Galaxy S8 i S8+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#826 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

skafiskafsnjak wrote:
shalla wrote:Nisam ja siguran šta on pita za Viber?

Mislim da je on uključio u notifikacijama da mu ne prikazuje sadržaj prispjele poruke na lockscreenu a to onda nema veze sa edge lightning
znam tacno sta pita . Vec sam jednom to namjestao zeni :D
Kada ga neko zove na viber, ne izbaci mu ono klasicno da se javi na poziv...prakticno, samo mu se upali edge screen, i pise gore da ima poziv...pa bi sad on trebao otkljucati tel , pa se onda javiti :P

Komplikejsn :D

E to to :D tacno to .... kad dodje poruka na viberu ili necemu drugom pise sadrzaj skriven i to je ok, ali kada mi ide direktan poziv na viber nece da mi ga odmah prikaze na ekranu kao recimo za obicni poziv .... sta mi je cinit ? edge screen mi je dobra fora i ne bih volio da je ugasim skroz ako nema druge mogucnosti, moze li se kako samo za viber iskljucit ?
skafiskafsnjak

#827 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by skafiskafsnjak »

brazzo19 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
shalla wrote:Nisam ja siguran šta on pita za Viber?

Mislim da je on uključio u notifikacijama da mu ne prikazuje sadržaj prispjele poruke na lockscreenu a to onda nema veze sa edge lightning
znam tacno sta pita . Vec sam jednom to namjestao zeni :D
Kada ga neko zove na viber, ne izbaci mu ono klasicno da se javi na poziv...prakticno, samo mu se upali edge screen, i pise gore da ima poziv...pa bi sad on trebao otkljucati tel , pa se onda javiti :P

Komplikejsn :D

E to to :D tacno to .... kad dodje poruka na viberu ili necemu drugom pise sadrzaj skriven i to je ok, ali kada mi ide direktan poziv na viber nece da mi ga odmah prikaze na ekranu kao recimo za obicni poziv .... sta mi je cinit ? edge screen mi je dobra fora i ne bih volio da je ugasim skroz ako nema druge mogucnosti, moze li se kako samo za viber iskljucit ?

Otvoris postavke edge lighting i imas tamo za koje app zelis ukljuciti tj iskljuciti. Imas tamo " manage notifications".

Al ev meni ne pravi to probleme...pretpostavljam da su apdejtom nekim popravili.. doduse, s9+ je u mene
brazzo19

#828 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

Ugasio ... hvala puno .... :D

Ja fakat ne kontam za sta sluzi ovo rubno osvjetljenje :D je li ga ja ne primijetim zato sto imam nekakvo zastitno staklo na ekranu i silikonsku maskicu iza ili se ono pali samo kada dodje neka obavijest da ne bi palio citav ekran nego samo ono zasvijetli sa strana, jer kad je upaljen ekran i kada radim nesto na telefonu ne primjetim da ista svijetli po coskovima osim ekrana koji je svakako malo edge :D :-) :roll:
shalla

#829 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Meni je taj edge lightning extra, kad samo zasvijetle rubovi ekrana u boji aplikacije kada dobijem viber, whatsapp ili sms poruku 8-)
arnes_king

#830 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:Ugasio ... hvala puno .... :D

Ja fakat ne kontam za sta sluzi ovo rubno osvjetljenje :D je li ga ja ne primijetim zato sto imam nekakvo zastitno staklo na ekranu i silikonsku maskicu iza ili se ono pali samo kada dodje neka obavijest da ne bi palio citav ekran nego samo ono zasvijetli sa strana, jer kad je upaljen ekran i kada radim nesto na telefonu ne primjetim da ista svijetli po coskovima osim ekrana koji je svakako malo edge :D :-) :roll:
Sluzi za to kada ti tel lezi na displeju a neko te zove to fino vidis, probaj, meni se svidja iako tel rijetko kad spustam sa displejom prema dole :D Al bas cool izgleda!

A i ovako kada je upaljen svijetli i kada je ekran ugasen a cak i kada se koristi, i ja koristim i super mi je.
brazzo19

#831 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:

Sluzi za to kada ti tel lezi na displeju a neko te zove to fino vidis, probaj, meni se svidja iako tel rijetko kad spustam sa displejom prema dole :D Al bas cool izgleda!

A i ovako kada je upaljen svijetli i kada je ekran ugasen a cak i kada se koristi, i ja koristim i super mi je.

Nikad u zivotu nisam okrenuo telefon da je display na stolu to je za mene naopako okretanje telefona :oops: :D al cu probati u svakom slucaju, jel moguce da mi smanjuje efekat jer ima zastitno staklo preko preko ekrana a rubovi tog zastitnog stakla su crni pa zato mozda i ne primjetim fino ? :D
arnes_king

#832 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:
arnes_king wrote:

Nikad u zivotu nisam okrenuo telefon da je display na stolu to je za mene naopako okretanje telefona :oops: :D al cu probati u svakom slucaju, jel moguce da mi smanjuje efekat jer ima zastitno staklo preko preko ekrana a rubovi tog zastitnog stakla su crni pa zato mozda i ne primjetim fino ? :D
Ni ja mob ne okrecem tako bas iz istog razloga, samo se moze ostetiti displej, eh jedino kuci na mehku povrsinu. A moguce da je do toga pa ne vidis, ali imas mogucnost da nastimas to edge osvjetljenje šire.
arnes_king

#833 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

sherbett wrote:
arnes_king wrote:

Meni uglavnom tome i sluzi.. ja ga cesto okrecem jer mi smeta ono sto trepti za obavijest a trepti zavrazne aplikacije. Onda ga okrecem.

Nego.. sto preporucate S8 ili S9?
Kazu razlika je jedino u lameri.. dal se isplati onda uzimati S9?
I kad izlazi 10?
Ako ces imati pare za s10 onda sacekaj svakako, ali imaj na umu da ce biti sigurno oko 2000KM+.

Razlika izmedju s8 i s9 se ne svodi samo na kameru. Imaju tu i stereo zvucnici, noviji chipset, vise rama (s8+ 4GB, s9+ 6GB) i jos nekih stvarcica. Nije sad da je revolucionarna razlika ali je ima u svim segmentima je po malkice napredniji tel.

Imam u kuci i s8+ i s9+ i oba su extra telefona. Ja jedino na manje modele ne bih isao, a ako imas dobru ponudu nabavi note 8 ili 9 :)
shalla

#834 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Ni ja na S9+ ne mogu dohvatiti palcem dijagonalu ali sam skontao super fazon, samo malo pustim mobitel da sklizne u ruci prema dole, ne znam kako da ti objasnim ali postane ti full prirodan potez. Ako je već dilema S9 ili S9+ idi na plus jbg, nisu beznačajne razlike...
shalla

#835 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

sherbett wrote:
shalla wrote:Ni ja na S9+ ne mogu dohvatiti palcem dijagonalu ali sam skontao super fazon, samo malo pustim mobitel da sklizne u ruci prema dole, ne znam kako da ti objasnim ali postane ti full prirodan potez. Ako je već dilema S9 ili S9+ idi na plus jbg, nisu beznačajne razlike...
Pa ti opet imas vecu saku a meni da pistim da sklizne bi ispao iz ruke. A ici cu ga probat jos kojo put.. povest nekog sa sobom jer nisam pametna. Bas bjezim od tih velikih. Plus, ja imam ostecen zglob mene bas zglob na desnoj ruci ubija u neprirodnom polozaju i prilikom scrolanja
Naravno, isprobaj obavezno ali ti kažem, između S8 i S8+ nema skoro nikakve razlike, između S9 i S9+ ipak postoji razlika, proguglaj ;-)
skafiskafsnjak

#836 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by skafiskafsnjak »

Kakvo spustanje mobitela....

Na senzoru otiska upalio opciju za spustanje notifikacijskog menjja. Ljepota.
arnes_king

#837 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

sherbett wrote:
arnes_king wrote: Ako ces imati pare za s10 onda sacekaj svakako, ali imaj na umu da ce biti sigurno oko 2000KM+.

Razlika izmedju s8 i s9 se ne svodi samo na kameru. Imaju tu i stereo zvucnici, noviji chipset, vise rama (s8+ 4GB, s9+ 6GB) i jos nekih stvarcica. Nije sad da je revolucionarna razlika ali je ima u svim segmentima je po malkice napredniji tel.

Imam u kuci i s8+ i s9+ i oba su extra telefona. Ja jedino na manje modele ne bih isao, a ako imas dobru ponudu nabavi note 8 ili 9 :)
Meni je to sad vec hitno da ga promijenim.. tak da vjerovatno necu cekat 10... a i ja uzimam mob uz pretplatu pa bi cijena bila tu negdje..
Meni je priblem sto su mi ovi + a da ne pricam o note dosta veliki za moju ruku.ja ja ne mvu jednom rukom drzat i pisat. Pisem s dvije ruke. I vec neko vrijeme odlazim tamo i probavam jel bi mogla taj + al ne mogu ja palcem proc dijagonalno po displayu. :cry:
Tak da mislim onda da cu 9 uzet
Pa imas zato opcije koje je Samsung integrisao, one hand operation, samo povuces s jednog coska i umanji ti se displej pa mozes jednom rukom sve dohvatiti. A vjeruj da se na veliki mob brzo navikne :D
brazzo19

#838 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by brazzo19 »

E jeste neki "žentlmeni" umjesto da se ponudite da odete sa djevojkom i pomognete u izboru telefona i ubjedite je da joj nece telefon ispasti a poslije da odete na kafu ili rucak vi ovdje naprdjujete. :D :D
shalla

#839 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Pa ja sam upratio da je ona iz ZG, zato se i ne nudim :lol:
Samo opleti na S9+, kad uslikaš par slika sa "live focus" opcijom sjetićeš me se :mrgreen:
diablobih

#840 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by diablobih »

Zar vam jos nisu uveli da mozete sa sredine notifikacije spustiti?
shalla

#841 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Može naravno ali mislim da ona govori o nečem drugom, recimo sa čim se ja susrećem da mi je ikona aplikacije za livescore u lijevom gornjem uglu i kad hoću da je kliknem ne mogu je dohvatiti desnim palcem...
Al realno, u 95% situacija koristim mobitel sa obje ruke tako da mi nije to neki aman problem...
skafiskafsnjak

#842 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by skafiskafsnjak »

diablobih wrote:Zar vam jos nisu uveli da mozete sa sredine notifikacije spustiti?
to moze kad nemas aplikaciju nijednu otvorenu ...a sta kad si npr u browseru ? hahaha.

Ja sam za to ukljucio spustanje pomocu senzora za otisak prsta
diablobih

#843 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by diablobih »

skafiskafsnjak wrote:
diablobih wrote:Zar vam jos nisu uveli da mozete sa sredine notifikacije spustiti?
to moze kad nemas aplikaciju nijednu otvorenu ...a sta kad si npr u browseru ? hahaha.

Ja sam za to ukljucio spustanje pomocu senzora za otisak prsta
Pa ja, uz pomoc otiska kad si u aplikaciji...
arnes_king

#844 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

shalla wrote:Pa ja sam upratio da je ona iz ZG, zato se i ne nudim :lol:
Samo opleti na S9+, kad uslikaš par slika sa "live focus" opcijom sjetićeš me se :mrgreen:
Instaliras google cameru na bilo koji mob sa jednom kamerom i imas portrait mode sto dodje na isto :D
shalla

#845 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

arnes_king wrote:
Instaliras google cameru na bilo koji mob sa jednom kamerom i imas portrait mode sto dodje na isto :D
Ma jeste ali vidio sam da je poprilična zajebancija sa tom gcam, te root te ovo ono...
Ma bolja mi je ovdje i baterija, malo više RAM-a... Ne kažem da je bilo šta što je ono aman potrebno ali sam samo S9+ mogao uzeti sa dobrim popustom pa sam ga zbog toga uzeo, ne kažem da je nešto naročito bolji od S9 ali sam rekao da postoji veća razlika nego što je bila između S8 i S8+...
arnes_king

#846 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by arnes_king »

shalla wrote:
arnes_king wrote:
Ma jeste ali vidio sam da je poprilična zajebancija sa tom gcam, te root te ovo ono...
Ma bolja mi je ovdje i baterija, malo više RAM-a... Ne kažem da je bilo šta što je ono aman potrebno ali sam samo S9+ mogao uzeti sa dobrim popustom pa sam ga zbog toga uzeo, ne kažem da je nešto naročito bolji od S9 ali sam rekao da postoji veća razlika nego što je bila između S8 i S8+...
I ja imam S9+ ne govorim radi toga. Svakako da je bolji mob, nego mi glupo kupio mob taj a izmedju ostalog me i privukla ta dupla kamera i onda vidim da ta kamera nema nikakve funkcije jer se softverski isto dobije i na drugim tel.

Ne treba ni root ni nista, evo ja kod zene na S8+ i kod mame na S7Edge samo instalirao apk fajl, 3 stavke u postavkama promijenis i radi sve.
shalla

#847 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Jbg ja kad sam uzimao S9+ nije bilo govora o tome da će google cam imati taj bokeh efekat tj da će se moži instalirati na sve Android mobitele...
Al kažem, opet ne bih uzeo S9 jer sam nešto izmajmunisao preko tetka pa dobio baš dobar popust na S9+ :mrgreen:
exampLe.

#848 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by exampLe. »

Vi sto vam telefon ispada i ne mozete dohvatit vrh ekrana, jeste ikad culi za One handed mode? :razz:
skafiskafsnjak

#849 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by skafiskafsnjak »

exampLe. wrote:Vi sto vam telefon ispada i ne mozete dohvatit vrh ekrana, jeste ikad culi za One handed mode? :razz:
Najveca glupost hahahaha.

Pa uzmi manji tel onda haha
shalla

#850 Re: Galaxy S8 i S8+

Post by shalla »

Pa uz ovaj google cam ti realno i ne treba s9+. Sretno u svakom slučaju 8-)
Post Reply