Margita81 wrote:Nakon PRVE procirane knjige moja teorija je bila da je Jon sin Lyene(nedove sestre) i Rhegara Targar.! Kontala sam da onakav postenjak kakav je Ned bio nikad nebi prevario i izdao zenu koja ga je cekala-Ket.
Sutio je jer Robertu nije smio reci..ovaj je bio lud za njegovom sestrom, dovoljno lud da zapocne rat.
I sad citam da sam bila u pravu aaaaa
Na kraju ce se Deni i Jon vjencati i vladavinu nastavljaju Tararyen/Stark. Zmajevi i jezovuci. I sve lijepo ispocetka jeeee
(Pretpostavljam

)
Sumnjam da će Jon htjet oženit tetku
bhnapoleon1 wrote:
Rat 5 kraljeva je imao porazavajuci efekat po svih 7 vladajucih kuca Westerlanda i bukvalno ih doveo na prag izumiranja.
Stark: Prezivjele 2 žene preko kojih se ne moze nastaviti prezime (osim ako ne postoji neki zakon ukoliko su posljednj u rodu), Bran koji ne moze imati djece i Jon Snow kao jedina nada ukoliko ga neko nekad proglasi za Starka, međutim ako je teorija R + l = J istina Starkovi su izumrli nakon toliko hiljada godina
Tully: Sto se tice nasljedstva Tully i nisu toliko loši. Imaju jos uvijek zivog Edmura koji moze imati djecu i imaju to dijete kod Freyovih, ima nade za njih.
Arryn: Prica spala na jedno slovo, ko zna moze li onaj malac imati djecu a pogotovo hoce li dovoljno pozivjeti iako treba Baelishu ziv
Lannisteri: Zanimljivo je da su Lannisteri pri ulasku u igru imali "najsiru porodicu od svih" sa ukupno 7 muskih clanova plus Jamie koji ne moze naslijediti jer je Kings guard. Joffreya i Tommena nisam racunao. Sada su spali na Cersei te Jamia i Tyriona. Tyrion je vjerovatno izbacen iz svih kombinacija ali mozda se moze na njega racunat ako Danyeres osvoji Westeros i odluci zadrzat stari sistem, pitanje je moze li on imati djece. Osim toga za Lannistere ostaje nada da ce se Jamie ozenit i dobiti legalnu djecu inace su i oni izumrli. Onaj vjerski fanatik koliko kontam odreko se mogucnosti zenidbe.
Tyrelli: Margery i Loras, Loras iako derpe valjda je sposban napravit djecu nekoj ako pozivi inace pisi propalo.
Baratheon: Tommen ce ocito zaplatit sto dovodi do izumiranja dinastije Baratheona osim ako se neko ne sjeti onog sa čamca i proglasi ga za Baratheona.
Martell: Izumrli , gotova prica.
Greyyoj: Euron moze imati djecu ali nesto tesko da ce pozivjeti dovoljno.
Targeryan: Ako ne racunamo zmajeve izumiru sa Danyeres.
Bran može imat djecu, jest da bi sex bio nepraktičan jer je nepokretan ali je i dalje moguće
Tito_i_Partija wrote:Meni je glupo to Olennino forsiranje Loras-a k'o nasljednika Tyrella, tip je peder i znas u startu da od njega nema nasljedstva. Isto tako i sa Renly-em, tip nije mog'o da spava sa Margaery pa makar da napravi tog nekog nasljednika da se loza nastavi.
Oni ga forsiraju jer je lik jedan od najboljih vitezova u čitavom kraljevstvu, ako se sjećaš da je on čak pobjedio Mountaina 1v1. Lorasa gotive isto kao Renlya zato što smatraju da bi bio dobar kralj, to potvrđuje da je Renly imao najveću vojsku/podršku kad je krenuo rat pet kraljeva i jer eto kao pravi kralj ne treba samo da sije strah nego i povjerenje.