Furanje na cigansku muziku

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Point.

#1 Furanje na cigansku muziku

Post by Point. »

Bas citam veliki Bregin povratak u seher Saraj'vo i kontam pa frajer je izgradio internacionalnu karijeru na fol ciganske muzike. Meni se licno povraca na to koketiranje sa tom vrstom muzike jer mi je jednostavno dosadna, sve na isti kalup romale cavale. Kontam zbog cega i odkud kod nas to furanje i flertovanje sa tom vrstom muzike?
TDK-90

#2 Re: Furanje na cigansku muziku

Post by TDK-90 »

Sve je to isto jal ciganska jal rokerska muzika , ima isti cilj, da opije čovjeka samo se neko opija pivom neko "prefinjenim vinom" Svaki čovjek ima svoj okidač.
Diwan

#3 Re: Furanje na cigansku muziku

Post by Diwan »

Za mene je bezsmisleno porediti cigansku muziku i rokenrol, ako se pod ciganskom muzikom smatra ova najezda trubača iz srbije i njihova popularizacija. Takva muzika je dno dna, nasuprot romske muzike tipa Šaban Bajramović, Esma Redžepova ...

A sto se tiče Brege ... možda je moj drug dao najbolju ocjenu nazvavši njega i sve to oko njega 'prevara stoljeća' :D
dezurni_ucenik

#4 Re: Furanje na cigansku muziku

Post by dezurni_ucenik »

Tuga je da su ljudi ovdje prihvatili trubace kao dio "nase kulture".Tuga je kad vidis nekog ko se grozi (navodno) folk muzike da razbija case uz trubace...
Diwan

#5 Re: Furanje na cigansku muziku

Post by Diwan »

CVIKERASH wrote:Tuga je da su ljudi ovdje prihvatili trubace kao dio "nase kulture".Tuga je kad vidis nekog ko se grozi (navodno) folk muzike da razbija case uz trubace...
meni licno su ovi trubači veči odron nego folk, a najgore je što se na to pali kao neka urbana raja
JThomas

#6 Re: Furanje na cigansku muziku

Post by JThomas »

bregina muzika je parodija prave ciganske muzike.
Locked