Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

jedna

#1 Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by jedna »

Eh, ovako. Interesuje me koliko vi vjerujete gatarama i raznim prorocima. Da li ste ikada potrazili misljenje ili savjet nekog od njih?
Licno, ne vjerujem previse njihovim rijecima. Imam prijateljicu koja je luda za tim stvarima i odlucila sam da se i ja zaputim s njom kod jedne (dakle, vise iz neke zeze). Ova je "citala" iz fildzana :D
Ponovo naglašavam da nisam ništa posebno očekivala, samo malo zabave razbibrige... I neke njene riječi uzela sam zdravo za gotovo (da baš ona meni može u kafi vidjeti kad ću se se ja i za koga udati :-) ). Ali recimo, kako je mogla znati imena (tačna ili približna) ljudi iz mog okruženja. (Tu sam se ja zamislila kada mi je krenula o ocu pričati) i tako neke stvari za koje mislim da nije mogla nagađati. Ova je nova mojoj drugarici pa ne mogu reći ni da ju je ona uputila ;-)

Da čujem, vaša iskustva...
Gile Šampion

#2 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Gile Šampion »

Sihribazi...
Nekom to zaista može izgledati i smiješno kada sa strane ovo čita,ili sluša neke priče,ali zaista ima osoba koje se bave tim,i koje ''donekle'' znaju neke stvari koje covjeka onako u prvi mah i zateknu.

Ali ipak mislim da je njih dosta vise varalica,nego onih koji iole znaju:)
jedna

#3 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by jedna »

Šta su ti sihirbazi?
Moram reći da ja ne vjerujem ni u kakve sihire, gatke i slično. NE VJERUJEM i ne može me niko ubijediti dok ne vidim svojim očima. I ovo sam otišla samo bezveze, da se malo smijemo. Mislila sam da bezveze lupeta, ali kažem - neke stvari koje je rekla bile su istinite
Gile Šampion

#4 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Gile Šampion »

Ukucaj na youtube ''Islamic Exorcism Liječenje Kur'anom '' , i ono sto budes vidjela ( osobe koje se nenormalno ponašaju ) je posljedica djelovanja sihira tj. sihirbaza,a snimci pokazuju postupak liječenja...
tranquil

#5 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by tranquil »

Reci im da odjebu u skokovima.

Najgora stoka koja zarađuje varajući ljude koji su unesrećeni bolešću ili nekom drugom situacijom.
jedna

#6 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by jedna »

tranquil wrote:Reci im da odjebu u skokovima.

Najgora stoka koja zarađuje varajući ljude koji su unesrećeni bolešću ili nekom drugom situacijom.
Cure kad ih ljubav muči :-)
Zoya

#7 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Zoya »

Jednom mi je gatara rekla da cu se dva puta udati i da cu imati troje djece :shock: Godine prolaze, a ja se nisam jos ni jedan put udala :D Za djecu da i ne govorim :-)
burek_in_space

#8 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by burek_in_space »

Zoya wrote:Jednom mi je gatara rekla da cu se dva puta udati i da cu imati troje djece :shock: Godine prolaze, a ja se nisam jos ni jedan put udala :D Za djecu da i ne govorim :-)
Mozhda ne znash da imash djecu! :mrgreen:
Zoya

#9 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Zoya »

Hahaha, jesi lud :lol: :lol:
Znam sigurno da ih nemam. Trenutno cekam cojka, evo vidis i havatar sam nakacila ne bi li se neko prijavio :D
burek_in_space

#10 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by burek_in_space »

Zoya wrote:Hahaha, jesi lud :lol: :lol:
Znam sigurno da ih nemam. Trenutno cekam cojka, evo vidis i havatar sam nakacila ne bi li se neko prijavio :D
Mozhel' djeca bez udaje?! :mrgreen:
anais_nin

#11 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by anais_nin »

uzeh si za pravo da temu preselim na prikladnije mjesto :)
anais_nin

#13 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by anais_nin »

Bond_JaneBond wrote:Meni neki dan prijateljica prizna onako tiho da redovno ide kod gatare :shock: :shock: :shock: :shock: prekrizila sam je sa liste normalnih ljudi. :shock: :oops: :mrgreen: Ona tvrdi ( a nije jedina) da ova njena gatara (gata na milion nacina-grah, tarot-i jos svasta nesto) njoj sve pogodi unaprijed po' godine..Iskreno, nit me zanima sta ce mi se desiti za pola godine, niti bih voljela da znam unaprijed..Volim vjerovati da sama biram put kojim idem. :mrgreen: A i da odem, sigurno mi niš ne bi pogodila, kad sam 100% nepredvidiva-samu sebe :shock: pocesto. 8-)
samo da potpisem ovo podebljano :D i da mi neko moze reci sta me ceka, ne bih zeljela da znam...u cemu bi onda uopste bila smisao zivljenja :) ako nase odluke ne znace nista, ako vec sve znamo unaprijed :)

s druge strane jasno mi je sta neke ljude privlaci osobama koje tvrde da im mogu dati odgovore :) i nije mi cudno sto su "gatalo" telefonske linije postale vrlo profitabilan biznis :) ljudi su nekad usamljeni, nekad izuzetno radoznalosti, nestrpljivi, neodlucni...neki pronalaze odgovore na stolici kod frizera, neki u drustvu prijatelja, na kaucu (ili stolici :D) psihoterapeuta, a neki kod gatara i prorocica...svakom svoje...

sto se tice gledanja u grah, fildzan itd itd ja to sve gledam kao bezazlenu igru i zabavu i ne pridajem tom neki poseban znacaj...ne vjerujem da bih svoju radoznalost zadovoljavala namjernom posjetom nekoj gatari...radije bih taj novac dala nekom kome je zaista potreban :) ali ne bih drugima osporavala mogucnost izbora ukoliko oni zele potrositi svoj novac na takvo nesto....

a apropos vjerovanja, vjerujem da postoje ljudi koji posjeduju neke neobjasnjive sposobnosti ili bolje razvijena cula...ne mislim da je covjecanstvo pronaslo sve odgovore, da je sve jasno i (naucno) objasnjeno...uzimajuci u obzir da jos uvijek nemamo potpunu sliku sposobnosti ljudskog mozga, kao ni funkcija svih djelova istog, a takodje uzimajuci u obzir da u vecini sfera ljudskog funkcionisanja postoji odredjeni broj ljudi koji znacajno odstupaju od "prosjeka" ili te neke navodne normale, logican mi je zakljucak da i u ovoj sferi postoje ljudi cije sposobnosti su jednostavno drugacije... :)
Bosanac sa dna kace

#14 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Bosanac sa dna kace »

tranquil wrote:
Reci im da odjebu u skokovima.

neprilagodjena

#15 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by neprilagodjena »

Jednom sam uzela neki casopis na nasem jeziku (onako zabavni) da imam sta da citam na duzem putu i u tom
casopisu sam nasla clanak o zeni koja cita sudbinu iz 'kasika'

Stvarno sam cula za sve i svasta ali da mi sudbinu cita iz kasike to nisam mogla da vjerujem :lol: :lol:
za mene je to pravi lopovluk.

Licno sam isla kod 'Sedmorice Brace' :) :)
Ccccosmopolita

#16 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by Ccccosmopolita »

Jadan li je taj covek koji spadne na to da mu gatare i vracare resavaju probleme!
Koliko su slabi ti ljudi kad za svaki problem (od bolesti pa do ljubavnih problema)traze uzrok u nekim "crnim silama".
Uzas.
jedna

#17 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by jedna »

Ccccosmopolita wrote:Jadan li je taj covek koji spadne na to da mu gatare i vracare resavaju probleme!
Koliko su slabi ti ljudi kad za svaki problem (od bolesti pa do ljubavnih problema)traze uzrok u nekim "crnim silama".
Uzas.
Nisam išla gatari da mi rješava probleme nego, kako rekoh, više iz neke zeze. Iako mi je dosta toga "pogodila" opet ne vjerujem previše. S druge strane, u potpunosto mogu razumjeti ljude koji se dugo bore s nekom bolešću ili velikim problemom u porodici i okruženju pa se hvataju za poslednju slamku nade.
nekrofilka

#18 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by nekrofilka »

eh, ovako ja bih htjela otici kod neke gatare jer mislim da su na mene bacani sihiri i imam nekih problema, nebitno ugl, pa bih molila sve vas koji imate iskustva sa time da mi kazete gdje da odem, koliko to kosta i sta vec sto bih trebala znati. unaprijed hvala
callmethebreeeze

#19 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by callmethebreeeze »

ja mislim da ljudima koji traze pomoc kod "citaca" sudbine treba kakav dobar psiholog.
:-)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#20 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by anjusha »

pa, povjetarac, ja stvarno smatram da te gatare, vracare i sl i jesu na neki nacin nasi balkanski psiholozi. vjerovatno znas da su kod nas i dan danas psiholozi neki tamo ljudi kojima niko normalan ne ide. samo budale idu njima i nenormalni. a ljudi sa nekim problemom (koji je vjerovatno samim time i posljedica neke gatke ili sta vec) idu naravno- hodzi, gatari itd. I ok, gatara im uzme pare da im baja nesto, i ljudi se vrate kuci- bez problema- sve rjeseno tj bude rjeseno kad prospu tu vodu na to i to mjesto, ili obidju sa tim i tim ruci 7 puta oko te neke osobe. I posto su ti neki problemi obicno u glavi, tu se i rjesavaju na taj nacin i mirna Bosna.
naravno opet, nekima sa PTSP-om nikakva vracara nece pomoci, ali je mala mogucnost da ce i takva osoba otici vracari... a opet...

samo je gadno kad neko zbog prave, fizicke bolesti ode nekom nadriljekaru koji ga onda "lijeci" svojim bajanjem... eh onda bih tek istukla ljude oko tog bolesnika. ako je on/a blesav/a sto ste vi?
callmethebreeeze

#21 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

anjusha wrote:pa, povjetarac, ja stvarno smatram da te gatare, vracare i sl i jesu na neki nacin nasi balkanski psiholozi. vjerovatno znas da su kod nas i dan danas psiholozi neki tamo ljudi kojima niko normalan ne ide. samo budale idu njima i nenormalni. a ljudi sa nekim problemom (koji je vjerovatno samim time i posljedica neke gatke ili sta vec) idu naravno- hodzi, gatari itd. I ok, gatara im uzme pare da im baja nesto, i ljudi se vrate kuci- bez problema- sve rjeseno tj bude rjeseno kad prospu tu vodu na to i to mjesto, ili obidju sa tim i tim ruci 7 puta oko te neke osobe. I posto su ti neki problemi obicno u glavi, tu se i rjesavaju na taj nacin i mirna Bosna.
naravno opet, nekima sa PTSP-om nikakva vracara nece pomoci, ali je mala mogucnost da ce i takva osoba otici vracari... a opet...

samo je gadno kad neko zbog prave, fizicke bolesti ode nekom nadriljekaru koji ga onda "lijeci" svojim bajanjem... eh onda bih tek istukla ljude oko tog bolesnika. ako je on/a blesav/a sto ste vi?
u pravu si, na zalost. svasta covjeka u zivotu snadje i nekada bi pomoc od crnog djavola trazio. naravno da se neki problemi koji su "u glavi" mogu rijesiti i od strane gatara. placeboefekat ne smijemo zanemariti, ali ipak mislim da je u vecini slucajeva korisnije ici kod nekoga ko je godine proveo na univerzitetu nego kod osobe koja baca grah, gleda u escajg ili saljeva stravu i jos na tim ublehama zaradi masu love.
HAVANA

#22 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by HAVANA »

Gledam u guzove-jeftino :D

Ha ja,kad može azira u kašike mogu i ja u guzove. :skoljka:
zelenashica

#23 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:Gledam u guzove-jeftino :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :sax:
callmethebreeeze

#24 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

hajmo se utaliti, ja cu u sise gledati, pa cemo moci garantovati 200 posto istinitost nasih predskazanja.
:bih: :sax: :D
HAVANA

#25 Re: Gatare, vracare, proroci i ostali "citaci" sudbine

Post by HAVANA »

callmethebreeeze wrote:

hajmo se utaliti, ja cu u sise gledati, pa cemo moci garantovati 200 posto istinitost nasih predskazanja.
:bih: :sax: :D

:thumbup:
Liječimo,skidamo,istjerujemo,utjerujemo... :lol:
Post Reply