Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Margita81

#11301 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Margita81 »

Nakon PRVE procirane knjige moja teorija je bila da je Jon sin Lyene(nedove sestre) i Rhegara Targar.! Kontala sam da onakav postenjak kakav je Ned bio nikad nebi prevario i izdao zenu koja ga je cekala-Ket.
Sutio je jer Robertu nije smio reci..ovaj je bio lud za njegovom sestrom, dovoljno lud da zapocne rat.
I sad citam da sam bila u pravu aaaaa :)

Na kraju ce se Deni i Jon vjencati i vladavinu nastavljaju Tararyen/Stark. Zmajevi i jezovuci. I sve lijepo ispocetka jeeee
(Pretpostavljam ;) )
Tito_i_Partija

#11302 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Meni je glupo to Olennino forsiranje Loras-a k'o nasljednika Tyrella, tip je peder i znas u startu da od njega nema nasljedstva. Isto tako i sa Renly-em, tip nije mog'o da spava sa Margaery pa makar da napravi tog nekog nasljednika da se loza nastavi.
Pandakonda

#11303 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Margita81 wrote:Nakon PRVE procirane knjige moja teorija je bila da je Jon sin Lyene(nedove sestre) i Rhegara Targar.! Kontala sam da onakav postenjak kakav je Ned bio nikad nebi prevario i izdao zenu koja ga je cekala-Ket.
Sutio je jer Robertu nije smio reci..ovaj je bio lud za njegovom sestrom, dovoljno lud da zapocne rat.
I sad citam da sam bila u pravu aaaaa :)

Na kraju ce se Deni i Jon vjencati i vladavinu nastavljaju Tararyen/Stark. Zmajevi i jezovuci. I sve lijepo ispocetka jeeee
(Pretpostavljam ;) )
Sumnjam da će Jon htjet oženit tetku :D
bhnapoleon1 wrote: Rat 5 kraljeva je imao porazavajuci efekat po svih 7 vladajucih kuca Westerlanda i bukvalno ih doveo na prag izumiranja.

Stark: Prezivjele 2 žene preko kojih se ne moze nastaviti prezime (osim ako ne postoji neki zakon ukoliko su posljednj u rodu), Bran koji ne moze imati djece i Jon Snow kao jedina nada ukoliko ga neko nekad proglasi za Starka, međutim ako je teorija R + l = J istina Starkovi su izumrli nakon toliko hiljada godina

Tully: Sto se tice nasljedstva Tully i nisu toliko loši. Imaju jos uvijek zivog Edmura koji moze imati djecu i imaju to dijete kod Freyovih, ima nade za njih.

Arryn: Prica spala na jedno slovo, ko zna moze li onaj malac imati djecu a pogotovo hoce li dovoljno pozivjeti iako treba Baelishu ziv

Lannisteri: Zanimljivo je da su Lannisteri pri ulasku u igru imali "najsiru porodicu od svih" sa ukupno 7 muskih clanova plus Jamie koji ne moze naslijediti jer je Kings guard. Joffreya i Tommena nisam racunao. Sada su spali na Cersei te Jamia i Tyriona. Tyrion je vjerovatno izbacen iz svih kombinacija ali mozda se moze na njega racunat ako Danyeres osvoji Westeros i odluci zadrzat stari sistem, pitanje je moze li on imati djece. Osim toga za Lannistere ostaje nada da ce se Jamie ozenit i dobiti legalnu djecu inace su i oni izumrli. Onaj vjerski fanatik koliko kontam odreko se mogucnosti zenidbe.

Tyrelli: Margery i Loras, Loras iako derpe valjda je sposban napravit djecu nekoj ako pozivi inace pisi propalo.

Baratheon: Tommen ce ocito zaplatit sto dovodi do izumiranja dinastije Baratheona osim ako se neko ne sjeti onog sa čamca i proglasi ga za Baratheona.

Martell: Izumrli , gotova prica.

Greyyoj: Euron moze imati djecu ali nesto tesko da ce pozivjeti dovoljno.

Targeryan: Ako ne racunamo zmajeve izumiru sa Danyeres.
Bran može imat djecu, jest da bi sex bio nepraktičan jer je nepokretan ali je i dalje moguće :-)
Tito_i_Partija wrote:Meni je glupo to Olennino forsiranje Loras-a k'o nasljednika Tyrella, tip je peder i znas u startu da od njega nema nasljedstva. Isto tako i sa Renly-em, tip nije mog'o da spava sa Margaery pa makar da napravi tog nekog nasljednika da se loza nastavi.
Oni ga forsiraju jer je lik jedan od najboljih vitezova u čitavom kraljevstvu, ako se sjećaš da je on čak pobjedio Mountaina 1v1. Lorasa gotive isto kao Renlya zato što smatraju da bi bio dobar kralj, to potvrđuje da je Renly imao najveću vojsku/podršku kad je krenuo rat pet kraljeva i jer eto kao pravi kralj ne treba samo da sije strah nego i povjerenje.
Margita81

#11304 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Margita81 »

Targaryeni su se vazda madjusobno vjencavali. ;)
P308

#11305 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

Ali je Jon odgojen kao Stark, sumnjam da bi pristao na to. A ni Dany mi ne izgleda od tih da bi se udavala za rodbinu.
Pandakonda

#11306 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Margita81 wrote:Targaryeni su se vazda madjusobno vjencavali. ;)
Jesu, ali nema šanse da bi Jon pristao na to jer on nije odgojen da je incest normalan. Daenerys već ima traume od brata tako da sumnjam da će htjet imat takve odnose sa familijom :-)
Juliuscezar

#11307 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pandakonda wrote:
Jesu, ali nema šanse da bi Jon pristao na to jer on nije odgojen da je incest normalan. Daenerys već ima traume od brata tako da sumnjam da će htjet imat takve odnose sa familijom :-)
Ma nema nista od L + R, da je Martin to i planirao toliko je izvikana da bi je promjenio u knjigama, mozda je upravo zato ovoliko zakasnio sa ovom knjigom jer je mijenjao tu zamisao :D

I jesi siguran da Bran moze imati djecu jer ako je invalid od pojasa na dole onda ne radi :D
Pandakonda

#11308 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

bhnapoleon1 wrote:
Pandakonda wrote:
Ma nema nista od L + R, da je Martin to i planirao toliko je izvikana da bi je promjenio u knjigama, mozda je upravo zato ovoliko zakasnio sa ovom knjigom jer je mijenjao tu zamisao :D

I jesi siguran da Bran moze imati djecu jer ako je invalid od pojasa na dole onda ne radi :D
E to ne znam dokle je invalid :D Ako te zanima spoiler u vezi L + R = J postavio sam na prošloj stranici. Sumnjam da će Martin promjenit nešto samo da bi ispalo da su fanovi bili u krivu.
Juliuscezar

#11309 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Pandakonda wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Pandakonda wrote:

E to ne znam dokle je invalid :D Ako te zanima spoiler u vezi L + R = J postavio sam na prošloj stranici. Sumnjam da će Martin promjenit nešto samo da bi ispalo da su fanovi bili u krivu.
Pusti me da se nadam i hejtam Targeryana ko i dosad ;D
s@mson

#11310 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by s@mson »

A kako vi sve to znate...
annoy

#11311 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Jel Loras u seriji jedini sin?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11312 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nije spojler vec toliko se je to puta prikazivalo i objasnjavalo od likova same serije da je mogla citava epizoda se metnuti... ja to nisam primjecivao i u prvim sezonama je bilo hajde de naprdjuju o proslosti al sad kad sve saberes ima nekoga smisla sto su svi likovi toliko trunuli oko R i L...
annoy

#11313 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

bhnapoleon1 wrote: Ma nema nista od L + R, da je Martin to i planirao toliko je izvikana da bi je promjenio u knjigama, mozda je upravo zato ovoliko zakasnio sa ovom knjigom jer je mijenjao tu zamisao :D

U seriji ce sigurno od Jona napravit Targaryena jer to iz nekog razloga svi zele, a mi se jos mozemo nadat da je Martin ipak smislio neki zanimljiviji i manje ociti rasplet

Nema sanse da u seriju uvedu npr. Asharu jer nitko ne zna tko je to, a Targaryeni su kul i imaju zmajeve
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11314 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja sam davno napisao da je Jon Targaryen i Azor Ahai medjutim dali ce na kraju se zavrstit sretno e to je upitno, cak sta vise ne vjerujem ni da ce dany ni Jon prezivjeti...
Juliuscezar

#11315 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:
bhnapoleon1 wrote: Ma nema nista od L + R, da je Martin to i planirao toliko je izvikana da bi je promjenio u knjigama, mozda je upravo zato ovoliko zakasnio sa ovom knjigom jer je mijenjao tu zamisao :D

U seriji ce sigurno od Jona napravit Targaryena jer to iz nekog razloga svi zele, a mi se jos mozemo nadat da je Martin ipak smislio neki zanimljiviji i manje ociti rasplet

Nema sanse da u seriju uvedu npr. Asharu jer nitko ne zna tko je to, a Targaryeni su kul i imaju zmajeve
Podrska Robertu u iskorjenjivanju okupatorskih, genocidnih, zlocinackih, incestioznih Targeryana. Cak mi ne bi bilo krivo i da Lanisteri opstanu preko Jamia npr ali za Targeryane nemam srca :D.

Draze bi mi bilo da nikad ne saznamo ko je Jonova mati, kao i da je bitno. Bitno je samo da je bastard.

I pravi Azor Ahai je zivio stotinama godina prije nego su Targeryana postali uopce bitni, zasto bi taj novi morao biti Targeryan.

I da Danyeres taj ogromni oslobodilac robova, borac za pravdu i slobodu za jednakost se poziva na pravo vladanja samo po krvi, ako se vec igramo te velike slobode igrajmo se do kraja, a ne izbori dok ne dodje do moje guzice .
Last edited by Juliuscezar on 23/06/2016 18:14, edited 1 time in total.
Pandakonda

#11316 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ovaj Martin 100% imao neku rodicu koju nije mogo taslacit cim mu je citava serija i historija zasnovana na incestu :-)
Cregan

#11317 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

annoy wrote:

Ne znam kako je to ocit rasplet, ja kad sam prvi put procitao knjigu nisam ni pomislio da Jon nije Nedov sin. Tek kad sam na netu procitao teoriju onda sam vidio trgaove. Bas bih voli vidjeti tog ko je iz samo gledanja serije zakljucio da je Jon Targ.
Cregan

#11318 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:
Ma meni je logicnije da Jon pristane na Dany, nego kako neki sugeriraju da ce on Sansa biti par. Jon nije odrasto sa Dany ne osjeca je kao porodicu.
Cregan

#11319 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

annoy wrote:Jel Loras u seriji jedini sin?
On je nasljednik, a nisu spominjali da ima mladje brace.
Juliuscezar

#11320 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

https://media.giphy.com/media/l0CRChVBB ... /giphy.gif

Kaze i Ned ucestvovao u Battle of Bastards
annoy

#11321 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Cregan wrote:
Ne znam kako je to ocit rasplet, ja kad sam prvi put procitao knjigu nisam ni pomislio da Jon nije Nedov sin. Tek kad sam na netu procitao teoriju onda sam vidio trgaove. Bas bih voli vidjeti tog ko je iz samo gledanja serije zakljucio da je Jon Targ.
Kroz samo gledanje serije ne možeš skontat i nije očigledno, ali u knjigama ima dosta hintova, ako si osoba koja registrira takve stvari. Nisam ni ja :D
Od Martina ipak očekujem nešto manje vjerojatno, ne znam, možda sam u krivu. Uz to sve, Targaryene apsolutno ne podnosim i ne želim da Jon ima ikakve veze s tom luđačkom kućom
Tito_i_Partija

#11323 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pandakonda wrote:
Tito_i_Partija wrote:Meni je glupo to Olennino forsiranje Loras-a k'o nasljednika Tyrella, tip je peder i znas u startu da od njega nema nasljedstva. Isto tako i sa Renly-em, tip nije mog'o da spava sa Margaery pa makar da napravi tog nekog nasljednika da se loza nastavi.
Oni ga forsiraju jer je lik jedan od najboljih vitezova u čitavom kraljevstvu, ako se sjećaš da je on čak pobjedio Mountaina 1v1. Lorasa gotive isto kao Renlya zato što smatraju da bi bio dobar kralj, to potvrđuje da je Renly imao najveću vojsku/podršku kad je krenuo rat pet kraljeva i jer eto kao pravi kralj ne treba samo da sije strah nego i povjerenje.
Ko bi bolan bio dobar kralj? Pa Loras i nije ni zasta drugo osim tih viteskih turnira, glamura i zajebancije, jer vidjeli smo kakva je pickica post'o kad je ISIS naletio, cak do te mjere da mu sestra maltene mora da stavlja ruku u vatru da ga spasi.

A i onakva Olenna, pragmaticna do bola kakva jeste, ne bi nikad svoju familiju dovela do mogucnosti da nestane, sto je jako moguce sa Lorasom.
annoy

#11324 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja iz nekog razloga u seriji stalno mijenjam Lorasa i Lancela :facepalm:
Tito_i_Partija

#11325 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:Ja iz nekog razloga u seriji stalno mijenjam Lorasa i Lancela :facepalm:
:D

Loras:

Image

Lancel:

Image
Post Reply