GALAXY S2 i9100

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
superxenon

#551 Re: GALAXY S2 i9100

Post by superxenon »

Zaboravih napomenuti da nije potrebno root-anje telefona ako ko upita :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Maharadza

#552 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Maharadza »

Po meni je grijeh flešanje ofocijelnog Samsung ROM-a na ovaj fon. U stvari, ovo važi za svaki Samsung fon, osim ako nema CM10 za njega. :mrgreen:

Tapatalked
Hercegoviina

#553 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Hercegoviina »

kako da iskljucim glas kada mi dolazi sms. to me nervira a ne znam kako se gasi.
superxenon

#554 Re: GALAXY S2 i9100

Post by superxenon »

Settings-sounds-volume-notifications i onda smanji

Hercegoviina

#555 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Hercegoviina »

superxenon wrote:Settings-sounds-volume-notifications i onda smanji

nije to.
znaci kad stigne sms on speluje ime ili broj.
BadBoy

#556 Re: GALAXY S2 i9100

Post by BadBoy »

System settings - Accessibility - isključi talkback ako je uključen
Hercegoviina

#557 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Hercegoviina »

BadBoy wrote:System settings - Accessibility - isključi talkback ako je uključen
drive mode bio ukljucen.
tamba1

#558 Re: GALAXY S2 i9100

Post by tamba1 »

superxenon wrote:Ako ko hoce jellybean da ima bez greske evo mu link na kojem je tutorial kako uraditi. Vrlo jednostavno, samo pratite korake. Samsung objavio za s2
Ja ga koristim i nemam ni jednu zamjerku.
https://www.youtube.com/watch?v=hCh76gE ... ata_player

Prijatelju da li je to 100% identican JB kao i ofcijalni...mene ubija ovo otkljucavanje ekrana,nekad se desi da zaredom zeza par puta pa mi dodje da ga razbijem od zemlju....imas li ti taj problem sa ovim softverom....
Ima problem u vezi linka za download jer je istekao pa ako mozes da mi posaljes ti svoj file na moj mail [email protected]
Hvala!
Burkoff

#559 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Burkoff »

tamba1 wrote:
superxenon wrote:Ako ko hoce jellybean da ima bez greske evo mu link na kojem je tutorial kako uraditi. Vrlo jednostavno, samo pratite korake. Samsung objavio za s2
Ja ga koristim i nemam ni jednu zamjerku.
https://www.youtube.com/watch?v=hCh76gE ... ata_player

Prijatelju da li je to 100% identican JB kao i ofcijalni...mene ubija ovo otkljucavanje ekrana,nekad se desi da zaredom zeza par puta pa mi dodje da ga razbijem od zemlju....imas li ti taj problem sa ovim softverom....
Ima problem u vezi linka za download jer je istekao pa ako mozes da mi posaljes ti svoj file na moj mail [email protected]
Hvala!
Ja koristim ovaj i nemam nikakvih bugova pronadjeno a koristim ga cca 2 mjeseca.

Ima link za firmware na hotfile oko 500 mb za skidati.

PS: Ima hrvatski jezik ako ti je bitan.

http://www.mobilevideochannel.com/roms- ... utorial-2/
superxenon

#560 Re: GALAXY S2 i9100

Post by superxenon »

Potpisujem momka iznad.
Znaci nema bugova nikako, barem mi ih nismo jos uocili u ova 2 mjeseca.
Samsung je pravio ovaj JB za s2
Nadji fileove na hotfile ako su oni istekli. Ja sam ih skidao odande.
Probaj vidjeti ima li onaj lik na YouTube novi neki klip mozda na njemu imaju novi filovi
agent_zero

#561 Re: GALAXY S2 i9100

Post by agent_zero »

Pitanje za vlasnike S2 koji su izvršili nadogradnju na jelly bean oficijelnim putem: -

1. Ima li neke razlike u odnosu na jelly bean koji je dobio S3 (nedostaju li neke od novina, tipa google now i sl.) ili je potpuno identičan softver kao onaj na S3?

2. Da li ima nekih drugih problema sa oficijelnim jelly bean romom na S2?

Napominjem, samo oficijelni jelly bean rom, ništa custom romovi.
tamba1

#562 Re: GALAXY S2 i9100

Post by tamba1 »

agent_zero wrote:Pitanje za vlasnike S2 koji su izvršili nadogradnju na jelly bean oficijelnim putem: -

1. Ima li neke razlike u odnosu na jelly bean koji je dobio S3 (nedostaju li neke od novina, tipa google now i sl.) ili je potpuno identičan softver kao onaj na S3?

Kod mene je nadogradjeni JB oficijalnim putem i ne radi ga ni slucajno jer kao sto kazem non stop zeza otkljucavanje ekrana....zivce ce ti pojesti...ali je softver dosta slican s3
Kod mene je verzija XXLPX a podverzija XXLSJ
LeonardoAC

#563 Re: GALAXY S2 i9100

Post by LeonardoAC »

Maharadza wrote:Po meni je grijeh flešanje ofocijelnog Samsung ROM-a na ovaj fon. U stvari, ovo važi za svaki Samsung fon, osim ako nema CM10 za njega. :mrgreen:

Tapatalked
Ali ne mogu ni ilahije ni kaside na tom ROM-u :(

Maharadza

#564 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Maharadza »

LeonardoAC wrote:
Maharadza wrote:Po meni je grijeh flešanje ofocijelnog Samsung ROM-a na ovaj fon. U stvari, ovo važi za svaki Samsung fon, osim ako nema CM10 za njega. :mrgreen:

Tapatalked
Ali ne mogu ni ilahije ni kaside na tom ROM-u :(

Kako BRE ne mogu, zemlju mu slobodarsku?! :oops:
jahh

#565 Re: GALAXY S2 i9100

Post by jahh »

tamba1 wrote:
agent_zero wrote:Pitanje za vlasnike S2 koji su izvršili nadogradnju na jelly bean oficijelnim putem: -

Kod mene je nadogradjeni JB oficijalnim putem i ne radi ga ni slucajno jer kao sto kazem non stop zeza otkljucavanje ekrana....zivce ce ti pojesti...ali je softver dosta slican s3
Kod mene je verzija XXLPX a podverzija XXLSJ
Flashuj drugi kernel.
superxenon

#566 Re: GALAXY S2 i9100

Post by superxenon »

Eh pa ovaj nije oficijelnim putem, nego ti ides "pjeske" i nadogradis. Nema greške. Znaci slobodno ga radi jer ja ti kazem da ovaj sto ja imam je perfektan. Nema da steka sekunde ni nista.
Znaci onaj link za youtube sto sam dao taj je perfektan. Prati upute i nema fule

Djubre_

#567 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

Vidis kakav je ovaj video na youtube.. sve je to ok kako je on uradio.. ali na ovom videu je pokazao kako se brise stari sistem a ubacuje novi. I naravno sve je izbrisao iz telefona.

Nije uradio backup i pokazao odmah ljudima kako da spase slike, aplikacije itd..

Prije ovoga sto je on uradio treba instalirati clockworkmod pa restartovati pa opet uci u recovery mod pa uraditi backup podataka a onda uraditi wipe data i wipe partition cache.

Dobro pazite sta radite. Kad radite wipe data, brisete mu software. Ako je oficijelni, nije moguc brick. Ako nadjete custom rom neki.. pazite se hard bricka na s2. Onda ga poserite.. samo provjereno i pazljivo!

Sent from my GT-i9001
Quaresma

#568 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Quaresma »

samsungove uredjaje je jako tesko brickati
neka se drzi uputa i sve ce biti u redu
neka ode na xda i sve su mu upute tamo

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Maharadza

#569 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:samsungove uredjaje je jako tesko brickati

Baš tako, ako ga ja nisam uspio razbataliti kada sam u sred instalacije preko USB a pomoću ODIN-a isčupao kabl (instalacija zatrokirala, nije se javljao nikako), pa opet kasnije uspio ući u download mode, sumnjam da će mu uspjeti brick-ovanje, samo neka prati uputstvo i bit' će udure. 8-)

Tapatalked
tamba1

#570 Re: GALAXY S2 i9100

Post by tamba1 »

Samo da javim da sam upravo zavrsio instaliranje ovog softvera iz linka i sve je proslo ok,cak nisam imao potrebe za odradjivanje ovog drugog dijela instalacije wipe data....itd.jer mi je tel.sam instalirao i odradio sve cim se prenos softvera u telefon zavrsio,tako da su ostala kompletna moja podesavanja telefona,kontakti,slike itd.....
Znaci ovo je SAMSUNGOV 100% orginalni softver,telefon ga je sam prepoznao i instalirao isto kao kad sam uradio oficijalni update preko wi-fi...
E sad ostaje da ga probam par dana da vidim ima li kakvih BUG-ova....

Ko zeli predje na oficijalni JB.slobodno neka uradi ovaj postupak,vrlo je prosto a razlika u softveru je doooooooosta bolja....
Jos jednom hvala,na pomoci!
Last edited by tamba1 on 30/03/2013 21:14, edited 2 times in total.
superxenon

#571 Re: GALAXY S2 i9100

Post by superxenon »

O tome ja pricam citavo vrijeme.
Bugove neces naci...
Ja ga evo 2 mjeseca koristim i nisam naletio ni na jedan.
Software je zvjer

Quaresma

#572 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:

Baš tako, ako ga ja nisam uspio razbataliti kada sam u sred instalacije preko USB a pomoću ODIN-a isčupao kabl (instalacija zatrokirala, nije se javljao nikako), pa opet kasnije uspio ući u download mode, sumnjam da će mu uspjeti brick-ovanje, samo neka prati uputstvo i bit' će udure. 8-)

Tapatalked
ti ko i ja :lol: vjeruj da mi je stao jednom odin pri flashanju, nije stao vec ono gdje se puni stalno nije se htjelo pomaketi, i ja drzao telefon tako 2-3 sata, pisao svugdje po forumima za taj problem niko ne odgovara, i ja odlucim iscupati kabal, kad ono nista, kasnije mi je postalo navika i svejedno, pa ako se predomislim za rom, samo iscupam, i evo bez ikakvog problema

tamba1

najbolje ti je da uradis full wipe, ja bez toga nikad ne nabacujem novi rom, uvjek full wipe i bez brige onda
ne koristim puno aplikacija pa mi svejedno
BadBoy

#573 Re: GALAXY S2 i9100

Post by BadBoy »

andr0id wrote:Vidis kakav je ovaj video na youtube.. sve je to ok kako je on uradio.. ali na ovom videu je pokazao kako se brise stari sistem a ubacuje novi. I naravno sve je izbrisao iz telefona.

Nije uradio backup i pokazao odmah ljudima kako da spase slike, aplikacije itd..

Prije ovoga sto je on uradio treba instalirati clockworkmod pa restartovati pa opet uci u recovery mod pa uraditi backup podataka a onda uraditi wipe data i wipe partition cache.

Dobro pazite sta radite. Kad radite wipe data, brisete mu software. Ako je oficijelni, nije moguc brick. Ako nadjete custom rom neki.. pazite se hard bricka na s2. Onda ga poserite.. samo provjereno i pazljivo!

Sent from my GT-i9001
Originalni Samsungovi ROM-ovi za ICS 4.0.3 i neke verzije 4.0.4 kao i ona verzija JB-a što je procurial prije ovih oficijelnih (ima na XDA informacija) imaju tzv. Superbrick bug kojeg nije moguće otkloniti ni pomoću JTAG unbricka. Ovaj brick zahvaća samo S2 i to ne sve modele nego kako koga zapadne. U suštini radi se o tome da kernel "prepiše" i doslovno sprži eMMC memoriju na telefonu i onda stvarno nema povratka. Custom Kerneli i ROM-ovi su čak sigurni, jer su developeri izbrisali komandu eMMC_CAP_ERASE tako da kernel prilikom wipe-anja podataka ne briše i eMMC. Mislim da je Samsung ovo ispravio na novim verzijama Jelly Bean orginalnog firmwarea.
Maharadza

#574 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Maharadza »

Quaresma wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalked
ti ko i ja :lol: vjeruj da mi je stao jednom odin pri flashanju, nije stao vec ono gdje se puni stalno nije se htjelo pomaketi, i ja drzao telefon tako 2-3 sata, pisao svugdje po forumima za taj problem niko ne odgovara, i ja odlucim iscupati kabal, kad ono nista, kasnije mi je postalo navika i svejedno, pa ako se predomislim za rom, samo iscupam, i evo bez ikakvog problema

tamba1

najbolje ti je da uradis full wipe, ja bez toga nikad ne nabacujem novi rom, uvjek full wipe i bez brige onda
ne koristim puno aplikacija pa mi svejedno
:lol: tebi to normalno postalo! Meni bome dovoljan onaj prvi put kad' me istraumiralo, a fon faktički nov, koristio ga mjesec dana možda pa konačno odlučio riješiti onaj usrani touchwiz i nabaciti custom a što je najgore, to flešanje nije ni bilo za rom već samo za cf-root kernel! A od tada izbjegavam ODIN kako god znam i umijem! :mrgreen:
Djubre_

#575 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

Uradio sam novi firmware sa xda nasao neki jb 4.1.2, a bio je ics 4.0.3 i sve je super.. preko odina..

Ali kada sam htio RR custom rom, nece.. instalira se i onda mi crvenim slovima erorre izbacuje.. nesto signature ne moze ucitati..

Tako da sam ponovo vratio na JB.. a prije svega brick naravno.. i ni da makne.. sreca odin ima.

A ti mozes uvijek u download i recovery mod uci i kad ga brickas. Osim hard bricka naravno.

Odin je cudo!

Samo nisam mogao da vjerujem da ovaj s2 ima ovoliko kernel verzija..

Sent from my GT-i9001
Post Reply