Futurizam, tj procenat nebosnjaka u Sarajevu !?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ce se procenat nebosnjaka u Sarajevu smanjivati ili povecavati ?

Smanjivati
17
47%
Povecavati
17
47%
Status Quo (Live)
2
6%

Total votes: 36

magnifico

#1 Futurizam, tj procenat nebosnjaka u Sarajevu !?

Post by magnifico »

malo zabave i razmisljanja preko vikenda :D

dakle predvidite sta ce se desavati u glavnom gradu bih i kakav ce to imati uticaj na ostatak ove zemlje,

ne zaboravite da je empirija svijeta = 1 :oops:
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Dosadni ste postali sa ovim provokacijama majke mi moje..popustite se više Sarajeva a uhvatite se beograda i banjaluke..pa digitrone u ruke i računajte do mile volje.
margareta

Post by margareta »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Dosadni ste postali sa ovim provokacijama majke mi moje..popustite se više Sarajeva a uhvatite se beograda i banjaluke..pa digitrone u ruke i računajte do mile volje.
Boze blagi debilnih "anketa" !?

Prebrojavanja ?????
livadic

Post by livadic »

da je samo samo sarajevo u pitanju ... :D

ni po' problema ... :oops:

ama ... :shock: ... vidi ovo ovdje ... :D :: http://www.ikculm.de/buducnost_pripada_islamu.htm

;)

:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

"Tuspas mene i sviju nas :D"
winetou

Post by winetou »

Broj Srba će se povećati u Sarajevu jer će se Sarajevu pripojiti sada srpske sarajevske opštine. :D
Last edited by winetou on 24/10/2004 00:53, edited 1 time in total.
livadic

Post by livadic »

"Tuspas mene i sviju nas "

--------------

jel' opet zmirim ... :-) ... ???!!!

:D

;)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Dali ce se broj Srba u Srbiju povecat je pitanje, posto rade 200 000 abortusa godisnje :)

U Srbiji se godišnje izvrši 200 000 abortusa. Taj broj nas svrstava na treće mesto u svetu - posle Ruskinja i Rumunki

http://www.nin.co.yu/2003-05/22/28984.html
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

BosnjakAga wrote:Dali ce se broj Srba u Srbiju povecat je pitanje, posto rade 200 000 abortusa godisnje :)

U Srbiji se godi¹nje izvr¹i 200 000 abortusa. Taj broj nas svrstava na treæe mesto u svetu - posle Ruskinja i Rumunki

http://www.nin.co.yu/2003-05/22/28984.html
buduci da vidim da si veliki vjernik zanimljiv je ovako lijepi osmjeh na 200 000 abortusa. hm, ili je to mozda dozvoljeno u islamu ? ili je to nacin "suzivota" koji je po islamu pozeljan (koji propagira i violentjack) ? e sad ne smeta meni sto se ti smijes, jer nijedan vjernik nije savrsen - ipak smo ljudi, ponekad skrenemo s puta. ali sto je zabrinjavajuce je to sto si ti ZAISTA pravi vjernik (nisi na krivom putu!)..........
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

u_prolazu2 posle 200 000 ubijenih Muslimana u Bosni od strane tvojih Srba lahko cu se nasmejat :)
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

buduci da vidim da si veliki vjernik zanimljiv je ovako lijepi osmjeh na 200 000 abortusa. hm, ili je to mozda dozvoljeno u islamu ? ili je to nacin "suzivota" koji je po islamu pozeljan (koji propagira i violentjack) ? e sad ne smeta meni sto se ti smijes, jer nijedan vjernik nije savrsen - ipak smo ljudi, ponekad skrenemo s puta. ali sto je zabrinjavajuce je to sto si ti ZAISTA pravi vjernik (nisi na krivom putu!)..........
A matere ti tvoje imaš li ti običaj da ikad prokomentarišeš zadanu temu ili ti je jedini cilj čitanje tuđih komentara i izvrtanje onoga što je rečeno u istim. Zar ne vidiš da se čovjek bavi isključivo činjenicama koje iznosi pred ovaj uvaženi panel sve samih stručnjaka na temu :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:
A matere ti tvoje ima¹ li ti obièaj da ikad prokomentari¹e¹ zadanu temu ili ti je jedini cilj èitanje tuðih komentara i izvrtanje onoga ¹to je reèeno u istim. Zar ne vidi¹ da se èovjek bavi iskljuèivo èinjenicama koje iznosi pred ovaj uva¾eni panel sve samih struènjaka na temu :D

ispricavam se na skretanju s teme! samo...nekako mi se abortusi u srbiji isto ne uklapaju u temu o broju nemuslimana (nije pogreska) u sarajevu. a ako se to uklapa onda se i moj odgovor uklapa. buduci da si ti pravican, pa si mi dao i dijagnozu i sve. mogao bi dati i nekim babicama po forumu i slicnima...
zoka

Post by zoka »

Srecom ima i ljepsih i radosnijih tema od ove.

Sjecam se komentara sa teme kad sam objavio da mi se rodila druga kcerkica i jedna sitna dusa je rekla nesto u stilu "vidim da si probosanski orjentisan pa sretno ti" sad se pitam sta ta osoba bi rekla da nisam probosanski orjentisan?

Nekada sjecam se kad se ovaj grad djelio na papke i raju a sad se djeli na papke pojedinih nacija.
Pooll

Post by Pooll »

Ja ne znam da li cu moci podnijeti sve kake koje se desavaju u ovoj nasoj drzavi... svakodnevno se srecem sa takvim razmisljanjima... ubjedjenjima... pricama... da mi, iako sam optimista, dodje da povratim... Najtuznije je sto ce isto biti i za 10,15... 20 godina :cry: Iako je Bosna divna zemlja i drago mi je sto sam ovdje rodjen.. cesto pomislim da odradjujem dobar dio karme tako sto zivim ovdje..
:o
violentjack

Post by violentjack »

BosnjakAga wrote:u_prolazu2 posle 200 000 ubijenih Muslimana u Bosni od strane tvojih Srba lahko cu se nasmejat :)
Nakon mog ubijenog rodaka..nakon kamenovanja izbjeglicke kolone i povika ubij Balije..nakon verbalnih uvreda koje sam dozivIo kao maloljetnik

Bas mi je drago..smijem se sa stolice..uzivam

Mozda prije 1992 i ne bi uzivao..ali osobno je osobno..kad neko zeli da pobije moju familiju..protjera moje prijatelje i pobije moj narod..onda se veselim kao da je svaki dan nova godina

Sad idem da popijem malo HEINEKENA...jer sam ja ''Vehabista''
violentjack

Post by violentjack »

zoka wrote:Srecom ima i ljepsih i radosnijih tema od ove.

Sjecam se komentara sa teme kad sam objavio da mi se rodila druga kcerkica i jedna sitna dusa je rekla nesto u stilu "vidim da si probosanski orjentisan pa sretno ti" sad se pitam sta ta osoba bi rekla da nisam probosanski orjentisan?

Nekada sjecam se kad se ovaj grad djelio na papke i raju a sad se djeli na papke pojedinih nacija.
Sve je to fino sto ti pricas..ali previse sam nesrece dozivio..i sad zivim u Americi gdje se i danas mrze crnci i bijelci, sve pod plastom ''demokratije''

Ja znam da je sve to lijepo i savrseno..ali Srbi su krenuli sa ciscenjem etnickim i genocidom..i prvi su platili Hrvati..pa onda Bosnjaci..samo Bosnjaci su previse platili u zrtvama a njih nema danas 80 miliona kao Turaka
margareta

Post by margareta »

zoka wrote:Srecom ima i ljepsih i radosnijih tema od ove.

Ne opterecavaj se Zoka budalama i primitivcima.
Zivi svoj zivot u svom - na svom - sa svojom porodicom i ne dozvoli da vam bilo ko stane na put srece.

SRETNO I
POZDRAV
Engram::X

Post by Engram::X »

uzdravlju, rahatluku itakoto :D
Kadic Senad

Post by Kadic Senad »

Mislim da se Sarajevo najmanje vidi kao neki nacionalni grad
Mislim da u sarajevu covjek ima najvecu slobodu sto nebi rekao za druge gradove u bosni izuzimajuci Tuzlu
Dugme

Post by Dugme »

Na ciji nagovor se srbi iselise iz Sarajeva i okoline?
Ko kome prodaje stanove i kuce po Sarajevu?
A tebi Margareta zelim puno srece i uspjeha u propagiranju i provociranju
i da akoBogda docekas ono sto su docekale majke zrtava Srebrenice, Bratunca, Prijedora, Prozora i drugih gradova. Tek tada ces mozda shvatiti kome pripadas i biti spremna da saslusas.
Toliko od Dugmeta u ciju dusu treba zaviriti i u istoj naci spisak sa preko 200 imena (blize rodbine, brace i sestara, roditelja) koji su ubijeni od strane nebeskog naroda. Sretno ti jos jednom i srescemo se u paklu.
magnifico

Post by magnifico »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Dosadni ste postali sa ovim provokacijama majke mi moje..popustite se više Sarajeva a uhvatite se beograda i banjaluke..pa digitrone u ruke i računajte do mile volje.
jarane ibn.Fahalan, mislim da si u zabludi :(
jedino ako dodje do razdruzivanja, onda mozemo da popustimo,
ovako dok ste vi dosadni sa unitarizmom, mi imamo sva prava da budemo dosadni sa tako beznacajnim detaljima,
kao sto je napredak etnicke cistoce u jos uvijek glavnom gradu ;)
zoka wrote:Nekada sjecam se kad se ovaj grad djelio na papke i raju a sad se djeli na papke pojedinih nacija.
ne bih se slozio, nikada nisam prihvatio tu floskulu da su raja jedino oni koji podrzavaju bosnjacku politiku :roll:

bosnjaci, jasno mi je da vam nije lako, u isto vrijeme teziti jedinstvenoj BiH, a procenat nebosnjaka konstantno opada u sarajevu,
dva procesa koja se sustinski razilaze :-?
neka vam je bog na pomoci :oops:
seas of cheese

#22 Re: Futurizam, tj procenat nebosnjaka u Sarajevu !?

Post by seas of cheese »

magnifico wrote:malo zabave i razmisljanja preko vikenda :D

dakle predvidite sta ce se desavati u glavnom gradu bih i kakav ce to imati uticaj na ostatak ove zemlje,

ne zaboravite da je empirija svijeta = 1 :oops:
napravili su da se tamo osjecas jako nelagodno i neprihvaceno ako nisi musliman.
Last edited by seas of cheese on 26/10/2004 14:11, edited 1 time in total.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Trazili ste gladajte !

Ko je kriv za odlazak pravoslavaca iz Sarajeva?

Grigorije DURIĆ, episkop zahumsko-hercegovački i primorski, Trebinje

...Bilo je, dakle, gluposti sa svih strana, ali najveća glupost je bila biti lojalan ludim ljudima. Sjećate se kakva je glupost i nesreća bio izlazak Srba iz Sarajeva nakon Dejtona. Čija je to bila ideja, šta to znači? Da li je to prouzrokovao strah koji je u sebi nosio čovjek koji je preživio rat? Tada je otišlo 200.000 Srba.....

http://www.danas.org/programi/most/2004 ... 060432.asp

PS. I da, broj pravoslavaca u Sarajevu opada iz godine u godinu. Moze te se raspitati u vezi toga u federalnom zavodu.
violentjack

Post by violentjack »

Starija nacija..kao u Petrovcu otkako se poceli vracati prirodni prirastaj je naglo skocio prema dole :roll:
Pravda30

Post by Pravda30 »

Jos nesto sto bih mogao dodati.

To sto su Bosnjaci vecina u Sarajevu i sto ce taj procenat Bosnjaka rasti i u buducnosti ne mora i ne smije da znaci da ce drugima biti uskracena njihova prava na bilo koji nacin.

Vecina ima duznost da brine o manjinama! Bosnjaci ce to osigurati gdje su vecinski a isto tako imaju i namjeru i duznost da se dode do takvog pravnog stanja i tamo gdje su Bosnjaci manjina. To jeste da se postuje pravna drzava i u Banja Luci i u Trebinju itd...
Post Reply