FX 5500 problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harera

#1 FX 5500 problem

Post by harera »

ljudi pomozite oko mog problema sa ovom grafikom koja mi nedozvoljava uopste dual view tj.ili jedan ili drugi monitor odnosno televizor
neko rece da probam sa TV tool-om ali onda mi se samo zatamni monitor poslije cega mi ne preostaje nista drugo nego da resetujem komp
pomoziteeeee :(
Qler

Post by Qler »

ne mere :D

eto ti pomoci....

u tome je ATI jaca, ostalo je po meni sve na strani nVidia-a.

ja sam imao nvidia GeForce2 GTS 128bit 64MB (derala je tu tvoju :D ) i isto moglo je ili monitor ili TV, sad imam 9800pro, i jedino sto mi se svidjelo je to, dual view, a vala ne treba mi :D
harera

Post by harera »

a ja gluposti
kako je to moguce (mislim na to da ne mere) ako ima opcija za instalirati multiple displays ..... :?
Qler

Post by Qler »

ima ali ne radi. hebi ga, tako ti je :D imaju neke tri opcije, jel tako?
expand desktop, clone i jos neka...

ALI NE RADI.

ja sam pokusavao nije mi uspjelo..eto mozda nisam znao..uglavnom sad kod ove 9800pro samo kliknem na TV i tadaa radi :D (ali sad gasim monitor, jer me nervira da gledam film na dvije strane :D )
harera

Post by harera »

ma naravno nisam ni ja tolika budala ... :-) da gledam na ioba displeya film al znas kako je ....
nista onda u svakom slucaju hvala na pomoci jer nema sta vise nisam probao da osposobim tu opciju ...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Ja na laptopu imam neku od FX5x serija, i to radim na sljedeci nacin,
desktop -> properties -> settings -> advanced NVIDIA tab
tu prosvrljam po tabovima od NVIDIA programa za display, dodjem do onog gdje ima jedan ekran nacrtan (ev me ko Shiljak). Pri tom vec moras imati prikljucen s-video kabal na tv, i pokusati detektovati tv. Kad ti prikaze i tv na opcijama, izaberes "Clone". Kad kliknes ok, trebala bi ti se pojaviti slika na tv-u i na monitoru.
Izvinjavam se zbog nepreciznosti, nemam laptop upaljen. Ako nebudes mogao slijediti, javi pa cu ga sljedeci put upaliti i sve po redu istipkati
irfan2

Post by irfan2 »

da, isto je i kod mene bilo, kod mene je bila mx 64 mb nvidija...mislim nvidija je nvidija :D ...naptavio update drajvera i onda sam mogao imati clone, ko sto opisa neko iz mase :D :D ..a dotad je samo moglo ili ili
Post Reply