Gdje ce ici lova od poskupljenja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hananah

#1 Gdje ce ici lova od poskupljenja

Post by hananah »

Sve i svasta poskupljuje ovih dana. PDV taxa, pa me interesuje gdje ce ici ta lova, je li ce se to graditi tvornice, ulagati u kulturu i turizam, u sport, da li ce Sarajevo dobiti kakav bazen, da li ce se poboljsati javni saobracaj, da li ce se povaceti plate i penzije :)
Ili ce ta lova otici kriminalcima koji vode ovu drzavu :( za vikendice, ljubavnice, skolovanje djece na prestiznim svjetskim univerzitetima, inostrane bankovne racune :( dok ce nas narod i dalje cutati, saginjati glavu i poslusno roviti po kontejnerima :(
The_Fluid

Post by The_Fluid »

u drzhavama koje imaju stepen razvoja kao shto ga ima BiH, "lova od poskupljenja" nikada ne ide u "plate i penzije" ili "poboljshanje javnog saobratjaja".
A poskupljenja, ova prije uvodjenja PDV-a, uglavnom su rezultat praznih budzheta i povetjanja cijene goriva.
St.Germain

Post by St.Germain »

najebace se BIH gradjani jos generacija matera politicara (verbalno, naravno, (svaka) cast izuzecima 8) ) dok se ne dodje do tog stadija kad ce se razmisljati o takvom luksuzu hananah....

bitno je valjda prvo da niko nije gladan a takvih je puno :(
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Pare ce da se slazu na kamaru,da imamo zalihu ono u slucaju da naleti kakav cunami...da nemoramo moliti za pomoc... :D
Last edited by nostalgicar on 13/01/2005 00:10, edited 1 time in total.
St.Germain

Post by St.Germain »

:lol:
margareta

Post by margareta »

Kod Paravlicke u "drzavnii" budjet . Trebalo bi nam biti SAMO jos "par" godina "sabura" da budemo na Ovome Svijetu Rajske ptice.Dosta smo bili glineni golubovi. :(
kekec

Post by kekec »

Ili ce doci novi "pioniri":
Image
Engram::X

Post by Engram::X »

St.Germain wrote:
bitno je valjda prvo da niko nije gladan a takvih je puno :(
istina, slazem se :-?
krpelj

Post by krpelj »

St.Germain wrote: bitno je valjda prvo da niko nije gladan a takvih je puno :(
lako je nama dok imamo ovako pametnih.

prvo kaze "niko nije gladan", a onda "takvih je puno"... i da tuga bude veca ubrzo nadje istomisljenika :lol:

ako nista, barem smo prvaci svijeta u izvaljivanju besmislica.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

krpelj wrote:

prvo kaze "niko nije gladan", a onda "takvih je puno"... i da tuga bude veca ubrzo nadje istomisljenika :lol:

Procitaj ponovo njegov citav post, mozda skontas sta je pisac htio da kaze,,,
krpelj

Post by krpelj »

Soul_Sista wrote:
krpelj wrote:

Procitaj ponovo njegov citav post, mozda skontas sta je pisac htio da kaze,,,
kako da skontam ja, kada ni on sam nije znao sta hoce da kaze...

no, u pravu si, ja sam sto glup, sto nepismen... nije ni cudo da nisam mogao shvatiti tako veliku misao... a ti mi je, pretpostavljam, neces htjeti pojasniti, jer sam ispod nivoa koji je neophodan da bih to shvatio.
hananah

Post by hananah »

Ma glavno je da je tema skrenula od osnovnog problema na ono sta je ko rekao, cccc i da li je to mislio, ljudi, necemo tako u Evropu :x :x :x :x
spiel4

Post by spiel4 »

hananah wrote:Ma glavno je da je tema skrenula od osnovnog problema na ono sta je ko rekao, cccc i da li je to mislio, ljudi, necemo tako u Evropu :x :x :x :x
za one koji su sad dvadesetogodisnjaci vremenski period od petnaest godina nije predugacak
Edin H.

Post by Edin H. »

Ja vjerujem da ce se krenuti od izgradnje auto-puteva i moderne zeljeznicke mreze kao preduslova infrastukture neophodne za razvoj turizma.
spiel4

#15 Re: Gdje ce ici lova od poskupljenja

Post by spiel4 »

hananah wrote:Sve i svasta poskupljuje ovih dana. PDV taxa, pa me interesuje gdje ce ici ta lova, je li ce se to graditi tvornice, ulagati u kulturu i turizam, u sport, da li ce Sarajevo dobiti kakav bazen, da li ce se poboljsati javni saobracaj, da li ce se povaceti plate i penzije :)
Ili ce ta lova otici kriminalcima koji vode ovu drzavu :( za vikendice, ljubavnice, skolovanje djece na prestiznim svjetskim univerzitetima, inostrane bankovne racune :( dok ce nas narod i dalje cutati, saginjati glavu i poslusno roviti po kontejnerima :(
pa ako se napravi neki fond na drzavnom nivou PIO/MIO mogle bi se te pare podijeliti ovim novopecenim penzionerima cetnicima jer,ako su izjednaceni u srbiji sa partizanima a i kod nas ih ima jos dobar broj,a i mentalno-retardirana im djeca imaju pravo na nasljedstvo njihove penzije i tako u nedogled
Edin H.

Post by Edin H. »

Posto je to ipak pozamasna suma novaca mozda bi trebalo izjednaciti ustase i partizane takodje, pa bi se gore navedeno moglo i na njih odnositi?
spiel4

Post by spiel4 »

Edin H. wrote:Posto je to ipak pozamasna suma novaca mozda bi trebalo izjednaciti ustase i partizane takodje, pa bi se gore navedeno moglo i na njih odnositi?
mi bi opet ostali kratkih rukava Edine,nece nas pa nece
Edin H.

Post by Edin H. »

Nema veze, odlican ti je komentar!
spiel4

Post by spiel4 »

hvala!!!!
Post Reply