Ja sebe, mog momka, moju sestru, roditelje i prijatelje smatram normalnim ljudima. Nikoga od nas ne ugrozava postojanje pedera.. Osim toga, nesto se ne sjecam da smo te izabrali za naseg ombudsmana. Ne govoris u nase ime.hidrant wrote:vox-populi wrote:
Po tvojoj logici, za sve je dovoljan samo referendum. Pa ako se na referendumu odluce gradjani BiH da pobiju sve Kineze koji su se u medjuvremenu doselili, to je ok jer je narod tako odlucio. Samo mala informacija. Nikakav referendum ne moze negirati ljudska prava. A jedno od ljudskih prava, zagarantovano Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama je sloboda seksualne orijentacije. Usput da naglasim da je u Ustav BiH integrisana pomenuta povelja. Tako da ti ta o referendumu ne pije vode.
Postojanje pedera ugrozava ljudska prava svih normalnih ljudi.
Gay parada u Sarajevu
- SenSen
#126 Re: Gay parada u Sarajevu
- Kupalo
#127 Re: Gay parada u Sarajevu
hidrant wrote:Sve ono sto nije nenormalno.
A sta je nenormalno, na primjer meni je nenormalna tolika mrznja prema maloj grupi homoseksualaca, cini mi se svega 10% ljudi su homoseksualci. Nenormalne su mi podjele medu ljudima i nenormalno mi je djeljenje na naciju i etnicitet. Recimo sve ovo nabrojano su drustveni konstrukti u suprotnosti sa prirodom, s toga nenormalni.
-
Klodovik
#128 Re: Gay parada u Sarajevu
Podjele su, uopćeno, prirodna stvar. Meni nisu prihvatljive, ali ako je išta zastupljeno u prirodi, to su podjele.Kupalo wrote:hidrant wrote:Sve ono sto nije nenormalno.
A sta je nenormalno, na primjer meni je nenormalna tolika mrznja prema maloj grupi homoseksualaca, cini mi se svega 10% ljudi su homoseksualci. Nenormalne su mi podjele medu ljudima i nenormalno mi je djeljenje na naciju i etnicitet. Recimo sve ovo nabrojano su drustveni konstrukti u suprotnosti sa prirodom, s toga nenormalni.
- hidrant
#129 Re: Gay parada u Sarajevu
SenSen wrote:
Ja sebe, mog momka, moju sestru, roditelje i prijatelje smatram normalnim ljudima. Nikoga od nas ne ugrozava postojanje pedera.. Osim toga, nesto se ne sjecam da smo te izabrali za naseg ombudsmana. Ne govoris u nase ime.
Ti sebe mozes smatrati normalnom, ali da li ti to zaista i jesi, ne znam.
Govorio sam o normalm i nenormalom u graniama seksualnosti.
Jos da dodam da si pravi saljivdzija.
- Kupalo
#130 Re: Gay parada u Sarajevu
Klodovik wrote:Podjele su, uopćeno, prirodna stvar. Meni nisu prihvatljive, ali ako je išta zastupljeno u prirodi, to su podjele.Kupalo wrote:hidrant wrote:Sve ono sto nije nenormalno.
Jel' to govoris o pcelama sa nacionalnim predznakom?
- hidrant
#131 Re: Gay parada u Sarajevu
Mogu izazvat novu pandemiju neke smrtonosne bolsti.kakavdanakneiskustvu wrote:hidrant wrote:Trebam cijeniti nekog ko moze ugroziti moje postojanje?
kako će gay osoba tebe ugroziti,ti si bolan već sam po sebi ugrožen
- SenSen
#132 Re: Gay parada u Sarajevu
Thank you. I'll be here all weekhidrant wrote:SenSen wrote:
Ja sebe, mog momka, moju sestru, roditelje i prijatelje smatram normalnim ljudima. Nikoga od nas ne ugrozava postojanje pedera.. Osim toga, nesto se ne sjecam da smo te izabrali za naseg ombudsmana. Ne govoris u nase ime.
- River_isle
#133 Re: Gay parada u Sarajevu
u prilog ti onda ide ovo:vox-populi wrote:
Vidis, procitao sam pazljivo tvoj post. I opet ti kazem, drzava NEMA PRAVO da zabrani okupljanje ljudi. Pa i ako se okupljaju tebi pod prozorom, naravno uz uslov da se okupljaju na javnoj povrsini te da su okupljanje na vrijeme najavili. To sto se tebi njihovo okupljanje ne svidja (i ne mislim ovdje na tebe direktno), opet ponavljam, ne pije vode. Ono sto drzava moze da uradi je isto sto je Srbija uradila danas. Obavijestila organizatore da ne moze garantovati sigurnost skupa. U tom slucaju, okupljanje je i dalje dozvoljeno ali drzava pere ruke od mogucih nereda. Jadno i bijedno, ali sta drugo ocekivati.
http://www.bpkgo.ba/zakoni/Zakona%20o%2 ... ljanju.pdf
(obrati paznju na cl.4,5 i7 oko zabranjivanja prosveda)
a kad vec naglasavas "sta moze i ne moze" bez obzira na vjersku, rasnu ili seksualnu orjentaciju, budi siguran da nasa i svaka "demokratska" drzava moze naci mnogo rupa u zakonu koji moze zabraniti sta hoce; stvar je nas koliko naivno cemo prihvatiti "prava" koja su nam data.
A sad bih ja tebe pitala nesto kao covjeka, jer iskreno se nadam da se jos uvijek smatras covjekom mada si predhodno svoje odluke usporedjivao sa manje inteligentnim bicima bez ratia (zivotinjama): ukoliko je neko protiv tvojih djela (dakle ne tvoje orjentacije), javno ti kaze da mu smeta sto neke svoje odlike javno ispoljavas, protivi se tome iz bilo kojeg razloga, da li ces idalje ustrajati u tome?
-
PeroKosoric
#134 Re: Gay parada u Sarajevu
hidrant wrote:vox-populi wrote:
Po tvojoj logici, za sve je dovoljan samo referendum. Pa ako se na referendumu odluce gradjani BiH da pobiju sve Kineze koji su se u medjuvremenu doselili, to je ok jer je narod tako odlucio. Samo mala informacija. Nikakav referendum ne moze negirati ljudska prava. A jedno od ljudskih prava, zagarantovano Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama je sloboda seksualne orijentacije. Usput da naglasim da je u Ustav BiH integrisana pomenuta povelja. Tako da ti ta o referendumu ne pije vode.
Postojanje pedera ugrozava ljudska prava svih normalnih ljudi.
Stisni guzu, mogo bi ti brzo uletit i ugrozit ti brak.
Homofobi su vrlo potlaceni, ne znaju odakle im opasnost prijeti.
-
Klodovik
#135 Re: Gay parada u Sarajevu
Ne, pčele se obično međusobno bore u rojevima. Za ljude koristimo drugu terminologiju.Kupalo wrote:
-
callmethebreeeze
#136 Re: Gay parada u Sarajevu
sta je, mile ti majke, normalno u "granicama seksualnosti". jel' normalno imati analni seks? lizati koku? pustiti zeni da ti golica prostatuhidrant wrote:SenSen wrote:
-
popajic
#137 Re: Gay parada u Sarajevu
Ti covjece nisi zdrav !!!Postao/la hidrant dana 19/09/2009 20:15
Posto je homoseksualizam bolest, lahko se zakljuci da jedan peder
drugog iskoristava, tj. zlostavlja jer bolesna osoba cesto ne zna sta je dobro za nju.
Znaci, trebalo bi im se suditi.
Sad, javlja se problem gdje smjestiti ove ljude jer bi
peder sve dao da ode u zatvor sa zatvorenicima istog spola.
Logicno rjesenje je smrtna kazna.
A "tema" totalno na pogresnom podforumu.
Na forumu politika raspravljamo o politickim pederima kojih ima u izobilju i koji nanose puno, puno vise jada ovom drustvu. Ipak njima niko ne prijeti, niko im ne sudi...TAJ pederluk se aminuje i podrzava.
Kakvo licemjerje !!!
- Kupalo
#138 Re: Gay parada u Sarajevu
Klodovik wrote:Ne, pčele se obično međusobno bore u rojevima. Za ljude koristimo drugu terminologiju.Kupalo wrote:
Aaaaa mislis na ono "stoka" ili "stado" sa ovnovima predvodnicima
- Luke Perry
#139 Re: Gay parada u Sarajevu
Pederi bi trebali slobodno paradirati, usvajati djecu i slicno ali zasto to "na silu" nametati u sredini kakva je BiH i Sarajevo? Stvarno mi je zao tih ljudi, ali tako im grah pao
-
callmethebreeeze
#140 Re: Gay parada u Sarajevu
pa i ne namecu, niko nikada nije pricao o organizovanju gejparade. svi su na zalost svjesni jada i cemera koje vlada.Luke Perry wrote:Pederi bi trebali slobodno paradirati, usvajati djecu i slicno ali zasto to "na silu" nametati u sredini kakva je BiH i Sarajevo? Stvarno mi je zao tih ljudi, ali tako im grah pao
-
Klodovik
#141 Re: Gay parada u Sarajevu
Životinjski nagoni u ljudima. Sve je to prirodno. Sve.Kupalo wrote:Klodovik wrote:Ne, pčele se obično međusobno bore u rojevima. Za ljude koristimo drugu terminologiju.Kupalo wrote:
Aaaaa mislis na ono "stoka" ili "stado" sa ovnovima predvodnicima
-
PeroKosoric
#142 Re: Gay parada u Sarajevu
Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
- vox-populi
#143 Re: Gay parada u Sarajevu
Procitao sam i slazem se da postoji dosta osnova po kojem se eventualni pride moze zabraniti. Da preformulisem ono sto sam rekao: drzava NE BI SMIJELA zabraniti okupljanje (konkretno pride).River_isle wrote: u prilog ti onda ide ovo:
a kad vec naglasavas "sta moze i ne moze" bez obzira na vjersku, rasnu ili seksualnu orjentaciju, budi siguran da nasa i svaka "demokratska" drzava moze naci mnogo rupa u zakonu koji moze zabraniti sta hoce; stvar je nas koliko naivno cemo prihvatiti "prava" koja su nam data.
A sad bih ja tebe pitala nesto kao covjeka, jer iskreno se nadam da se jos uvijek smatras covjekom mada si predhodno svoje odluke usporedjivao sa manje inteligentnim bicima bez ratia (zivotinjama): ukoliko je neko protiv tvojih djela (dakle ne tvoje orjentacije), javno ti kaze da mu smeta sto neke svoje odlike javno ispoljavas, protivi se tome iz bilo kojeg razloga, da li ces idalje ustrajati u tome?
Eh sada drugi dio. Nisam svoje odluke usporedjivao sa zivotinjama. Argument sa zivotinjama je koristen u drugu svrhu, ako pazljivo procitas, shvatices. Da li bih istrajao u necemu sto drugome smeta? Ako je to moje pravo i ako nikoga ne ugrozavam, naravno da bih ustrajao. Mozda da navedes neki primjer pa da ti konkretnije odgovorim jer mi je ovo jako uopsteno.
-
callmethebreeeze
#144 Re: Gay parada u Sarajevu
moglo je vala i bez ovoga. sad ce tema otici u tri pmPeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
- SenSen
#145 Re: Gay parada u Sarajevu
callmethebreeeze wrote:sta je, mile ti majke, normalno u "granicama seksualnosti". jel' normalno imati analni seks? lizati koku? pustiti zeni da ti golica prostatuhidrant wrote:SenSen wrote:
Jos da dodam da si pravi saljivdzija.? da te opali bicem? da te obuce u pelene?
Normalno = jednom do dva puta sedmicno (kad je njemu chejf), u misionarskom polozaju, 2-3 minuta (dok on ne odcejfi). Onda ide "hajd zeno donesi pivu", praceno sa "de i sendvic kad si vec na nogama"
- Kupalo
#146 Re: Gay parada u Sarajevu
Dat cu ti ja primjer np."mješanj brak" , da li bi se usudio na isti ako vecina govori protiv toga?vox-populi wrote:Procitao sam i slazem se da postoji dosta osnova po kojem se eventualni pride moze zabraniti. Da preformulisem ono sto sam rekao: drzava NE BI SMIJELA zabraniti okupljanje (konkretno pride).River_isle wrote: u prilog ti onda ide ovo:
Eh sada drugi dio. Nisam svoje odluke usporedjivao sa zivotinjama. Argument sa zivotinjama je koristen u drugu svrhu, ako pazljivo procitas, shvatices. Da li bih istrajao u necemu sto drugome smeta? Ako je to moje pravo i ako nikoga ne ugrozavam, naravno da bih ustrajao. Mozda da navedes neki primjer pa da ti konkretnije odgovorim jer mi je ovo jako uopsteno.
-
Bušman
#147 Re: Gay parada u Sarajevu
Za sve nepismene na ovom forumu - ne pise se homosexualizam (jebalo vas slovo x) ni homoseksualizam. Jebo ga svak da ga jebo, pa nije u pitanju umjetnicki pokret. Ono sto vi mislite, a ne pisete, pise se HOMOSEKSUALNOST. (izvinite sto sam ovako ispizdio
)
Imaju ljudi apsolutno pravo da odrzavaju paradu. Isto tako i protivnici homoseksualnosti imaju pravo da odrzavaju svoju paradu. Ono sto nemaju pravo je ono sto su pokusali uraditi kad je otvaran Queer festival - prebijanje i obracunavanje sa neistomisljenicima. E sad se svi trebate sjetiti da ti koji pokusavaju sa obracunavanjem i prebijanjem rade iste stvari ko "cuvari vere i srpstva" 1992. godine.
Imaju ljudi apsolutno pravo da odrzavaju paradu. Isto tako i protivnici homoseksualnosti imaju pravo da odrzavaju svoju paradu. Ono sto nemaju pravo je ono sto su pokusali uraditi kad je otvaran Queer festival - prebijanje i obracunavanje sa neistomisljenicima. E sad se svi trebate sjetiti da ti koji pokusavaju sa obracunavanjem i prebijanjem rade iste stvari ko "cuvari vere i srpstva" 1992. godine.
-
PeroKosoric
#148 Re: Gay parada u Sarajevu
Zasto? Zar nije tema Gay parada u Sarajevu u vrijeme Ramazana?callmethebreeeze wrote:moglo je vala i bez ovoga. sad ce tema otici u tri pmPeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
Svi se moramo suociti sa vlastitim nedoumcama, ukljucujuci pedere i muslimane.
-
liquidhorse
#149 Re: Gay parada u Sarajevu
ne razumijem kako zena moze biti fasista. cime te je zaduzila patrijarhalna desnica i vjerska demagogija koja te smatra nizim bicem, zaduzenim da kuha, pere i radja djecu?River_isle wrote:procitaj ponovo i ne brzaj jer protiv homoseksualaca nemam nista , ali protiv neinteligentnih osoba itekako imam. Referendum za ono sto sam ja rekla "pije vode" jer svake demonstracije, protesti bilo kakvo okupanje mora slijediti odredjenu proceduru od najave vlastima pa nadalje.vox-populi wrote: Po tvojoj logici, za sve je dovoljan samo referendum. Pa ako se na referendumu odluce gradjani BiH da pobiju sve Kineze koji su se u medjuvremenu doselili, to je ok jer je narod tako odlucio. Samo mala informacija. Nikakav referendum ne moze negirati ljudska prava. A jedno od ljudskih prava, zagarantovano Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama je sloboda seksualne orijentacije. Usput da naglasim da je u Ustav BiH integrisana pomenuta povelja. Tako da ti ta o referendumu ne pije vode.
Ako se narod buni protiv okupljana, drzava ce ispostovati prava pa poslati paradere na Trebevic da se dobro isparadiraju, a ne meni pod prozorom.
- osa
#150 Re: Gay parada u Sarajevu
učestvovao sam na prvoj gay paradi u zagrebu, kao pripadnik osiguranja, koje je bilo ogromno, s obzirom na radno mjesto radio sam u civilu i bio u samoj povorci s gay populacijom, nemam predrasude prema nikom pa tako ni prema ljudima homosekslualnih skolonosti, nisu mi ni malo smetali, osim možda u smislu da svoju seksualnu orjentaciju ispoljavaju malo prejavno, trebala bi to biti njihova intima, međutim, debelo mi je smetala, hrpa idiota koji su oko njih urlali, s raznim pogrdnim povicima, pozivima na linč i sl., osobno mislim da su takvi nazovi čistunci, sramota naših društava, a ne ljudi koje smatramo gay populacijom.