Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
-
noviposjetilac22
#1 Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Pozdrav svima,
Crkao mi je ispravljac/konverter za USA uticnicu... gdje bi u Sarajevu mogao da kupim novi?
Da pojasnim... imam laptop sa USA kablom koji preko ovog ispravljaca/konvertera ukljucim u Bosansku tj. evropsku uticnicu. Pretpostavljam da bi mogao naci u nekoj boljoj prodavnici tehnicke robe ali nemam pojma gdje da trazim.
Zahvalan svima na korisnim odgovorima!
Crkao mi je ispravljac/konverter za USA uticnicu... gdje bi u Sarajevu mogao da kupim novi?
Da pojasnim... imam laptop sa USA kablom koji preko ovog ispravljaca/konvertera ukljucim u Bosansku tj. evropsku uticnicu. Pretpostavljam da bi mogao naci u nekoj boljoj prodavnici tehnicke robe ali nemam pojma gdje da trazim.
- Kraljica_Suza
#2 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Ma imas to svugdje...Pogledaj u bolje opremljenim tehnickim trgovinama, gdje ima onih produznih kablova itd..tu ima zasigurno. I ja sam sebi kupovala.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Imam ja jedan konverter 220/110V, ali ga koristim za kuhalo za rižu = rice-cooker.
Nazovi ove na granici Aerodromskog naselja i Dobrinje, pa pitaj:
http://www.rselectronic.ba/
Nazovi ove na granici Aerodromskog naselja i Dobrinje, pa pitaj:
http://www.rselectronic.ba/
- Edin H.
#4 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Ja sam trazio konverter za englesku uticnicu i nisam mogao naci 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Pa koji napon ti je potreban za laptopa?noviposjetilac22 wrote:Pozdrav svima,
Ja imam viška jedan komplet ispravljač za Compaq-ov laptop sa naponom 110-240V INPUT,
a OUTPUT 18,5V DC do 2,7A snage 104 do 131 VA. VA su približni watima. U inputu je bosanska utičnica, a u outputu je jack okrugli na kojem je napon od 18,5V istosmjerne struje (DC).
@Edine H.,
Imam ja prelaz, sa bosanske utičnice na englesku. Jelde, to je ona utičnica sa dva kvadratna otvora u koje ulazi plosnata (kvadratna) metala utikača, plus zemlja koja je okomito na ova dva kontakta utičnice?
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/09/2009 18:52, edited 1 time in total.
- slavkoimamodilera
#6 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Ja imam laptop iz amerike...
u bilo kojoj ozbiljnijoj prodavnici kompjuterske opreme ces za 10ak KM kupiti kabl sa normalnim (schuko) utikacem
transformator je 100% prilagodjen da radi i na 110 i na 220 tj. 230 volti, a to uostalom mozes provjeriti na naljepnici transformatora 
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Upropasti mi biznis!!!slavkoimamodilera wrote:Ja imam laptop iz amerike...u bilo kojoj ozbiljnijoj prodavnici kompjuterske opreme ces za 10ak KM kupiti kabl sa normalnim (schuko) utikacem
transformator je 100% prilagodjen da radi i na 110 i na 220 tj. 230 volti, a to uostalom mozes provjeriti na naljepnici transformatora
- Producent
#8 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Ima u PX shopovima u EUFOR-u u Butmiru svih vrsta ispravljaca samo moras znati nekoga ko tamo radi da ti kupi...
- amrica
#9 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Bilo u elektronickom centru pored Lisca, ali........ ja prikopcala laptop nesto bljesnulo i caoooo konvertore.Laptop je prezivio
Srecom, imam jos jedan konvertor, to htjela rezervni nabaviti.
A sad ne znam, mozda se meni bas potrefio jedan neispravan, a mozda i nije
Srecom, imam jos jedan konvertor, to htjela rezervni nabaviti.
A sad ne znam, mozda se meni bas potrefio jedan neispravan, a mozda i nije
- campa_xxx
#10 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Ima na Ch.Vili u blizini SSH u onom nizu jedna mala radnjica sa teh opremom. Kosta oko 20 KM cini mi se...
- Edin H.
#11 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
PipiDugaDevetka wrote:Pa koji napon ti je potreban za laptopa?noviposjetilac22 wrote:Pozdrav svima,
Ja imam viška jedan komplet ispravljač za Compaq-ov laptop sa naponom 110-240V INPUT,
a OUTPUT 18,5V DC do 2,7A snage 104 do 131 VA. VA su približni watima. U inputu je bosanska utičnica, a u outputu je jack okrugli na kojem je napon od 18,5V istosmjerne struje (DC).
@Edine H.,
Imam ja prelaz, sa bosanske utičnice na englesku. Jelde, to je ona utičnica sa dva kvadratna otvora u koje ulazi plosnata (kvadratna) metala utikača, plus zemlja koja je okomito na ova dva kontakta utičnice?
Jeste, to je ta pipi, nabavio sam je na kraju, ali iz inostranstva.
-
Hendrix
#12 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Možda nekom opet zatreba , ima u Conradu, radnja je u Interexu.
http://www.conrad.ba/product_info.php/c ... s_id/17510
http://www.conrad.ba/product_info.php/c ... s_id/17510
-
AdnanSA
#13 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Imaš u Penny Plusu i košta 0,5 KM.
Ja imam aparat za brijanje neki bijesni Philips koji sam kupio u Americi. Samo stavim taj adapter iz Penny-a i sve fercera. Ispravljač radi i na 110 i na 220 volti.
Ja imam aparat za brijanje neki bijesni Philips koji sam kupio u Americi. Samo stavim taj adapter iz Penny-a i sve fercera. Ispravljač radi i na 110 i na 220 volti.
- chuchumbamayumbe
#14 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?
Treba li kome trensformatora sa 220v na 110v, raznih snaga?!