Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
noviposjetilac22

#1 Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by noviposjetilac22 »

Pozdrav svima,

Crkao mi je ispravljac/konverter za USA uticnicu... gdje bi u Sarajevu mogao da kupim novi?

Da pojasnim... imam laptop sa USA kablom koji preko ovog ispravljaca/konvertera ukljucim u Bosansku tj. evropsku uticnicu. Pretpostavljam da bi mogao naci u nekoj boljoj prodavnici tehnicke robe ali nemam pojma gdje da trazim.

Zahvalan svima na korisnim odgovorima!
Kraljica_Suza

#2 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by Kraljica_Suza »

Ma imas to svugdje...Pogledaj u bolje opremljenim tehnickim trgovinama, gdje ima onih produznih kablova itd..tu ima zasigurno. I ja sam sebi kupovala.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by PipiDugaDevetka »

Imam ja jedan konverter 220/110V, ali ga koristim za kuhalo za rižu = rice-cooker.
Nazovi ove na granici Aerodromskog naselja i Dobrinje, pa pitaj:
http://www.rselectronic.ba/
Edin H.

#4 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by Edin H. »

Ja sam trazio konverter za englesku uticnicu i nisam mogao naci :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

noviposjetilac22 wrote:Pozdrav svima,

Crkao mi je ispravljac/konverter za USA uticnicu... gdje bi u Sarajevu mogao da kupim novi?

Da pojasnim... imam laptop sa USA kablom koji preko ovog ispravljaca/konvertera ukljucim u Bosansku tj. evropsku uticnicu. Pretpostavljam da bi mogao naci u nekoj boljoj prodavnici tehnicke robe ali nemam pojma gdje da trazim.

Pa koji napon ti je potreban za laptopa?
Ja imam viška jedan komplet ispravljač za Compaq-ov laptop sa naponom 110-240V INPUT,
a OUTPUT 18,5V DC do 2,7A snage 104 do 131 VA. VA su približni watima. U inputu je bosanska utičnica, a u outputu je jack okrugli na kojem je napon od 18,5V istosmjerne struje (DC).

@Edine H.,
Imam ja prelaz, sa bosanske utičnice na englesku. Jelde, to je ona utičnica sa dva kvadratna otvora u koje ulazi plosnata (kvadratna) metala utikača, plus zemlja koja je okomito na ova dva kontakta utičnice?
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/09/2009 18:52, edited 1 time in total.
slavkoimamodilera

#6 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by slavkoimamodilera »

Ja imam laptop iz amerike... :wink: u bilo kojoj ozbiljnijoj prodavnici kompjuterske opreme ces za 10ak KM kupiti kabl sa normalnim (schuko) utikacem :wink: transformator je 100% prilagodjen da radi i na 110 i na 220 tj. 230 volti, a to uostalom mozes provjeriti na naljepnici transformatora :wink:
PipiDugaDevetka

#7 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

slavkoimamodilera wrote:Ja imam laptop iz amerike... :wink: u bilo kojoj ozbiljnijoj prodavnici kompjuterske opreme ces za 10ak KM kupiti kabl sa normalnim (schuko) utikacem :wink: transformator je 100% prilagodjen da radi i na 110 i na 220 tj. 230 volti, a to uostalom mozes provjeriti na naljepnici transformatora :wink:
Upropasti mi biznis!!! :x :evil: :D :x
Producent

#8 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by Producent »

Ima u PX shopovima u EUFOR-u u Butmiru svih vrsta ispravljaca samo moras znati nekoga ko tamo radi da ti kupi...
amrica

#9 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by amrica »

Bilo u elektronickom centru pored Lisca, ali........ ja prikopcala laptop nesto bljesnulo i caoooo konvertore.Laptop je prezivio :-D
Srecom, imam jos jedan konvertor, to htjela rezervni nabaviti.

A sad ne znam, mozda se meni bas potrefio jedan neispravan, a mozda i nije :?
campa_xxx

#10 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by campa_xxx »

Ima na Ch.Vili u blizini SSH u onom nizu jedna mala radnjica sa teh opremom. Kosta oko 20 KM cini mi se...
Edin H.

#11 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by Edin H. »

PipiDugaDevetka wrote:
noviposjetilac22 wrote:Pozdrav svima,

Pa koji napon ti je potreban za laptopa?
Ja imam viška jedan komplet ispravljač za Compaq-ov laptop sa naponom 110-240V INPUT,
a OUTPUT 18,5V DC do 2,7A snage 104 do 131 VA. VA su približni watima. U inputu je bosanska utičnica, a u outputu je jack okrugli na kojem je napon od 18,5V istosmjerne struje (DC).

@Edine H.,
Imam ja prelaz, sa bosanske utičnice na englesku. Jelde, to je ona utičnica sa dva kvadratna otvora u koje ulazi plosnata (kvadratna) metala utikača, plus zemlja koja je okomito na ova dva kontakta utičnice?

Jeste, to je ta pipi, nabavio sam je na kraju, ali iz inostranstva.
Hendrix

#12 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by Hendrix »

Možda nekom opet zatreba , ima u Conradu, radnja je u Interexu.

http://www.conrad.ba/product_info.php/c ... s_id/17510
AdnanSA

#13 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by AdnanSA »

Imaš u Penny Plusu i košta 0,5 KM.
Ja imam aparat za brijanje neki bijesni Philips koji sam kupio u Americi. Samo stavim taj adapter iz Penny-a i sve fercera. Ispravljač radi i na 110 i na 220 volti.
chuchumbamayumbe

#14 Re: Gdje da nabavim ispravljac/konverter za USA uticnicu?

Post by chuchumbamayumbe »

Treba li kome trensformatora sa 220v na 110v, raznih snaga?!
Post Reply