Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- ferratilis
#18926 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sljedeca HBO serija: Arya otkriva Ameriku i osniva United States of Stark America 
-
Messier
#18927 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jest, i zaboravili starbucks casu zato sto su neprofesionalni,o kakav kraj.bezVolana wrote:smisljeno hejtanje? namjerno su uradili sve lose i sa milion rupa i zbrzano? i ovaj pateticni kraj i epizoda koja ninasta ne lici, sve je smisljeno? namjerno su losi?
![]()
![]()
Pa 2 hiljade ljudi radi na setu.
Nije nista zbrzano.
Mozda nakaradno,iznenadjujuce..nelogicno.
Al to je bilo od pocetka
- banjaluka078
- Moderator
#18928 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je su li poslije serije na HBO prikazivali one "inside the episodes"? Ne vidim ih na YouTube. Ili su skontali da nemaju na ovo vala ništa ni reći...
-
Messier
#18929 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije ni macic zadovoljanRadar71 wrote:Samo ću reci : Nek se završilo
- SanskiBiser
#18930 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U ovom D&D skrabanju i akceleraciji serije da se sto prije zavrsi Jon jos i jedini ima pravi bittersweet end u seriji, on je medju svojom rajom, Tormund, Ghost, freefolk jos kakva Jigrit 2 da naleti pa malo do onih toplih izvora na kupanje ma Merak pravi, on je zavrsio tamo gdje i istinski dusom i tijelom pripada. Nikakvo on kopile nije i nije ni u strazi (formalno samo) on je Freefolk cim predje zid sto je simbolicno uradjeno na kraju.banjaluka078 wrote:Ma da. I Jona "provozaše" kroz cijelu seriju kao važnog i bitnog, na kraju završi kao kopile u Straži. I zašto se on ne pobuni, napraviše totalnog kretena od lika? Nije htio biti ni King in the North, pa je prihvatio. Tirion mu ubaci bubu u uho i on ubi Deni, da i ne pomisli "hej, ako to uradim, ja sam mrtav, a ovaj mali ostaje živ, hmmm...dobar pokušaj Tirione!".drogon2 wrote:
Da.Meni je fakat najjace u ovoj epizodi bilo sto kao Grey Worm i Unsulliedi postavljaju neke usloveOno bro,ima vas cca 3000 na stranom kontinentu,bez zmaja,bez svoje kraljice i nesto se kurchite.Opet je mozda jace od toga sto ovi ostali igraju njihovu igru i kao poslase Jona na zid
Kontam hajde sve i da igras po njihovom dok su tu da bi zaustavili krvoprolice,Grey Worm ode i nikad se vise nece vratit,a ti frajera posla gore u onu zimu
Puno,puno bolje bi bilo da su napravili da Jon nekako sam izabere da ide gore ali dobro.Scena kad Tyrion nadje Cersei i Jamiea je isto tako bila komicna.Ispade da su se pomakli 5m udesno,ostali bi zivi
![]()
Vec sam vise puta pisao,ne mislim da ce Jon il Daenerys bit na tronu na kraju knjiga,al se molim nebesima da ovo bar tamo izgleda uvjerljivo.Prvo ovo Denerisino ludilo.Meni i dalje tesko povjerovat obzirom da je zena prije 3ep derala zombije po WinterfelluDrugo ovo kako je Jon ubi.Mislim hajde mogu razumit to da ju je ubio za opste dobro,al ne kontam kako nju ovako zacas ubi,a recimo nije se mogao nagovorit da ubije Igrit kad je znao da ova pljacka sela,ubija ljude i one njegove kolege u Strazi
Da ne napominjem da mu je Deneris spasila guzove par puta
I da,jako mi je to sto on i dalje ne zna da li je postupio ispravno pa na kraju pita Tyriona u fazonu did I do the right thing
Oj i da ne znam kako sam zaboravio.Jon nema nikakvu reakciju na to da se Sansa izlajala u vezi njegovog porijekla.Fino nema sta
Nećkao se onoliko dugo da prizna Deni kao kraljicu, a sad kao neki tupko, okej idem na sjever, daj šta daš.
Njegov najbolji drug Sam šuti kao pizda i ne govori da je zatvorenik jedini koji ima krv obje kuće. Pa ako ovi što pretenduju na vlast, Starkovi, neće da kažu, zašto Sam ne reče ništa u korist prijatelja?
-
todd_smith
#18931 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaci skontali smo da je citava prica oko Night Kinga bila jer.....
ili citava prica oko Jona i bitnosti sto je on Targarijan je bilo jer...
ili zelene uci koje ce Arya "ugasiti" je bilo jer....
ili citava prica oko Azora je bila jer....
ili citava prica oko Jona i bitnosti sto je on Targarijan je bilo jer...
ili zelene uci koje ce Arya "ugasiti" je bilo jer....
ili citava prica oko Azora je bila jer....
- MarlboroGold
#18932 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jer im se dalo da nam bace prašinu u oči 
- Pitarrr82
#18933 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam zasto ali dugo, dugo ovu seriju nisam uopce gledao do onog promo perioda Telemacha u decembru/januaru kad sam odgledao sve do ove zadnje sezone... Sad mi je jasnije da je nisam ni trebao gledati
ali kad vec jesam neka se vise zavrsilo, nadam se da ce prequel ako ga budem gledao biti na nivou od pocetka do kraja a ne kao ovo zbrzano sprdanje s publikom...
- SanskiBiser
#18934 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pijesak kakva prasinaMarlboroGold wrote:Jer im se dalo da nam bace prašinu u oči

2011 stari prdonja sto nece da zavrsi knjige vec je rekao ovima kako ce biti sa Dany pa imamo viziju Dany i u dzenetu u drugoj sezoni
-
drogon2
#18935 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nemas viziju Daenerys u dzennetu u knjizi.U seriji su ova dvojica ubacili tu scenu,jer im je Momoa falio i htjeli su da se vrati koji dan na set.Poslije snimanja se nalokali 
- ferratilis
#18936 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Za gamere, prica se da From Software radi sa Martinom na open world igri, vjerovatno adaptacija jedne od knjiga. Zvuci nestvarno, ali znajuci From Soft, ako je istina, moglo bi biti odlicno.
- SanskiBiser
#18937 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Nemas viziju Daenerys u dzennetu u knjizi.U seriji su ova dvojica ubacili tu scenu,jer im je Momoa falio i htjeli su da se vrati koji dan na set.Poslije snimanja se nalokali
Mislim na to da im je stari prdonja dao instrukcije i da su vec tad znali sta ce biti s njom na kraju njegove nove knjige koja bi mogla u septembru izaci ili do kraja godine po onim izvorima koji tvrde da je napisana konacno (Nerdrotic je spominjao jutros neke izdavace koji tvrde da je knjiga gotova i da se ceka samo da prodje hajp oko serije da pocnu sa prodajom mada Martin kaze da nije jos
-
drogon2
#18938 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam,ja sam vise misljenja da ce Daenerys u knjigama otic na neki epic nacin tipa da ce bit Nissa Nissa il nesto slicno.Vizije u House of the Undying su gotovo u potpunosti razlicite u knjizi i seriji.I to je ono sto sam dosta govorio ovdje.Njen kraj bi bio isti tj bila bi mrtva ali okolnosti koje bi dovele to tog kraja bi bile znatno razlicite.SanskiBiser wrote:drogon2 wrote:Nemas viziju Daenerys u dzennetu u knjizi.U seriji su ova dvojica ubacili tu scenu,jer im je Momoa falio i htjeli su da se vrati koji dan na set.Poslije snimanja se nalokali
Mislim na to da im je stari prdonja dao instrukcije i da su vec tad znali sta ce biti s njom na kraju njegove nove knjige koja bi mogla u septembru izaci ili do kraja godine po onim izvorima koji tvrde da je napisana konacno, mislim da se spominjalo vec u nekim razgovorima s Martinom jos prije 3-4 godine da ce sve pokriti pepeo i snijeg na kraju sto smo i imali u ovoj epizodi odmah na pocetku.
- MarlboroGold
#18939 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ferratilis wrote:Za gamere, prica se da From Software radi sa Martinom na open world igri, vjerovatno adaptacija jedne od knjiga. Zvuci nestvarno, ali znajuci From Soft, ako je istina, moglo bi biti odlicno.
E zbog takve igre bi kupio novi računar
- Dinostula
#18940 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Tirion kao zatvorenik postavi novog kralja,premunta Worma da ne zarati i to sve u 5 minuta.Znaci lik spreman i nabrijan da pokolje sve zivo i eto predomisli se u minuti.I jos na kraju vidis zid koji je srusio NK citav ni ogrebotine. 
-
drogon2
#18941 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
NK je srusio dio zida tamo kod Eastwatcha.Dinostula wrote:Znaci Tirion kao zatvorenik postavi novog kralja,premunta Worma da ne zarati i to sve u 5 minuta.Znaci lik spreman i nabrijan da pokolje sve zivo i eto predomisli se u minuti.I jos na kraju vidis zid koji je srusio NK citav ni ogrebotine.
-
todd_smith
#18942 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i u svemu tome odluce se za kralja koji im 3 sezone govori da nije ta osoba nego vrana i koja nakon krunisanja pita ko je Master of Whispers iako on moze da vidi bukvalno sveDinostula wrote:Znaci Tirion kao zatvorenik postavi novog kralja,premunta Worma da ne zarati i to sve u 5 minuta.Znaci lik spreman i nabrijan da pokolje sve zivo i eto predomisli se u minuti.I jos na kraju vidis zid koji je srusio NK citav ni ogrebotine.
-
cassius
#18943 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zadnja epizoda ima vise pogleda i ove dramaticne muzike nego dijaloga i odgovora na pitanja.
- SanskiBiser
#18944 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
muzika je odlicna, Ramin razvalio po obicaju.cassius wrote:zadnja epizoda ima vise pogleda i ove dramaticne muzike nego dijaloga i odgovora na pitanja.
- AleksoMKD
-
90minut
#18946 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pomješane emocije sve u svemu nije razocarenje.
U nelogičnosti necu ulaziti poput toga da bi Tyrion bio mrtav prvu sekundu nakon sto bi crv saznao da je kraljica mrtva Jon isto.
Dobro je sto je ovakav kraj nece biti depresive kod raje.
U nelogičnosti necu ulaziti poput toga da bi Tyrion bio mrtav prvu sekundu nakon sto bi crv saznao da je kraljica mrtva Jon isto.
-
zilog
#18947 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Drogon odnio Dany kod Melisandrinih kolegica... 
-
drogon2
#18948 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al fakat.Bilo bi mi vise zao da je odradjeno kako treba i da je kraj.Ovako sam vise ljut nego sto mi je zao sto je zavrsilo.90minut wrote:Pomješane emocije sve u svemu nije razocarenje.
- Boemica
#18949 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Amin više.Radar71 wrote:Samo ću reci : Nek se završilo
Al' što su usrali, ne halalim!
- SanskiBiser
#18950 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
todd_smith wrote:i u svemu tome odluce se za kralja koji im 3 sezone govori da nije ta osoba nego vrana i koja nakon krunisanja pita ko je Master of Whispers iako on moze da vidi bukvalno sveDinostula wrote:Znaci Tirion kao zatvorenik postavi novog kralja,premunta Worma da ne zarati i to sve u 5 minuta.Znaci lik spreman i nabrijan da pokolje sve zivo i eto predomisli se u minuti.I jos na kraju vidis zid koji je srusio NK citav ni ogrebotine.
![]()
![]()
Ne, on je rekao njima kad je usao u sobu da FALE tj. nedostaju jos 3 "ministra" , Master of Whisperers, Master of Laws i Master of War i onda mu Tirion kaze da ce mu dovesti na audiciju odgovarajuce kandidate za 7 dana.