Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#76 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

Idriz wrote:
muskarci su tek ultra papani. na zapadu gejevi nose torbice a kod nas je to macho stil. svaki "celo" je imao neku torbicu i vresace majicu. mozda je i utoku untra drzao.
Briljantan osvrt na torbicu :D
Arteta

#77 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Arteta »

Idriz wrote:
Arteta wrote:
broj dva wrote:Definitivno u istocnu evropu.
Vidi se po broju trenerki u kaficima...
:D
u istocnu evropu, ali ne zbog trenerki vec upravo suprotno, zbog prevelike sminke i sredjivanja kako muskaraca tako djevojaka - sto je znak elementarne provincijalnosti.

otidjite na zapad bilo gdje od brisela do los andjelesa i vidicete da ljudi nemaju komplekse. oblace se udobno, bitno je samo da je cisto.

a onda pogledajte samo kako se kod nas papanke srede kad podju na neki event tipa filmski festival. to je parada snobovkog papanluka.

muskarci su tek ultra papani. na zapadu gejevi nose torbice a kod nas je to macho stil. svaki "celo" je imao neku torbicu i vresace majicu. mozda je i utoku untra drzao.
Svaka cast za post :thumbup:
Point.

#78 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Point. »

Jao torbice....to sam samo kod nas vidio. Kakve gejcine.
supercali

#79 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by supercali »

okolini krapine i njihovim precima
krapinskom covjeku
Edin H.

#80 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

Point. wrote:Jao torbice....to sam samo kod nas vidio. Kakve gejcine.
:D
Tabhana

#81 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Tabhana »

Nije vidio dalje od iliđe i neš govori :skoljka:
hAZNADAR

#82 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by hAZNADAR »

VCorp wrote:
I što neko spomenu jedemo rukama. Ja kad odem u Dalmaciju, mogu jesti jagnjetinu rukama i još će proći kakav Splićo pa će reći tako i treba majstore, pa ću ga pozvati da pojede, pa ćemo popiti pivu i otvoriti se jedan drugome nakon pet minuta. Naruči jagnjetinu u Minhenu, pa će ti doći konobar i reći žali se gost jer mu je to odvratno, stišajte se jer ih ometate i onda nema druge nego jebati mu mater. Gdje god da smo, mentalitet Balkana će uvijek biti jači od svake Europe. Oni neka žive kako su navikli i kako im paše, ja ću da živim kako meni paše i ako neko ima s tim problem možemo mi se napiti iz donje pipe.
To sto navodis kao mentalitet Balkana je vise ruralni mentalitet ili prost narodni. Ja cu svugdje u Evropi naci faca koje bi bile odusevljene pivom i da jedu meso rukama, kao sto u po Bosne mozes u restoranu smetati ako ometas. Nece ti svaki Splico reci tako treba majstore, kao sto neces svakog Makedonca oduseviti pivom i rukama.
Mentalitet Balkana treba definisati ali to svakako nije stereotipna slika koja je po pravilu krkanskog karaktera. Balkan ima slicnosti i sa juznom Evropom gdje je korupcija ista, i sa istocnom gdje je stil oblacenja isti,.. itd. Jedina specificnost Balkana je veci stepen agresivnosti i brutalnosti ali isto mozes vidjeti i na Siciliji, Korzici, Rusiji,..
Balkanci se savrseno uklope u svako drustvo u Evropi dok azijati i afrikanci tesko.
Evropa je mjesavina razlicitih kutlura i jedino zajednicko je nacionalizam ili nacionalni identitet kao primarni. Balkanci su Evropljani i tacka. Mozda ne isti kao Nijemci, Englezi ali nisu im isti ni Talijani ciji evropeizam ne dovodimo u pitanje.
Samo postavljanje barijere po pitanju Balkanac-Evropljanin je odraz kompleksa gdje je Svabo a gdje mi i socijalisticke zaostavstine gdje je postojala politicka barijera.

Zivim u multietnickoj sredini, radim u multietnickom okruzenju i mogu ti pouzdano reci da pored Balkanaca mi mozda jos vise znaju prici i reci tako treba majstore upravo juzni Evropljani. Sa Spancima, Portugalcima, Talijanima,... se skontas na prvu, ma pogledom - i oni su nam najslicniji. Pa zajedno kolutamo ocima na zapadnjake ili sjevernjake i ismijavamo ih.
A torbice koje neko ovdje spomenu kao odraz papanluka a to nose samo gej u evropi - mozes vidjeti na svakom naseljenom kvadratnom metru u juznoj evropi.

Najgore je sto ovdje pametuju o Evropi oni koji je nisu vidjeli ili oni koji vjeruju u stereotipe.

I da - svaka cast za ostatak posta.
animals

#83 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by animals »

Razlika izmedju Nijemca i Balkanca je disciplina..
Bosnjaci su normalno isti kulturoloski nivo kao i ostali balkanci..
radimo isto ko i Nijemci, samo organizovanost i disciplina na niskom nivou..
Nijemce ta disciplina kao i Japance drzi na krovu svijeta..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#84 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by -LIBERO- »

Edin H. wrote:
Idriz wrote:
Torbice u kombinaciji sa Air max, uz neki kao zeznuti izraz lica :skoljka: :mrgreen:
Al' torbice koliko sam ja vidio, a hodao sam, samo se u ovolikoj mjeri furaju u Srbiji i kod nas. :D
hAZNADAR

#85 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by hAZNADAR »

-LIBERO- wrote:
Edin H. wrote:
Idriz wrote:
Torbice u kombinaciji sa Air max, uz neki kao zeznuti izraz lica :skoljka: :mrgreen:
Al' torbice koliko sam ja vidio, a hodao sam, samo se u ovolikoj mjeri furaju u Srbiji i kod nas. :D
Spanija, Italija,... U Barceloni prosle godine skoro da nema tipa bez torbice.

Al eto ljudi imaju potrebu da vjeruju u nesto sto zele da vjeruju.
Idriz

#86 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Idriz »

hAZNADAR wrote:
-LIBERO- wrote:
Edin H. wrote:
Spanija, Italija,... U Barceloni prosle godine skoro da nema tipa bez torbice.

Al eto ljudi imaju potrebu da vjeruju u nesto sto zele da vjeruju.
Naravno. Barcelona je prepuna gejeva.
Edin H.

#87 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

Idriz wrote: Naravno. Barcelona je prepuna gejeva.
Torbicu vise ni gejevi ne furaju :oops: , jedino turisti sto se furaju na sandale sa carapicama, da im noge ne ozebu :oops:
Idriz

#88 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Idriz »

Edin H. wrote:
Torbicu vise ni gejevi ne furaju :oops: , jedino turisti sto se furaju na sandale sa carapicama, da im noge ne ozebu :oops:
Ma da, nego nasi papci zamisljaju da italijani tovare sav markirani armani kic, rayban i torbice na sebe pa i oni projektuju da se tako treba oblaciti.
hAZNADAR

#89 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by hAZNADAR »

Idriz wrote:
Edin H. wrote:
Ma da, nego nasi papci zamisljaju da italijani tovare sav markirani armani kic, rayban i torbice na sebe pa i oni projektuju da se tako treba oblaciti.
Samo papci tvrde nesto a nemaju pojma. Cim ti znas kako papci sta zamisljaju - vjerovatno si jedan od njih.

Bio i u Italiji i Spaniji i vidio svojim ocima torbice. Unazad vise godina.
Ta moda je krenula davno dok je David Beckham manekenski pozirao sa torbicama i promovirao metroseksualizam.
Pretpostavljam da ces utvrditi da se te torbice proizvode samo za nase trziste. :lol:
Edin H.

#90 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
Samo papci tvrde nesto a nemaju pojma. Cim ti znas kako papci sta zamisljaju - vjerovatno si jedan od njih.

Bio i u Italiji i Spaniji i vidio svojim ocima torbice. Unazad vise godina.
Ta moda je krenula davno dok je David Beckham manekenski pozirao sa torbicama i promovirao metroseksualizam.
Pretpostavljam da ces utvrditi da se te torbice proizvode samo za nase trziste. :lol:
Je li to ti tvrdis da su najbolji sinovi BiH, wannabe kriminalci i sminkeri, meteroseksualci. :shock:
radiša

#91 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by radiša »

da pitam ove torbica mrzce sta vide tolko lose u torbicama,ali argumentovano,i zasto je pederski?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#92 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by _BataZiv_0809 »

Hajd da cujem da je lijepo oblacenje nesto pogresno :D
Edin H.

#93 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

radiša wrote:da pitam ove torbica mrzce sta vide tolko lose u torbicama,ali argumentovano,i zasto je pederski?

Zato sto od kada je svijeta i vijeka ta torbica ima u narodu ime "pederusa". :D
radiša

#94 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by radiša »

Edin H. wrote:
radiša wrote:da pitam ove torbica mrzce sta vide tolko lose u torbicama,ali argumentovano,i zasto je pederski?

Dobro a sto?Pederi nosili unutra vibratore jel pa zato?
Edin H.

#95 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

radiša wrote:
Edin H. wrote:

Dobro a sto?Pederi nosili unutra vibratore jel pa zato?
E j... ga sad, i ti puno pitas. :D
radiša

#96 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by radiša »

Pitam jer mi nije poznato.Siguran sam da vecini nije poznato nego nekad culi pederusa pa po obicaju pricaju o necemu sto pojma nemaju.
Edin H.

#97 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

radiša wrote:Pitam jer mi nije poznato.Siguran sam da vecini nije poznato nego nekad culi pederusa pa po obicaju pricaju o necemu sto pojma nemaju.
Pa tako isto je vecina cula o Isusu Hristu, a da pojma nemaju ko i zasto je provukao pricu da je frajer uskrsnuo. :oops:
radiša

#98 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by radiša »

Edin H. wrote:
radiša wrote:Pitam jer mi nije poznato.Siguran sam da vecini nije poznato nego nekad culi pederusa pa po obicaju pricaju o necemu sto pojma nemaju.
Pa tako isto je vecina cula o Isusu Hristu, a da pojma nemaju ko i zasto je provukao pricu da je frajer uskrsnuo. :oops:
Ja volim argumentovane price a ne mahalske i rekla kazala.Lako je laprdat o svemu to moze svako,kad su argumenti u pitanju tesko da ce se tad "sveznalice"oglasit osim pokusaja plasiranja neke uvrede ili okretanja price na zajebanciju.
Edin H.

#99 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by Edin H. »

radiša wrote: Ja volim argumentovane price a ne mahalske i rekla kazala.Lako je laprdat o svemu to moze svako,kad su argumenti u pitanju tesko da ce se tad "sveznalice"oglasit osim pokusaja plasiranja neke uvrede ili okretanja price na zajebanciju.
Ne znam zasto je to tako tesko dokuciti, zene nose torbe i torbice, tako da to onda nije i ne bi trebalo biti svojstveno nefeminiziranim muskarcima. Nose Skoti kiltove, ali nije bas svojstveno muskarcima da nose suknje.
radiša

#100 Re: Gdje Bošnjaci kulturološki pripadaju?

Post by radiša »

Edin H. wrote:
radiša wrote: Ja volim argumentovane price a ne mahalske i rekla kazala.Lako je laprdat o svemu to moze svako,kad su argumenti u pitanju tesko da ce se tad "sveznalice"oglasit osim pokusaja plasiranja neke uvrede ili okretanja price na zajebanciju.
Ne znam zasto je to tako tesko dokuciti, zene nose torbe i torbice, tako da to onda nije i ne bi trebalo biti svojstveno nefeminiziranim muskarcima. Nose Skoti kiltove, ali nije bas svojstveno muskarcima da nose suknje.
Tesko je dokuciti jer ti je objasnjenje smijesno.Da si poredio zene sa muskarcima sa sminkanjem tu bih se slozio ali nosenje muske torbice koja pogotovo ljeti igra mnogim muskarcima veliku ulogu tu se nikako ne mogu slozit a kamo li to nazvat pederskim.
Locked