Garadski auto put

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hogar strasni

#1 Garadski auto put

Post by hogar strasni »

Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.
Juce sam cuo pricu da je plan za izgradnju od Petrolove pumpe u Briješću do osnovne skole u Boljakovu gotov i da se ceka na pocetak expoprijacije i konacnu izgradnju, i također plan je gotov i za izgradnju mosta /nadvožnjaka/ koji bi preko željeznicke pruge Boljakov potok spajao sa mostom kod ASA auta i Dalekovoda na Alipašinu. Prije određenog vremena geometri su se vratili i mijerili nesta,a niko nema konkretne podatke kad bi se moglo to pokrenuti.
Posjedujem nekretninu na tom dijelu pa ne znam da li da ulazem u obnovu ili da ostavim sve ako ce to bageri sve da ravnaju.
Sve su informavije dobro dosle.
mayab

#2 Re: Garadski auto put

Post by mayab »

Ne brini se, mislim da neće skoro biti baš ništa od toga, nažalost!
I dalje će se grad gušiti u prometnom kolapsu-jako bih volio da me neko demantuje!
za_sada_bez_dobrog_nicka

#3 Re: Garadski auto put

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje... :D
atko

#4 Re: Garadski auto put

Post by atko »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje... :D
Narocito pred izbore kad se dadne obecanje o legalizaciji pomenute :wink: :D

A za pokretaca temen ... posadi stabla sljive na tom placu ... sljiva se skupo placa kod oduzimanja zemljista od stran drzave :wink: :D ... ako ti jos nisu pravili procjenu imanja ... ako jesu kasno
alica.k

#5 Re: Garadski auto put

Post by alica.k »

atko wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Tako nekako... Najteže je napraviti eksproprijaciju bespravne gradnje... :D
Narocito pred izbore kad se dadne obecanje o legalizaciji pomenute :wink: :D

A za pokretaca temen ... posadi stabla sljive na tom placu ... sljiva se skupo placa kod oduzimanja zemljista od stran drzave :wink: :D ... ako ti jos nisu pravili procjenu imanja ... ako jesu kasno
ja cula da se orah jos bolje placa...
samo malo

#6 Re: Garadski auto put

Post by samo malo »

To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.

Predizborna suplja, od toga se davno doustalo, ne znam zasto.
hogar strasni

#7 Re: Garadski auto put

Post by hogar strasni »

Danas sam pricao s likom koji je skoro pa u istom polozaju s tim da je on trazio dozvolu za legalizaciju, bio u općini N.Grad,rekli mu da nije uopste moguce ista legalizovatiu pojasu od 10 do15 metara oko ceste upravo zbog expoprijacije i pokazali mu mapu grada s ucrtanim prikazom gradskog autoputa. A kad bi se to pocelo znaju kaze samo oni u zavodu za izgradnju.
neki

#8 Re: Garadski auto put

Post by neki »

samo malo wrote:To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.

Nije se odustalo..
atko

#9 Re: Garadski auto put

Post by atko »

neki wrote:
samo malo wrote:To je vec odavno pokojni projekt transferzale u sklopu kojeg su izgradjeni tuneli ispod Ciglana i K. Brda, i oni nosivi stubovi za vijadukt ispod tunela prema Velesicima i u pravcu Drinske ulice.

Nije se odustalo..
Nije ... al ko crnogorci ... napravili kilometar auto put i stavili tablu na kojoj pise "itd itd ... " :lol: samo sto to isapde vic prilicniji nama nazalost :-)
samo malo

#10 Re: Garadski auto put

Post by samo malo »

neki wrote:

Nije se odustalo..
Vidim.... po dinamici radova
Tranquilizer

#11 Re: Garadski auto put

Post by Tranquilizer »

hogar strasni wrote:Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.
Juce sam cuo pricu da je plan za izgradnju od Petrolove pumpe u Briješću do osnovne skole u Boljakovu gotov i da se ceka na pocetak expoprijacije i konacnu izgradnju, i također plan je gotov i za izgradnju mosta /nadvožnjaka/ koji bi preko željeznicke pruge Boljakov potok spajao sa mostom kod ASA auta i Dalekovoda na Alipašinu. Prije određenog vremena geometri su se vratili i mijerili nesta,a niko nema konkretne podatke kad bi se moglo to pokrenuti.
Posjedujem nekretninu na tom dijelu pa ne znam da li da ulazem u obnovu ili da ostavim sve ako ce to bageri sve da ravnaju.

idi u opštinu i pitaj...moraju ti dati tu informaciju :!: :!: :!: :!:
exliberal

#12 Re: Garadski auto put

Post by exliberal »

Tranquilizer wrote:
hogar strasni wrote:Da li se zna nesta konkretno o izgradnji gradskog auto puta koji bi trebao da bude umijesto ulice Safeta Zajke i Drinska.

idi u opštinu i pitaj...moraju ti dati tu informaciju :!: :!: :!: :!:
O tom "autoputu" se pricalo prije olimpijade....napravise dva tunela na ciglanama, podigose stubove za most i tu stade....nista od toga , znas koliko bi kostalo da se sad pravi taj put....
cute poison

#13 Re: Garadski auto put

Post by cute poison »

Prije ce biti kategorisan kao brza cesta, a ne autoput. :)
Post Reply