Galvanizacija, kromiranje felgi itd
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mišmaš
#1 Galvanizacija, kromiranje felgi itd
Pozdrav ljudi... Zanima me gdje u BiH i po kojoj cijeni se mogu kromirati, niklovati felge kako na motoru, tako i na autu? Krom je bolji jer slabije puca, ali svejedno zanimaju me obje cijene. I ako je podloga celik, ili aluminij? Inace je kako ja znam na aluminij skuplje jer treba uraditi premaz od bakra. Kod nas u šveckoj su cijene oko 150 pa do 200€ po komadu, jel dole šta jeftinije?
-
ljudozder
#2 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
za čudo božije, i mene to zanima ako neko ima iskustva s tim ovdje kod nas u Bosni 
- shlauf
#3 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
Ima jedna firma u Konjicu koja se time bavi, 036/729-180
Aleee aleeeeeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeeeeee
-
mišmaš
#4 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
shlauf a.k.a. info centar
hvala drug, sve sta treba izgleda ti si tu dezurni operativac... nazvat cu ih kad dodjem u bosnu, ogulit ce me telenor 
- shlauf
#5 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
Nema problema, sve za raju sa SARAJEVO-X
Aleee aleeeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeeee
- Bakir1
#6 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
kao sto rece shlauf u konjicu i u jablanici mada ima i u energoinvestu ta masina ali u principu zbog glomaznosti elemenata koje su u proslosti galvanizirali tj niklovali uzasno skupo jer ne isplati im se upaliti masineriju radi par stotina maraka.
kao podloga koriste uvijek celik ili zeljezo za taj proces,aluminij je tesko raditi radi bakarnog nanosa kako rece sam autor a i on se sam moze ispolirati do savrsenstva tako da niklovanje nije potrebno,i to kosta da ali znatno isplatnije od svih ostalih hem. procesa.

primjer jedne ispolirane alu felge
kao podloga koriste uvijek celik ili zeljezo za taj proces,aluminij je tesko raditi radi bakarnog nanosa kako rece sam autor a i on se sam moze ispolirati do savrsenstva tako da niklovanje nije potrebno,i to kosta da ali znatno isplatnije od svih ostalih hem. procesa.

primjer jedne ispolirane alu felge
- black
#7 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
http://surtec-eurosjaj.com/shlauf wrote:Ima jedna firma u Konjicu koja se time bavi, 036/729-180
Aleee aleeeeeeeeeeeee
bash sam i ja htio istu preporuchiti
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#8 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
@mismas, kakva ba kalvinazacja, repair i bakaraci, pa zar je dotle doslo gore kod vas u "svijetskoj" zar je takva kriza gorikana

-
ljudozder
#9 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
ako ko zna cijenu približno bar, nek kaže 
-
mišmaš
#10 Re: Galvanizacija, kromiranje felgi itd
ma joj šuti jarane, gori pod nogamacorolla02 wrote:@mismas, kakva ba kalvinazacja, repair i bakaraci, pa zar je dotle doslo gore kod vas u "svijetskoj" zar je takva kriza gorikana![]()