Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Capajebo wrote:Ja bi npr. najvise volio gledati war of the 9 penny kings
Pazi tesko da ce ici direktno da snimaju npr Robertovu pobunu jer ta serija nikako ne bi mogla postici nivo napetosti koju proizvodi GoT jer se ne zna kraj.
Martin je mescini nesto pis'o da bi mog'o poslije ovoga ( ) napisati rise and doom of old Valyra
Jest ako planira zivjet 200 godina, sto se nije sjetio pa poceo pisat u 20oj godini a ne po stare dane.
Ne mogu da vjerujem da ste ti ali pogotvo Annoy kao velika mrziteljica Targeryana predvidjeli moj post gdje objasnjavam zasto je glupo dovest Dotrakije u Westeros.
bhnapoleon1 wrote:
Ne mogu da vjerujem da ste ti ali pogotvo Annoy kao velika mrziteljica Targeryana predvidjeli moj post gdje objasnjavam zasto je glupo dovest Dotrakije u Westeros.
Posto ne mislim da ce Daenerys biti pozitivan lik u Westerosu, tj. mislim da ce joj sreca okrenuti ledja i da ce bar 1 zmaj otici kod drugog vlasnika, meni ne smetaju. Svakako mogu qrcu svirat kad naidju na dvorac
Ali ko da gledam u seriji ce oni biti pacifisti pravi, nikog pogledat ruzno nece osim ako im Daenerys ne naredi
Sjo kad Jon Targaryen skoci na Rhegala, pa onda okrene oci u bijelo i warga Ghosta
Last edited by Capajebo on 01/07/2016 01:27, edited 1 time in total.
bhnapoleon1 wrote:
Koji opis, ovo moram navest u CV-u
Ma, slažem se sa tvojim postom. Ja mislim da Dany o ničemu od tog ne razmišlja jer ju nije briga za nikoga drugog i ništa drugo osim da joj guzica sjedne na tron
Nego, jeste primjetili kako se ljudi inače gade na incest u GoT, fuj, ovo ono, ali odjednom nitko nema problema s time ako su u pitanju Jon i Dany
Brkooo wrote:Nasukat ce se ko Svabeu Staljingradu ... general blato i zima ce dohakat Hunima
Upravo
Znas kad ce moc' zauzet Eyrie
Tu jedino zmajevi bi mogli pomoc, al' vec sam pis'o o tome da garant nece imati ona sva 3 zmaja, nego samo Drogona vjerovatno
3 dragons,
100,000 Dothraki cavalry,
8,000 Unsullied (heavy infantry),
2,000 Second Sons (armored mercenary cavalry)
The fleets of Astapor and Yunkai (200 ships plus crew)
The Iron Fleet (100 ships plus crew)
3 dragons,
3 dragons,
Dodaj jos jedno 70k (minimalno) Dorna + Tyrelli
Tipujem da će ih pola pobit Euron na moru i onda će bit prisiljena da traži pomoć od Jona
bhnapoleon1 wrote:
Ma, slažem se sa tvojim postom. Ja mislim da Dany o ničemu od tog ne razmišlja jer ju nije briga za nikoga drugog i ništa drugo osim da joj guzica sjedne na tron
Nego, jeste primjetili kako se ljudi inače gade na incest u GoT, fuj, ovo ono, ali odjednom nitko nema problema s time ako su u pitanju Jon i Dany
AKO cemo gledat po krvnoj liniji, sve od treceg koljena moze da se krha, da prostis, i bitno je da nisu brat i sestra po mljeku. Tako je po serijatu..... i ja im halalim ako nisu blizak rod ili brat i sestra po mljeku.... a ako nije tako onda prestajem gledat scene gdje se oni krhaju
3 dragons,
bhnapoleon1 wrote:
AKO cemo gledat po krvnoj liniji, sve od treceg koljena moze da se krha, da prostis, i bitno je da nisu brat i sestra po mljeku. Tako je po serijatu..... i ja im halalim ako nisu blizak rod ili brat i sestra po mljeku.... a ako nije tako onda prestajem gledat scene gdje se oni krhaju
Meni je od svega toga najzanimljivije kako ce Jon reagovati kad sazna da je krho tetku. Ne bi me cudila reakcija slicna onoj Tomenovoj iz zadnje epozode.
Pandakonda wrote:Nego šta ćemo mi gledat kad se završi GoT ?
Vjerovatno Dunk and Egg
Jooj, to bih volio vidjeti
Martin je govorio kako bi volio vidjeti adaptaciju Dunk and Egg novela tako da se mozemo nadati. Pored Dunka i Egga, volio bi vidjeti Bloodravena i Shearu Sea Star. Oni su mi najzanimljivi likpvi oz historije o kojima malo znamo.
ja bih volio da vidim Ledene Zmajeve ili Ice Dragon... jasam sve konto da ce Jon a evo sad Bran naletiti na Ice Dragona koji je jeben do daske pa mozda i gori od ovih Danyjevih Vatrenih... mozda nekad u drugom serijalu to stave... Debeli prdonja je napravio izuzetan fantazijski svijet sa njegovom istorijom, morao je napraviti prvo istoriju pa onda graditi postepeno ostalo prve ljude, djecu sume, Andale itd itd isto je i Tolkin napravio sa silmarillionom kojeg nije zavrsio pa krenuo na hobita, LOTR itd... Martin nije krio da mu je tolkin jedan od uzora...
Uglavnom feminizam je zavladao Westerosom. Na Iron throne sjedi Cercei Lannister. Dany također želi na Iron throne. Vođa Dorne-a je trenutno Ellaria Sand. Gavna u Reach-u je Olenna Tyrell. Yara želi postati kraljica Željeznog otočja. Lysa do neki dan bila glavna u Vale-u. Ako gledamo krvnu liniju, Sansa bi trebala bit Queen in the North. Još treba Night King imati neku white walkericu koja povlači konce u pozadini.
Legitimizovan je od Roba Starka, kralja Severa. Nema veceg autoriteta od toga.
Jes da je postanska sluzba zaglavila ali izacice istina na videlo.
Prezime se gleda sa očeve strane, ako se ispostavi da su se ono dvoje vjenčali Jon je Targaryen. Vjerujem da lik neće uzeti nijedno prezime nego će ostati na Snow jer je ipak sa tim prezimenom sve ostvario.
Amar_Chulle_Custic wrote:Martin je prekucao Tolkiena, za koplje minimalno.
Nego na stranu sve, kakve veze imaju Ice Dragonsi sa Jonom, pa nisu smješteni ni u istom svijetu
Tog pisma za sada nigdje nema. Jon je trenutno kralj Sjevera u seriji, i kao takav se nalazi u konfliktnoj poziciji, jedino sam sebe može legitimizirati...
Prezime se gleda sa očeve strane, ako se ispostavi da su se ono dvoje vjenčali Jon je Targaryen. Vjerujem da lik neće uzeti nijedno prezime nego će ostati na Snow jer je ipak sa tim prezimenom sve ostvario.
ako misli nastavljat krvnu liniju ne moze zadrzati Snow je bi mu djeca onda bila snow... ja mislim da ce on isistirati da se sansa proglasi kneginjom Winterfella a on kao King in the North ostane do te velike bitke sa WW... previse je dobrica da bi isao protiv bilo koga, nista nije trazio sve su mu nametnuli, Bran ili Sam su jedini koji bi kao nesto mogli da otkriju i da pokazu sjevernjacima dokaze, mada Branu kao vizijonaristi nece vjerovat iako se nametne kao trooki gavran pa i nasljednik Stark, trazit ce maloprsti opipljive dokaze, e tu bi Sam u onoj knjiznici garant u nekoj tajnoj latici mogao da donese opipljiv dokaz da je polu zmaj polu vuk... Jon ce uzet prezime Stark jer ga za oca nista ne veze Ned je njegov drugi otac i on je odgojen kao Stark. bran ne moze biti nasljednik Stark jer on je sada Trooki gavran i nesto mnogo vise od pukog nasljednika Winterfella.