GATACCA

Rasprave o vjerskim temama.
sport billy

#1 GATACCA

Post by sport billy »

Religija je forma tolerisanog fasizma ( tolerisanja arhaizma ljudske svijesti)

kanibali su imali peh da nisu dobili status institucije, jer su bili suvise direktni. a dusevni kanibali mogu raditi sta hoce: manipulisati, igrati se s osjecajima drugih, odredjivati sta je dobro a sta zlo...

Da li ste za zabranu religije kao legitimne forme fasizma?
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Joj majko draga ali volim ove pametnjakoviće. UH! :D
Eto ti si prvi skont'o da je zemlja okrugla, da postoji Amerika, hladna i topla voda... :D

Haj ne seri Tita ti ili još bolje, mojne se provaljivat'. :D

Čuj, hajmo mi zabranit' religiju kao legitimnu formu fasizma. :lol:

Dobar je Memo :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: GATACCA

Post by Truba »

sport billy wrote:Religija je forma tolerisanog fasizma ( tolerisanja arhaizma ljudske svijesti)

kanibali su imali peh da nisu dobili status institucije, jer su bili suvise direktni. a dusevni kanibali mogu raditi sta hoce: manipulisati, igrati se s osjecajima drugih, odredjivati sta je dobro a sta zlo...

Da li ste za zabranu religije kao legitimne forme fasizma?
frajeru pratim te kroz tvoje postove

i kao da sebe čitam :D :D :D

svaka čast majstore
Pooll

#4 Re: GATACCA

Post by Pooll »

komi wrote:
frajeru pratim te kroz tvoje postove
koja recenica :P
Eng

Post by Eng »

vrhunska mudrost

:s
Truba

Post by Truba »

Eng wrote:vrhunska mudrost
barem to nisam pročitao u knjizi staroj 2000 godina ili manje
Eng

Post by Eng »

slabo ide citanje jel? :roll:
sport billy

Post by sport billy »

vodolija_33 wrote:Joj majko draga ali volim ove pametnjakoviće. UH! :D
Eto ti si prvi skont'o da je zemlja okrugla, da postoji Amerika, hladna i topla voda... :D

Haj ne seri Tita ti ili još bolje, mojne se provaljivat'. :D

Čuj, hajmo mi zabranit' religiju kao legitimnu formu fasizma. :lol:

Dobar je Memo :lol: :lol: :lol:
Isto kao sto vi sektasi trazite i razvijate veze preko neta, razmjenjujete misljenja i ideje zasto onda to ne bi mogli ateisti, agnostici, skeptici i svi oni koji nisu dio vasih wannabe-bratskih, moralno i ljudski vrlo sumnjivih kriminogenih sektaskih zajednica i struktura. To su barem ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.

Iako ne poznajem tvoj stav po tom pitanju (mada se on vec i naslucuje kroz nastup vrlo svojstven sektasima koji brane matricu, a odlikuje se u prvoj liniji prepotentnim i agresivnim tonom nastupa, manjkom kulture komuniciranja, strahom od drugacijeg misljenja sto je posljedica podsvjesnog straha od otvorene polemike a sve radi svijesti o hronicnom nedostatku argumenata i svijesti o cinjenici da je i ono malo od argumenata kojima se likovi koji nastupaju slicno poput tebe koriste liseno logicke validnosti iliti suplje ko travnicki ) nemam namjeru da produzavam ovu prepisku i haj sad voz.
muhaz

Post by muhaz »

...u redu bili... recimo da se slazemo sa tobom...uvjeren sam da ti kao covjek koji je sposoban da definise pojomove oko sebe kao sto su religija i sl. moze i da definise neke druge pojmove...iz tog razloga, smatrajuci tebe kao mudrog covjeka, ateistu koji je u stanju sve logicki da dokaze postavio bih ti nekoliko pitanja...

1. sta je smisao zivota?
2. kako je nastao covjek?
3. odakle potice moral?
4. jeli prije nastao moral ili religija?
5. kako je nastao kosmos?

u nadi da cu dobiti tvoje cijenjene odgovore ubrzo, unaprijed se zahvlajujem.
sport billy

Post by sport billy »

muhaz wrote:...u redu bili... recimo da se slazemo sa tobom...uvjeren sam da ti kao covjek koji je sposoban da definise pojomove oko sebe kao sto su religija i sl. moze i da definise neke druge pojmove...iz tog razloga, smatrajuci tebe kao mudrog covjeka, ateistu koji je u stanju sve logicki da dokaze postavio bih ti nekoliko pitanja...

1. sta je smisao zivota?
3. odakle potice moral?

u nadi da cu dobiti tvoje cijenjene odgovore ubrzo, unaprijed se zahvlajujem.
@muhaz

ovo je vec nivo komunikacije i hvala na tvojim pitanjima, mada bih volio da koristis licnu zamjenicu u jednini, ako cemo vec diskutovati.
Medjutim...prepoznajem namjeru i ne mislim da je u sustini losa i bojim se da me neces shvatiti, ako ti kazem da meni nije u cilju da se mi medjusobno ubjedjujemo, jer se nasi stavovi razlikuju iz temelja, dakle ne radi se tek o tih par pitanja, nego o dijametralno suprotnim stavovima ili drugacije paralelama (koje kako znas nemaju presjecnih tacaka)
Moj Weltansschauung je rezultat osobnih iskustava, samospoznaje i saznanja, promatranja svijeta oko sebe, a ne negacija pitanja koje si postavio (kao primjer) te niti ima svrhu da na njih odgovaram, jer kao prvo fulaju potpuno poentu teme, a kao drugo odvesce nas u spiralu bez pocetka i kraja. To ne znaci da ne zelim odgovoriti niti da nemam izgradjen stav po tim pitanjima , nego izbjeci argumentiranje koje vodi ad absurdum.
U nadi da ces razumjeti, ostaj pozdravljen.
Truba

Post by Truba »

muhaz wrote: 1. sta je smisao zivota?
3. odakle potice moral?
1. smisla nema = zato vjernici izmišljaju religije i zato imamo mnogo religija kršćanstvo islam budizam, hinduizam...
2. evolucijom od jednostaničnog organizma
3. od moralista :D
4. možda istovremeno
5. objasnit će vrijeme = kao i to da je zemlja ipak okrugla
muhaz

Post by muhaz »

1. smisla nema = zato vjernici izmišljaju religije i zato imamo mnogo religija kršćanstvo islam budizam, hinduizam...
3. od moralista
4. možda istovremeno
1. smisla nema, da, pa zasto se ne ubijes komi onda?zasto se jednostavno ne upucas u glavu?

podpitanje: u cemu je smisao smrti?

2. teorija evolucije je davno pobijena, ali nije vazno, znamo mi da si ti poglup.

3. odakle poticu moralisit? od morala? BRAVO! BRAVO! BRAVO! i to je tacan odogvor...komi savjetujem ti da odes procitas kakvu knjigu, ne provaljuj se ovdje...

4. mozda? jeste? nije? komi seljacicu, vrati se na selo sa kojeg si dosao brdzanine.

5. objasnice vrijeme...pa sto nam ti ne objasnis komi seljacicu...

sport billy, nemam ja namjeru s tobom da se prepirem, vec me zanima ako cu vec bit ateista kako ateisti odgovaraju na gore postavljena pitanja? nije valjda kao sto komi odgovara? ako je to tako onda su ateista odista debili...
sport billy

Post by sport billy »

muhaz wrote: sport billy, nemam ja namjeru s tobom da se prepirem, vec me zanima ako cu vec bit ateista kako ateisti odgovaraju na gore postavljena pitanja? nije valjda kao sto komi odgovara? ako je to tako onda su ateista odista debili...
@muhaz
kao sto vec gore napisah, to nije poenta teme, ako te interesuju odgovori na tvoja gore postavljena pitanja postavi temu. Da li cu ti na njih odgovoriti je usljed karaktera tvog nastupa opet prilicno upitno :)

razumijem da je za sektase individualnost prilicno nepoznat pojam ne u lingvistickom nego pojmovno- perceptivnom smislu i nemam iluziju da ces shvatiti slijedecu misao: ne postoji ateizam kao pokret, kao zajednica ili sekta. Ateizam je sveobuhvatni pojam za ljude koji ne vjeruju u institucionalnu religiju a unutar tog pojma (ne pokreta, zajednice, partije ili bilo kojeg udruzenja coporativnog karaktera) postoji bezbroj diferenci empirijskog karaktera (pojasnjenje: svako sam nalazi svoj put, presjek postoji samo u nekim tackama ali je smijesno govoriti o nekoj zajednici) koje etiketiranje cine besmislenim. Bio bih neiskren kad bih rekao da mi nije drazi ateista nego sektas. No, ipak se radi samo o segmentu licnosti koji moze, ali ne mora da me dodiruje. A u vecini slucajeva me zaista i ne dodiruje, jer sam na jednoj drugoj temi spomenuo da su mi dva jarana (najbolja) odnedavno sektasi ali to je ipak sam dio njihove licnosti. Dokle god ne pokusavaju da me ubjedjuju u PRAVI PUT, boli me svijeca u sta vjeruju. Dokle god su to iste osobe koje sam poznavao.

Da zakljucim, da li ces razumjeti ili ne, stvar tolerisanja, inteligencije, pozitivne GEOGRAFIJE i malih zelenih:

Svako je na svoj nacin poseban, ima svoje prednosti i mane, slabosti i vrline, svi smo mi u prvom redu individue, zasebna bica sa samo jednim zivotom, s nadama, zeljama, strahovima, ceznjom etc. a vjerovati u ovo ili ono je tek dio cjelokupnog opusa homo sapiensa, a razvrstavati i dijeliti ih samo na osnovu toga u sta vjeruju a u sta ne, za mene je prizemno, podlo, primitivno i potpuno neprimjereno i prostoru i vremenu u kojem zivimo a da stoji u proturijecju sa civilizacijskom bastinom, moze potvrditi svako razumno bice bez obzira na vjersku ili bilo koju drugu orijentaciju

MIR S TOBOM
Last edited by sport billy on 01/08/2004 17:06, edited 1 time in total.
black

Post by black »

sport billy steta je sto svoju inteligenciju neusmjeravash u drugom pravcu :D (nemoj me pogreshno shvatiti,nemislim nishta loshe)

btw sport billy crtich mog djetinjstva 8)

pozdrav
sport billy

Post by sport billy »

black wrote:sport billy steta je sto svoju inteligenciju neusmjeravash u drugom pravcu :D (nemoj me pogreshno shvatiti,nemislim nishta loshe)

btw sport billy crtich mog djetinjstva 8)

pozdrav
(kolicine komprimiranosti nenamjerne patetike u slijedecoj recenici radi)
meni je u prvom redu bitno biti COVJEK, ostalo su trice i kucine.

pozdrav i tebi 8)
tu i tamo

Post by tu i tamo »

sport billy wrote:Da li ste za zabranu religije kao legitimne forme fasizma?
Religiju ne treba samo zabraniti, nego bi trebalo legalizovati sve oblike borbe protiv sljedbenika biko koje religije, bez obzira da li propagiraju mir i ljubav medju ljudima ili su sljedbenici Sotonizma i sl.
Moj prijedlog je da se trecina vjernika pobije, trecina zatvori u centre za prevaspitavanje, gdje bi bili podvrgnuti svim mogucim metodama odvikavanja od bilo kojeg religioznog ucenja koje su do tada slijedili, dok bi onu trecu trecinu, najbenignijih teista trebalo utopiti u normalno drustvo i nadati se da ce normalno okruzenje uticati na njihovo postepeno odbacivanje gluposti u koje su do tada slijepo vjerovali. U borbi protiv religioznih ucenja, kao korjena svih problema, ne treba se sutezati ni od najbrutalnijih oblika obracuna sa njima. Sada kada nam je svima jasno da Bog ne postoji, i da je jedini zakon kojem smo podlozni, zemaljski zakon, zasto se libiti od masovnih egzekucija i likvidacije takvih bolesnika? Ovaj vid borbe protiv zla drustva u kojem zivimo, bi trebalo verificirati nekom rezolucijom UN-a, a trebalo bi sugerisati svakoj zemlji, clanici bilo koje medjunarodne organizacije, da taj zakon po hitnom postupku usvoji, ili joj zaprijetiti medjunarodnom izolacijom, zbog svrstavanja na stranu destruktivnih i amoralnih snaga. Zakonom bi trebalo regulisati i postaviti kao obavezu svakom lojalnom gradjaninu, da na licu mjesta likvidira svakog onog ko slijedi ideju postojanja bilo kakvog Boga, a da nakon likvidacije samo javi nadleznoj sluzbi lokaciju smaknuca, da bi se pokupilo tijelo i spalilo ga na nekoj nepoznatoj lokaciji.
Takodjer, osim religije koja je izvor zla na nasoj planeti, trebalo bi povesti rat protiv svega onoga sto kod ljudi koji su puni dobrote izaziva poremecaj koji ih vodi u destrukciju. Prema tome, trebalo bi ubiti i ljepotu. Ona je uzrok ljubomore i zavisti, dvoboja pa cak I ponekog rata. Porodica? Lijepe zene izazivaju pozudu kod uzoritih muzeva i odvajuju ih od porodice. Iste bi trebalo po kratkom postupku giljotinirati, bez izuzetka i bez trunke emocija. Svaka opasnost treba biti zatrta u samom korijenu. Osudjenik nema pravo na zalbu!!!
Slijedeca stvar je forsirano iscrpljivanje svih prirodnih energetskih bogatstava. Zbog cega da se ratovi vode oko naftnih polja? Zbog cega unistavati ekonomiju neke drzave, da bi se dovela u stanje da za sitne pare proda svoja prorodna bogatsatva? Zar nije jednostavnije sve to iscrpiti i unistiti? Plin, nafta i njeni derivati bi se mogli iskoristiti u koncetracionim logorima u kojima bi se trovali plinom, ili spaljivali teisti-osudjenici. Zbog cega ih hraniti, ako se mogu odmah i po kratkom postupku likvidirati. Takodjer, ovi energenti se mogu koristiti i u visokim pecima u kojima bi se spaljivala literatura kojom su se trovali.
Spaljivanje muzeja sa remek djelima dekadentnog doba koji su izvor zavisti sitnih umjetnika bi trebao biti najmanji problem, kao i rusenje svih vrijednijih arhitektonskih dostignuca. U rusenju ovih objekata, moze se koristiti radna snaga iz logora, dok ne dodje njihov red za spaljivanje ili neku drugu vrstu egzekucije.
Naglasene tehnoloske razlike medju razlicitim regijama su takodjer jedan od potencijalnih faktora koji mogu probuditi zavist kod ljudi, a sve to dalje moze dovesti do nekih fasistoidnih ideja i potaci ih na neki novi rat. Unistiti svu tehnologiju!!!
I tako kada ostanemo bez svega sto se stvaralo stoljecima, i kada ljudi ne budu imali oko cega da ratuju, kada se svi vratimo u kameno doba, jedino nam jos ostaje nada da neka od prezivjelih grupa, nece saznati da ona druga grupa ima vece kolicine kamenja.

Rat do istrebljenja!!!
sport billy

Post by sport billy »

tu i tamo wrote:
sport billy wrote:Da li ste za zabranu religije kao legitimne forme fasizma?
Religiju ne treba samo zabraniti, nego bi trebalo legalizovati sve oblike borbe protiv sljedbenika biko koje religije, bez obzira da li propagiraju mir i ljubav medju ljudima ili su sljedbenici Sotonizma i sl.
Moj prijedlog je da se trecina vjernika pobije, trecina zatvori u centre za prevaspitavanje, gdje bi bili podvrgnuti svim mogucim metodama odvikavanja od bilo kojeg religioznog ucenja koje su do tada slijedili, dok bi onu trecu trecinu, najbenignijih teista trebalo utopiti u normalno drustvo i nadati se da ce normalno okruzenje uticati na njihovo postepeno odbacivanje gluposti u koje su do tada slijepo vjerovali. U borbi protiv religioznih ucenja, kao korjena svih problema, ne treba se sutezati ni od najbrutalnijih oblika obracuna sa njima. Sada kada nam je svima jasno da Bog ne postoji, i da je jedini zakon kojem smo podlozni, zemaljski zakon, zasto se libiti od masovnih egzekucija i likvidacije takvih bolesnika? Ovaj vid borbe protiv zla drustva u kojem zivimo, bi trebalo verificirati nekom rezolucijom UN-a, a trebalo bi sugerisati svakoj zemlji, clanici bilo koje medjunarodne organizacije, da taj zakon po hitnom postupku usvoji, ili joj zaprijetiti medjunarodnom izolacijom, zbog svrstavanja na stranu destruktivnih i amoralnih snaga. Zakonom bi trebalo regulisati i postaviti kao obavezu svakom lojalnom gradjaninu, da na licu mjesta likvidira svakog onog ko slijedi ideju postojanja bilo kakvog Boga, a da nakon likvidacije samo javi nadleznoj sluzbi lokaciju smaknuca, da bi se pokupilo tijelo i spalilo ga na nekoj nepoznatoj lokaciji.
Takodjer, osim religije koja je izvor zla na nasoj planeti, trebalo bi povesti rat protiv svega onoga sto kod ljudi koji su puni dobrote izaziva poremecaj koji ih vodi u destrukciju. Prema tome, trebalo bi ubiti i ljepotu. Ona je uzrok ljubomore i zavisti, dvoboja pa cak I ponekog rata. Porodica? Lijepe zene izazivaju pozudu kod uzoritih muzeva i odvajuju ih od porodice. Iste bi trebalo po kratkom postupku giljotinirati, bez izuzetka i bez trunke emocija. Svaka opasnost treba biti zatrta u samom korijenu. Osudjenik nema pravo na zalbu!!!
Slijedeca stvar je forsirano iscrpljivanje svih prirodnih energetskih bogatstava. Zbog cega da se ratovi vode oko naftnih polja? Zbog cega unistavati ekonomiju neke drzave, da bi se dovela u stanje da za sitne pare proda svoja prorodna bogatsatva? Zar nije jednostavnije sve to iscrpiti i unistiti? Plin, nafta i njeni derivati bi se mogli iskoristiti u koncetracionim logorima u kojima bi se trovali plinom, ili spaljivali teisti-osudjenici. Zbog cega ih hraniti, ako se mogu odmah i po kratkom postupku likvidirati. Takodjer, ovi energenti se mogu koristiti i u visokim pecima u kojima bi se spaljivala literatura kojom su se trovali.
Spaljivanje muzeja sa remek djelima dekadentnog doba koji su izvor zavisti sitnih umjetnika bi trebao biti najmanji problem, kao i rusenje svih vrijednijih arhitektonskih dostignuca. U rusenju ovih objekata, moze se koristiti radna snaga iz logora, dok ne dodje njihov red za spaljivanje ili neku drugu vrstu egzekucije.
Naglasene tehnoloske razlike medju razlicitim regijama su takodjer jedan od potencijalnih faktora koji mogu probuditi zavist kod ljudi, a sve to dalje moze dovesti do nekih fasistoidnih ideja i potaci ih na neki novi rat. Unistiti svu tehnologiju!!!
I tako kada ostanemo bez svega sto se stvaralo stoljecima, i kada ljudi ne budu imali oko cega da ratuju, kada se svi vratimo u kameno doba, jedino nam jos ostaje nada da neka od prezivjelih grupa, nece saznati da ona druga grupa ima vece kolicine kamenja.

Rat do istrebljenja!!!
gomila bulshita wannabe-satiricnog karaktera s pretenzijom upozorenja od opasnosti ovakve ideje s primjesom ironije u pubertetskom stadiju :)
daj ne ssseri zivota ti....
tu i tamo

Post by tu i tamo »

sport billy wrote: gomila bulshita wannabe-satiricnog karaktera s pretenzijom upozorenja od opasnosti ovakve ideje s primjesom ironije u pubertetskom stadiju :)
daj ne ssseri zivota ti....
Billy, zar ti smatras da na tvoje ideje treba upozoravati??
Ja mislim da je tvoja ideja za podrzati.
Svaka cast Billy
Ti si idol narodnih masa
I nastavi slobodno da seres 8)
sport billy

Post by sport billy »

tu i tamo wrote: I nastavi slobodno da seres 8)
8)
Truba

Post by Truba »

muhaz wrote:
3. od moralista
4. možda istovremeno
1. smisla nema, da, pa zasto se ne ubijes komi onda?zasto se jednostavno ne upucas u glavu?

podpitanje: u cemu je smisao smrti?

2. teorija evolucije je davno pobijena, ali nije vazno, znamo mi da si ti poglup.

3. odakle poticu moralisit? od morala? BRAVO! BRAVO! BRAVO! i to je tacan odogvor...komi savjetujem ti da odes procitas kakvu knjigu, ne provaljuj se ovdje...

4. mozda? jeste? nije? komi seljacicu, vrati se na selo sa kojeg si dosao brdzanine.

5. objasnice vrijeme...pa sto nam ti ne objasnis komi seljacicu...

sport billy, nemam ja namjeru s tobom da se prepirem, vec me zanima ako cu vec bit ateista kako ateisti odgovaraju na gore postavljena pitanja? nije valjda kao sto komi odgovara? ako je to tako onda su ateista odista debili...

1.a što ti ne upucaš svoje najbliže da oni odu u raj što prije

što se liječiš kada si bolestan, zašto previjaš rane kada ti krv curi..zašto ne pustiš da iskrvariš da odeš u raj

2. svaki dan gledam dokumentarne emisije na HRT-u i OBN-u i tamo je fino objašnjena evolucija = dapače nije pobijena

a ove ad hominem napade treba regulisati moderator

oni jedino moje postove brišu a vjerničke ne :(
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

sport billy wrote:Isto kao sto vi sektasi trazite i razvijate veze preko neta, razmjenjujete misljenja i ideje zasto onda to ne bi mogli ateisti, agnostici, skeptici i svi oni koji nisu dio vasih wannabe-bratskih, moralno i ljudski vrlo sumnjivih kriminogenih sektaskih zajednica i struktura. To su barem ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.

Iako ne poznajem tvoj stav po tom pitanju (mada se on vec i naslucuje kroz nastup vrlo svojstven sektasima koji brane matricu, a odlikuje se u prvoj liniji prepotentnim i agresivnim tonom nastupa, manjkom kulture komuniciranja, strahom od drugacijeg misljenja sto je posljedica podsvjesnog straha od otvorene polemike a sve radi svijesti o hronicnom nedostatku argumenata i svijesti o cinjenici da je i ono malo od argumenata kojima se likovi koji nastupaju slicno poput tebe koriste liseno logicke validnosti iliti suplje ko travnicki ) nemam namjeru da produzavam ovu prepisku i haj sad voz.
Halo ba, o kakvim sektašima ti ovdje pričaš!!??? :lol: :lol: :lol: Pa slušaš li ti sebe, ikad? :lol: Zvučiš kao Gavrilo Princip pred atentat na Princa Ferdinanda. Nešto kao, ti bi mjenjao život i svijet prema svojim standardima (a ja se kao bojim drugačijeg mišljenja?! Pa nisam ja otvorila temu: dole ateizam bla, bla, whatever... :-) ). Svijet u stvari ne funkcionira kako bi trebao, pa si se ti našao da nas povedeš u revoluciju. JURRRRIIIŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!

:D :D :D
hrkljus

Post by hrkljus »

Religija je za zaostale u razvoju. :D :D :D
zijancer

Post by zijancer »

misliti vlastitom glavom??
hmm to moze biti jako dobro ili jaako opasno.. po okolinu :skoljka:
sport billy

Post by sport billy »

vodolija_33 wrote:
sport billy wrote:Isto kao sto vi sektasi trazite i razvijate veze preko neta, razmjenjujete misljenja i ideje zasto onda to ne bi mogli ateisti, agnostici, skeptici i svi oni koji nisu dio vasih wannabe-bratskih, moralno i ljudski vrlo sumnjivih kriminogenih sektaskih zajednica i struktura. To su barem ljudi koji razmisljaju svojim mozgom.

Halo ba, o kakvim sektašima ti ovdje pričaš!!??? :lol: :lol: :lol: Pa slušaš li ti sebe, ikad? :lol: Zvučiš kao Gavrilo Princip pred atentat na Princa Ferdinanda. Nešto kao, ti bi mjenjao život i svijet prema svojim standardima (a ja se kao bojim drugačijeg mišljenja?! Pa nisam ja otvorila temu: dole ateizam bla, bla, whatever... :-) ). Svijet u stvari ne funkcionira kako bi trebao, pa si se ti našao da nas povedeš u revoluciju. JURRRRIIIŠŠŠŠŠŠŠŠŠ!!!!!

:D :D :D
halo ba, gubis vezu sa stvarnoscu (ne cudi me, skloni ste tome) i namjerno izvrces moj tekst kojeg si i citirala. procitaj jos jednom sta tamo pise, poziva za revoluciju ili slicnog tamo nema, boli me neka stvar i za tebe i za ostale sektase, a bogami i cijelo covjecanstvo. Spomenuh nesto o razmjeni misljenja sa slicno orijentiranim u smislu svjetonazora. Mada nista drugo nisam ni ocekivao od tipicnog sektasa (kad si on nesto u glavu uvrne, bice tako ili nikako i samo s te strane ste vi opasni po razvoj civilizacije, a inace ste mi jako simpaticni kao amorfna masa za posmatranje idealna podloga za razbijanje dosade i razbibrigu): prepotentnost, fanaticnu uvjerenost i nula bodova za samokriticnost. Nisam ovdje nikog da ubjedjujem nego da razmjenjujem ideje sa istomisljenicima, uvijek postoji kolateralna steta pa ako ce ti to olaksat zivot, posmatraj me takvim.
scimitar

Post by scimitar »

RELIGIJA FORMA TOLERISANOG FAŠIZMA :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

........DŽES BA NIETZSCHE ARANE!!!!

bismikel lahume emutu we ahja
Post Reply