Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#301 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

pezzar wrote:Onaj vitez ide kod Danny, a pismo nece uopste biti vazno nakon Krvavog vjencanja.
ćuti bolan, ne spominji ima to na ovoj temi :) :wink:

a sad sam se i ja sjetio, to je kapetan Kingsguard, ser Barristan, jel tako?

jes, on ide kod Danny :)
pezzar

#302 Re: Game of thrones

Post by pezzar »

Chmoljo wrote:
pezzar wrote:Onaj vitez ide kod Danny, a pismo nece uopste biti vazno nakon Krvavog vjencanja.
ćuti bolan, ne spominji ima to na ovoj temi :) :wink:

a sad sam se i ja sjetio, to je kapetan Kingsguard, ser Barristan, jel tako?

jes, on ide kod Danny :)
Treba dodati u nastavku teme " - serija" :)
Chmoljo

#303 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

podforum je film/TV :D :D :D
BHCluster

#304 Re: Game of thrones

Post by BHCluster »

Ovi sa HBO-a kazu da ce sezona 2 ("A Clash of Kings") imati premijeru u isto vrijeme kao prva samo 2012 a imati ce 10 epizoda htjeli su 13 ali kazu preskupo... Taman dobijem sansu da procitam ovu knjigu :D
Chmoljo

#305 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

BHCluster wrote:Ovi sa HBO-a kazu da ce sezona 2 ("A Clash of Kings") imati premijeru u isto vrijeme kao prva samo 2012 a imati ce 10 epizoda htjeli su 13 ali kazu preskupo... Taman dobijem sansu da procitam ovu knjigu :D
:-) :-) :-)

Sumrak dobije tri filma, sa budžetom do plafona... Martin ne može još tri epizode :-) pa u PM... al' haj'... ionako su uvijek djevojčice i feminizirani muškarci bili najbolji konzumenti. :roll:
kokuz_sa

#306 Re: Game of thrones

Post by kokuz_sa »

Chmoljo wrote:
BHCluster wrote:Ovi sa HBO-a kazu da ce sezona 2 ("A Clash of Kings") imati premijeru u isto vrijeme kao prva samo 2012 a imati ce 10 epizoda htjeli su 13 ali kazu preskupo... Taman dobijem sansu da procitam ovu knjigu :D
:-) :-) :-)

Sumrak dobije tri filma, sa budžetom do plafona... Martin ne može još tri epizode :-) pa u PM... al' haj'... ionako su uvijek djevojčice i feminizirani muškarci bili najbolji konzumenti. :roll:
bilo bi dobro da sezona ima po 22 epizode ko sve ostale normalne serije..tipa kucanice XD charmed :D House MD
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#307 Re: Game of thrones

Post by Truba »

brkate kruške i jabuke :D
ko ima najviše vremena za gledanje... tinejdžeri
ko kupuje prateće materijale?
ko kupuje postere i časopise
ko kupuje majice i hlače i gaće?

na njihovoj strani je brojnost popularnost i novac... jbg tako je
karanana

#308 Re: Game of thrones

Post by karanana »

pa da se primjetiti da HBO ovaj show radi na limitiranom budzetu. recimo za neke bitke cujemo samo kroz pricu, nikakvih scena.
da li se sa 10. epizodom zavrsava i ona prva knjiga ili nece ni knjigu zavrsiti? ma nije ni bitno, pocet cu citati knjigu kad serija zavrsi pa mozda nastavim na druge knjige.
Chmoljo

#309 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

karanana wrote:pa da se primjetiti da HBO ovaj show radi na limitiranom budzetu. recimo za neke bitke cujemo samo kroz pricu, nikakvih scena.
da li se sa 10. epizodom zavrsava i ona prva knjiga ili nece ni knjigu zavrsiti? ma nije ni bitno, pocet cu citati knjigu kad serija zavrsi pa mozda nastavim na druge knjige.
generalno, bitki ima i previše, i za to bi uistinu trebao prevelik budžet... jer su historija Westerosa ustvari te bitke, i vjenčanja velikih. ali nisam gledao nijednu epizodu, pa ne znam koje su sve urađene i kako...
damirdamic

#310 Re: Game of thrones

Post by damirdamic »

fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju
Zmijuga loma

#311 Re: Game of thrones

Post by Zmijuga loma »

beco

#312 Re: Game of thrones

Post by beco »

damirdamic wrote:fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju
Ne ne i ne, upropastio sam sebi seriju citajuci knjige, jer mi serija ispadne jeftina kopija knjiga. Sad kad gledam seriju sve mentalno brojim sta nevalja, sta su preskocili i sta je moglo bolje :sad:
elSaik

#313 Re: Game of thrones

Post by elSaik »

Valjda gledanje serije kvari knjigu!? Čak i u toj verziji kada se iznerviraš šta su sve preskočili. :-)
Chmoljo

#314 Re: Game of thrones

Post by Chmoljo »

beco wrote:
damirdamic wrote:fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju
Ne ne i ne, upropastio sam sebi seriju citajuci knjige, jer mi serija ispadne jeftina kopija knjiga. Sad kad gledam seriju sve mentalno brojim sta nevalja, sta su preskocili i sta je moglo bolje :sad:
:lol: :lol: :lol:

pa ja još seriju nisam ni pogledo... a može se reći da su Martinove knjige jedna od rijetkih stvari kojima sam sklon u ogrmonoj mjeri, gotovo nekritički. ma ustvari, jedino mi je tako glede Deep Purple i Queen :D i o ozeblo sunce sam čekao datum izlaska iduće knjige... zadnje dvije-tri godine, išao sam svaku sedmicu dvije, na njegovu stranicu :-? ...

LOTR sam samo filmove gledao, i vjerujem da su knjige bolje, ali definitivno izgleda ko lagana pričica za djecu naspram ovoga :-D

tako da... :D ne osjećam se zakinutim bez tih serija :D štaviše, mislio sam ih pregledati, tek onda kad sve izađe... ako se ne otegne na nekih 10 godina... bar se nadam... :)
travar

#315 Re: Game of thrones

Post by travar »

Well, this sucked :sad:
karanana

#316 Re: Game of thrones

Post by karanana »

travar wrote:Well, this sucked :sad:
ne govori nista.

jeli epizoda kao epizoda sucked ili desavanja u njoj sucked?
travar

#317 Re: Game of thrones

Post by travar »

karanana wrote:
travar wrote:Well, this sucked :sad:
ne govori nista.

jeli epizoda kao epizoda sucked ili desavanja u njoj sucked?
Nije loše ni jedno ni drugo (moglo je bolje), ali je kraj......neočekivan :sad:
karanana

#318 Re: Game of thrones

Post by karanana »

a vjerovatno se desilo ono sto je neko vec izlano prije par sedmica.
kokuz_sa

#319 Re: Game of thrones

Post by kokuz_sa »

Image
kokuz_sa

#320 Re: Game of thrones

Post by kokuz_sa »

karanana

#321 Re: Game of thrones

Post by karanana »

haha, eki tyriona, na shamrlici stoji.
damirdamic

#322 Re: Game of thrones

Post by damirdamic »

Chmoljo wrote:
beco wrote:
:lol: :lol: :lol:

pa ja još seriju nisam ni pogledo... a može se reći da su Martinove knjige jedna od rijetkih stvari kojima sam sklon u ogrmonoj mjeri, gotovo nekritički. ma ustvari, jedino mi je tako glede Deep Purple i Queen :D i o ozeblo sunce sam čekao datum izlaska iduće knjige... zadnje dvije-tri godine, išao sam svaku sedmicu dvije, na njegovu stranicu :-? ...

LOTR sam samo filmove gledao, i vjerujem da su knjige bolje, ali definitivno izgleda ko lagana pričica za djecu naspram ovoga :-D

tako da... :D ne osjećam se zakinutim bez tih serija :D štaviše, mislio sam ih pregledati, tek onda kad sve izađe... ako se ne otegne na nekih 10 godina... bar se nadam... :)

krupnih stvari se drze i graficki prikaz (objekti itd) je fantastican ali likovi,kao i njihvoa razrada su kriminalni.Martin je tacno objasnio sve i jednog vazala iz svakog od 7 kraljevstava imnogo sitnih detalja je tu koji nisu prikazani odnosno koji se ne mogu pokazati.
kokuz_sa

#323 Re: Game of thrones

Post by kokuz_sa »

evo pregledah 9-tu..nije losa
mladi Robb je naucio igrat saha..dao je piuna za laufera
puno problema ima zlatokosa divljakusa sa svojim drogom i njegovom bandom
mada zanimljiv podatak je da zlatokosa nije jedina koja prezivjela od svoje porodice..

zamjerka za ovu epizodu..bile su dvije bitke..jedna mala druga jako velika..al ih nikako nisu prikazali..
elSaik

#324 Re: Game of thrones

Post by elSaik »

Pa nije jedina. Odgovor: Maester Aemon što radi na Zidu je Targaryen. edit: Ovaj "spoiler" je suvišan pošto se u seriji sazna. Zaboravio sam da mu je on lično rekao!?

Što se bitki tiče. Mislim da bitke iz ovog perioda nisu ni u knjizi opisane. Robb nije POV, pa s toga i nema opisivanja događaja kojima on svjedoči bez nekog od POV-a.
beco

#325 Re: Game of thrones

Post by beco »

Brate pretjerase sa ice (macom Neda) nema sanse da je onoliki :D
Post Reply