Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Radar71
#751 Re: Game of thrones
u koliko je veceras serija na HBO?
-
mrgreen
#752 Re: Game of thrones
meni se bas ucini da su dobro izabrali stanisa, totalno je nelajkabl, ukocen i dosadan.
usput, davos koji mi je jedan od najdosadnijih likova u knjizi, je ovdje nekako jak, moguce i do glumca da je.. ko da bi mogao biti zanimljiv u seriji.
usput, davos koji mi je jedan od najdosadnijih likova u knjizi, je ovdje nekako jak, moguce i do glumca da je.. ko da bi mogao biti zanimljiv u seriji.
-
DON_eARL
#753 Re: Game of thrones
http://teve.ba/article/8193/hbo-game-of-thronesRadar71 wrote:u koliko je veceras serija na HBO?
Večeras, 2. aprila u 20:05 sati pogledajte seriju Igra prijestolja na kanalu HBO
-
Teufik
#754 Re: Game of thrones
Evo skidam.Eh sto volim rapidshare 
-
upaljac01
#755 Re: Game of thrones
ima li titlova gdje, i moze li link sa rapida da ne trazim torenteTeufik wrote:Evo skidam.Eh sto volim rapidshare
http://www.extracafe.rs/publ/strane_ser ... -1-0-10573
evo imaju i titlovi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#756 Re: Game of thrones
prva epizoda ko prva epizoda
niš posebno nadam se da neće izbjegavati bitke na moru i kopnu sa morem krvi
niš posebno nadam se da neće izbjegavati bitke na moru i kopnu sa morem krvi
-
Animal
#757 Re: Game of thrones
Vise sam ocekivao od ovog pocetka.. Prvu sezonu sam pregledao bez citanja knjiga i bila je fenomenalna.. U pauzi izmedju sezona sam procitao 2., 3. i 4. knjigu i tek sada shvatam sta su govorili ljudi koji su bjezali od ekranizacije i "kleli" se u knjige.. Jednostavno HBO radi savrsen posao u okviru budžeta i odobrenog trajanja jedne epizode / sezone, ali citanjem knjiga sve je mnogo glamuroznije, misticnije, likovi su puno "dublji", a i mnogo je vise detalja..
Skidam im kapu za nove likove.. Ipak, Crastera sam zamisaljo kao prljavijeg covjeka - veceg divljaka, onako izgleda kao neki uljudni westerovac.. Takođe, Melisandre ne djeluje tako moćna, ali vidjet cemo kako ce se razvijati njen lik.. Stanis odlican, Davos pogotovo..
Promijenili su i pricu donekle.. Npr. u knjigama Cersei zatraži da se pobiju Robertova kopilad, a ne Jofrey.. Takođe, Alton Lanister u knjigama ne postoji vec taj dio pokriva jedan of Frey-eva koji se borio za Lanistere itd.. Uglavnom, radi se manjim izmjenama koje su za sada ok.
Skidam im kapu za nove likove.. Ipak, Crastera sam zamisaljo kao prljavijeg covjeka - veceg divljaka, onako izgleda kao neki uljudni westerovac.. Takođe, Melisandre ne djeluje tako moćna, ali vidjet cemo kako ce se razvijati njen lik.. Stanis odlican, Davos pogotovo..
Promijenili su i pricu donekle.. Npr. u knjigama Cersei zatraži da se pobiju Robertova kopilad, a ne Jofrey.. Takođe, Alton Lanister u knjigama ne postoji vec taj dio pokriva jedan of Frey-eva koji se borio za Lanistere itd.. Uglavnom, radi se manjim izmjenama koje su za sada ok.
- Gandalf
#758 Re: Game of thrones
Jedini pravi kralj, odnosno kraljica za željeznog trona je Denerys TargaryanZmijuga loma wrote:Vrlo loš izbor glumca za Stannisa, pa frajer nije onakav mlakonja u knjizi. Nit glasa, nit stasa, ne može ni škripati zubima.Ovaj što glumi Davosa bi ga utjelovio savršeno. Urgirati da im samo zamjene uloge, ovu epizodu ćemo oprostiti.
![]()
Inače, solidna prva epizoda ali ne znam kako ću ubuduće tolerisati ovu blasfemiju koju su počinili prema legalnom i legitimnom kralju Westerosa.
- vicious
#759 Re: Game of thrones
OplakahGandalf wrote:Jedini pravi kralj, odnosno kraljica za željeznog trona je Denerys TargaryanZmijuga loma wrote:Vrlo loš izbor glumca za Stannisa, pa frajer nije onakav mlakonja u knjizi. Nit glasa, nit stasa, ne može ni škripati zubima.Ovaj što glumi Davosa bi ga utjelovio savršeno. Urgirati da im samo zamjene uloge, ovu epizodu ćemo oprostiti.
![]()
Inače, solidna prva epizoda ali ne znam kako ću ubuduće tolerisati ovu blasfemiju koju su počinili prema legalnom i legitimnom kralju Westerosa.Još kad joj avijacija malo poraste
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#760 Re: Game of thrones
imal' đe slikica koja Davosa 
to mi je haman pa omiljeni lik Martinovih knjiga...
sjo, a da znate šta će se sve njemu dešavati...

sjo, a da znate šta će se sve njemu dešavati...
- Gandalf
#761 Re: Game of thrones
belaj do belaja, al' čvrst je on, jbg, jedini on Stanisu smije kontru spucat'Chmoljo wrote:imal' đe slikica koja Davosa
sjo, a da znate šta će se sve njemu dešavati...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
#762 Re: Game of thrones
jednostavan, a pravedan... Onion Knight
i damu do poda 
- VenomousV
#763 Re: Game of thrones
la la la la la - ovo ja kao ne citam sta ste pisali o prvoj ep 
odlgedacu poslije ispita u cetvrtak
odlgedacu poslije ispita u cetvrtak
- sadowl
#764 Re: Game of thrones
Ja sam Castera zamisljao kao onog lika iz Gospodara prstenova, Theoden prije nego ga je ocistio GandalfAnimal wrote: Skidam im kapu za nove likove.. Ipak, Crastera sam zamisaljo kao prljavijeg covjeka - veceg divljaka, onako izgleda kao neki uljudni westerovac.. Takođe, Melisandre ne djeluje tako moćna, ali vidjet cemo kako ce se razvijati njen lik.. Stanis odlican, Davos pogotovo..

- sadowl
- Chmoljo
#766 Re: Game of thrones
to sam rekao i kada sam prvi put vidio glumicu - Brienne je gurbet. nezagrnuti grob. tako bi trebalo biti, jer se zato i odlučila da bude u oklopu, a ne dama na dvoru.
ova je još i simpatična
- sadowl
#767 Re: Game of thrones
Chmoljo wrote:![]()
to sam rekao i kada sam prvi put vidio glumicu - Brienne je gurbet. nezagrnuti grob. tako bi trebalo biti, jer se zato i odlučila da bude u oklopu, a ne dama na dvoru.
ova je još i simpatičnaal' hajd...
Onako kako je Martin opisao Brienne je gotovo nemoguće naći, (morala bi biti neka košarkašica al doooobro ružna i mišićava)
Davos mi je jedan od omiljenih likova u knjigama, zato se iskreno nadam da će biti glumac super
- Chmoljo
#768 Re: Game of thrones
pa ima Razija Mujanović majkumu
ili Čombe
ili Čombe
- sadowl
#769 Re: Game of thrones
Chmoljo wrote:pa ima Razija Mujanović majkumu![]()
ili Čombe
Hahahahaha
- kokuz_sa
#770 Re: Game of thrones
jucer pregleda ovu prvu epizodu druge sezone i onako..nit smrdi, nit mirise
radnja u odnosu na prvu sezonu je nekako usporena..i nema sexa sto me iznenadi(samo jedna siromasna scena)
i jel mi se ucinilo ili je onaj vuk pricao kad je bio kod onog u zatvoru
al onaj sjevernjak voli kcerke
radnja u odnosu na prvu sezonu je nekako usporena..i nema sexa sto me iznenadi(samo jedna siromasna scena)
i jel mi se ucinilo ili je onaj vuk pricao kad je bio kod onog u zatvoru
al onaj sjevernjak voli kcerke
- hana_montana
#771 Re: Game of thrones
srecom veceras repriza,zamalo sinoc suzu ne pustih
jedva cekam da vidim nove likove.nisam kliknula brienu 
-
pin-up
#772 Re: Game of thrones
Mene tuga obuzela kad sam vidjela neke likove...
Davos je dobar, pozitivno me iznenadio, drag mi je i u knjizi i sinoć je na mene baš ostavio impresivan utisak.
Još Jaqena da vidim
Ne znam samo zašto prikazaše da je Melisandre ispila vino nakon onog m. Cressena, mislila sam da je umro jer je popio ostatak sa dna čaše, gdje je otrov valjda i spao...
Davos je dobar, pozitivno me iznenadio, drag mi je i u knjizi i sinoć je na mene baš ostavio impresivan utisak.
Još Jaqena da vidim
Ne znam samo zašto prikazaše da je Melisandre ispila vino nakon onog m. Cressena, mislila sam da je umro jer je popio ostatak sa dna čaše, gdje je otrov valjda i spao...
-
DON_eARL
#773 Re: Game of thrones
Izbačena je i druga epizoda, ali je web rip, pa mi se ne gleda, čekaću scene release
http://pokit.org/get/?dbab0e704c838f939 ... ef1cfc.png
http://pokit.org/get/?dbab0e704c838f939 ... ef1cfc.png
- hana_montana
#774 Re: Game of thrones
valar morgulispin-up wrote:
Još Jaqena da vidim
- Chmoljo
#775 Re: Game of thrones
ljudi ba, zar je ovo Melisandra fakat?
joj mati draga, pa bolje da je ovo Brienne...