Gašenje Radija 202! :(

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#226 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by KatarinaKosaca »

Nije samo taj radio. Koliko ima javnih emitera na razini kantona? Koliki je procenat samofinanciranja? Koliki je u 202?
O potrošnji ministara nije tema, pa neću ulaziti u demagoške rasprave.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#227 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by ladyblue18 »

02. jan. 2010. 15:11 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Vrijedjanje uchesnika u diskusiji”
» KatarinaKosaca

14 dana

Nastavite sa diskusijom.
Sharan

#228 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Sharan »

Nema više diskusije.

Radio 202 je ugašen 29.4.2010. godine. Nadam se da su odahnuli ovi što su uvjereni u visinu naših plata na državnoj sisi. Eto, više je nećemo dobijati.
jedna tamo

#229 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by jedna tamo »

:(
sharane jako mi je žao, ja sam 202 slušala baš stalno...stavrno ste me znali nasmijati..pogotovo ujutro one emisije o sexualnoj edukaciji....pa sam slušala centralni zatvor radi par ljudi koji su onako spontano postali meni legende hehe..
ali šta ćeš...neznam šta bih napisala osim da mi je stvarno žao...
uvjek dobar gost

#230 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by uvjek dobar gost »

Ugašen je radio 202... onaj na 93.1fm... no mislim da ima o čemu da se priča i mislim da to gašenje nije slučajno i da (naravno) nije se trebalo desiti. U vremenu novih tehnologija, tehnike i čega sve ne... mi nemamo odgovor za gašenje institucije 202... to mene brine.. Prvo smo se sklanjali iz određenih kafana, poslije toga smo na koncerte morali ići van grada i države , sad nam gase frekfencije i prinuđavaju nas da prihvatimo njihov način ponašanja i stil života... ,a mi se još uvijek sklanjamo i mislimo da će sve samo od sebe proći...

Sljedeći na redu su radio sarajevo i studentski IFm radio.... koji će na ovaj ili onaj način pokušati da ugase !

Pitanje je hoćemo li se mi sklanjati još uvijek ili ćemo pokušati da učinimo nešto....
StupskaBitanga

#231 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by StupskaBitanga »

Radio Sarajevo drže poznati ljudi
Elvis J. Kurtović, Bernarda Tolić(propala menager) ali glavno je pitanje šta će biti sa frekvencijom 93,1? Hoće li biti tender za dodjelu frevencije?
thepatriot

#232 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by thepatriot »

Šarane šta bi sa muzikom sa 202-ke, može li se kako doći do nje,da se nabaci svega pomalo na dva tri CD-a? Može odgovor i na PP
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#233 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by dr.gog »

Sharan wrote:Nema više diskusije.

Radio 202 je ugašen 29.4.2010. godine. Nadam se da su odahnuli ovi što su uvjereni u visinu naših plata na državnoj sisi. Eto, više je nećemo dobijati.
Ne ,izdahnuli su. A platu ionako trebate tražiti drugdje, realno :)
chelo

#234 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by chelo »

chuchumbamayumbe wrote:BIR d.o.o. je registriran u novembru prošle godine i još uvijek ne posjeduje nikakvu infrastrukturu za emitiranje programa. Direktor Pitić se uzda u Boga kad govori o eventualnom datumu puštanja stanice u promet: "Najpreciznije što sada mogu reći je - inše-allah! Znam samo da će BIR biti normalna stanica, nešto kao javni servis muslimana u BiH. To ipak ne znači da ćemo imati program isključivo za muslimane. Naprimjer, veliki broj ljudi ne zna ući u tramvaj, mislim da bi se na našim talasima moralo naći mjesta za unapređenje opće kulture stanovništva, a to je korisno za sve, ne samo za muslimane. I mi možemo imati urbani program." ......
Ljudi, mislim da mi se od smjeha tromb pomjerio. Pa jel ovo moguce?
Izvinjavam se na zabušavanju, ali samo da potenciram jos jednom te decke s Bir-a. Hvala :run:
jedna tamo

#235 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by jedna tamo »

pemanapemani

#236 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by pemanapemani »

Vraćaju se nakon što su skršili ono što su posisali iz državne dojke.
Ova država ne može naprijed dok se ne riješi pedera i novinara radija 202.

Ironija je odlika slabih, a za ostalo postoje mehanizmi zaštite vitalnih nacionalnih interesa.

:thumbup:
Sharan

#237 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Sharan »

Image

DEUS EX CAROUSEL & ZLIJAY @ UNDERGROUND, SARAJEVO
29.4.2012.
http://www.facebook.com/deusexcarousel
http://www.myspace.com/zlijay

Dvadeset i devetog aprila 2010. godine uprava RTVFBiH u saradnji sa državnom administracijom ugasila je sarajevski Radio 202, posljednji bastion medijske slobode u kojem nije bio važan nacionalni ključ, seksualna, religijska ni bilo kakva orijentacija, a jedini kriteriji važni za rad na Radiju 202 su bili slušanje dobre muzike i dobro raspoloženje.

Na drugu godišnjicu smrti najboljeg sarajevskog radija koji je odgojio i kojeg su stvorile generacije sarajevskih muzičara, umjetnika, novinara, radija koji je u posljednjih sedam godina postojanja primio preko šest stotina studenata i ponudio im utočište unutar ludila koje vlada Sarajevom i cijelom Bosnom i Hercegovinom, ekipa Radija 202 neće sjediti mirno kao 2011. godine, već Vas pozivaju sve u Rock&Jazz Club "Underground" kako bi na jedan određen način proslavili nasljedstvo koje je Radio 202 ostavio svima nama...

"Ne bi željeli da se koncert na drugu godišnjicu gašenja Radija 202 shvati kao proslava gašenja. Ovo je jednostavno prilika da se okupimo na datum kada je 202-jka trebala nastaviti svoje emitovanje prije dvije godine. Ja sam jedna od tri osobe čiji su glasovi emitovani posljednji u eteru Radija 202. Želim na neki način nastaviti sa muzikom, pa makar organizacijom i sviranjem na ovom koncertu. Stvar prkosa. Prema RTVFBiH, prema ovoj državi i prema upravi Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnikom Behmenom, ljudima koji su nam ulagali lažnu nadu u spas Radija 202.", izjavio je Arnel Šarić Sharan, jedan od organizatora koncerta i basista benda Deus Ex Carousel koji će svirati na koncertu, te bivši uposlenik Radija 202.

Kako je Radio 202 bio poznat po širokoj paleti muzičkih žanrova koji su pronalazili svoje mjesto u eteru na 93,1 FM bez obzira na njihovu komercijalnu snagu, 29.4.2012. doći će do fuzije analognog i digitalnog, gdje će na bini "Undergrounda" zasvirati sarajevski rock'n'roll bend Deus Ex Carousel i jedno od najpoznatijih imena sarajevskog Radija 202, autor emisije "Garaža 202" - Zlijay!

Deus Ex Carousel kao ideja i u vidu nekoliko demo snimaka vuče korijene u 2007. godinu. Gligor Popović, vokal i gitarista sarajevskog punk benda Ofsajd želio je sa bendom Deus Ex Carousel probati uraditi nešto drugačije od dotadašnjeg muzičkog izraza u Ofsajdu. 2011. godine Gligoru Popoviću se u DEC-u pridružuju i nova tri člana; Mirza Ćorić na gitari, Samir Ramić kao bubnjar i Arnel Sharan Šarić (dugogodišnji voditelj na Radiju 202, autor emisije "Izvan Svake Kontrole") u ulozi basiste. Njihov rock'n'roll izraz je hirurški precizno prangijanje u stilu bendova kakav je Motorhead, a posebna pažnja se obraća na tekstove pjesama koji su možda i ponajbolji na domaćoj (i regionalnoj) rock'n'roll sceni, bila ona iznad ili ispod zemlje. Ovo je drugi javni nastup Deus Ex Carousela; publici su se premijerno predstavili na rođendanskom koncertu Partibrejkersa.

Jedno od najprepoznatljivijih imena sarajevskog Radija 202, čovjek čija je blistava karijera započela 2004. godine upravo na Radiju 202, Zlijay predstavlja ono najbolje u DJ-ingu, čovjeka koji osluškuje i shvata htijenja publike, ali im ni na jedan način ne podilazi, čovjeka koji će vam pustiti omiljenu pjesmu, ali upakovan u miks koji on smatra kvalitetnim. Zlijay, jedan od omiljenih DJ-ejeva sarajevske underground scene, te član najboljeg balkanskog kolektiva producenata, muzičara i umjetnika 4Jays, nastupit će na 202: The Legacy Gigu nakon Deus Ex Carousela kako bi užarenu atmosferu doveo do eksplozije... i nemojte se slučajno zbuniti kada čujete sve od breakbeata, na hip-hop,pa do super poznatih hard rock melodija osamdesetih... freestyle je srednje ime Mixmaster Zleeja, muzičk haos ima svakome da prija!

Ulaznica za ovo dešavanje je pet KM, a Vaše je samo da budete sa nama 29.4.2012. godine da onima koji su uzrokovali prebrzu i bespotrebnu smrt Radija 202 pokažemo da im je to bila najveća greška u životu!
Post Reply