Gaća, čarapa....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

#1 Gaća, čarapa....

Post by chuchumbamayumbe »

Narode,
da li je istina da je umro onaj lik iz prolaza kod Sirana?
Nisam bio u tom dijelu ima mjesec, ali mi neko reče da taj čovjek više nije među živima?!
Last edited by chuchumbamayumbe on 22/01/2007 00:06, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

ja sam primijetila nedavno da ga nema, e sad sta je razlog...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Nadam se da to nije istina... :( On je jedan od legendi Grada.

Koji entuzijazam, koja neposrednost...uvijek mi je uspio izmamiti osmijeh na lice. :)
Santos

Post by Santos »

Daj nemojte zajebavat.Odakle informacija.Legenda grada.Znam ga jos iz doba rata samo je tu vrstu robe prodavo.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ja vam legende ????? Pa stvarno koji su kriteriji da se bude legenda u ovom gradu .... :D
chuchumbamayumbe

Nije bitno od koga sam čuo, ali eto...a i Dinchi je primijetila da ga nema...Mozda ce bolje znati raja iz tog podrucja, ja sam alipasinac, slabo tamo zalazim osim po potrebi.
Latina

Post by Latina »

Santos wrote:Daj nemojte zajebavat.Odakle informacija.Legenda grada.Znam ga jos iz doba rata samo je tu vrstu robe prodavo.
:) Heh...K'o da ga sada gledam..."Zene, gaca, carapa grudnjaka, potkosulja" :) ...sve klj kvaliteta...u onom prolazu...propuh, kisa, snijeg, proljece, ljeto...on uvijek tu...uvijek ista roba, uvijek ista pjesma... :)

Nadam se da je ok.
Last edited by Latina on 22/01/2007 00:46, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

Latinica wrote:
Santos wrote:Daj nemojte zajebavat.Odakle informacija.Legenda grada.Znam ga jos iz doba rata samo je tu vrstu robe prodavo.
:) Heh...K'o da ga sada gledam..."Zene, gaca, carapa grudnjaka, potkosulja" :) ...sve klj kvaliteta...u onom prolazu...propuh, kisa, snijeg, proljece, ljeto...on uvijek tu...uvijek ista roba, uvijek ista pjesma... :)
Uvijek vata u ušima! I na kraju mu je izgleda promaha i dohakala!
Latina

Post by Latina »

chuchumbamayumbe wrote: Uvijek vata u ušima!
E vatu nisam primijetila... :D
I na kraju mu je izgleda promaha i dohakala!
Ako je to istina, fakat, al' fakat mi ga je zao. :-?

Kralj.
Latina

Post by Latina »

urbanagerila wrote:Ja vam legende ????? Pa stvarno koji su kriteriji da se bude legenda u ovom gradu .... :D
Sto neko rece - 'ne vuci me za tastaturu', moglo bi mi se omaci da kojesta napisem... :D :D :D
Santos

Post by Santos »

Dovoljno je da se o njemu pise znaci dokaz da je imo nesto sto je privuklo ljude.Pa ima ih tone sto prodaju istu robu ali eto ja nijednog neupamti a cin vidjeh temu Gaca Carapa skonta o kome se radi.Meni su bili dobri i ona dvojica kad su u najvecoj frci prodavali ploce u onom prolazu eto bas blizu ovog covjeka o kome pricamo.Bolji mi je on nego oni Dionica imateli dionica,prodajem dionice.
enssa

Post by enssa »

...i na kraju mu dohakase gace i carape...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Latinica wrote:
urbanagerila wrote:Ja vam legende ????? Pa stvarno koji su kriteriji da se bude legenda u ovom gradu .... :D
Sto neko rece - 'ne vuci me za tastaturu', moglo bi mi se omaci da kojesta napisem... :D :D :D
Pa haj napisi .... za pocetak koji su to kriteriji po kojima se neko moze "proglasiti" legendom .... polupismeni pijacar koji hrace po citav dan??? De ba uozbilji se ... :D
Latina

Post by Latina »

Santos wrote:Dovoljno je da se o njemu pise znaci dokaz da je imo nesto sto je privuklo ljude.Pa ima ih tone sto prodaju istu robu ali eto ja nijednog neupamti a cin vidjeh temu Gaca Carapa skonta o kome se radi.
I ja isto.

On je Caro i tacka. :) E a oci ...ono krupne, loma buljave...meni je glavni fazon sto nikad nisam bila sigurna je li se on to zeza ili je...ono...autentican ? 8-)
Latina

Post by Latina »

urbanagerila wrote:
Pa haj napisi .... za pocetak koji su to kriteriji po kojima se neko moze "proglasiti" legendom .... polupismeni pijacar koji hrace po citav dan??? De ba uozbilji se ... :D
Ne kontas ba...radi se o osobenosti, kontinuitetu i tacno utvrdjenom polju djelovanja ... :D Capisci ? :D
Skyfox

#16 Re: Gaća, čarapa....

Post by Skyfox »

chuchumbamayumbe wrote:Narode,
da li je istina da je umro onaj lik iz prolaza kod Sirana?
Nisam bio u tom dijelu ima mjesec, ali mi neko reče da taj čovjek više nije među živima?!
Ma nije valjda :(
Gray

Post by Gray »

Istina je, umro je ima nekoliko dana, tamo negdje oko srijede čini mi se. Bila je i smrtovnica tamo gdje je bio.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Latinica wrote:
urbanagerila wrote:
Ne kontas ba...radi se o osobenosti, kontinuitetu i tacno utvrdjenom polju djelovanja ... :D Capisci ? :D
Po ovim kriterijima su Sandzaklije izrazite legende ovog grada ... :D
Vertigo

Post by Vertigo »

Gray wrote:Istina je, umro je ima nekoliko dana, tamo negdje oko srijede čini mi se. Bila je i smrtovnica tamo gdje je bio.
Uvijek sam se pitao kako izdrzi u onom prolazu, na vjecitoj pomahi. I ljeti i zimi, sa betonom iza leda. Sve do jednom.
shin

Post by shin »

Ta ''legenda'' drzi 3-4 radnje u Siranu, sinu otvorio.
Santos

Post by Santos »

Pa sta ako je otvorio.Da nije lopov slucajno bio.Eto oni su legende dionica a hrkl;jus mu iz usta .Ja sam sa haverom znao samo malo zavirit u onaj prolaz da ga cujemo i nazad.Cisto za raspolozenja.On je bio sasvim nesto druko od ostalih.Zao mi ga je jer nije vise isto uci u onaj prolaz ko nekad a ja cu ga se uvjek rado sjetit kad god budem prolazio kraj tog mjesta.
encian

Post by encian »

ja cu vala proci s mirom ako ga nema bez straha da ce me scepat za pozadinu.

a tog sa dionicama smo jednom uhvatili kako nam iznosi stvari iz kuce.

jakih vam legendi!!! :x
dunia

Post by dunia »

samo da potvrdim, umro je covjek.
Latina

Post by Latina »

Santos wrote:Pa sta ako je otvorio.Da nije lopov slucajno bio.Eto oni su legende dionica a hrkl;jus mu iz usta .Ja sam sa haverom znao samo malo zavirit u onaj prolaz da ga cujemo i nazad.Cisto za raspolozenja.On je bio sasvim nesto druko od ostalih.Zao mi ga je jer nije vise isto uci u onaj prolaz ko nekad a ja cu ga se uvjek rado sjetit kad god budem prolazio kraj tog mjesta.
:) Takodje. :) Zna li neko kako mu je bilo ime ?
Latina

Post by Latina »

urbanagerila wrote:
Latinica wrote:
Po ovim kriterijima su Sandzaklije izrazite legende ovog grada ... :D
:D How yes no & mjestimicno oblacno. :D :D
Post Reply