ćuti bolan, ne spominji ima to na ovoj temipezzar wrote:Onaj vitez ide kod Danny, a pismo nece uopste biti vazno nakon Krvavog vjencanja.
a sad sam se i ja sjetio, to je kapetan Kingsguard, ser Barristan, jel tako?
jes, on ide kod Danny
Moderator: _BataZiv_0809
ćuti bolan, ne spominji ima to na ovoj temipezzar wrote:Onaj vitez ide kod Danny, a pismo nece uopste biti vazno nakon Krvavog vjencanja.
Treba dodati u nastavku teme " - serija"Chmoljo wrote:ćuti bolan, ne spominji ima to na ovoj temipezzar wrote:Onaj vitez ide kod Danny, a pismo nece uopste biti vazno nakon Krvavog vjencanja.![]()
![]()
a sad sam se i ja sjetio, to je kapetan Kingsguard, ser Barristan, jel tako?
jes, on ide kod Danny
BHCluster wrote:Ovi sa HBO-a kazu da ce sezona 2 ("A Clash of Kings") imati premijeru u isto vrijeme kao prva samo 2012 a imati ce 10 epizoda htjeli su 13 ali kazu preskupo... Taman dobijem sansu da procitam ovu knjigu
bilo bi dobro da sezona ima po 22 epizode ko sve ostale normalne serije..tipa kucanice XD charmedChmoljo wrote:BHCluster wrote:Ovi sa HBO-a kazu da ce sezona 2 ("A Clash of Kings") imati premijeru u isto vrijeme kao prva samo 2012 a imati ce 10 epizoda htjeli su 13 ali kazu preskupo... Taman dobijem sansu da procitam ovu knjigu![]()
![]()
![]()
Sumrak dobije tri filma, sa budžetom do plafona... Martin ne može još tri epizodepa u PM... al' haj'... ionako su uvijek djevojčice i feminizirani muškarci bili najbolji konzumenti.
generalno, bitki ima i previše, i za to bi uistinu trebao prevelik budžet... jer su historija Westerosa ustvari te bitke, i vjenčanja velikih. ali nisam gledao nijednu epizodu, pa ne znam koje su sve urađene i kako...karanana wrote:pa da se primjetiti da HBO ovaj show radi na limitiranom budzetu. recimo za neke bitke cujemo samo kroz pricu, nikakvih scena.
da li se sa 10. epizodom zavrsava i ona prva knjiga ili nece ni knjigu zavrsiti? ma nije ni bitno, pocet cu citati knjigu kad serija zavrsi pa mozda nastavim na druge knjige.
Ne ne i ne, upropastio sam sebi seriju citajuci knjige, jer mi serija ispadne jeftina kopija knjiga. Sad kad gledam seriju sve mentalno brojim sta nevalja, sta su preskocili i sta je moglo boljedamirdamic wrote:fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju
beco wrote:Ne ne i ne, upropastio sam sebi seriju citajuci knjige, jer mi serija ispadne jeftina kopija knjiga. Sad kad gledam seriju sve mentalno brojim sta nevalja, sta su preskocili i sta je moglo boljedamirdamic wrote:fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju
ne govori nista.travar wrote:Well, this sucked
Nije loše ni jedno ni drugo (moglo je bolje), ali je kraj......neočekivankaranana wrote:ne govori nista.travar wrote:Well, this sucked
jeli epizoda kao epizoda sucked ili desavanja u njoj sucked?
Chmoljo wrote:beco wrote:Ne ne i ne, upropastio sam sebi seriju citajuci knjige, jer mi serija ispadne jeftina kopija knjiga. Sad kad gledam seriju sve mentalno brojim sta nevalja, sta su preskocili i sta je moglo boljedamirdamic wrote:fantasticno je ali definitivno bi trebalo procitati knjige pa onda gledati seriju![]()
![]()
![]()
pa ja još seriju nisam ni pogledo... a može se reći da su Martinove knjige jedna od rijetkih stvari kojima sam sklon u ogrmonoj mjeri, gotovo nekritički. ma ustvari, jedino mi je tako glede Deep Purple i Queeni o ozeblo sunce sam čekao datum izlaska iduće knjige... zadnje dvije-tri godine, išao sam svaku sedmicu dvije, na njegovu stranicu
...
LOTR sam samo filmove gledao, i vjerujem da su knjige bolje, ali definitivno izgleda ko lagana pričica za djecu naspram ovoga![]()
tako da...ne osjećam se zakinutim bez tih serija
štaviše, mislio sam ih pregledati, tek onda kad sve izađe... ako se ne otegne na nekih 10 godina... bar se nadam...