Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kolegione

#726 Re: Galaxy S7

Post by kolegione »

Itekako ce znaciti, jer je to bolesna i glupa prevara pa da svi znaju sta mogu ocekivativod takvog prodavca
aj_ba

#727 Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

supercali

#728 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

sumirprimus wrote:da pitam ovde, kupila mi hanuma za rodjendan galaksi note 7 .valjal cemu?posto bi ga mogo tusnut?
Hanuma te mrzi vise nego sto bi te mladic mrzio
Dr Kova

#729 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

arnes_king wrote:NAPOKON, stigao update za always on display, samo idite u postavke pa always on pa "O always on" i nudi vam aktualizaciju kojom postaje sve kao i Note 7 huhuhu ovo dugo cekam :D

Znaci ipak su se sad bazirali na nase uredjaje nakon sto je Note 7 "mrtav"

EDIT: Nije bas sve isto, nema jos podrske za aplikacije koje su skinute a ne standardne od Samsunga, te nema opcije "Double tap", ali ipak valja :)
Odlično, hvala ti na info [emoji106]

Dobro je sve
MOSALJOZE

#730 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

http://www.upslike.net/image/WO8hd
Raja evo update za aod
:mrgreen:
brazzo19

#731 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Raja, gdje kupiti s7, za kes naravno ali da je u full.u ili ako je kako moguce da je neotpakovan i da garancija zaista vazi, gdje ste vi svoje sedmice kupili i koliko ste platili, najfetinije sto sam nasao univerazlno i digitalcity nov 950 km godina garancije, dok recimo u fontele.u isti taj tel kosta 1020 km isto godina garancije ( 70km skuplje) i recite mi vidim ima verzija obicna i dual sim, jeli svaka sedmica dual sim samo umjesto micro sd ubacim jos jednu sim karticu ili zaista imaju dvije sedmice dva modela sa jednom i dvije sim kartice ???
aj_ba

#732 Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

Ja sam kupio u BHTelecomu na godinu dana. Oko 1050KM.

Nemam dual sim i mislim da je Fontel bolji od Univerzalnog
brazzo19

#733 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Aha, izgleda da je najsigurniji bh telecom sto se tice toga i kupovine, jeli moguce da ja kod njih kupim recimo s7 za kes sa njihovom ovlastenom garancijom od dvije godine znaci ne bih uzimao nikakvu pretplatu ni nista nego da kupim za kes ko da recimo kupujem u nekoj radnji, imam njihov ultra broj ali ne bih se vezao ugovorom niti prelazio na neki paket nego samo da kupim i koliko bi para bio kod njih sa dvije godine granacije ?
aj_ba

#734 Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

Nazovi telecom i procitaj im ovaj tvoj post posljednji. Ne znam fakat moze li ta opcija
supercali

#735 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

brazzo19 wrote:Aha, izgleda da je najsigurniji bh telecom sto se tice toga i kupovine, jeli moguce da ja kod njih kupim recimo s7 za kes sa njihovom ovlastenom garancijom od dvije godine znaci ne bih uzimao nikakvu pretplatu ni nista nego da kupim za kes ko da recimo kupujem u nekoj radnji, imam njihov ultra broj ali ne bih se vezao ugovorom niti prelazio na neki paket nego samo da kupim i koliko bi para bio kod njih sa dvije godine granacije ?
Samo sto je ovo 1050 sigurno neka jaca pretplata a tebi ako mozes tako za kes kupiti bi cijena sigurno bila lupam 1457 ili sl
aj_ba

#736 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

supercali wrote:
brazzo19 wrote:Aha, izgleda da je najsigurniji bh telecom sto se tice toga i kupovine, jeli moguce da ja kod njih kupim recimo s7 za kes sa njihovom ovlastenom garancijom od dvije godine znaci ne bih uzimao nikakvu pretplatu ni nista nego da kupim za kes ko da recimo kupujem u nekoj radnji, imam njihov ultra broj ali ne bih se vezao ugovorom niti prelazio na neki paket nego samo da kupim i koliko bi para bio kod njih sa dvije godine granacije ?
Samo sto je ovo 1050 sigurno neka jaca pretplata a tebi ako mozes tako za kes kupiti bi cijena sigurno bila lupam 1457 ili sl
Jeste, pretplata od 50KM, a evo nasao sam ti to sto trazis.
Image
brazzo19

#737 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Puno ... 500 km razlike u cijeni u univerzalnom i bh telekomu :(

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
supercali

#738 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

Sad je pitanje da li se isplati puna garancija u odnosu na piljarsku ta razlika od 450 maraka
Doduse ovdje si siguran da si dobio telefon direktno od samsunga pa preko svojih oficijelnih dobavljaca u bht a kod univerzalnog pitaj boga kako je dosao do radnje
SpecialOffer

#739 Re: Galaxy S7

Post by SpecialOffer »

Probaj naci na piku da prodaju ovi sto su uzeli kod BH Telekoma ili nekog drugog operatera. To ti je najbolja varijanta ako mozes naci.
MTV

#740 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

brazzo19 wrote:Puno ... 500 km razlike u cijeni u univerzalnom i bh telekomu :(

Ja sam uzeo A5 2016 u digitalcityju za 540 KM dok taj isti u mobil mediji 699 KM. Garancija u digitalcityju na taj model je 6 mjeseci i to ona piljarska.
Tati sam uzeo j5 2016 dual sim preko pika od njih Electronic_Shop
http://www.olx.ba//profil/Electronic_Shop , jer nigdje nije bilo dual sima i dobio garanciju od comtrade.ba na godinu dana. Platio 390 KM dok u radnjama oko 500 KM. Ko zna mozda je falsifikovana.

Obadva mobitela su dosla fabricki zapakovana i nekoristena. A5 2016 kad sam ukjucio bio je zadani jezik polski a j5 2016 dual sim zadani madjarski. Ako to nesto govori.

E sad sto si pitao za S7 i S7 dual sim to su dva razlicita mobitela. S7 ima utor (tacnije ona plocica) za sim karticu i memorijsku a s7 dual sim ima utor za sim karticu a drugi dio one plocice je urezano za micro sd ili drugi sim.

S7 na kes u mobilmediji oko 1500 KM u digitalcitiju 950 (970 KM za dual sim) KM a electric shop za 1000 KM.
Dr Kova

#741 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

KvaziExpert wrote:moj je iz bht-a, i evo imam problem s mrljom na displeju, ima slika na prethodnim stranama, moram ga trznuti do servisa. ovlašteni servis ima originalne dijelove, obučene servisere, podršku samsunga, pa je opet pitanje kako će sve završiti. ali jednostavno, šta me briga, ako zabrljaju, zamijenit će mi uređaj. do sad sam tri uređaja slao u ovlašteni servis, htc desire (prvi android u mom životu :D ), zamijenili matičnu i produžili garanciju za još dvije godine (nakon godinu i po od kupovine).
zatim na xperia z2 tabletu je požutio display, oni ga zamijenili i sjebali zvučnik. vratio im i oni mi dali nov tablet (i opet ponovo dvije godine garancije).
na prošlom note4 je riknuo zvučnik, i njega su zamijenili, ništa se ne primijeti.
tako da mislim da garancija proizvođača vrijedi.
Vrijedi itetako

Dobro je sve
MTV

#742 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by MTV »

Buckethead wrote:
KvaziExpert wrote:moj je iz bht-a, i evo imam problem s mrljom na displeju, ima slika na prethodnim stranama, moram ga trznuti do servisa. ovlašteni servis ima originalne dijelove, obučene servisere, podršku samsunga, pa je opet pitanje kako će sve završiti. ali jednostavno, šta me briga, ako zabrljaju, zamijenit će mi uređaj. do sad sam tri uređaja slao u ovlašteni servis, htc desire (prvi android u mom životu :D ), zamijenili matičnu i produžili garanciju za još dvije godine (nakon godinu i po od kupovine).
zatim na xperia z2 tabletu je požutio display, oni ga zamijenili i sjebali zvučnik. vratio im i oni mi dali nov tablet (i opet ponovo dvije godine garancije).
na prošlom note4 je riknuo zvučnik, i njega su zamijenili, ništa se ne primijeti.
tako da mislim da garancija proizvođača vrijedi.
Vrijedi itetako

Dobro je sve
Joj vas :)
Nisam lika nagovarao da uzme kod piljara, a tako je kako je ako hoces original garanciju za S7 pljuni 500 KM vise.
Ionako nemam para za S7 uzeo sam triput jeftiniji mobitel (gledajuci original cijenu S7) ako sta bude nedaj boze ima ovastenih servisa pa koliko kosta kosta a ako se ne pokvari imam veliku ustedu. A danas ti je sve rizik. Ne moze i ovce i novce.
aj_ba

#743 Re: RE: Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

KvaziExpert wrote:
MTV wrote: Joj vas :)
Nisam lika nagovarao da uzme kod piljara, a tako je kako je ako hoces original garanciju za S7 pljuni 500 KM vise.
Ionako nemam para za S7 uzeo sam triput jeftiniji mobitel (gledajuci original cijenu S7) ako sta bude nedaj boze ima ovastenih servisa pa koliko kosta kosta a ako se ne pokvari imam veliku ustedu. A danas ti je sve rizik. Ne moze i ovce i novce.
ma jasno, samo sam htio ispričati šta se realno može desiti. a u međuvremenu sam imao i nokiu e72, galaxy s2 i s4, koji se ama baš nikad nisu pokvarili, i dan danas rade kod djece u rodbini :mrgreen:
Identicne mobitele smo imali i sve u telekomu kupovao. Moram priznati da sam svaki nosio na servis, ali uvijek su produzili garanciju i fakat rade i dan danas ti isti.

Zbog kvaliteta servisa, smatram da je bolje u telekomu kupiti. Ne znam ko jos iskreno ima pogodnosti kao oni (sto se tice kupovine uređaja kod njih). Svakako da bude skuplji mobitel od 100 pa do 500KM..zavisi jesi li na pretplati i koji paket.

Moja sestra je uzela S7 edge u Fontelu i pokajala se. 6 mjeseci garancija samo, default jezik mađarski, nekako ako daš 900KM (sto nije malo nikako) i tako loše pogodnosti, onda je po meni bolje dodati još i kupiti kvalitetniji proizvod... Jbg sve zavisi od mogućnosti kupca.
Dr Kova

#744 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Ja na PIK-u 1050 sa ofišl 2 god fabrički otključan, bolje nije moglo, i to u Junu
Dr Kova

#745 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

KvaziExpert wrote:ma ja to uzmem preko firme, ne platim ništa, jbg osnovno sredstvo :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: tako to rade gospoda
brazzo19

#746 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Buckethead wrote:Ja na PIK-u 1050 sa ofišl 2 god fabrički otključan, bolje nije moglo, i to u Junu
Gdje si uzo sa dvije godine garancije? Naletio na nekog tipa ili je neka radnja u pitanju?

aj_ba

#747 Re: RE: Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by aj_ba »

brazzo19 wrote:
Buckethead wrote:Ja na PIK-u 1050 sa ofišl 2 god fabrički otključan, bolje nije moglo, i to u Junu
Gdje si uzo sa dvije godine garancije? Naletio na nekog tipa ili je neka radnja u pitanju?

Ja ba, gdje si uzoooooo fakat [emoji23][emoji23] [emoji17] [emoji17]
supercali

#748 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

Buckethead wrote:
KvaziExpert wrote:ma ja to uzmem preko firme, ne platim ništa, jbg osnovno sredstvo :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: tako to rade gospoda
Nemoj zajebavati da se kvazi zove ekrem
supercali

#749 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

To je ova fora ja otplatio zetu mob i sad mogu uzeti sljedeci
Kontam uzeti ili s60 za sebe ili neki drugi da ga prodam kojeg ne bi ni upalio bukvalno a sve sa garancijom od 2 godine
Dr Kova

#750 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

aj_ba wrote:
brazzo19 wrote:

Ja ba, gdje si uzoooooo fakat [emoji23][emoji23] [emoji17] [emoji17]
Naletio na lika na piku, privatna prodaja, on dobio na poklon, nije mu trebao. A ispostavilo se da smo studirali skupa

Dobro je sve
Post Reply