FUTURA2004?!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

LPH

#1 FUTURA2004?!

Post by LPH »

Da li itko zna oce li se ove godine odrzati FUTURA?!

Fakat se nadam da oce, jer kako je krenulo uskoro ce zabraniti da se slusa bilo kakva muzika, a posebno vrste muzike koje ne spadaju u narodnu i company

pusa svima LPH
multivitamin

#2 futura2004

Post by multivitamin »

Futuru ce, najvjerovatnije, negdje u novembru ili decembru, organizovati 202...
live

Post by live »

taman kad budem u sarajevu
nisam nikad bio na futuri ali cuo sam dobrih konplimenata
nadam se da i ovu necu fulit
LPH

Post by LPH »

eh sto nas 202 izradi :x :x

nije im ovakvo obecanje trebalo ako ga vec nisu mogli ispuniti,zar ne?!

p.s. zasto kod nas svi festivali kad ted budu osudeni na propast?!
d-boy-b

Post by d-boy-b »

pa zadnja futura i nije bila nesto.......
LPH

Post by LPH »

pa nije bila nesto,zato sto nije valjao prostor u kojem se odrzavala...
Stitch__

Post by Stitch__ »

...zato sto je rijec o festivalu cekica i nakovnja, gdje kreteni stave slusalice na klavu i furaju se da su muzicari :D

sto je najgore, to im je prolaziLO :(

smilovashe se, pa je ukinuse :D dabogda je nikad ne ozivili :D

....svakako je vrijeme takve muzike proslo :-D fala bogu :D
LPH

Post by LPH »

ma daj molim te...ne pisi gluposti....
nisu beze mudri latini rekli:''de gustibus non est disputandum''
Stitch__

Post by Stitch__ »

nije rijec o ukusima, nego o realnosti :D

moje saucesce, al taj shit je mrtav :( :roll:

:D
adac

#10 o.O

Post by adac »

ok , ako je mrtav ..
koji ga qrac stalno spominjesh?

ako ne volish elektronsku muziku, zastho jednostavno ne zaobilazish teme koje imaju veze sa vech spomenutom..

MENTALITET MENTALITET
klasicni PROPALITET
LPH

Post by LPH »

uvijek se petljaju u teme i na kraju ih pokvare ljudi koji nemaju nikakve veza s njima, nego jednostavno zele da skrecu paznju na sebe...

meni nije samo jasno zasto svi toliko imaju negativno misljenje oko ove vrste muzike?!

ma ajmo se mi partijaneri udruziti da se nesto pokrene,neki festival...
da se vrate dobre partije u sa...
sirah

Post by sirah »

Stitch__ wrote:...zato sto je rijec o festivalu cekica i nakovnja, gdje kreteni stave slusalice na klavu i furaju se da su muzicari :D

sto je najgore, to im je prolaziLO :(

smilovashe se, pa je ukinuse :D dabogda je nikad ne ozivili :D

....svakako je vrijeme takve muzike proslo :-D fala bogu :D

čovjek je 100 % upravu, vjerovatno je posjećivao partije i na kraju ih se zasitio, kao i većina ljudi.....

shvatite 2000-2002 kao dvije godine iživljavanja i zajebancije jer asocijacija na riječ party je DROGA a koliko je samo izgubljeno talenata u toj party groznici, bolje reć boba groznici/droga groznici......

i kad bi se napravila futura nikad više ne bi bila kao prije, i to iz više razloga...... naš narod (ma niti jedan narod ?!?) nije sazrio za popularizovanje konzumacije droga i života tipa SORTED

-to je obična subkultura i to ona potrošačkog tipa, ništa privređivačkog-

zdravlja, rada i uživanja a ako vam je uživanje tribal-goa-tech tip festivala čekića i nakovnja - nije problem omogućit će se, kao što su se omogućile i brojne komune, lječilišta itd... ali nikad više kao prije tako mi STUDIA54
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

word.

u potpunosti se slazem.
Stitch__

Post by Stitch__ »

heh, otiso sam na JEDAN party, i kad sam shvatio gdje se nalazim, kad sam vidio junkie kako plesu, ne znaju za sebe i ne vide od trave/boba/igle SVE NA JEDNOM MJESTU, skontah da to nije mjesto za mene...

kaze on(a) zasto sam protiv te muzike....nisam,....jer to nije muzika :D posebno mi na pamet pada jedno 179 "pjesama" tog fazona koje se bave misticnim problemom huktanja voza :D
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

valjda futura 2005 :?
Wedran

Post by Wedran »

stichu :) nemas pojma i nikad nisi imao heh metalac jedan propali jes' cuo :) salim se al... nemoj vishe :D
i sta dosao si na taj jedan party koji je cak dobar bio chini mi se, u domu mladih, jer nije bilo vise karata za coloniu :) jel to colonia bolja od svega sto ja slusam? :)
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

Stitch__ wrote:heh, otiso sam na JEDAN party, i kad sam shvatio gdje se nalazim, kad sam vidio junkie kako plesu, ne znaju za sebe i ne vide od trave/boba/igle SVE NA JEDNOM MJESTU, skontah da to nije mjesto za mene...

kaze on(a) zasto sam protiv te muzike....nisam,....jer to nije muzika :D posebno mi na pamet pada jedno 179 "pjesama" tog fazona koje se bave misticnim problemom huktanja voza :D
Stitch, dobri moj Stitch...mislim sve je to u redu, postujem tvoj izbor ali mislis li stvarno da nas zanima sta ti na kraju krajeva imas o tome reci?
jebemu misa, imas 800 tema na forumu, razleti se negdje....

i ne mjeri svijet svojim malim lakticem. :D
LPH

Post by LPH »

ma znate sta,nisam ja ovu temu otvorila da bi se sad prepirali tko kakvu muziku slusa...
takodjer ne vidim zbog cega se na ovu temu uopste javljate vi koji ovu muziku ne slusate i ne gotivite,nemate pametnijeg posla,dosadno va je ili ste jednostavno navikli da budete svakom loncu poklopac?!

ako vam se ova vrsta muzike ne svidja i ne volite je,ok,ali nemojte je ni blatiti na osnovu jednog partya...

pozdrav lph
Stitch__

Post by Stitch__ »

lph :D ljudi se trude da ti objasne da to nije muzika :D kontas :D

W, propali rejveru, nisu ti cekic i nakovanj pojeli pamcenje :D jes, bolja je :D
asixx

Post by asixx »

nema future :? sto mi nije niko dosad reko :(

:lol:
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

Muzika opcenito je univerzalni jezik koji mnogo ljudi prica, ali malo ko razumije!
Nista bolje od dobrog party koji se produzi na after pa se nikako nespava da bi se stiglo na sutrasnji!
LPH

Post by LPH »

pa di si bio do sada carl cox...
neka si im tako lijepo opisao scenarij dobre partije...

p.s. stich_ ma daj molim te kakve to postove pises...nismo djeca da se prepucavamo

p.s.s.carl ajde mi se javi na pm
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Stitch__ wrote:lph :D ljudi se trude da ti objasne da to nije muzika :D kontas :D

W, propali rejveru, nisu ti cekic i nakovanj pojeli pamcenje :D jes, bolja je :D
Ma da, treba da slusamo Cece, Mece, Kece..i ostale pjevaljke u cijim se tekstovima zena svodi na ono naj nize, uglavnom samo postoji da bi zavela muskarca ili kako mu je srccccccccceeeeeeeeeeee slomila, zena je uvijek kriva za sve blablalblalaba...jos mi nije jasno kako se ljudi na to mogu furati... :-?

Ja sam za dobar drum and bass! (sto se tice partya) :-D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sisto je l' nam to dolazis na futuru blago nama? :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

Soul_Sista wrote:
Stitch__ wrote:lph :D ljudi se trude da ti objasne da to nije muzika :D kontas :D

Ma da, treba da slusamo Cece, Mece, Kece..i ostale pjevaljke u cijim se tekstovima zena svodi na ono naj nize, uglavnom samo postoji da bi zavela muskarca ili kako mu je srccccccccceeeeeeeeeeee slomila, zena je uvijek kriva za sve blablalblalaba...jos mi nije jasno kako se ljudi na to mogu furati... :-?

Ja sam za dobar drum and bass! (sto se tice partya) :-D
Seko :D niko ne spominje cece mece, al kad smo kod njih, i to prije nakovnja :D
ja mislim na fine derneke na plazi sa gitarom i pjevanjem, :D ili nesta slicno :) bez droga, sa umjerenom kolicinom alkohola :-D
Post Reply