Garadski auto put
- hogar strasni
#1 Garadski auto put
Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.
Juce sam cuo pricu da je plan za izgradnju od Petrolove pumpe u Briješću do osnovne skole u Boljakovu gotov i da se ceka na pocetak expoprijacije i konacnu izgradnju, i također plan je gotov i za izgradnju mosta /nadvožnjaka/ koji bi preko željeznicke pruge Boljakov potok spajao sa mostom kod ASA auta i Dalekovoda na Alipašinu. Prije određenog vremena geometri su se vratili i mijerili nesta,a niko nema konkretne podatke kad bi se moglo to pokrenuti.
Posjedujem nekretninu na tom dijelu pa ne znam da li da ulazem u obnovu ili da ostavim sve ako ce to bageri sve da ravnaju.
Sve su informavije dobro dosle.
Juce sam cuo pricu da je plan za izgradnju od Petrolove pumpe u Briješću do osnovne skole u Boljakovu gotov i da se ceka na pocetak expoprijacije i konacnu izgradnju, i također plan je gotov i za izgradnju mosta /nadvožnjaka/ koji bi preko željeznicke pruge Boljakov potok spajao sa mostom kod ASA auta i Dalekovoda na Alipašinu. Prije određenog vremena geometri su se vratili i mijerili nesta,a niko nema konkretne podatke kad bi se moglo to pokrenuti.
Posjedujem nekretninu na tom dijelu pa ne znam da li da ulazem u obnovu ili da ostavim sve ako ce to bageri sve da ravnaju.
- mayab
#2 Re: Garadski auto put
Ne brini se, mislim da neće skoro biti baš ništa od toga, nažalost!
I dalje će se grad gušiti u prometnom kolapsu-jako bih volio da me neko demantuje!
I dalje će se grad gušiti u prometnom kolapsu-jako bih volio da me neko demantuje!
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#3 Re: Garadski auto put
Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje... 
- atko
#4 Re: Garadski auto put
Narocito pred izbore kad se dadne obecanje o legalizaciji pomenuteza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje...
A za pokretaca temen ... posadi stabla sljive na tom placu ... sljiva se skupo placa kod oduzimanja zemljista od stran drzave
- alica.k
#5 Re: Garadski auto put
ja cula da se orah jos bolje placa...atko wrote:Narocito pred izbore kad se dadne obecanje o legalizaciji pomenuteza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje...![]()
A za pokretaca temen ... posadi stabla sljive na tom placu ... sljiva se skupo placa kod oduzimanja zemljista od stran drzave![]()
... ako ti jos nisu pravili procjenu imanja ... ako jesu kasno
-
samo malo
#6 Re: Garadski auto put
To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.
Predizborna suplja, od toga se davno doustalo, ne znam zasto.
- hogar strasni
#7 Re: Garadski auto put
Danas sam pricao s likom koji je skoro pa u istom polozaju s tim da je on trazio dozvolu za legalizaciju, bio u općini N.Grad,rekli mu da nije uopste moguce ista legalizovatiu pojasu od 10 do15 metara oko ceste upravo zbog expoprijacije i pokazali mu mapu grada s ucrtanim prikazom gradskog autoputa. A kad bi se to pocelo znaju kaze samo oni u zavodu za izgradnju.
-
neki
#8 Re: Garadski auto put
Nije se odustalo..samo malo wrote:To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.
- atko
#9 Re: Garadski auto put
Nije ... al ko crnogorci ... napravili kilometar auto put i stavili tablu na kojoj pise "itd itd ... "neki wrote:Nije se odustalo..samo malo wrote:To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.
-
samo malo
#10 Re: Garadski auto put
Vidim.... po dinamici radovaneki wrote:Nije se odustalo..samo malo wrote:To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.
- Tranquilizer
#11 Re: Garadski auto put
hogar strasni wrote:Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.
idi u opštinu i pitaj...moraju ti dati tu informaciju
- exliberal
#12 Re: Garadski auto put
O tom "autoputu" se pricalo prije olimpijade....napravise dva tunela na ciglanama, podigose stubove za most i tu stade....nista od toga , znas koliko bi kostalo da se sad pravi taj put....Tranquilizer wrote:hogar strasni wrote:Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.
idi u opštinu i pitaj...moraju ti dati tu informaciju![]()
![]()
![]()
- cute poison
#13 Re: Garadski auto put
Prije ce biti kategorisan kao brza cesta, a ne autoput.