Galaxy S7

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1451 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

supercali wrote:
Quaresma wrote:
arnes_king wrote:Samo mi nije jasno zasto se plasite toliko flashovati nesto putem ODIN-a. Pa dobro razumio bih vas da je custom recovery, custom firmware, ali ovdje se radi sve o stock-u od Samsung-a, cak i program kojim se flash radi je njihov.

Evo ko hoce moze sada direktno flashovati na Nougat putem ODIN-a bez da ide prvo na BTU:

http://samsung-updates.com/device/?id=SM-G935F Galaxy S7 Edge
http://updato.com/firmware-archive-sele ... 0f&exact=1 Galaxy S7

Znaci samo u ODIN ubaciti stavite mob u download mod i to je to. Uzivate i neovisite vise o nekom provajderu koji kasni mjesecima svako azuriranje.
a ne mozes ni shebat, ako zajebeš, opet udjes u download mode u telefonu i ponoviš proces flashanja
A dobro jbg ni vi ne bi znali mozda zavariti nesto a prosto je kao sto ja ne znam mozda popeglati odjecu a prosto je
Nismo svi za sve stvari sposobni
Ali ljudi shvatite da ne mozete porediti varenje i tamo nesto za sta ti treba skola, obuka i iskustvo. Ovo su stvari koje dijete moze uraditi jer samo pratis step by step uputstvo.

Ako je komplikovano uraditi 3-4 koraka sto podrazumijeva skidanje fajla, paljenje programa, spajanje mobitela eh onda ne znam ....
arnes_king

#1452 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

avaks wrote:Ovo BTU je nebrandirani firmware koliko vidim?!
Znači samo skinem ODIN, ovaj Britanski BTU i flash?!

Ima li kakvih caka koje treba da pazim? Inače je S7 sa BHT mreže...
Da, BTU je Velika Britanija ali nebrandirani, vec je dostupan 7.0 tako da mozes direktno njega flashovati. Ne moras ni nasta paznju obratiti, samo ce ti mob vratiti na tvornicke, a svakako je to potrebno.
supercali

#1453 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

arnes_king wrote: Ali ljudi shvatite da ne mozete porediti varenje i tamo nesto za sta ti treba skola, obuka i iskustvo. Ovo su stvari koje dijete moze uraditi jer samo pratis step by step uputstvo.

Ako je komplikovano uraditi 3-4 koraka sto podrazumijeva skidanje fajla, paljenje programa, spajanje mobitela eh onda ne znam ....
Ma mozes porediti
Shvati da nismo svi za sve stvoreni
Lako je i meni uci na neki server tamo negdje a mnogi ne znaju ni princip
Lako je mesiju igrati fudbal al zato kosarku nema pojma dok jordan mozda ne zna sutnuti loptu nogom a ovamo je kralj i sl
A step by step je uzmi loptu sutni nogom ili baci rukom zavisno koji sport
arnes_king

#1454 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

supercali wrote:
arnes_king wrote: Ali ljudi shvatite da ne mozete porediti varenje i tamo nesto za sta ti treba skola, obuka i iskustvo. Ovo su stvari koje dijete moze uraditi jer samo pratis step by step uputstvo.

Ma mozes porediti
Lako je mesiju igrati fudbal al zato kosarku nema pojma dok jordan mozda ne zna sutnuti loptu nogom a ovamo je kralj i sl
Pa eto kad bi ti dosao messi i rekao uzmi loptu sutni nogom i to je to, ti bi mu rekao ma nisam ti ja za toga, ne znam ja sutnit loptu?

Mislim razumijem ja tebe, samo ti si sebi umislio da je to atomska fizika, a vjeruj da je teze se registrovati na ovaj forum nego to uraditi. Jos imas slike, video itd pa samo usporedis. Nisam ni ja za svasta nesto pa sam tako prateci upustva svasta nesto uradio, naucio se, zaradio i ustedio novaca te valjao na kraju sam sebi.
supercali

#1455 Re: Galaxy S7

Post by supercali »

arnes_king wrote:
supercali wrote:

Ma mozes porediti
Pa eto kad bi ti dosao messi i rekao uzmi loptu sutni nogom i to je to, ti bi mu rekao ma nisam ti ja za toga, ne znam ja sutnit loptu?

Mislim razumijem ja tebe, samo ti si sebi umislio da je to atomska fizika, a vjeruj da je teze se registrovati na ovaj forum nego to uraditi. Jos imas slike, video itd pa samo usporedis. Nisam ni ja za svasta nesto pa sam tako prateci upustva svasta nesto uradio, naucio se, zaradio i ustedio novaca te valjao na kraju sam sebi.
Znam ja dobro sta je to i kako se radi i za mene je to kao pozivanje broja al nekome nije
Da mesi dodje i kaze sutni loptu sutnuo bih je ne bih rekao nije to za mene al kad bi rekao predji ramosa ili zabij iz slobodnjaka sta bih onda pratio uputstvo?
brazzo19

#1456 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Ako ima neko od vas ko je vec nabacio nougat moze li bar u kratko opisati kakvi su utisci, jeli telefon radi brze i kakvo je stanje sa baterijom jer sa jednim od par zadnjih update.a sto su izbacili su ujebali bateriju malo a radila je do tad perfektno ? Hvala.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
shalla

#1457 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

Nemojte kvariti najljepšu temu na forumu :mrgreen:
Ja sam prvi napisao da mi ovo IZGLEDA kao kvantna fizika, nisam rekao da je neizvodivo već čisto da izgleda komplikovano kad se čita na prvu. Da se razumijemo, jailbreakovao sam iPhone sam uz pomoć tutoriala, radio sam razna "oživljavanja" poslije brickovanja mobitela i sl i jasno mi je da se sve može odraditi pogotovo jer na YT pratiš korak po korak ali je poenta ta da se recimo meni uopšte ne žuri toliko jer mi mobitel radi hvala Bogu savršeno. Da meni mobitel sad nešto nedaj Bože šteka pa da ne mogu iščekati momenat da instaliram Nougat pa hajde, onda bih ga vjerovatno instalirao već u Novembru kad je ono neko stavljao linkove ali da se zajebajem sa nekim dodatnim koracima kad mogu komotno čekati taj OTA nema potrebe ;-)

Peace
arnes_king

#1458 Re: Galaxy S7

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:Ako ima neko od vas ko je vec nabacio nougat moze li bar u kratko opisati kakvi su utisci, jeli telefon radi brze i kakvo je stanje sa baterijom jer sa jednim od par zadnjih update.a sto su izbacili su ujebali bateriju malo a radila je do tad perfektno ? Hvala.

Ja sam pisao utiske jos na prvo beti, iako je skoro sve isto ipak od bete ima jos dodatnih novih stvari i poboljsanja sto me raduje :D

Telefon je extra fluidan, brzi nego na mm, skener otiska prsta je bas znatno brzi, baterija mi je otprilike tu negdje kao i ranije. Mozda je malkice bolja, ali mislim da je to do toga sto nisam instalirao fb i messenger app jer oni trose puno. Ostalo mi je sve uvijek popaljeno mobilni podaci (a najvise trose), GPS (visoka preciznost), sinkronizacija (imam sluzbeni mail koji stalno sinkronizuje) i sve moguce postavke jer nista ne gasim volim da koristim mob maksimalno ne gledajuci previse bateriju jer sam ga kupio zbog mogucnosti. Jucer mi je eto od 06:15h do navecer kad sam krenuo spavati mozda oko 22:00h imao nekih 15ak% sa 4-5 SOT.

Zavisi kako ga koristis mozes imati i 7-8 SOT ali ce se prije potrositi, ovo je na mom nekom normalnom koristenju uvijek otprilike tako.

Svi ovi koji nisu bili na beti ce se veoma veoma pozitivno iznenaditi, jer Nougat tek ovaj telefon pravi onim sto on zapravo jeste. Sada kad bih se vratio na MM bio bih razocaran i to bas :D

Dosta novih funkcija koje nisu prije tu bile, a i ovo sto je bilo sve je unaprijedjeno, sve u svemu ja nisam do sada imao mobitel i update da sam ga vise mogao nahvaliti.

A mrsko mi je pisati detaljno o svemu sta je novo kada imate po netu mnogo sajtova gdje je dosta toga navedeno (ali nije ni pola toga jer ima mnogo stvari).

EDIT: Sto je najbolje je da koristim vec dugo Nougat a stalno otkrivam neke nove "sitne" stvari koje su ubacili a koje su veoma wow. Takodjer sam tek saznao da ima novi easter egg, pored onog flappy android, morao sam proguglati kako bih to nasao i ukljucio, pa sada mamim mace na telefonu i sakupljam :lol:

Evo tema gdje ljudi navode njima najdraze novosti, ima tu svega po malo pa pogledajte malo :)
https://forum.xda-developers.com/s7-edg ... e-t3540325
brazzo19

#1459 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

https://www.sammobile.com/firmwares/dow ... 1DPLT_BTU/

Jel to taj cisti 7.0 bez reklama i icega od nekog operatera, znaci "stock" 7.0 ful verzija bez ikakvih beta dodataka i icega ?
Cupko_

#1460 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

brazzo19 wrote:https://www.sammobile.com/firmwares/dow ... 1DPLT_BTU/

Jel to taj cisti 7.0 bez reklama i icega od nekog operatera, znaci "stock" 7.0 ful verzija bez ikakvih beta dodataka i icega ?
Da, ja sam ga danas flashovao sebi. Jedino od dodatnih aplikacija dolaze Samsung Pay i Samsung Members, a nema nikakvih dodataka od operatera.
Zadovoljan sam opcenito brzinom, izgledom, brzinom odaziva skenera prsta i sl., ali koliko sam ocekivao, moglo je i vise toga. I dalje nema otkljucavanja otiskom bez "budjenja" telefona :(
Napominjem da se meni nije vratio na tvornicke postavke, odnosno nisam to ni oznacio u ODINu, a evo radi sve perfektno, pa vidit cemo dalje :)
**Tipkovnica izgleda ljepse od prethodne ali mislim da je maaaalo nepreciznija nego na MM.
brazzo19

#1461 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Cupko_ wrote:
brazzo19 wrote:https://www.sammobile.com/firmwares/dow ... 1DPLT_BTU/

Da, ja sam ga danas flashovao sebi. Jedino od dodatnih aplikacija dolaze Samsung Pay i Samsung Members, a nema nikakvih dodataka od operatera.
Zadovoljan sam opcenito brzinom, izgledom, brzinom odaziva skenera prsta i sl., ali koliko sam ocekivao, moglo je i vise toga. I dalje nema otkljucavanja otiskom bez "budjenja" telefona :(
Napominjem da se meni nije vratio na tvornicke postavke, odnosno nisam to ni oznacio u ODINu, a evo radi sve perfektno, pa vidit cemo dalje :)
**Tipkovnica izgleda ljepse od prethodne ali mislim da je maaaalo nepreciznija nego na MM.

Kako to mislis ? Koliko znam, ja kad otkljucavam telefon kad je u "sleep modu" pritisnem home tipku i kako se telefon "pali" tako se i otkljucava ili kad recimo radi ekran a telefon je zakljucan, dovoljno je da naslonim samo prst na home tipku da se on otkljuca bez pritiskanja .... valjda je to to ...
Dr Kova

#1462 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Ima li double tap to wake ko LG-u
Sovex

#1463 Re: Galaxy S7

Post by Sovex »

Buckethead wrote:Ima li double tap to wake ko LG-u
Nema :(
Dr Kova

#1464 Re: Galaxy S7

Post by Dr Kova »

Šteta, ono je fakat nevjerovatna opcija...
brazzo19

#1465 Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Pitanje, evo skinuh frimware ovaj nougat zip file oko 2.1 gb, kad sam ga otpakovao tezak je nekih 4.5 gb wtf. :D

evo pokrenuo sam odin i ubacio ove fileove sve u odin, samo ne znam gdje da ubacim ovaj home file i treba li na jos nesto obratit paznju ili samo ubaciti telefon u download mode i puknut start, evo slika kako izgleda, ne znam gdje da ubacim "home" file, ovo ostalo sam sve poredao .... i sto je sad ovo ovako, prije kad sam flashao nisam trebao svaki ovaj file posebno da ubacujem nego skinem samo jedan koji ubacim mislim u PDA gdje pise na odinu i sve sam odradi ??

Image
Cupko_

#1466 Re: Galaxy S7

Post by Cupko_ »

brazzo19 wrote:Pitanje, evo skinuh frimware ovaj nougat zip file oko 2.1 gb, kad sam ga otpakovao tezak je nekih 4.5 gb wtf. :D

evo pokrenuo sam odin i ubacio ove fileove sve u odin, samo ne znam gdje da ubacim ovaj home file i treba li na jos nesto obratit paznju ili samo ubaciti telefon u download mode i puknut start, evo slika kako izgleda, ne znam gdje da ubacim "home" file, ovo ostalo sam sve poredao .... i sto je sad ovo ovako, prije kad sam flashao nisam trebao svaki ovaj file posebno da ubacujem nego skinem samo jedan koji ubacim mislim u PDA gdje pise na odinu i sve sam odradi ??

Image
Malo je drugacije nego prije. Taj CSC ne ubacujes vise nigdje, a u Odinu gdje pise CSC, tu ubacis HOME CSC. Ja sam tako odradio i evo sve normalno radi.
A ovo gore sto sam napisao bez budjenja, mislio sam da nema opcije da ga otkljucam samo otiskom prsta bez pritiska na tipku, odnosno dok je AOD aktivan.
shalla

#1467 Re: Galaxy S7

Post by shalla »

brazzo19 wrote:Pitanje, evo skinuh frimware ovaj nougat zip file oko 2.1 gb, kad sam ga otpakovao tezak je nekih 4.5 gb wtf. :D

Image
Eto vidiš, i što bi se ja zajebavao sa ovim :mrgreen:
A ne znam ni kad bih, dok je malac budan laptop je sakriven, kad on ode spavati i ja se hvatam horizontale tako da... Sretno vam svima, valjda će fucking OTA ubrzo pa da i ja gricnem taj Nougat
avaks

#1468 Re: Galaxy S7

Post by avaks »

arnes_king wrote:
avaks wrote:Ovo BTU je nebrandirani firmware koliko vidim?!
Znači samo skinem ODIN, ovaj Britanski BTU i flash?!

Ima li kakvih caka koje treba da pazim? Inače je S7 sa BHT mreže...
Da, BTU je Velika Britanija ali nebrandirani, vec je dostupan 7.0 tako da mozes direktno njega flashovati. Ne moras ni nasta paznju obratiti, samo ce ti mob vratiti na tvornicke, a svakako je to potrebno.
A i treba da ide na tvorničke, svakako bih ja to odradio nakon updatea.
Znači nema frke što je Britanija :thumbup:

Na LG sam stavljao Talijanske romove i radilo bez problema ali eto čisto informativno.
Mega Man X

#1469 Re: Galaxy S7

Post by Mega Man X »

Galaxy S7 ima fazon da kad pređeš rukom iznad kamere prednje da se upali Lock screen. A Arrow Launcher i Nova Launcher daju mogućnost za double tap to lock/sleep fazon.
brazzo19

#1470 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Cupko_ wrote:

Image
Malo je drugacije nego prije. Taj CSC ne ubacujes vise nigdje, a u Odinu gdje pise CSC, tu ubacis HOME CSC. Ja sam tako odradio i evo sve normalno radi.
A ovo gore sto sam napisao bez budjenja, mislio sam da nema opcije da ga otkljucam samo otiskom prsta bez pritiska na tipku, odnosno dok je AOD aktivan.
Ako se nigdje ne ubacuje sto su uopste ubacili taj file onda :D joj gluposti i komplikacija :D

brazzo19

#1471 Re: RE: Re: Galaxy S7

Post by brazzo19 »

Cupko_ wrote:

Image
Ako se nigdje ne ubacuje sto su uopste ubacili taj file onda :D joj gluposti i komplikacija :D

Quaresma

#1472 Re: Galaxy S7

Post by Quaresma »

Odin je nešto najbolje što postoji, slično ima i za Sony Flashtool.

Ja sam davno dok sam imao Galaxy S plus, u procesu flashanja ištekam usb kabal iz pc-a i ponovno ponovim proces flashanja, telefonu nikad ništa, eno sad se sestrin mali igra sa njim.
MOSALJOZE

#1473 Re: Galaxy S7

Post by MOSALJOZE »

Image
MTV

#1474 Re: Galaxy S7

Post by MTV »

Znam da nije tema al spisak mobitela koji ce dobiti Nougat
http://mob.hr/potvrden-android-7-0-noug ... y-uredaje/
Medju komentarima pise za A5 (2016) je prosli mjesec potvrdjeno da ce dobiti android 7.0.

Iskreno Samsung se ovdje potrudio valjda zbog afere Note7 i prosirio spisak mobitela za novu nadogradnju. Prije je bilo mobitel dobije samo jednu ili nijednu nadogradnju a moj a5 2016 sad ce dobiti 3 android po redu uz vec 5 sigurnosnih updatea.
friskyoreo

#1475 Re: Galaxy S7

Post by friskyoreo »

Koliko vidim kamera ima nekih novih opcija.. Doduse sad sam slucajno naisao na to, bio sam na beta, ali nisam obracao paznju...
Post Reply