Gdje da iznajmim terenca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ghost_Rider_XXX
#1 Gdje da iznajmim terenca
Zna li iko ima li koja auto kuća da renta jeepove za offroad?
-
LeKo
#2 Re: Gdje da iznajmim terenca
Za offroad teško, a rentanje terenaca (Terano II) je nekad radio ASI iz ilijaša - pokušaj kod njih.
- AmADin_gospo
#3 Re: Gdje da iznajmim terenca
ma rentaš bilo kojeg terenca i pravac livada, pa kad ga vratiš, kažeš im da si moraš iči na vrh vlašića po sir pa si preko bijelašnice sišao u grad 
- Ghost_Rider_XXX
#4 Re: Gdje da iznajmim terenca
Ma ne bih bilo kojeg volio bih nekog Jeepa, za pravo zahebanciju po terenu, možda nekog Patriota, ali mrka kapa.
-
whow
#5 Re: Gdje da iznajmim terenca
Patriot je napravljen za cese a ne za off road . Par sati off reoad bi dobro udesilo tog Patriota.Ghost_Rider_XXX wrote:Ma ne bih bilo kojeg volio bih nekog Jeepa, za pravo zahebanciju po terenu, možda nekog Patriota, ali mrka kapa.
-
edoze
#6 Re: Gdje da iznajmim terenca
ne bih ti savjetovao da to radis,vecina "terenaca" su ustvari SUVovi,tesko ces s njima po terenu vozit a da ne bude ostecenja
tebi treba LR discovery,defender, mozda jeep wrangler,al toga nema (stariji)...a ne ovi novi tipa bmw x5,jeep cherokee
to ti je nemocno po terenu,a i ako kazes da ces na offroad,tesko da ce ti dat auto
tebi treba LR discovery,defender, mozda jeep wrangler,al toga nema (stariji)...a ne ovi novi tipa bmw x5,jeep cherokee
to ti je nemocno po terenu,a i ako kazes da ces na offroad,tesko da ce ti dat auto
-
ljudozder
#7 Re: Gdje da iznajmim terenca
Jeep nemoćan po terenu? Aj i nekako patriot i Compass, oni nisu namijenjeni tome, al brate Wrangler bilo koji, Cherokee bilo koji, i Grand Cherokee takođe, bolji ti ne trebaju :S Mada sumnjam da to iko u BiH iznajmljuje
-
whow
#8 Re: Gdje da iznajmim terenca
Ako nemas off road iskustva onda prvo trebas malo prostudirati ovu tematiku pa tek onda razmisljaj o voznji. Off road voznja je u mnogocemu drugacija od normalne voznje i uopce nije preporucljiva za pocetnike . Ja sam se nedavno zaglavio na podvodnom terenu , odozgo trava a ispod trave tece voda tako da sam zaglibio do sasije . Pet ljudi me nije moglo izgurati samo sam se vise uglibio da bih na kraju kad su se svi razisli sam iscupo iz gliba . Vozilo je bilo 4 tone tezak Chevi Van sa V8 masinom . Uglavnom vazan je osjecaj procjena terena , poznavanje vozila . Neiskusan vozac ce za 5 minuta da okrene terenca na krov. Ovaj tip gore je potpuno u pravu ; novi Cheeroki nije blizu terenca kakav je nekad bio . Dovoljno je vidjeti kako to vozilo izgleda da bi skontao dsa to nije za blata i livada nego za asfalta. Pravih terenaca u SUV segmentu je vrlo malo i za tog nekog gliba i livade pick up segment je mnogo zahvalniji . Uglavnom nemoj traziti problem tamo gdje ga nema . Niko ko ima 3 mozdane celije ti nece rentati terenca da bi ga ti vozio po livadama i glibovima , to zaboravi.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#9 Re: Gdje da iznajmim terenca
jedan od rijetkih SUV na trzistu danas i to je sa Trail Edition/opremon, sto podrazumjeva cvrscu i visu suspenziju, te pogon 4X4 sa differencijalopn u odnosu na osnovni model. Al opet neces sebe dovesti u situaciju da mu isprobavas njegove krajnje off road mogucnosti!

- zambaklija
#10 Re: Gdje da iznajmim terenca
gledao skoro neku auto-emisiju i testirali razne terence,prave,šminkerske i između njih lada,šta misliš koji je najviše poena dobio?Neš vjerovati,lada! 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#11 Re: Gdje da iznajmim terenca
pa Niva je neprevazidjena, jer je samo kostur od auta, te ista technologija vec 30 godina, ili bolje reci bez technologije 
-
ljudozder
- corolla02
#13 Re: Gdje da iznajmim terenca
4.0l vs 1.6l, pa sta drugo ocekivati
najbolji mi je komentar "noviji modeli Nive su opremljeni GM ajnspricom"
-
ljudozder
#14 Re: Gdje da iznajmim terenca
to sve govoricorolla02 wrote:4.0l vs 1.6l, pa sta drugo ocekivati![]()
recimo moglo bi se očekivat da ne pucaju diferencijali i ne otpadaju dijelovi od nive, koja je nekoliko puta mlađa od wranglera i moglo bi se očekivat da se vlasnici nive ne dižu puno, kao imamo najboljeg terenca i sl. (to sam milion puta čuo), na stranu kubikažu, tu je jasna prednost jeepa. Ono nije da ne cijenim Nivu, čak mi je i cool skroz, jedno vrijeme sam razmišljao o nabavku jedne, al jednostavno to nije za ekstremne uslove... koje većina ljudi nikad ne vidi.
- AmADin_gospo
#15 Re: Gdje da iznajmim terenca
hehe, i to što kažeš, za male pare može kupiti nivu i više će mu se isplatiti nego da renta nešto, a ako se gdje zaglavi, samo pokupi tablice i pješaka kučicorolla02 wrote:pa Niva je neprevazidjena, jer je samo kostur od auta, te ista technologija vec 30 godina, ili bolje reci bez technologije
- AmADin_gospo
#16 Re: Gdje da iznajmim terenca
zar 1.7i motori kod ladi nisu peugeot-ovi ??corolla02 wrote:4.0l vs 1.6l, pa sta drugo ocekivati![]()
-
edoze
#17 Re: Gdje da iznajmim terenca
i noviji wrangleri su ti cista sminkaljudozder wrote:Jeep nemoćan po terenu? Aj i nekako patriot i Compass, oni nisu namijenjeni tome, al brate Wrangler bilo koji, Cherokee bilo koji, i Grand Cherokee takođe, bolji ti ne trebaju :S Mada sumnjam da to iko u BiH iznajmljuje
i trenutno,pored land rovera,ne znam nijednog drugog proizvodjaca koji proizvodi TERENCE,a ne SUVove...a ko ne vjeruje,nek proba na 20" incnim felgama i gumama debljine /30 na teren izaci
-
ljudozder
#18 Re: Gdje da iznajmim terenca
ti izgleda nisi nikad vidio kakav wrangler rubicon stock dolazi.
Slažem se ja da je LR Defender strava, al đe ćeš ga poredit s Wranglerom :S
I bez obzira na sve, može se prepucavat 100 godina (znam iz iskustva)
, a s obzirom da je problem teme riješen: Ne može se iznajmit terenac, a pogotovo ne jeep u BiH, ova tema je izgubila smisao, predlažem da se ključa
Aj vozdra
Slažem se ja da je LR Defender strava, al đe ćeš ga poredit s Wranglerom :S
I bez obzira na sve, može se prepucavat 100 godina (znam iz iskustva)
-
mišmaš
#19 Re: Gdje da iznajmim terenca
e jesi namazan edoze
- Bakir1
#20 Re: Gdje da iznajmim terenca
ja sta sve vi zovete terencima
imas asa iznajmljuje tj iznajmljivala je Pajera MK2 spera,sasija i to,a bilo je jos par rentacara koji su iznajmljivali terana 2 isto sasija i sper,njih boli briga za sta ces ti koristiti auto kada ga iznajmis znam iz vlastitog iskustva
imas asa iznajmljuje tj iznajmljivala je Pajera MK2 spera,sasija i to,a bilo je jos par rentacara koji su iznajmljivali terana 2 isto sasija i sper,njih boli briga za sta ces ti koristiti auto kada ga iznajmis znam iz vlastitog iskustva
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#21 Re: Gdje da iznajmim terenca
edoze wrote:i trenutno,pored land rovera,ne znam nijednog drugog proizvodjaca koji proizvodi TERENCE,a ne SUVove...a ko ne vjeruje,nek proba na 20" incnim felgama i gumama debljine /30 na teren izaci

- AmADin_gospo
#22 Re: Gdje da iznajmim terenca

evo najboljeg terenca ikada ... gdje su ga sve ljudi ko kozu verali, ni sam Wagen nemože da vjeruje kakva su zlostavljanja preživljavali natrpani s 5-6 kurbana na vlašiču
-
edoze
#23 Re: Gdje da iznajmim terenca
1946 wrote:edoze wrote:i trenutno,pored land rovera,ne znam nijednog drugog proizvodjaca koji proizvodi TERENCE,a ne SUVove...a ko ne vjeruje,nek proba na 20" incnim felgama i gumama debljine /30 na teren izaci![]()
terenac izgledom,al je u dusi cisti sminker...sto se valjda i vidi sa slike...mercedes G je sad statusni simbol a ne almighty vehicle...moze on na teren,to stoji,al s ovakvim tockovima nece daleko dogurat
pajero iz 90-tih,terrano 2,discovery isto iz 90-tih su posljednja generacija terenaca
ovo ostalo je sminka,i sve vise postaje stvar prestiza
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#24 Re: Gdje da iznajmim terenca
Mislim da je obrnuto, u duši terenac (takva mu konstrukcija, tako je i zamišljen bio, tako je i građen evo već dugi niz godina), a izgledom (s vana, a pogotovo unutra) našminkan, ali eto...edoze wrote:terenac izgledom,al je u dusi cisti sminker...sto se valjda i vidi sa slike...mercedes G je sad statusni simbol a ne almighty vehicle...moze on na teren,to stoji,al s ovakvim tockovima nece daleko dogurat
- AmADin_gospo
#25 Re: Gdje da iznajmim terenca
bogami si se zezno moj edo, G klasa su čistokrvni terenci, a M su SUV-ovi. istina, ovaj sa slike je napravljen za brzine i u pravu si da nebi daleko dogurao van asvalta... da si se vozio u SFORovom G 550 iz 2008e vidio bi zašto auto "golo" košta 135k KM i šta sve radi na terenu, da ne spominjem s dodatnim šperama i kojekakvim kerefekama i elektroničkim pomočima...edoze wrote: terenac izgledom,al je u dusi cisti sminker...sto se valjda i vidi sa slike...mercedes G je sad statusni simbol a ne almighty vehicle...moze on na teren,to stoji,al s ovakvim tockovima nece daleko dogurat
pajero iz 90-tih,terrano 2,discovery isto iz 90-tih su posljednja generacija terenaca
ovo ostalo je sminka,i sve vise postaje stvar prestiza