GALAXY S2 i9100

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Frtalj_Duše

#376 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Frtalj_Duše »

cikavelja wrote:Eto nesto danima pratim hocel' ko pomenuti Omegu i novu verziju, uradjeno strasno dobro, sve radi k'o metak, inace mi Omega godi po svemu, ostali ni blizu njoj, helem, na xda nadjem takodje preporuku za ovaj kernel i probam ga uradit'. Nece.
BLoop svo vrjeme, kad izvadim bat i probam ponovo, nista, crno samo.
Jel' ko uspio ubaciti ovaj V17 i kernel da radi i kako !?

Edit

Hoce sad i radi k'o prangija, svaka preporuka za kombinaciju.
Ma mora raditi, ja ništa ne preporučujem u vezi romova što i lično nisam isprobao i uvjerio se u ispravnost! :thumbup:

Elem, evo opet nova verzija Omege izašla, v18! E sada kontam da li se može šibnuti preko 17-ke ili moram opet full wipe odraditi? Wipe mi se ne radi, dok sa ovim instaliranjem nove preko stare verzije nikada nisam imao dobra iskustva, bilo dok sam koristio RR ili neki drugi rom! Odmah dođe do "random-problema" i telefon poludi! Ajd' ako je neko na v17 neka fleša v18 i neka mi javi kako fercera, hvala unaprijed! :mrgreen:
valter.ba

#377 Re: GALAXY S2 i9100

Post by valter.ba »

TehnickiDirektor wrote:Kod mene je problem da se svako malo gasi i pali, a nekad tipka home ne funkcionira kako treba, te se ukljuci glasovna naredba. Telefon star 10 dana. :S
Home ide i meni na zivce pravo:mrgreen:. Moras je kratko pritisnuti da izbjegnes glasovne sto je stvar treninga:razz:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
cikavelja

#378 Re: GALAXY S2 i9100

Post by cikavelja »

Frtalj_Duše wrote:
cikavelja wrote:Eto nesto danima pratim hocel' ko pomenuti Omegu i novu verziju, uradjeno strasno dobro, sve radi k'o metak, inace mi Omega godi po svemu, ostali ni blizu njoj, helem, na xda nadjem takodje preporuku za ovaj kernel i probam ga uradit'. Nece.
BLoop svo vrjeme, kad izvadim bat i probam ponovo, nista, crno samo.
Jel' ko uspio ubaciti ovaj V17 i kernel da radi i kako !?

Edit

Hoce sad i radi k'o prangija, svaka preporuka za kombinaciju.
Ma mora raditi, ja ništa ne preporučujem u vezi romova što i lično nisam isprobao i uvjerio se u ispravnost! :thumbup:

Elem, evo opet nova verzija Omege izašla, v18! E sada kontam da li se može šibnuti preko 17-ke ili moram opet full wipe odraditi? Wipe mi se ne radi, dok sa ovim instaliranjem nove preko stare verzije nikada nisam imao dobra iskustva, bilo dok sam koristio RR ili neki drugi rom! Odmah dođe do "random-problema" i telefon poludi! Ajd' ako je neko na v17 neka fleša v18 i neka mi javi kako fercera, hvala unaprijed! :mrgreen:

Ja sam sa 16.2 isao na 17 bez problema, napravio backup za svaki slucaj i opleo preko, sve kompatibilno, radi kako vec pomenuh odlicno ili sacekaj do sutra, veceras cu probati i ovaj v 18 pa ti kazem, sve je to u 5 deka al eto
Lucazode

#379 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Lucazode »

Moze li mi neko objasniti zasto poslije update-a na 3.1.3 RR mi je ostalo oko 2 GB interne memorije od mogućih 12 :shock:
jahh

#380 Re: GALAXY S2 i9100

Post by jahh »

Čim je izašao 4.1.2. leaked XXLJS rom ja sam ga sebi nabacio. Odlična stvar što je stock, sviđa mi se dosta funkcija koje ima od S3-ice, skoro sve osim touchwiza. Tačnije boje od touchwiza me nerviraju, i dalje zaglavili na GB-u.

Helenejse ko je instalirao primjetio je da ima bug sa lock screenom, tj. 2-3 puta dnevno mi zaledi lock screen i moram čekati 10ak sekundi da se vrati u normalno. Bio sam na PhizW (kako već) kernelu, jutros nabacim Siyah jer stoji da na Siyah nema tog buga.

Sad kontam mogao bih instalirati neki custom rom koji je rađe na ovom XXLSJ. Vidim ovdje svi preporučuju omegu, ali na XDA preporučuju ovaj Neat Rom lite. Jel ko probao?

Imal još neki XXLSJ-based ROM da je dobar?

Hvala
TehnickiDirektor

#381 Re: GALAXY S2 i9100

Post by TehnickiDirektor »

Raja, koji je zadnji sistem na androidu za galaxy s2 ?
jahh

#382 Re: GALAXY S2 i9100

Post by jahh »

Čim je izašao 4.1.2. leaked XXLJS rom ja sam ga sebi nabacio. Odlična stvar što je stock, sviđa mi se dosta funkcija koje ima od S3-ice, skoro sve osim touchwiza. Tačnije boje od touchwiza me nerviraju, i dalje zaglavili na GB-u.

Helenejse ko je instalirao primjetio je da ima bug sa lock screenom, tj. 2-3 puta dnevno mi zaledi lock screen i moram čekati 10ak sekundi da se vrati u normalno. Bio sam na PhizW (kako već) kernelu, jutros nabacim Siyah jer stoji da na Siyah nema tog buga.

Sad kontam mogao bih instalirati neki custom rom koji je rađen na ovom XXLSJ. Vidim ovdje svi preporučuju omegu, ali na XDA preporučuju ovaj Neat Rom lite. Jel ko probao?

Hvala
jahh

#383 Re: GALAXY S2 i9100

Post by jahh »

TehnickiDirektor wrote:Raja, koji je zadnji sistem na androidu za galaxy s2 ?
Zavisi šta hoćeš od telefona, možeš 4.2.1. sebi nabacit. Mislim da će oficijalni 4.1.2 uskoro izaći, tj. sam će se update-ovat. Neki dan je za S3 telekom pustio, vjerovatno i S2 ide uskoro.
Lucazode

#384 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Lucazode »

Imam R.R 3.1.3 i problem mi se javlja da sam program izbrisao ali ikone ostale u meniju.Kako da ih izbrisem?

Djubre_

#385 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

Imam jedan problem na zeninom telefonu pa mi objasnite..

Dakle, kupljen je u njemackoj u radnji nov naravno.. prije neka 3 mjeseca..

Telefon se grije nenormalno.. toliko se nazad zagrije da ga je jedno jutro spustila na pod haha koliko se bio zagrijao.. zasto to?

Druga stvar, cesto zablokira.. zaledi sve.. pa kad ga ugasi izvadi bat pa stavi, upali ga ali cim ucita logo i poslije onaj drugi logo gdje pise Samsung galaxy s2, opet se sam restartuje i tako par puta..

Eh sad ona je install i ovaj go launcher i.... ima oko 16 stranica aplikacija :))))))

Gledao sam memoriju rama.. ima dosta, nije pretrpan sad toliko.. ma da cu sve izbrisati.. svesti na 8-10 stranica..

Zasto se grije tako puno? Zasto zaledi tako puno?

Sent from my GT-I9001
jahh

#386 Re: GALAXY S2 i9100

Post by jahh »

andr0id wrote:Imam jedan problem na zeninom telefonu pa mi objasnite..

Dakle, kupljen je u njemackoj u radnji nov naravno.. prije neka 3 mjeseca..

Telefon se grije nenormalno.. toliko se nazad zagrije da ga je jedno jutro spustila na pod haha koliko se bio zagrijao.. zasto to?

Druga stvar, cesto zablokira.. zaledi sve.. pa kad ga ugasi izvadi bat pa stavi, upali ga ali cim ucita logo i poslije onaj drugi logo gdje pise Samsung galaxy s2, opet se sam restartuje i tako par puta..

Eh sad ona je install i ovaj go launcher i.... ima oko 16 stranica aplikacija :))))))

Gledao sam memoriju rama.. ima dosta, nije pretrpan sad toliko.. ma da cu sve izbrisati.. svesti na 8-10 stranica..

Zasto se grije tako puno? Zasto zaledi tako puno?

Sent from my GT-I9001
Čega 16 stranica, ja imam sve što mi treba i stalo je na 3 stranice, eventualno 4. Pričam o 4x4 gridu.
Djubre_

#387 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

Ma druze nagruhala ga igricama crticima aplikacijama do bola.. 16 stranica na svakoj po 16 icona/aplikacija haha. Vjerujem da blokira zbog tog.. njoj zao izbrisati pola tog... e ba.. ko zensko.. to skida sto treba i ne treba.. kad se ne razumiju..
Ali zasto se grije toliko? Ima li neko sl problem?

Sent from my GT-I9001
Quaresma

#388 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Quaresma »

moze biti da se grije od predugog koristenja
koliko sam imao priliku probati galaxy s2, gingerbread je lose optimizovan za njega, pa moze biti da je do njega
Frtalj_Duše

#389 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Frtalj_Duše »

andr0id wrote:Ma druze nagruhala ga igricama crticima aplikacijama do bola.. 16 stranica na svakoj po 16 icona/aplikacija haha. Vjerujem da blokira zbog tog.. njoj zao izbrisati pola tog... e ba.. ko zensko.. to skida sto treba i ne treba.. kad se ne razumiju..

Sent from my GT-I9001
Ne bi trebalo da je do broja app-ova instaliranih. Evo ja imam ~200 pa nikada nema zagrijavanja, barem ne ekstremnog, još je maska na njemu stalno. To je 99% do roma, uradi update na ics (ima oficijelni) ako je gingerbread instaliran.

cikavelja

#390 Re: GALAXY S2 i9100

Post by cikavelja »

andr0id wrote:Ma druze nagruhala ga igricama crticima aplikacijama do bola.. 16 stranica na svakoj po 16 icona/aplikacija haha. Vjerujem da blokira zbog tog.. njoj zao izbrisati pola tog... e ba.. ko zensko.. to skida sto treba i ne treba.. kad se ne razumiju..

Sent from my GT-I9001

Na tvom mjestu, ja bi zenu mjenj'o, ta brate trosi resurse mLogo ! :run:

jahh wrote:Čim je izašao 4.1.2. leaked XXLJS rom ja sam ga sebi nabacio. Odlična stvar što je stock, sviđa mi se dosta funkcija koje ima od S3-ice, skoro sve osim touchwiza. Tačnije boje od touchwiza me nerviraju, i dalje zaglavili na GB-u.

Sad kontam mogao bih instalirati neki custom rom koji je rađen na ovom XXLSJ. Vidim ovdje svi preporučuju omegu, ali na XDA preporučuju ovaj Neat Rom lite. Jel ko probao?

Hvala

Ja cu k'o svaki cigo, Omega je vrh trenutno, ni RR ni Neat, ni JBem ni do koljena nisu, sve prob'o, sve ih izvrtio po par dana, jok, ni opepeliti Omegi.
Opet, da nebi bilo zabune, kako kome godi i pashe, ovo je moje misljenje i voljan sam pomoci svakome ako nista, savjetom. :mrgreen:
Djubre_

#391 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

Hehe zenu mjenjo.. jok, neka zene.. ebes telefon... bolje da se s aplikacijama zabavlja kad mene nema, nego s necim drugim :)

Da gingerbread je.. mogu li sta preko kiesa?

Sent from my GT-I9001
valter.ba

#392 Re: GALAXY S2 i9100

Post by valter.ba »

andr0id wrote:Hehe zenu mjenjo.. jok, neka zene.. ebes telefon... bolje da se s aplikacijama zabavlja kad mene nema, nego s necim drugim :)

Sent from my GT-I9001
Predji na IOS da malo odmorimo od tvojih problema :lol::lol::lol:
No offence ali stani malo :lol::lol::lol:

F16HT3R

#393 Re: GALAXY S2 i9100

Post by F16HT3R »

jahh wrote:
TehnickiDirektor wrote:Raja, koji je zadnji sistem na androidu za galaxy s2 ?
Zavisi šta hoćeš od telefona, možeš 4.2.1. sebi nabacit. Mislim da će oficijalni 4.1.2 uskoro izaći, tj. sam će se update-ovat. Neki dan je za S3 telekom pustio, vjerovatno i S2 ide uskoro.
Kod mene je 4.0.4.
Djubre_

#394 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Djubre_ »

valter.ba wrote:
andr0id wrote:Hehe zenu mjenjo.. jok, neka zene.. ebes telefon... bolje da se s aplikacijama zabavlja kad mene nema, nego s necim drugim :)

Sent from my GT-I9001
Predji na IOS da malo odmorimo od tvojih problema :lol::lol::lol:
No offence ali stani malo :lol::lol::lol:

Samo mi je dosadno :)

Sent from my GT-I9001
TehnickiDirektor

#395 Re: GALAXY S2 i9100

Raja, dosao mi je galaxy s2. Sistem je 4.0.3. Jel dobar taj sistem ili trebam update noviji neki ? I ne mogu naci, gdje namjestiti postotak baterije.
Frtalj_Duše

#396 Re: GALAXY S2 i9100

Post by Frtalj_Duše »

TehnickiDirektor wrote:Raja, dosao mi je galaxy s2. Sistem je 4.0.3. Jel dobar taj sistem ili trebam update noviji neki ? I ne mogu naci, gdje namjestiti postotak baterije.
Bitno je da li je on tebi dobar, inače to je mes'čini posljednji oficijelni rom za njega, tako da ćeš morati odraditi root i instalaciju custom roma ako hoćeš nešto novo ili jednostavno možeš sačekati da Samsung izbaci novu of. verziju a koju je i najavio.

TehnickiDirektor

#397 Re: GALAXY S2 i9100

Ok, hvala na odgovoru.A kad ce otprilike Samsung izbaciti ?
inSighT
Vozim: na guranje

#398 Re: GALAXY S2 i9100

Post by inSighT »

Ima li ovaj s2 ima onu istu grešku kao i s3 oko exynosa i mogućnosti hakiranja istoga? Haver trenutno u dilemi oko telefona, kontao s2 pa čuo oko te greške, rekoh mu da znam da je moj s3 pogođen time ali ne znam za s2!?
TehnickiDirektor

#399 Re: GALAXY S2 i9100

Kako da namjestim postotak baterije ? Sistem je 4.0.3
saxton

#400 Re: GALAXY S2 i9100

Post by saxton »

http://www.smartphonehrvatska.com/2012/ ... tutorijal/

Da li je neko ubacio kameru od Nexus-a na svoj S2?

Ja se nekako dvoumim da to uradim :D
Post Reply