Garderoba za zimu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#376 Re: Garderoba za zimu

Post by Cholina_Lokica »

lejdi ja sam to nekidan vidjela negdje... ali da me ubijes ako znam gdje :mrgreen: ali eto... bar da znas da ima negdje :D
opet ja

#377 Re: Garderoba za zimu

Post by opet ja »

ladyblue18 wrote:Zenske hajd pomagajte. :D

Dje u Sa naci ovako nesto

Image

Image

http://www.dress-for-less.com/tmpl/en/d ... et_cid=261
http://www.dress-for-less.com/tmpl/en/d ... et_cid=261

Da ne hodam po cijelom gradu trazeci, znal iko? Skroz mi se svidjaju ovi kaputici na fazon pelerine negdje duzine do iznad koljena ali za sada jos nisam nigdje vidjela. :(
prosle godine, kada sam bila trudna :D , sam ovako nesto kupila u radnji (da me ubijes ne znam kako se zove) nekada je tu bio miss sixty...malo iznad manga, samo s suprotne strane
bez_ideje

#378 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Doroty Perkins?
maybelline

#379 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

Nema vise Dorothy Perkins, bar koliko ja znam.... Osim ako se nije preselila negdje drugo?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#380 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Znaci vazno je da negdje ima...hajd moram se baciti u potragu. :D
Toliko mi se svidja ovaj kroj da to nije normalno. :-)
alica.k

#381 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

maybelline wrote:Nema vise Dorothy Perkins, bar koliko ja znam.... Osim ako se nije preselila negdje drugo?
dorothy perkins, miss selfridge i edc...sve tri prodavnice zatvorene prije podosta jer su ljudi u magmi odlucili da drze samo svoju marku - urban republic. medjuuuutim, iz raznoraznih izvora (citaj: od brbljive prodavacice, lol, bas sam mahalusa) sam saznala da su ih ovi iz arcadie kaznjavali jer su u miss selfridge prodavnici (i dp) drzali i urban republic, a to se ne smije...pa su ovi na kraju odustali. a top shop sto su mislili otvoriti, odustali isto radi toga.

medjutim, prodavnica na koju ti ona misli je ona odmah preko puta manga, zove se....selection il select, vako nesto. nekad je odmah pored bila ona kul pekara...ne mogu da se sjetim kako se zvala. odma iza coska je bill gates.
dok je bilo kupit miss sixty i killah farmerica, tu su ih drzali, al ukinuse dusmani i to.
ladyblue18

#382 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Ma Star se zove taj butik, ali oni su meni pojam zhare.
Ja kad sam vidjela jedne prilike da im kosulja kosta 170 KM samo sam preko vrata. :roll:
Sad sam prolazila tuda i vidjeh nesto slicno ovome sto ja hocu, ljubicaste boje samo sto je ono neka povelka velicina meni se cini.
maybelline

#383 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

Da opet pitam: zna li ko gdje bi u gradu mogla nabaviti kraci, jednobojni kaput i majice/kosulje/bluze sa onim kracim trofrtalj rukavima?
bez_ideje

#384 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

padaju mi na pamet jedino Orsay i Telly......pogledaj i na Siranu,zna se zalomit :mrgreen:
mondo bizarro

#385 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

žene, nemojte biti lijene, pronjuškajte po second handovima.
evo ja danas kupila mami kaputić, malo ispod guze dužina, od 80% vune, teget, dvoredno koppčanje, mornarski dugmići. nov!
i znate koliko sam ga platila? 2 km!!!
još ne mogu doći sebi :lol: jedva čekam da ona dođe kući da je iznenadim.
nisam mogla da ga ne kupim! u radnji bi koštao najmanje 100km.
jupi, sva sam hepi :dance:
maybelline

#386 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

mondo.bizzaro wrote:žene, nemojte biti lijene, pronjuškajte po second handovima.
evo ja danas kupila mami kaputić, malo ispod guze dužina, od 80% vune, teget, dvoredno koppčanje, mornarski dugmići. nov!

Nemam ja srece sa tim second hand radnjama - kad god sam bila i njuskala, trazila nikad nista da nadjem :( Pa sam odustala...
zamzija

#387 Re: Garderoba za zimu

Post by zamzija »

Šteta što kod nas nema tradicije kao što je u americi "garage sale" pa da se mogu prodavati tako stare stvari...
Vjerovatno svaka od nas ima što majica, džempera, jakni , kaputa , stvari koje ne nosamo, akoje su stare po dvije tri godine a relativno su očuvane. Trebali bi tako nešto organizovati masovno, pa prodavati tu odjeću.
Kao što na modnim revijama poznate osobe prodaju svoje stvari koje više ne nosaju.
Ja obavezno svake godine napravim čistku ormara, pa sve što ne nosim dvije godine izdvojim i dam nekome. A desi mi se da nešto vidim, pa kupim, pa kad dođem kući ili obučem jednom shvatim da sam se zeznula u kupovini i tako samo stoji u ormaru dok i to nekom ne dam
:)
Sunrise00

#388 Re: Garderoba za zimu

Post by Sunrise00 »

bez_ideje wrote:Mozda ce ti zvucat cudno,ali pogledaj u onoj radnji na carsiji sto drze one ekscenticne majka i kcerka (ona sto svira klavir)
Vidjela sam jednom nesto slicno,marino plave boje....i bilo je porpilicno lijepo i normalno (citaj jednobojno bez dodataka :lol: )
koja je to radnja :shock: :D :D
black

#389 Re: Garderoba za zimu

Post by black »

bez_ideje wrote:Mozda ce ti zvucat cudno,ali pogledaj u onoj radnji na carsiji sto drze one ekscenticne majka i kcerka (ona sto svira klavir)
Vidjela sam jednom nesto slicno,marino plave boje....i bilo je porpilicno lijepo i normalno (citaj jednobojno bez dodataka :lol: )
zanimljive su :mrgreen: ekscentricno se i oblace (ako mislimo na istu radnju) cini mi se da je zavrsila alu, i da neke stvari ona sama radi (oslikava itd.)
bez_ideje

#390 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Jeste jeste.to je ta......preko puta Magaze ja mislim da je
black

#391 Re: Garderoba za zimu

Post by black »

bez_ideje wrote:Jeste jeste.to je ta......preko puta Magaze ja mislim da je
jeste cini mi se da je tu nedje
BIONA

#392 Re: Garderoba za zimu

Post by BIONA »

Hahaha, cak sam ih vidjela u spotu Dine Merlina gdje je jedna od njih svirala klavir...cini mi se :D
Bas su unikatne svojom pojavom u onom dijelu carsije :-D
Irm@

#393 Re: Garderoba za zimu

Post by Irm@ »

maybelline wrote:
mondo.bizzaro wrote:žene, nemojte biti lijene, pronjuškajte po second handovima.

Nemam ja srece sa tim second hand radnjama - kad god sam bila i njuskala, trazila nikad nista da nadjem :( Pa sam odustala...
ja tako uvijek me jedna prijateljica nagovori onda uvijek nadje stvarno divnih stvari..medjutim ja imam problem pored tog sto nista ne nadjem mene uhvati skrlet od onog naroda... :x
eto neki dan udjoh u onaj Azel France (znam da nije second hand ali et slicno..) izasla nakon 5 min ne mogu poludjela..kaze meni Dragi: sta si izletila k'o oparena..ma reko ne mogu skrlet me uhvatio ne mozes nista vidjeti jos 4 zene s tobom ufate za istu stvar i hoce da je vide..kaze on: ma ja nisi ti navikla u mangu nikad nema toliko svijeta..
i stvarno je tako..ali divim se ljudima koji tamo nadju stvarno finih stvari :)
semmy

#394 Re: Garderoba za zimu

Post by semmy »

ladyblue18 wrote:Zenske hajd pomagajte. :D

Dje u Sa naci ovako nesto

Image

Da ne hodam po cijelom gradu trazeci, znal iko? Skroz mi se svidjaju ovi kaputici na fazon pelerine negdje duzine do iznad koljena ali za sada jos nisam nigdje vidjela. :(
ja kupila prije 15 dana u zari na ilidzi slican kroj samo kraci, taman do ispod guze, super za trudnice :D za 40km :D
ladyblue18

#395 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Samo da se zna, nisam trudna. :D
semmy

#396 Re: Garderoba za zimu

Post by semmy »

ladyblue18 wrote:Samo da se zna, nisam trudna. :D

to ja zbog sebe a ima nas jos par trudnica pa usput da i one znaju :D
*mima*

#397 Re: Garderoba za zimu

Post by *mima* »

Ljubim ja slatku trudnicu............ :kiss:
opet ja

#398 Re: Garderoba za zimu

Post by opet ja »

maybelline wrote:Da opet pitam: zna li ko gdje bi u gradu mogla nabaviti kraci, jednobojni kaput i majice/kosulje/bluze sa onim kracim trofrtalj rukavima?
pravo slatke mantile s trofrtalj rukavima sam vidjela u mimsu (otoka) drugi sprat (tamo gdje su butici) prekoputa levisa tj. varteksa i alpine(mislim da je alpina) , strukirani...ma extra su...cijene su im 'nako... malo pretjerali, ali eto...nije ni toliko strasno

umjesto Dorothy P. je sada turbo limac
Last edited by opet ja on 04/12/2009 14:28, edited 1 time in total.
opet ja

#399 Re: Garderoba za zimu

Post by opet ja »

ladyblue18 wrote:Ma Star se zove taj butik, ali oni su meni pojam zhare.
Ja kad sam vidjela jedne prilike da im kosulja kosta 170 KM samo sam preko vrata. :roll:
Sad sam prolazila tuda i vidjeh nesto slicno ovome sto ja hocu, ljubicaste boje samo sto je ono neka povelka velicina meni se cini.
mislim da je @alica u pravu...da se zove selection...ja sam ga platila 70 KM
ladyblue18

#400 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

semmy wrote:
ladyblue18 wrote:Samo da se zna, nisam trudna. :D

to ja zbog sebe a ima nas jos par trudnica pa usput da i one znaju :D
Ma znam, nego se malo zezam. :-D
Post Reply