Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hrusta

#1 Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by hrusta »

E raja,

Da pitam mame i tate, kad ste u gradu (SA) sa vasom bebicom u setnji i dodje trenutak da se bebici mora promijeniti pelenica (pampers i slicno) gdije se to u gradu moze uraditi, ima li u BBI centru neki kutak ili u WC-u prostor za to, znam na zapadu u svim shoping centrima ima u toaletu prostor/daska da se moze staviti bebica i da se promijeni i ocisti. :)
Obuca9

#2 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by Obuca9 »

svagdije gdije ti se prohtije...
zlatiborka

#3 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by zlatiborka »

Vidjela sam da u BBI ima pult u toaletu za bebice, ne znam za ostala mjesta.

Inace mi je taj toalet do sada "najcistiji" u koji sam usla.....
sheilak

#4 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by sheilak »

U BBI imas sigurno. :)
hrusta

#5 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by hrusta »

hz__semir wrote:svagdije gdije ti se prohtije...
hahahhahaha, znam jarane, al ne mozes bebicu na sred trotoara promijenjivati, mozes misliti haosa, mala plahta ispred vijecne vatre da joj nije zima, mirisljave maramice pa tari po guzi i ukakenu pelenicu onda u vatru da izgori hahahaha :lol:

trebalo b biti u BBI centru kozto kaze zlatiborka, pult u wc-u i slicno, jutros nam se ukakila poslije hape morali smo je u dvije vode okupati hahahaha, stabi da smo bili vani, nedo nam bog, hahaha :lol:
Abu FEED el-Castro

#6 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by Abu FEED el-Castro »

Image
gurabija78

#7 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by gurabija78 »

:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
DanteX

#8 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by DanteX »

Nisam roditelj :lol:
Ali znam da to možeš raditi u svakom DM-u u Sarajevu, a gdje god da odeš, vidjet ćeš DM :roll:
dharma

#9 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by dharma »

U BBI centru imas poseban odjel za bebe unutar zenskog WC-a. Udjes i na vratima imas pampers nesto zaljepljeno i mislim da pise nesto u smislu mijenjanje pelena. :-D
Obuca9

#10 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by Obuca9 »

dharma wrote:U BBI centru imas poseban odjel za bebe unutar zenskog WC-a. Udjes i na vratima imas pampers nesto zaljepljeno i mislim da pise nesto u smislu mijenjanje pelena. :-D
A šta ako tate mijenjaju pelene :D
wewa

#11 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by wewa »

hz__semir wrote:
dharma wrote:U BBI centru imas poseban odjel za bebe unutar zenskog WC-a. Udjes i na vratima imas pampers nesto zaljepljeno i mislim da pise nesto u smislu mijenjanje pelena. :-D
kad se to jednog dana desi, sagradice se baska prostorija u roku keks :lol:
astrid

#12 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by astrid »

hz__semir wrote:

Ništa,neka i on uđe u ženski WC..haja :oops:
StupskaBitanga

#13 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by StupskaBitanga »

u svakom DM ims pult za to sa pelenom, maramicm puderom
high_volume

#14 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by high_volume »

hrusta wrote:
hahahhahaha, znam jarane, al ne mozes bebicu na sred trotoara promijenjivati, mozes misliti haosa, mala plahta ispred vijecne vatre da joj nije zima, mirisljave maramice pa tari po guzi i ukakenu pelenicu onda u vatru da izgori hahahaha :lol:
Uopšte mi ne bi smetalo da vidim bilo majku bilo oca da mijenja pelene bebi na bilo kojem javnom mjestu...apsolutno - bilo gdje. Naprotiv, ukoliko roditelj zatraži, rado bih pomogao, kako god.

S druge strane, zamjena pelena izvan kuće determinira i lošu organizaciju roditelja (mada beba može biti bolesna), ali to nije tema..

Usput, poznavao sam mnoge majke koje su se ustručavale čak podojiti dijete na javnom mjestu...što smatram pomankanjem svijesti i izvjesnom dozom malograđanstva, ali, s druge strane, znajući mentalitet i uopšte odgoj, manire i metode pristojnog ponašanja pojedinih naših sugrađana - i donekle ih razumijem :(
vjesticanametli

#15 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by vjesticanametli »

gurabija78 wrote:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
:lol: e da ti je nick jos hrustIJE
minjonja

#16 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by minjonja »

high_volume wrote:
hrusta wrote:
Uopšte mi ne bi smetalo da vidim bilo majku bilo oca da mijenja pelene bebi na bilo kojem javnom mjestu...apsolutno - bilo gdje. Naprotiv, ukoliko roditelj zatraži, rado bih pomogao, kako god.

S druge strane, zamjena pelena izvan kuće determinira i lošu organizaciju roditelja (mada beba može biti bolesna), ali to nije tema..

Usput, poznavao sam mnoge majke koje su se ustručavale čak podojiti dijete na javnom mjestu...što smatram pomankanjem svijesti i izvjesnom dozom malograđanstva, ali, s druge strane, znajući mentalitet i uopšte odgoj, manire i metode pristojnog ponašanja pojedinih naših sugrađana - i donekle ih razumijem :(
niti je higijenski dijete tako na javnom mjestu presvlaciti, niti bi radi svakavih bolesnika u javnosti mijenjala pelene. moje dijete je moje dijete i stitim njegovu privatnost, nije javna svojina.

a sto se tice dojenja, zamisli da se to desi u gradu. pa odmah bi isti dan svanule slike na forumu "šjo vidi alahami duda nasred ulice, ocamog".
kanga

#17 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by kanga »

minjonja wrote:a sto se tice dojenja, zamisli da se to desi u gradu. pa odmah bi isti dan svanule slike na forumu "šjo vidi alahami duda nasred ulice, ocamog".
Zene se ne moraju skinuti gole da bi dojile bebu. Ja u tome ne vidim nista cudno. Kad odrasli mogu jesti na ulici zasto ne bi mogla i beba.
Ja sam svoju djecu dojila i u parku i u kaficu i niko me nije cudno gledao zbog toga.
minjonja

#18 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by minjonja »

kanga wrote:
minjonja wrote:a sto se tice dojenja, zamisli da se to desi u gradu. pa odmah bi isti dan svanule slike na forumu "šjo vidi alahami duda nasred ulice, ocamog".
Zene se ne moraju skinuti gole da bi dojile bebu. Ja u tome ne vidim nista cudno. Kad odrasli mogu jesti na ulici zasto ne bi mogla i beba.
Ja sam svoju djecu dojila i u parku i u kaficu i niko me nije cudno gledao zbog toga.
svaka cast na samopouzdanju.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#19 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

hrusta wrote:E raja,

Da pitam mame i tate, kad ste u gradu (SA) sa vasom bebicom u setnji i dodje trenutak da se bebici mora promijeniti pelenica (pampers i slicno) gdije se to u gradu moze uraditi, ima li u BBI centru neki kutak ili u WC-u prostor za to, znam na zapadu u svim shoping centrima ima u toaletu prostor/daska da se moze staviti bebica i da se promijeni i ocisti. :)
U parku preko puta BBI centra. :roll: Ima čak i vode, pa se beba može saprati. :D To je sada in lokacija... :x

Šalim se, zbilja dobro pitanje i ako je ovo sa DM shopovima istina, zaista svaka čast!
hrusta

#20 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by hrusta »

high_volume wrote:
hrusta wrote:

hvala na odgovorima raja, sto se tice DM-a ako je to tako super je, jer to fakat nisam znao, ali ne razumijem gornji komentar sto se tice zamjene pelena izvan kuce i "lose organizacije roditelja" :? nekontam, pa normalo nemogu ja ko roditelj reci mojoj bebici od 3-4 mijeseca nemoj se upiskiti ili kakiti kad smo u setnji nego cekaj kad dodjemo kuci pa fino u wc. pa nebi je valjda trebo ostaviti tako mokru da sijedi 2-3 sata, pa to je nehigijenski ni zdravo.
ono sto sam ja reko da je mijenjati kod vatre, pa naravno bila je sala, zato sam i pito gdije se ima fino i cisto mijesto za promijeniti, pa normalo kad se ide u setnju ponese se rezervna pelenica, bebi maramice pudercic, rezervne gegice ako se trebaju promijeniti i sl.

hvala svima jos jednom, a sto se tice dojenja...... nemoj te me, toliko seljakluka i nerazumijevanja to nije normalno, pa neskida mi se zena gola, prije ce mi prigovoriti zeni oko dojenja vani garant nego upozoriti cigu koji prosi po gradu, takav nam je zosto mentalitet stacemo..... :x
vjesticanametli

#21 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by vjesticanametli »

gdije ce se skidati da doije ............... e svasta :shock:
Iris31

#22 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by Iris31 »

Nema dijela za presvlačenje u svim DM-ovima koliko je meni poznato, samo u onom na Ilidži. A pelenice se mogu promijeniti u BBI-ju (WC na svakom spratu ima dio za presvlačenje) i svojevremeno u Torte i to dok su bili na Grbavici. Ne znam kakav je slučaj sa novim objektom u Importanne-u...

Što se dojenja u javnosti tiče, ako mami nije neprijatno razgolititi siku i nahraniti bebu, što bi nekome bilo neprijatno gledati. Mislim da i za te situacije postoji rješenje koje garantira diskreciju mamama koje se ne osjećaju ugodno da ih gledaju dok doje svoje bebe...
photo

#23 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by photo »

imas i u ESPRIT u titovoj kod Centralne banke, u njihovom WC-u (iza staklenih vrata na prolazu izmedju odjece i prodavnice sminke i satova).

meni doduse niko nije pravio problem kada sam presvlacio svoje dijete u bilo kom WC-u, jeste da je to patnja kada ga ne mozes poloziti, ali boze moj.

jedino nam je momak u mostaru u jednom kaficu dopustio da presvucemo dijete na seciji u sred kafica (naravno da smo stavili podlogu pa dijete na nju) i na tome sam mu zahvalan.

uglavnom, BBi i ESPRIT su mjesta za koja znam. iako i hotel central izgleda kao da ima mjesto za presvlacenje beba, nema. provjereno.
photo

#24 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by photo »

Iris31 wrote:Nema dijela za presvlačenje u svim DM-ovima koliko je meni poznato, samo u onom na Ilidži. A pelenice se mogu promijeniti u BBI-ju (WC na svakom spratu ima dio za presvlačenje) i svojevremeno u Torte i to dok su bili na Grbavici. Ne znam kakav je slučaj sa novim objektom u Importanne-u...
nema, jer torte i to nemaju svoj wc vec se koristi zajednicki za citav importanne
high_volume

#25 Re: Gdije promijeniti pelenice bebici kad u setnji gradom

Post by high_volume »

vjesticanametli wrote:gdije ce se skidati da doije ............... e svasta :shock:
ja tek sad pročitah i :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply