To je nesto drugo, niko nema pravo da drugom sudi i zaviruje. Licna stvar, kako i koliko ko vjeruje.m_l wrote:Ne znamo. Nakalemio si se na JThomasovu (ateista) izjavu "iftar je danas u bošnjaka fashion statement" rekavsi "Upravo...Nije to ni i od iftara. To je samo zamotano papirom od iftara". Ovako hrabro ocjenjivati je tvoje pravo, ali ja necu. Mnogo bh muslimana i prakticira islam selektivno. Npr. osoba A, djevojka, posti, ali ide i na m-z bazen, iftari u jednom takvom restoranu. Iz vjerske perspektive dvije nespojive prakse, ali ko sam ja da bilo kome kazem da nema ni i od iftara. Kontas?!Tomahawk11 wrote:Nije generalizacija. Odes fino na lice mjesta pa vidis. Npr. iftar u restoranu Kulin Dvor, garantujem da je 90% guzonja, politicara i sl.
Postujem onog ko je postio, pa ode na iftar, ali ovo sto se kod nas desava je daleko od normalnog. Uglavnom se bitno nazderati, a vecina nije ni vidjela posta. Licemjerstvo na djelu. Zato je ovo sto je napisao JThomas - fashion statement - izraz koji u potpunosti oslikava one koje iftare po restoranima.
Ove sto iftare po svoim domovima....otkud oni na temi?! Nikakve veze.
I da, generalizacija....a nije generalizacija kad se kvotam i kaze mi se da sam od onih koje vjera ne dotice. Znamo li se?
Moj licni stav, moje misljenje je bilo to sto sam napisao. Ne osudjujem nikog, gledam svoja posla.
Nadovezao sam se na izjavu jer mislim da se vjera koristi u sticanje imovine i promovisanje uglavnom onih koji malo ili nimalo imaju veze sa postom i iftarom. No, zivimo u drustvu iskrivljenih vrijednosti. Neka radi ko sta hoce. Svako ce za svoja djela polagati racun. Najpostenije.