GAMERSKA KONFIGURACIJA

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

GAMERSKA KONFIGURACIJA

Post by lul » 10/01/2007 09:54

napokon sam došao do neke love pa me interesuje šta vi(gameri naročito)mislite o sledećoj konfiguraciji:

1.MB MSI K8N NEO4-FI,2.AMD CPU ATHLON 3700+San Diego,3.VGA MSI RX1600PRO-TD256E,256MB DDR2,DVI,TV,4.APACER DIM DDR400 512MB 2x(znaci 1GB),5.HDD Maxtor 200GB,6.Monitor Samsung LCD 19" 920 N, ovo ostalo je manje bitno

grafička mi je onako pod znakom pitanja,dali je neko imao dodira sa njom i kako se ponaša,memorija takodje imam mogućnost KINGSTON koja je neznatno skuplja ali kao i ova je ok.

svaka pomoć bi dobro došla
unaprijed hvala


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 10/01/2007 10:07

Zvekni AMD :D Radeon X1950pro, jer sa tom grafom nadolazeci naslovi tesko da ce ici. Idi na AM2 platformu (radi DDR2 memorije), WD disk i kakav 16:10 display.

lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

Post by lul » 10/01/2007 11:14

shin wrote:Zvekni AMD :D Radeon X1950pro, jer sa tom grafom nadolazeci naslovi tesko da ce ici. Idi na AM2 platformu (radi DDR2 memorije), WD disk i kakav 16:10 display.


X1950 ako možemo govoriti o rangu jeli usporediva recimo sa 7600GS ili 7600 GT,odnosno ako idem da dobijem za dobru cijenu i dobru kvalitetu.

šta dobivam sa AM2 paltaformom,tj, sa DDR2 jeli mi baš neophodna toliko jer sam mislio da memorija i grafička su mi na prvom mjestu i da je procesor na drugom mjestu.znam naravno da ne može DDR2 na AM2.

znači razlika je WD disk u odnosu na Maxtora!?

izvini nisam skonto pod 16:10 display.šta podrazumjevaš pod ovim.

sad ne znam koliko će mi shin tvoja preložena konfiguracija doći više love jer ipak sam ograničen pa mi javni dali da samo zamjenim grafičku da ne diram ništa ili ipak da te poslušam.

hvala još jednom

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 10/01/2007 11:25

lul wrote:
shin wrote:Zvekni AMD :D Radeon X1950pro, jer sa tom grafom nadolazeci naslovi tesko da ce ici. Idi na AM2 platformu (radi DDR2 memorije), WD disk i kakav 16:10 display.


X1950 ako možemo govoriti o rangu jeli usporediva recimo sa 7600GS ili 7600 GT,odnosno ako idem da dobijem za dobru cijenu i dobru kvalitetu.

šta dobivam sa AM2 paltaformom,tj, sa DDR2 jeli mi baš neophodna toliko jer sam mislio da memorija i grafička su mi na prvom mjestu i da je procesor na drugom mjestu.znam naravno da ne može DDR2 na AM2.

znači razlika je WD disk u odnosu na Maxtora!?

izvini nisam skonto pod 16:10 display.šta podrazumjevaš pod ovim.

sad ne znam koliko će mi shin tvoja preložena konfiguracija doći više love jer ipak sam ograničen pa mi javni dali da samo zamjenim grafičku da ne diram ništa ili ipak da te poslušam.

hvala još jednom


I google bi zbunio sa ovolikim pitanjima.

X1950 ako možemo govoriti o rangu jeli usporediva recimo sa 7600GS ili 7600 GT,odnosno ako idem da dobijem za dobru cijenu i dobru kvalitetu.


Bolja je duplo od navedenih kartica, a skuplja je oko 100km, definitivno bolji izbor.

šta dobivam sa AM2 paltaformom,tj, sa DDR2 jeli mi baš neophodna toliko jer sam mislio da memorija i grafička su mi na prvom mjestu i da je procesor na drugom mjestu.znam naravno da ne može DDR2 na AM2.


Socket 939 je mrtva platforma, DDR2 moze na AM2, zbog nadogradnje na buduce procesore (bristbane 0,65nm) kao K8L. Cijena je malo veca od 939 socketa.
EDIT: AM2 ima memory bandwidth sa DDR800 oko 10gb sa labavim latencijama. DDR 400mhz baca 6,4gb.



znači razlika je WD disk u odnosu na Maxtora!?


WD se manje grije i mnogo vise su pouzdani.

Ulozi 100-200km vise i nabavi duplo bolju konfiguraciju.

lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

Post by lul » 10/01/2007 12:52

e hvala na odgovorima puno mi je jasnije sve!!!

dobra ona za google :D

nisi mi rekao koji bih procesor uzeo onda,koji bi zadovoljio moje potrebe 3600X2,jeli ok ASUS M2N-E ploča?

e sad koja je razlika kod memorije na 533/677/800

nisam mi napisao ništa za monitor šta sa ovim mojim nije ok!?

hvala još jednom

User avatar
vatana
Posts: 547
Joined: 25/04/2006 15:32
Location: Pejton
Contact:

Post by vatana » 10/01/2007 12:59

Strpi se jos i skupi love za Intel Core Duo 2, npr. E6600...

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 10/01/2007 13:04

lul wrote:e hvala na odgovorima puno mi je jasnije sve!!!

dobra ona za google :D

nisi mi rekao koji bih procesor uzeo onda,koji bi zadovoljio moje potrebe 3600X2,jeli ok ASUS M2N-E ploča?

e sad koja je razlika kod memorije na 533/677/800

nisam mi napisao ništa za monitor šta sa ovim mojim nije ok!?

hvala još jednom


nisi mi rekao koji bih procesor uzeo onda,koji bi zadovoljio moje potrebe 3600X2,jeli ok ASUS M2N-E ploča?


Minimalno 3800X2 (jer 3600X2 ima premalo cachea po jezgri 2x256kb) dok je 3800x2 varijanta 2x512kb.

e sad koja je razlika kod memorije na 533/677/800


Pa razlika je u taktu sto brza to boli bandwidth.

nisam mi napisao ništa za monitor šta sa ovim mojim nije ok!?


Uzmi widescreen monitor 16:10 formata, dok je taj 4:3 i ima traljav format.

Image

Imas za 450km 16:10 monitora.



A C2D E6300 izbija iz proracuna.

lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

Post by lul » 10/01/2007 13:51

samo još jedno pitanje shin i neću više obećavam :D

evo gledam ove procesore i pretpostavljam da si ti mislio na 3800+ AM2 DUAL CORE BOX ili pak na
3800 +AM2 BOX što se tiče njegovog keša od 2x512 jer vidim da je velika razlika u cijeni i jeli baš takva razlika??

evo gledam i grafičke karte samo ova 1950 je ipak skupa za mene nemam ja toliko love fakat pa ću morati se odlučiti izmedju 7300GS ili 7600GS a upravo gledam ASUS EAX1650PRO nije joj cijena loša pa ne znam kakva je ona??
toliko.pozdravljam

P.S. hvala na dosadašnjoj pomoći

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 11/01/2007 09:55

Mislio sam na 3800 X2 (dvojezgreni), 3600 X2 ima malo L2 cache memorije (2/256kb po jezgri, dok je 3800 2/512kb).

Ako ces 7600 varijantu grafe uzmi 7600gt.

lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

Post by lul » 11/01/2007 13:17

e shin majstore ja sam te poslušao sa AM2 platformom,jedino sam se odlučio na sledeću grafičku(ipak sam ograničen sa budžetom) gledajući prije toga malo po internetu,ima dobre karakteristike a radi se o GECUBE X1650PRO Extreme 256MB DDR3, VGA+TV+DVI out, VPU: 600 MHz, mem.clock: 1,6 GHz, 128 bit, HDTV out, dual link DVI, TV out cable, DVI adaptor, HDTV cable

ako si u mogućnosti da mi odgovoriš što prije jer mislim za jedno sat-dva da idem u radnju gdje sam ovo mislio kupiti

još jednom hvala na svemu :thumbup:

User avatar
Qler
Posts: 19327
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

Post by Qler » 11/01/2007 13:37

nista hvala :D odvedi covjeka na cevape :D cuj hvala :D ccc ja ove omladine :D bas ne zna. :D

baj d vej :D ja bi ipak isao na nvidiu :D ATI i sex sa driverima me nekako odbijaju :D

Post Reply