GAsi se kad je hladno - pomoc

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#1 GAsi se kad je hladno - pomoc

Post by dgL_ »

Pozzdrav mala raja, velka raja, srednja raja :)

Ovako... imam cudan problemcic ali evo pokusat cu ga opisat davidim i da se posavjetujem savama... u pitanju je mazda japanac iz 89' godine
Prilikom hladnog startovanja motora, upalim auto, auto odradi minuticu dignem saug na 1/3 naravno i krenem... medjutim kad krenem i predjem prvih 300-500 metara ili do kilometra, auto mi pocne da se gasi u leru, prvo pocne skrooz nisko da radi, jedva okrece, ako sam u voznji pocne da trza na svako oduzimanje i dodavanje gasa, ako stisnem kvacilo hoce se ugasit... nema neko pravilo kad ce se isto desiti, niti mogu upratiti od cega zavisi... primjetio sam da se desava samo kad je hladno vani i kad je kisa recimo. Nakon odredjenog vremenskog perioda auto se sam smiri i pocne raditi kao singerica... nakon minut ili dva...
Problem je cudne prirode samim tim sto se ne desava uvijek, nema nista specificno kad i gdje ce se desit... nekad 10 dana se ne desava, nekad se desi 3-4 dana uzastopno. Svijecice su nove, razvodnik i razvodna kapa mjenjani, jedino kablove nisam mjenjao, zanima me moze libiti do njih ? LP
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: GAsi se kad je hladno - pomoc

Post by bitanga_sa_otesa »

prije da je do uredjaja za hladni start,ocisti ga i ocisti klapnu gasa,pregledaj crijeva od vakuuma...
dgL_

#3 Re: GAsi se kad je hladno - pomoc

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:prije da je do uredjaja za hladni start,ocisti ga i ocisti klapnu gasa,pregledaj crijeva od vakuuma...
gledao sam te vakume, ona ima moretih gumenih crijeva, vakuma ali nisam uspio uociti niti jedan koji bi stvarao problem... a klapna se nalazi ispod onog kucista od filtera okruglog na karburatoru jel? Meni nesto izgleda isto kao da je do struje, da izgubi struju dok je hladna i hoce se ugasit.... mozda i girjesim ali eto hvala
Post Reply