Molim vas ako je neko voljan da ih prihvati da se javi(ako ima macu koja doji).. Ne znam kako da im pomognem a bojim se da nece prezivjeti. Vrlo lako ih mogu naci i psi, a pogotovo djecurlija koja kad nadju macice odvoje od mame pa ih nosaju i zavrse bog zna gde.
Garfield trazi dom!!!
Moderator: anex
- tinchy
#1 Garfield trazi dom!!!
Da li postoji neko ko ima macu koja doji.. jer je neko kod mene pored kontejnera u kutiji ostavio macice male.. Toliko su mali da ne mogu jos uvijek jesti hranu za mace, a ne znam gdje da ih sklonim i cime da ih hranim
Molim vas ako je neko voljan da ih prihvati da se javi(ako ima macu koja doji).. Ne znam kako da im pomognem a bojim se da nece prezivjeti. Vrlo lako ih mogu naci i psi, a pogotovo djecurlija koja kad nadju macice odvoje od mame pa ih nosaju i zavrse bog zna gde.
-
ajsela
#2 Re: Macici.. HITNO!
Valjda ce se neko javiti da pomogne, oni su bas mali. A jos ova kisa, razbolice se:(
-
Mee
#3 Re: Macici.. HITNO!
Nemam macu, ali mozesh im dati zumance, mlijeko (moze kozije ili ono manje masno mlijeko) i kasiku meda u to, i na pipetu davati po otprilike 7 - 10 mililitara svakih 2 - 3 sata....
Ususkaj ih da im bude toplo, mozesh im i lampu upaliti iznad da ih grije, ili mijenjati flasu sa toplom vodom umotanu u peskir....
Vidjecu da probam smisliti nesto...
Ususkaj ih da im bude toplo, mozesh im i lampu upaliti iznad da ih grije, ili mijenjati flasu sa toplom vodom umotanu u peskir....
Vidjecu da probam smisliti nesto...
- tinchy
#4 Re: Macici.. HITNO!
Kad sam vidjela da ih neki rom mali gusi u mlijeku i suta u gajbi izasla sam po njih, nabavila pipeticu i hranila pomalo. Evo ih kod mene, svih pet.. Po njih ce poslije posla doci Elma (Hvala joj puno!!)..
Dala sam im razblazenog mlijeka s vodom, sto mi je Aldin preporucio... Jeli su pomalo sad pajke. Topli su, ušuškani u maicu staru... Malo pijucu (ne lici na mjaukanje).. Jos uvijek imaju pupcanu vrpcu na sebi neki, ko god da ih je ostavio nek' se stidi
Dala sam im razblazenog mlijeka s vodom, sto mi je Aldin preporucio... Jeli su pomalo sad pajke. Topli su, ušuškani u maicu staru... Malo pijucu (ne lici na mjaukanje).. Jos uvijek imaju pupcanu vrpcu na sebi neki, ko god da ih je ostavio nek' se stidi
- tinchy
#5 Re: Macici.. HITNO!
Elma je dosla po macice i odvela ih je kod sebe.. Sada drzim fige da uspiju prezivjeti. Elmi VELIKO HVALA, HVALA i Sos-u koji su me spojili s Elmom. Ja cu biti u kontaktu s njom stalno da vidim kako napreduju, do tad im trazim dom. Drzite fige da malci prezive! Ako prezive (nadam se da hoce) trazicemo im stalni dom. Treba ce ih i vakcinisati poslije, pa cemo vidjeti kasnije kako i sta dalje.
Evo par slika malaca (bila su tri trobojna - crno, narandjasto i bijelo, te jedan crno-bijeli i jedan narandjasti)

Evo par slika malaca (bila su tri trobojna - crno, narandjasto i bijelo, te jedan crno-bijeli i jedan narandjasti)

- tinchy
#6 Re: Macici.. HITNO!
Elma i ja smo se cule danas. Malci su jos uvijek zivi.. ali postoji jedan problem. Elmine mace nece da ih prihvate pa reze,sikcu, frkcu na njih.. Takodjer njene mace ne zele jesti od sinoc
Ona ne zna sta da radi. Pa eto ima li iko ko bi ih prihvatio kod sebe? Na ulici oni nece prezivjeti.. 
-
Mee
#7 Re: Macici.. HITNO!
Ma jesce mace, dok ih prodje huja... nemojte zuriti, pustite da prodje dan - dva... samo ih ne treba ostavljati sve skupa...
-
neraida
#8 Re: Macici.. HITNO!
Polako,nek stavi hranu na dva razlicita mjesta ali da su skupa kada budu gladne doci ce sve zajedno.Mee wrote:Ma jesce mace, dok ih prodje huja... nemojte zuriti, pustite da prodje dan - dva... samo ih ne treba ostavljati sve skupa...
Elmine mace moraju malo pokazati koje gazda.
- blackberry
#9 Re: Macici.. HITNO!
frktanje je sasvim normalna stvar
kada sam donijela svoje petorke - prvo sam ih u potpunosti izolirala od svojih maca u drugu sobu. Zatim sam im medjusobno mijenjala dekice (nekih 5 dana) - da se naviknu na mirise
zatim sam ih počela zajedno hraniti (isto tako 5 dana) i na kraju sam ih pustila da budu zajedno i dala im mnogo igračaka (ali samo kada sam ja u toj sobi) sve dok nismo došli u situaciju da zajedno pajke, da ih moje mace čiste
ali, opet se ponekad javi frktanje i šaketanje 
- tinchy
#10 Re: Macici.. HITNO!
Elma putuje iduce sedmice, tako da nam treba neko ko bi ih preuzeo od Elme.. Ja ne mogu jer i ja idem iduce na more, kod mene mogu biti samo jedan dan.. Hitno nam treba neko!! Macici su svi prezivjeli. Vec su malo ojacali i trazimo im stalni dom. Eto ako ima neko ko bi ih usvojio neka se javi. Slike cu postaviti kasnije.
- tinchy
#11 Re: Macici.. HITNO!
Evo slika macica.. Jedno mace je uginulo sinoc (nije mi rekla koje)
Elma se boji i za ostale, poceli su ici nagore
Molimo Vas ako neko moze da ih preuzme od Elme da se javi, bilo bi dobro, ona putuje i ja isto ove sedmice idem na more kod mene mogu biti jedan dan.. Ja ne znam bas oko macica pogotovo malih, tako da mi je sve ovo oko njih spansko selo.
Maca br. 1

Maca br. 2

Macak

Maca br. 3

Maca br. 4

Elma mi je poslala poruku dok sam postavljala slike, kaze da je jos jedno mace uginulo

Molimo Vas ako neko moze da ih preuzme od Elme da se javi, bilo bi dobro, ona putuje i ja isto ove sedmice idem na more kod mene mogu biti jedan dan.. Ja ne znam bas oko macica pogotovo malih, tako da mi je sve ovo oko njih spansko selo.
Maca br. 1

Maca br. 2

Macak

Maca br. 3

Maca br. 4

Elma mi je poslala poruku dok sam postavljala slike, kaze da je jos jedno mace uginulo
- tinchy
#12 Re: Macici.. HITNO!
Uginula je maca br. 1.. I jos jedno sareno ne znam tacno koje.. Mada je i ovo trece sareno, kako kaze Elma, na samrti

- tinchy
#13 Re: Macici.. HITNO!
Samo je macak prezivio tj. ovaj narandjasti.. Danas ce ga Elma vratiti meni jer ide na put, a ja 99% odoh u cetvrtak na more, jedino ako se sta ne izmijeni, tako da HITNO TREBA NEKO DA GA PREUZME NA CUVANJE!! Kod mene moze biti do sutra.. Cuvajte fige da ovaj malisa prezivi!!
- tinchy
#14 Re: Macici.. HITNO!
Macic je danas otisao na privremeno kod Mirse (hvala mu).. Macic je porastao, udebljao se, u utorak je otvorio okice
Pa je poceo svrljati, mnogo je radoznao
Voli da se nosa po rukama, tad je miran a cim se vrati u kutiju pocne da "place"
Voli da se ceski po prednjim nogicama i vraticu.. A sto tek voli da predeee
Evo slikica da vidite kako napreduje, ko zeli da ga usvoji neka se javi meni preko pp-a..
Ovdje pajamo

A onda me seka probudila, i zaspao sam stojeci

A onda sam zaspao na svojoj sopstvenoj sapici...

Bilo je jako neudobno pa sam odlucio da se raskomotim

Evo slikica da vidite kako napreduje, ko zeli da ga usvoji neka se javi meni preko pp-a..
Ovdje pajamo

A onda me seka probudila, i zaspao sam stojeci

A onda sam zaspao na svojoj sopstvenoj sapici...

Bilo je jako neudobno pa sam odlucio da se raskomotim