chuchumbamayumbe wrote:zonbirile wrote:chuchumbamayumbe wrote:na stranu "đihad", ali je meni Gadafi pravi roker, zestoka alternativa, fura lik svoj fazon, slabo koga hebe...
---------------------------------------------------------
jadna li je zemlja sa rokerom na čelu.
Uvazavam tvoje misljenje, ja sam mislio vise figurativno.
Uostalom, bolje je imati rokera, nego narodnjaka ili majmuna.
Gadafi je emotivac,...ponekad i budala,..on se qurcio za vrijeme Regana pa ga ovaj bombarodvao i ubio mu kcerku u njegovoj palaci,da bi nakon toga Gadafi srusio onaj PAN-AMO-ov aviona sa putnicima,.nakon toga odveo zemlju u izolaciju i sankcije gotovo trideset godna i sada placa milijarde dolara odstet po presudi familiija poginulih u tom avionu,. .....prijetio i prkosio sve godine Americi sa nekakvim oruzjem za masovno unistenje ,....diktator koji politicke neistomisljnike mrcvari i progoni sve godine ,...kada je Bus izvukao Sadama iz one pacovske rupe i objesio Gadafi se prepao nazvao Buasovu administraciju i rekao da dodu da im da sve sto je imao a ovi nasli samo neki blef pokusaj i mucak od tzv naoruzavanja za masovno unistenje

.Gadafi se poput kukavice prepao da i njega Bus ne objesi kao sadama a i sankcije u Libiji jako lijepoj zemlji ljudi su ucinile svoje ,....Njegov kabadahija i uobrazeni sim je klasica primjer nemoralnog debila bogatih arapskih dikatora bez moralne eticke i svake druge ljudske komponente,....Njihova lova je u zapadnim bankama sa kojom zapad radi i kontrolise te rezime i gnjavi Palestince i vuce za nos nesposobne i razjedinjene arapsko muslimanske diktatore pa cak i nafta u onim Izraelsim tenkovima i kerozin ratnih aviona sto ubija palestinsku siroinju i budozderi sto ruse palestinske kuce je arapskom petrohemijom punjen...
Sa moralne strane su ljudsko dno ali taj isti Gadafi jedini u okviru Arapske sprdnje od lige jasno i u brk im kaze sto bi trebali raditi na jacanju iste ,ujedinjenju i pravljenju evopske kopije Arapske unije i parlamenta kao i Nato kopije vojnog saveza,......cak je i zagovarao jedinstvenu monetu ali ko bi arapske petrodiktatore ujedinio da rade za interes svojih nacija i drzava,..na kraju Gadafi odlucio izigavati sam Robin Huda prema manje mocnima koje moze ucjenjivati a Svicarska jej gurnula prst u oko arapsko muslimanskom svijetu zabog zabrane gradnej MInareta i restrikcije gradnje dzamija,....
Ekonomija nema granica ima jeda Jevrejska mudrost koja kaze "Ne gledaj od koga lovu uzimas vec kome je dajes", toliko o ekonomskoj saradnji i jacanju BiH i drugih pa i rada u Libiji od koje samo mozemo imati koristi svi u BiH.Tito je bio jako mudar po tim pitanjima.Energoinvest su gantom napravili arapski petrodolari radeci kod njih....