samo da potpisem ovo podebljano

i da mi neko moze reci sta me ceka, ne bih zeljela da znam...u cemu bi onda uopste bila smisao zivljenja

ako nase odluke ne znace nista, ako vec sve znamo unaprijed
s druge strane jasno mi je sta neke ljude privlaci osobama koje tvrde da im mogu dati odgovore

i nije mi cudno sto su "gatalo" telefonske linije postale vrlo profitabilan biznis

ljudi su nekad usamljeni, nekad izuzetno radoznalosti, nestrpljivi, neodlucni...neki pronalaze odgovore na stolici kod frizera, neki u drustvu prijatelja, na kaucu (ili stolici

) psihoterapeuta, a neki kod gatara i prorocica...svakom svoje...
sto se tice gledanja u grah, fildzan itd itd ja to sve gledam kao bezazlenu igru i zabavu i ne pridajem tom neki poseban znacaj...ne vjerujem da bih svoju radoznalost zadovoljavala namjernom posjetom nekoj gatari...radije bih taj novac dala nekom kome je zaista potreban

ali ne bih drugima osporavala mogucnost izbora ukoliko oni zele potrositi svoj novac na takvo nesto....
a apropos vjerovanja, vjerujem da postoje ljudi koji posjeduju neke neobjasnjive sposobnosti ili bolje razvijena cula...ne mislim da je covjecanstvo pronaslo sve odgovore, da je sve jasno i (naucno) objasnjeno...uzimajuci u obzir da jos uvijek nemamo potpunu sliku sposobnosti ljudskog mozga, kao ni funkcija svih djelova istog, a takodje uzimajuci u obzir da u vecini sfera ljudskog funkcionisanja postoji odredjeni broj ljudi koji znacajno odstupaju od "prosjeka" ili te neke navodne normale, logican mi je zakljucak da i u ovoj sferi postoje ljudi cije sposobnosti su jednostavno drugacije...