Garfield Messias?

Rasprave o vjerskim temama.
nebi

#1 Garfield Messias?

Post by nebi »

Je li Garfield Messias?
Ima li koji zgodan ajet,psalm ili nesto slicno u hinduistickim,budistickim ili fasistickim knjigama?
Je li se onaj sandzero-muftija dvaput ozenio zbog miraza ili stvarno moze toliko jebavat?
Kako matematicki izracunati raspon Isusovih ruku,baska na krizu,baska in natura?
Kako matematicki izraziti broj Muhammedovih zena u odnosu na kolicinu pijeska u Arabiji?
Koji qrac imamo podforum religija kao okupljaliste opskurnih misionara,antisemita,mudzahedina,kriscanskih fundamentalista ili jednostavno neznalica?
manijak1

Post by manijak1 »

Koji qrac imamo podforum religija kao okupljaliste opskurnih misionara,antisemita,mudzahedina,kriscanskih fundamentalista ili jednostavno neznalica?
Možda je sve samo nauka ?
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

pa podforum Religija je i za tebe tu...i ti si osjetio neku potrebu da ovamo dodjes..nista se BEZ RAZLOGA ne desava ;)

eh sad iz tvog posta vidimo da je tebi ovaj podforum tu da se "ispraznis"..znaci mora da te nes pravo "stisce" i nije problem..pusticemo te da malo slowdownirashhh :D

ne budi :( bice to insa-Allah dobro ;)
nebi

Post by nebi »

bjacinjo wrote:selam

pa podforum Religija je i za tebe tu...i ti si osjetio neku potrebu da ovamo dodjes..nista se BEZ RAZLOGA ne desava ;)

eh sad iz tvog posta vidimo da je tebi ovaj podforum tu da se "ispraznis"..znaci mora da te nes pravo "stisce" i nije problem..pusticemo te da malo slowdownirashhh :D

selam i tebi.
na forum dolazim samo iz jednog razloga:starim,pa sve manje jebavam...a treba ubiti vrijeme.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

nebi wrote:

selam i tebi.
na forum dolazim samo iz jednog razloga:starim,pa sve manje jebavam...a treba ubiti vrijeme.
selam

ne znam da li da se smijem ili da placem na tvoju izjavu...

mislim da je pozitivno sa jedne strane to sto osjecas jer vidis da PROPADAS i da je sve PROLAZNO...mislim da si dobar PRIMJER drugima koji se ohole u svojoj mladosti i SNAZI
a mislim da je zalosno da svoju frustraciju lijecis na drugim ljudima...predlazem ti da pokusas pronaci smiraj u vjeri..ko zna...mozda se javi i neki drugi..snazniji i pozitivniji osjecaj od te STRASTI i slijedjenja prohtjeva :)
nebi

Post by nebi »

bjacinjo wrote:
nebi wrote:

selam i tebi.
selam

ne znam da li da se smijem ili da placem na tvoju izjavu...

mislim da je pozitivno sa jedne strane to sto osjecas jer vidis da PROPADAS i da je sve PROLAZNO...mislim da si dobar PRIMJER drugima koji se ohole u svojoj mladosti i SNAZI
a mislim da je zalosno da svoju frustraciju lijecis na drugim ljudima...predlazem ti da pokusas pronaci smiraj u vjeri..ko zna...mozda se javi i neki drugi..snazniji i pozitivniji osjecaj od te STRASTI i slijedjenja prohtjeva :)
de da se pretplatim na selam....
da si duze na forumu,znao/znala bi:

-da nisam mlad
-da sam vjernik
-da nisam SDA-vjernik
-da sam dovoljno obrazovan pa ne padam na suplju
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

oki...to sam it tvojih "skromnih" komentara vec pretpostavila

samo..ta zadnja tacka..oko obrazovanja..da...e tu sam se zeznula jer poslije tako vulgarnih komentara nisam znala da se krije OBRAZOVANA osoba.. :-)
nebi

Post by nebi »

samo..ta zadnja tacka..oko obrazovanja..da...e tu sam se zeznula jer poslije tako vulgarnih komentara nisam znala da se krije OBRAZOVANA osoba.. :-)
ja sam obrazovan......nisam kultiviran.
a tako nacitana sestra bi to morala znati.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

nebi wrote:

selam brate

nisam tvrdila da sam nacitana za razliku od tebe koji tvrdis da si obrazovan...ali nema veze

zar moze neodgojenom pripadati ZNANJE?

koliko ja znam samo ODGOJENOM pripada i ZNANJE ..barem su tako mene ucili :oops:
nebi

Post by nebi »

bjacinjo wrote:
nebi wrote:

selam brate

nisam tvrdila da sam nacitana za razliku od tebe koji tvrdis da si obrazovan...ali nema veze

zar moze neodgojenom pripadati ZNANJE?

koliko ja znam samo ODGOJENOM pripada i ZNANJE ..barem su tako mene ucili :oops:
e,ovo je vec filozofija. :zzzz:
ne znam sta o tome misli ucitelj Gazali ili El-Arebi ili Ibn Tufejl.....a nesto me i ne interesuje.Bosna je trenutno puna lijepo odgojenih neznalica...sve sa bradama i hidzabima.
de ti fino prestani spasavati moju dusu.......na jewmil-ahiri cu to raspraviti sa ONIM GORE...do tada,mani se prazna posla.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

filozofija...hmmm

uredu je..ako neces ovako javno..mozemo i raspravu nastaviti preko pp-a
mislim ako ti je nezgodno :oops:

a tu "filozofsku recenicu" sam "pokupila" ovog ljeta kad su mi urucili nagradu za ucenika generacije u gimnaziji :)

hmm..a to oko lijepo odgojenih i neobrazovanih pokrivenih djevojaka i bradonja...

pa slusaj..ja cu se brzo pokriti insa-Allah...da vidim ko ce mi reci da sam neobrazovana :)
moj otac je advokat..jedini bradonja-advokat...da vidim ko ce reci da su moji roditelji neobrazovani samo sto imaju mahramu i bradu

mani se generalizovanja...kao sto jedan brat rece..."generalizovanje" je osobina nisko inteligentnih i maloumnih
nebi

Post by nebi »

hajd' nek ti bude.....hvala bogu pa nisi uobrazena...vjerovatno to "ucenik generacije" i "advokat" navodis jer je vezano za temu....a sad otprilike znam koliko ti je godina....vidis,ja sam duplo stariji od tebe...ozenjen......klanjam moje namaze,klonim se grijeha......ali mi nije ni na kraj pameti da ponavljam kao papagaj nesto sto su drugi proklamirali kao tacno.
meni je ova diskusija skratila dosadno vece...ako je to tebi zivotna misija,u redu...to je pohvalno.....ali nije MOJA misija.
selam.....i samo se ti pokrij,sigurno je sigurno.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

alejkumu sselam

pa to je da vidis koliko smo nazadni muslimani..
i naravno da sam "uobrazena" i da uzdignute glave mogu o sebi i svojoj porodici...sestrama i braci u vjeri pricati HVALA ALLAHU

jer ako ti smijes nas(muslimane) iskljuciti iz grupe obrazovanih ljudi

mogu i ja biti dovoljno "uobrazena" da ti otvoreno kazem da vecina mojih pokrivenih sestara i brace bradonja da studiraju i da su jako utjecajni ljudi insa-Allah

sad je krenuo novi VAL ..nove generacije mladih ljudi koje ce insa-Allah sutra preuzeti stvar u svoje ruke
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Sve mi je jasno brate , ali sto psujes?
nebi

Post by nebi »

hajd' dobro,VI muslimani.....bezbeli mi ostali nismo muslimani....sad znam i koja vrsta muslimana ste ti i tvoji......i iskreno se nadam da cu umrijeti prije nego VI preuzmete STVAR u svoje ruke.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

nebi wrote:hajd' dobro,VI muslimani.....bezbeli mi ostali nismo muslimani....sad znam i koja vrsta muslimana ste ti i tvoji......i iskreno se nadam da cu umrijeti prije nego VI preuzmete STVAR u svoje ruke.
selam

da "mi" nazadni muslimani..sa bradama i hidzabima..koji smo eto "neobrazovani"

a nisam rekla da neko nije musliman..i da nisi mozda TI musliman...jer to je jako opasno tvrditi zato ja to IZBJEGAVAM :D

-ne znam o kojim vrstama govoris..zar postoje VRSTE?

- NE valja prizeljkivati smrt :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja ne kontam NEBI zasto ti imas prijeku potrebu na svakoj drugoj temi ljudima objasnjavati kako si ti Vjernik sa velikim "V" uz to jos i obrazovan, pa i ozenjen. Kada se na to sve doda tvoja bezrazlozna umisljenost slika je kompletna. Nisi ti prijatelju nikakav vjernik jer vjernik i bahatost tvog tipa ne idu zajedno pod ruku. Bez ljutnje, ostaj zdravo i uzbrdo brz.
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

p.s.kad sam spomenula "preuzeti stvar u svoje ruke" mislila sam da cemo i mi (sa bradama i hidzabima) sutra insa-Allah aktivo sudjelovati u vodjenju ove drzave..da ce i nas biti strucnjaka iz razlicitih oblasti insa-Allah i da cemo skupa pomoci nasoj drzavi da "stane na noge"
bjacinjo

Post by bjacinjo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne kontam NEBI zasto ti imas prijeku potrebu na svakoj drugoj temi ljudima objasnjavati kako si ti Vjernik sa velikim "V" uz to jos i obrazovan, pa i ozenjen. Kada se na to sve doda tvoja bezrazlozna umisljenost slika je kompletna. Nisi ti prijatelju nikakav vjernik jer vjernik i bahatost tvog tipa ne idu zajedno pod ruku. Bez ljutnje, ostaj zdravo i uzbrdo brz.
selam

halali mi drvosjeca ali mislim da nepravdu cinis

sta ti znas sta je u cijem srcu..
ja sam cak hvala Allahu primjetila da je NEBI dok razgovara sa mnom pristojan
ja mislim da je on u biti DOBAR..ali ocigledno je da ima neki problem
ne bih ja dzabe sa njim pricala :)

a to oko umisljenosti..nisi pratio nas razgovor..to smo se ja i on malo naizmjenicno "hvalili"..ali nije bila bit u hvaljenju vec je bila tema o obrazovanju..i grupaciji ljudi koja tu sve spada :)
Last edited by bjacinjo on 17/09/2005 22:37, edited 1 time in total.
Ereinion

Post by Ereinion »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne kontam NEBI zasto ti imas prijeku potrebu na svakoj drugoj temi ljudima objasnjavati kako si ti Vjernik sa velikim "V" uz to jos i obrazovan, pa i ozenjen. Kada se na to sve doda tvoja bezrazlozna umisljenost slika je kompletna. Nisi ti prijatelju nikakav vjernik jer vjernik i bahatost tvog tipa ne idu zajedno pod ruku. Bez ljutnje, ostaj zdravo i uzbrdo brz.

Da parafraziram jedan hadis, dakle ne citiram. Kada jedan čovjek kaže da je nevjernik(nije vjernik) to je tačno(tj. vraća se na jednog od njih). Zato se svi klonite suđenja ko je vjernik, a ko ne.
nebi

Post by nebi »

a ti si kurac.moze i sa ljutnjom.
nebi

Post by nebi »

bjacinjo wrote:
selam

halali mi drvosjeca ali mislim da nepravdu cinis

sta ti znas sta je u cijem srcu..
ja sam cak hvala Allahu primjetila da je NEBI dok razgovara sa mnom pristojan
ja mislim da je on u biti DOBAR..ali ocigledno je da ima neki problem
ne bih ja dzabe sa njim pricala :)

a to oko umisljenosti..nisi pratio nas razgovor..to smo se ja i on malo naizmjenicno "hvalili"..ali nije bila bit u hvaljenju vec je bila tema o obrazovanju..i grupaciji ljudi koja tu sve spada :)
iznenadjujuce puno pameti za tako mladu curu ;-)
nasla si me....zamalo(nemam nikakav problem)
Drvosjeca iz Dejcica

nebi wrote:

Slusaj evo hrabro se suzdrzavam se da ti ne odgovorim istim rijecnikom, moj odgoj mi to ne dozvoljava. U svakom slucaju potvrdio si ono sto sam i rekao, ti si jedno VELIKO nista od vjernika...
nebi

Post by nebi »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
nebi wrote:

Slusaj evo hrabro se suzdrzavam se da ti ne odgovorim istim rijecnikom, moj odgoj mi to ne dozvoljava. U svakom slucaju potvrdio si ono sto sam i rekao, ti si jedno VELIKO nista od vjernika...
a ti si jedan mali kurac.I ne suzdrzavaj se,brate u islamu....
Drvosjeca iz Dejcica

Ereinion wrote:

Da parafraziram jedan hadis, dakle ne citiram. Kada jedan čovjek kaže da je nevjernik(nije vjernik) to je tačno(tj. vraća se na jednog od njih). Zato se svi klonite suđenja ko je vjernik, a ko ne.
Ne sudim ja nikome, samo kazem da kada neko stalno potencira u svojim postovima to da je vjernik da je ovo, da je ono, opravdano se pocinje sumnjati u ono sto tvrdi.
Post Reply