog podneblja... kod svake racunice, prije odlaska u BiH, rezultat je ispao
da ce biti super.
stoga me ta racunica podstakla da odem u Sarajevo.
vec prvih mjeseci je bilo turbulentno - doslovice, ali doslovice dani su mi prolazili da ne prozborim ni rijeci.
na poslu poneka razmijenjena rijec bi bila, ali to je bilo bez veze.
nista. preostalo mi je da ponovo vucem konce i da se trazim posao negdje drugdje.
za godinu dana, mozda su samo dva poznanstva prerasla u nesto sto bi se moglo nazvati prijateljstvo.
ali, od ta dva u jedno u divno prijateljstvo.
ne znam zasto, ali... moram priznati da cesto kazem da je zivjeti u Sarajevu bilo kao zivjeti u "Svedskoj".
postoji stereotip da su Svedjani hladni, i distancirani.
po istom tom stereotipu moj zivot je onako prolutao Sarajevom.
ne krivim to mjesto, niti ljude. ali, moje iskustvo mi je reklo da je vrlo moguce osjecati se 'usamljenim' u Sarajevu.
dok citam ovu temu, prolazi mi kroz misli kako mi nije palo na pamet da se obratim na forumu i postavim
isto pitanje kao Penelopy.
kako god, vjerujem da je Sarajevo grad dobrog duha, ali... moja karizma nije 'fercerala' u tom gradu, i to
prihvatam kao vrlo moguce.
sretno Penelopy, i hocu reci... i ti malo protresi, prodrmaj stvari oko sebe.
Bliskom istoku, i prema Zapadu. po nekoliko godina bi me neki zadatak navodio da zivim u nekim gradovima.
kada je doslo Sarajevo (a ono je doslo zaista svojevoljno i ciljano), ucinilo mi se da ce biti vrlo lako zivjeti u tom
gradu. jer, kada su me u drugim zemljama, drugim kulturama prihvatali lako, cinilo mi se da ce isto biti i u pod dijelom
zbog jezika, zbog toga sto dolazim s tog podneblja... kod svake racunice, prije odlaska u BiH, rezultat je ispao
da ce biti super.
vec prvih mjeseci je bilo turbulentno - doslovice, ali doslovice dani su mi prolazili da ne prozborim ni rijeci.
nista. preostalo mi je da ponovo vucem konce i da se trazim posao negdje drugdje.
za godinu dana, mozda su samo dva poznanstva prerasla u nesto sto bi se moglo nazvati prijateljstvo.
ne znam zasto, ali... moram priznati da cesto kazem da je zivjeti u Sarajevu bilo kao zivjeti u "Svedskoj".
ne krivim to mjesto, niti ljude. ali, moje iskustvo mi je reklo da je vrlo moguce osjecati se 'usamljenim' u Sarajevu.
dok citam ovu temu, prolazi mi kroz misli kako mi nije palo na pamet da se obratim na forumu i postavim
kako god, vjerujem da je Sarajevo grad dobrog duha, ali... moja karizma nije 'fercerala' u tom gradu, i to
-
Penelopy
#56 Re: Gdje izaci sama u SA???
breviar wrote:i mene su posao i zivot na nekoliko mjeseci odveli u Sarajevo. takodjer mi je posao takav da me zivot vodio prema
da ce biti super.
- spreca
#57 Re: Gdje izaci sama u SA???
Vi morate "osvajati"Sarajevo a ne Sarajevo vas....gdje god sam doso uvijek sam za kratko vrijeme nasao drustvo sa kojim mi nikada nije bilo lose......zavisi od nas koliko smo komunakitivni
-
Penelopy
#58 Re: Gdje izaci sama u SA???
u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
- spreca
#59 Re: Gdje izaci sama u SA???
Pa kako da te drugacije gledamo nego kao zensko.....ako je tako, prvo nadji neku prijateljicu ,a ostalo ce se vec nekako sloziti.Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
-
breviar
#60 Re: Gdje izaci sama u SA???
uopste je komunikativnost nerijetko protumacena krivo. potpuno krivo. pamtim dobro da su troje kolega od mene dobili poziv za veceru - cinilo mi se su mi te kolege malo vise bliski iskustvom, razmisljanjem, i tome slicnio.Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
samo jedno je prihvatilo poziv, mada je i to jedno takvo skromno druzenje nakon dva mjeseca jako jako krivo protumaceno. ne trebam reci da ni sa jednim kolegom/kolegicom nisam u kontaktu.
puno se stvari tumaci, pod tim dijelom neba nekako ovako: stvari su ili crne, ili bijele.
kao da ne postoje druge boje, ili nijanse.
nego, Penelopy, ne ugledaj se na mene. sve to lijepo postroji i kreni svojski da gradis, biras, brises, dodajes, mnozis, dijelis, i rezultati ce biti sigurno bolji.
- burek_in_space
#62 Re: Gdje izaci sama u SA???
Ovaj nachin razmishljanja ce te samo josh vishe osamiti, jer ti unaprijed imash u glavi "scenario" shta bi se moglo desiti.Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
Postavimo stvari drugachije - shta ako ti upoznash nekog mushkarca, koji ce te nakon par dana druzhenja toliko ocharati, da pozhelish da spavash s njim, bez obzira shto si nedavno izashla iz duge veze?!
I ne vidim problem u izlascima na dnevne kafe recimo sam(a), jer se ubije par sati vremena listajuci knjigu ili novine, a vrlo chesto bude i situacija kada nenadano upoznamo nekoga novog.
Nishta konkretno ti nisam rekao, znam
- kokuz_sa
#63 Re: Gdje izaci sama u SA???
pa bona kazes da si vec u 40-tim..a sama..znaci do menopauze imas jos samo par godina..Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
iskoristi ih pa se sexaj..jer kasnije kad ne budes mogla onda ces govorit trebala sam
jos u novom gradu ne znas nikog..ko ce te osudjivat i ogovarat
- JThomas
#64 Re: Gdje izaci sama u SA???
ona je u principu u pravu. ono bi kod muškarca velika većina ljudi nazvala komunikativan, otvoren, "raja"...kod žene bi protumačila kao poziv na seks. realno.burek_in_space wrote:Ovaj nachin razmishljanja ce te samo josh vishe osamiti, jer ti unaprijed imash u glavi "scenario" shta bi se moglo desiti.Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
Postavimo stvari drugachije - shta ako ti upoznash nekog mushkarca, koji ce te nakon par dana druzhenja toliko ocharati, da pozhelish da spavash s njim, bez obzira shto si nedavno izashla iz duge veze?!
I ne vidim problem u izlascima na dnevne kafe recimo sam(a), jer se ubije par sati vremena listajuci knjigu ili novine, a vrlo chesto bude i situacija kada nenadano upoznamo nekoga novog.
Nishta konkretno ti nisam rekao, znamPoenta ovog posta je da ne ogranichavash sebe smishljanjem nekih scenarija unaprijed, nego se prepusti trenutku i uzhivaj u zhivotu.
ja znam šta bih ja i kako bih ja. i znam da bi se snašao. al' što priliči marku, ne priliči janku.
- burek_in_space
#65 Re: Gdje izaci sama u SA???
Haj nemoj me zezati.JThomas wrote: ona je u principu u pravu. ono bi kod muškarca velika većina ljudi nazvala komunikativan, otvoren, "raja"...kod žene bi protumačila kao poziv na seks. realno.
ja znam šta bih ja i kako bih ja. i znam da bi se snašao. al' što priliči marku, ne priliči janku.
Mislim, jeste da mi skoro sve tumachimo kao poziv na sex, ali ako ne mozhe na neki dikretan nachin provuci nekome kroz ushi da joj nije do toga, e jebi ga onda.
- spreca
#67 Re: Gdje izaci sama u SA???
Ko kaze da nismo zvali na kafuspreca wrote:Kod menePenelopy wrote:Pitanje: gdje sama zenska u 40-im godinama moze izaci u Sarajevu ( osim pozorista i kina)? Skoro sam se doselila i ne poznajem haman bas nikog u Sarajevu, a ne mogu stalno sama u 4 zida.......i neces biti sama
![]()
![]()
![]()
![]()
- trcicu trceci
#68 Re: Gdje izaci sama u SA???
STA IMA KOD VAS ?
-
sandra01
#69 Re: Gdje izaci sama u SA???
Kakve veze menopauza ima sa sexanjem?kokuz_sa wrote:pa bona kazes da si vec u 40-tim..a sama..znaci do menopauze imas jos samo par godina..Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
iskoristi ih pa se sexaj..jer kasnije kad ne budes mogla onda ces govorit trebala sam![]()
![]()
![]()
jos u novom gradu ne znas nikog..ko ce te osudjivat i ogovarat
Zena se UVJEK moze sexati ,bez obzira na godine,nj0j ne treba nista da se digne da bi imala sex za razliku od vas muskaraca.
- spreca
#70 Re: Gdje izaci sama u SA???
Al treba nama na sta da se digne
sory 
- kokuz_sa
#71 Re: Gdje izaci sama u SA???
je je..kad nastupi menopauza onda valja vise podmazivat,misici vagine se tad malo vise opuste..sex zelja kod zena je tad manja..tad sex postane cista motorika..sandra01 wrote:Kakve veze menopauza ima sa sexanjem?kokuz_sa wrote:pa bona kazes da si vec u 40-tim..a sama..znaci do menopauze imas jos samo par godina..Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
iskoristi ih pa se sexaj..jer kasnije kad ne budes mogla onda ces govorit trebala sam![]()
![]()
![]()
jos u novom gradu ne znas nikog..ko ce te osudjivat i ogovarat![]()
![]()
Zena se UVJEK moze sexati ,bez obzira na godine,nj0j ne treba nista da se digne da bi imala sex za razliku od vas muskaraca.
cista bioologija sto se u skoli uci
-
sandra01
#73 Re: Gdje izaci sama u SA???
Kakve veze menopauza ima sa sexanjem?
Zena se UVJEK moze sexati ,bez obzira na godine,nj0j ne treba nista da se digne da bi imala sex za razliku od vas muskaraca.[/quote]
je je..kad nastupi menopauza onda valja vise podmazivat,misici vagine se tad malo vise opuste..sex zelja kod zena je tad manja..tad sex postane cista motorika..
[/quote]
Ma sta mi kazes
Simptomi koje si nabrojao mozes naci kod bilo koje dvadesetogodisnje djevojke noc pred ispit na fakultetu ili pred neki za nju stresni dogadjaj.
Zena se UVJEK moze sexati ,bez obzira na godine,nj0j ne treba nista da se digne da bi imala sex za razliku od vas muskaraca.[/quote]
je je..kad nastupi menopauza onda valja vise podmazivat,misici vagine se tad malo vise opuste..sex zelja kod zena je tad manja..tad sex postane cista motorika..
Ma sta mi kazes
Simptomi koje si nabrojao mozes naci kod bilo koje dvadesetogodisnje djevojke noc pred ispit na fakultetu ili pred neki za nju stresni dogadjaj.
- DanteX
#74 Re: Gdje izaci sama u SA???
Imaš "Slogu". Tu nekim danom u sedmici imaju +40 Night.
Ko ima manje od 40 godina ulaz zabranjen. Kako izgleda situacija ne znam, mlad sam
Ko ima manje od 40 godina ulaz zabranjen. Kako izgleda situacija ne znam, mlad sam
- kokuz_sa
#75 Re: Gdje izaci sama u SA???
je je..kad nastupi menopauza onda valja vise podmazivat,misici vagine se tad malo vise opuste..sex zelja kod zena je tad manja..tad sex postane cista motorika..sandra01 wrote:Kakve veze menopauza ima sa sexanjem?![]()
![]()
Ma sta mi kazes
Simptomi koje si nabrojao mozes naci kod bilo koje dvadesetogodisnje djevojke noc pred ispit na fakultetu ili pred neki za nju stresni dogadjaj.[/quote]
dok kad menopauza bude onda nema povratka na prethodno stanje..