Garancija

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alentje

#1 Garancija

Post by alentje »

.
Last edited by alentje on 10/01/2019 17:57, edited 1 time in total.
who_ knows

#2 Re: Garancija

Post by who_ knows »

Moj ti je savjet s obzirom da šteta ne prelazi nekih stotinjak maraka, da odustaneš od 'ganjanja pravde i prava' jer ti se u ovom slučaju ne isplati...
Više ćeš živaca i energije potrošiti nego što vrijedi. Ono što možeš napraviti jeste svima koje poznaješ ispričati situaciju i zaobilaziti istu radnju ubuduće a to je za svakog 'gazdu' ipak najveći udarac. Možeš ovo isto i reći gazdi u smislu da mu se neće isplatiti ovako loša usluga i da će imati više štete nego koristi i neka se uozbilji pa možda i uspije... Ako ne, ne zavlači se dalje ...dokazivanje garancije i mehaničkog oštećenja i loše ugradnje ima smisla ako šteta prelaze hiljade maraka a i tad je upitno u našoj državi ko će na kraju ispasti kriv.
Samo provjerene firme i provjereni brendovi i platiti možda i malo više da bi se u ovoj državi išta kvalitetno uradilo i ugradilo...!!!
alentje

#3 Re: Garancija

Post by alentje »

who_ knows wrote:Moj ti je savjet s obzirom da šteta ne prelazi nekih stotinjak maraka, da odustaneš od 'ganjanja pravde i prava' jer ti se u ovom slučaju ne isplati...
Više ćeš živaca i energije potrošiti nego što vrijedi. Ono što možeš napraviti jeste svima koje poznaješ ispričati situaciju i zaobilaziti istu radnju ubuduće a to je za svakog 'gazdu' ipak najveći udarac. Možeš ovo isto i reći gazdi u smislu da mu se neće isplatiti ovako loša usluga i da će imati više štete nego koristi i neka se uozbilji pa možda i uspije... Ako ne, ne zavlači se dalje ...dokazivanje garancije i mehaničkog oštećenja i loše ugradnje ima smisla ako šteta prelaze hiljade maraka a i tad je upitno u našoj državi ko će na kraju ispasti kriv.
Samo provjerene firme i provjereni brendovi i platiti možda i malo više da bi se u ovoj državi išta kvalitetno uradilo i ugradilo...!!!
Tako sam mu i rekao, da ce biti od mene negativna reklama. Mislim da je najpametnije tako.

Hvala u svakom slucaju!
Post Reply