Pa citirao sam te.nemoguce vruce wrote: skijas...
de ti meni navedi dje ja to sirim mrznju prema drugom narodu?
blago receno, podvaljujes, sto je cist bezobrazluk...
Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
- Skijaš
#26 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
- Skijaš
#27 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
izbaciti Bošnjake iz tvog komentara, ubaciti Hrvate i imamo Thompsonov komentarHalcyon wrote:Očit primjer su bošnjački politički predstavnici naspram srpskih. Ne smiju im zucnut jer se boje da će Veliki Brat reć kako narušavaju multietnički karakter države i šire netrepeljivost. Za to vrijeme iz Srpske redovno stiže negiranje države, naroda, genocida, zločina i sl.Skijaš wrote:najbolje bi bilo da ti navedeš neki primjer da znamo o čemu govorišHalcyon wrote:Jedno je stvaranje povjerenja i visok stepen tolerancije, drugo je pljuvat po svome da bi se dodvoravao drugima. Razlika je ogromna. Cijeniti i poštovati svoje ne znači veća prisutnost šovinizma kod Bošnjaka, a to je ono što dosta Bošnjaka očito ne shvata.
Tako ti je i kod običnog naroda. Velik dio Bošnjaka se stidi reći da je Bošnjak jer mu je uvijek na pameti šta će reći komšija. Prosječni Bošnjo konta da će, ako bude ponosan na svoj narod, to automatski značit da je nacionalista (jer mu se takva percepcija usađuje cijeli život). I onda je bolje ić linijom manjeg otpora pa se dodvoravat komšijama, a za to vrijeme komšije bi u slučaju sukoba, k'o i u proteklom ratu, u velikom dijelu isparili sa svojih ognjišta na okolna brda da pucaju po svojim sugrađanima.
Zato sam te pitao za primjer i to još čekam.
- Halcyon
#28 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Ne izvrći mi komentare. Pogotovo ih ne poredi sa Thompsonom. Ne zanima me što ti je percepcija poprilično loša (namjerno vjerovatno) ali mi ne prišivaj takve stvari. Vrlo dobro znam šta sam napisao i ako ti to nije jasno ne citiraj me.
- Skijaš
#29 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
primjer kolega, primjer. Samo to od tebe tražim.Halcyon wrote:![]()
Ne izvrći mi komentare. Pogotovo ih ne poredi sa Thompsonom. Ne zanima me što ti je percepcija poprilično loša (namjerno vjerovatno) ali mi ne prišivaj takve stvari. Vrlo dobro znam šta sam napisao i ako ti to nije jasno ne citiraj me.
- kritichar
#30 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
- ProS
#31 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
da li bi smetalo farbanje jaja negdje u federaciji u mjestu bosnjacke vecine ili je tema RS? 
pitam,jer slicne price o ugrozenosti srba i hrvata kod nas (kod mene) takodje ne izazivaju nista osim suzdrzanosti,podsmijeha i nepovjerenja,primjerice - dvije skole pod jednim krovom pravdaju pravom hrvata na svoj jezik,svoju kulturu i historiju, a meni je to cjepidlacenje kao i ovo mrcvarenje od novinarstva u tekstu iznad - "natjerana bosnjacka djeca"..

pitam,jer slicne price o ugrozenosti srba i hrvata kod nas (kod mene) takodje ne izazivaju nista osim suzdrzanosti,podsmijeha i nepovjerenja,primjerice - dvije skole pod jednim krovom pravdaju pravom hrvata na svoj jezik,svoju kulturu i historiju, a meni je to cjepidlacenje kao i ovo mrcvarenje od novinarstva u tekstu iznad - "natjerana bosnjacka djeca"..
- Bosanac sa dna kace
#32 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
za tebe je Bosna saamo od Kozje Cuprije do Marin Dvora jelde?kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
- kritichar
#33 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
ma jok, od Konjuha do OzrenaBosanac sa dna kace wrote:za tebe je Bosna saamo od Kozje Cuprije do Marin Dvora jelde?kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
- Skijaš
#34 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
SPC je bila SPC i za vrijeme SFRJ, pa to nije bilo problem. Ovdje se radi o činjenici da imamo posla sa jednom zločinačkom ideologijom krvi i tla, otkidanja što većeg dijela teritorije kojeg bi se tretiralo kao ekskluzivno srpsko vlasništvo. A SPC funkcioniše i u Kanadi. Ovdje treba poraziti tu šovinističku tezu da narodi ne mogu živjeti zajedno, a SPC je naša, kao i IZ ili KC.kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
- Bosanac sa dna kace
#35 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
BLAGO TEBkritichar wrote:ma jok, od Konjuha do OzrenaBosanac sa dna kace wrote:za tebe je Bosna saamo od Kozje Cuprije do Marin Dvora jelde?kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
- kritichar
#36 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
SFRJ je imala drugu taktiku, vjernici nisu bili poželjniSkijaš wrote:SPC je bila SPC i za vrijeme SFRJ, pa to nije bilo problem. Ovdje se radi o činjenici da imamo posla sa jednom zločinačkom ideologijom krvi i tla, otkidanja što većeg dijela teritorije kojeg bi se tretiralo kao ekskluzivno srpsko vlasništvo. A SPC funkcioniše i u Kanadi. Ovdje treba poraziti tu šovinističku tezu da narodi ne mogu živjeti zajedno, a SPC je naša, kao i IZ ili KC.kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
SPC jest naša, kao i RS, kao i Milorad, ali ona sebe ne smatra našom
- Skijaš
#37 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Pa to što određeni broj ljudi zloupotrebljava mantiju ne bi trebalo utjecati na naš stav prema instituciji. Ja svratim do sarajevske Saborne crkve i lijepo mi bude, niti je ona meni stranac, niti sam ja njojkritichar wrote:SFRJ je imala drugu taktiku, vjernici nisu bili poželjniSkijaš wrote:SPC je bila SPC i za vrijeme SFRJ, pa to nije bilo problem. Ovdje se radi o činjenici da imamo posla sa jednom zločinačkom ideologijom krvi i tla, otkidanja što većeg dijela teritorije kojeg bi se tretiralo kao ekskluzivno srpsko vlasništvo. A SPC funkcioniše i u Kanadi. Ovdje treba poraziti tu šovinističku tezu da narodi ne mogu živjeti zajedno, a SPC je naša, kao i IZ ili KC.kritichar wrote:srpska država ne može biti sekularna, jer im je crkva srpska pravoslavna, religija je nacionalizovana
SPC jest naša, kao i RS, kao i Milorad, ali ona sebe ne smatra našom
http://www.6yka.com/novost/421/vladika- ... ricati-bih
- kritichar
#38 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
zloupotrebljavaju uglavnom oni u vrhu SPCSkijaš wrote: Pa to što određeni broj ljudi zloupotrebljava mantiju ne bi trebalo utjecati na naš stav prema instituciji. Ja svratim do sarajevske Saborne crkve i lijepo mi bude, niti je ona meni stranac, niti sam ja njoj
ili takvi jedino i mogu biti u vrhu
- Skijaš
#39 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
pa sveštenstvo se (u svim vjerskim organizacijama) šlihta uz vlast. Treba slomiti velikosrpsku ideju i Kačavenda će organizovati slet kad Komšić dođe u posjetu Bijeljinikritichar wrote:zloupotrebljavaju uglavnom oni u vrhu SPCSkijaš wrote: Pa to što određeni broj ljudi zloupotrebljava mantiju ne bi trebalo utjecati na naš stav prema instituciji. Ja svratim do sarajevske Saborne crkve i lijepo mi bude, niti je ona meni stranac, niti sam ja njoj
ili takvi jedino i mogu biti u vrhu
- Bosanac sa dna kace
#40 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
i dje sad Hrizostom da se pokaze odma na djelu da trazi zabranu rada za ucitelja koji je trazio da djeca skupljaju kamneje kojim ce ih druga djeca kamenovat?Skijaš wrote:[
ah, da sjetih se to je onaj Hrizostom sto je citavo vrijeme sjedio do karadzica, u cijoj su eparhiji pocinjena strasna djela zlocina kao sto je maskr u Biljanima, Brisevu, Omarska itd...i da onaj Hrizostom koji stoji odma do Irineja na 20. godisnjici Smrdske...
- Skijaš
#41 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
meni nije jasno šta ti pokušavaš dokazati ? Da suživot nije moguć ili ?Bosanac sa dna kace wrote:i dje sad Hrizostom da se pokaze odma na djelu da trazi zabranu rada za ucitelja koji je trazio da djeca skupljaju kamneje kojim ce ih druga djeca kamenovat?Skijaš wrote:[
ah, da sjetih se to je onaj Hrizostom sto je citavo vrijeme sjedio do karadzica, u cijoj su eparhiji pocinjena strasna djela zlocina kao sto je maskr u Biljanima, Brisevu, Omarska itd...i da onaj Hrizostom koji stoji odma do Irineja na 20. godisnjici Smrdske...
-
dječak sa šibicama
#42 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Kako je lako vidjeti trn u tudjem oku, a ne vidjeti balvan u svom.
Bez da podrzavam ili branim ove iz Zvornika, samo cu primjetiti dvostruke standarde, kada nemuslimanska djeca u Sarajevu za vrijeme vjeronauka sjede ko izopcenici i cekaju da se cas vjeronauka zavrsi, onda je to ok jer imaju pravo izbora.
Koliko primjetih, i ova djeca u Zvorniku imaju slicno pravo izbora, ne moraju farbati jaja nego eto, kamenje

Bez da podrzavam ili branim ove iz Zvornika, samo cu primjetiti dvostruke standarde, kada nemuslimanska djeca u Sarajevu za vrijeme vjeronauka sjede ko izopcenici i cekaju da se cas vjeronauka zavrsi, onda je to ok jer imaju pravo izbora.
Koliko primjetih, i ova djeca u Zvorniku imaju slicno pravo izbora, ne moraju farbati jaja nego eto, kamenje
-
nemoguce vruce
#43 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
suzivot je moguc i neophodan, medjutim ti kao ne vidis razliku izmedju onih koji jesu za suzivot i onih koji svakodnevno to osporavaju, nijecu, ne dozvoljavaju...cak sta vise, u praksi na najbrutalnije nacine sprovode...Skijaš wrote:meni nije jasno šta ti pokušavaš dokazati ? Da suživot nije moguć ili ?Bosanac sa dna kace wrote:i dje sad Hrizostom da se pokaze odma na djelu da trazi zabranu rada za ucitelja koji je trazio da djeca skupljaju kamneje kojim ce ih druga djeca kamenovat?Skijaš wrote:[
- Skijaš
#44 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Vidim ja tu razliku vrlo dobro, štaviše, ja sam taj koji na nju ukazuje boreći se protiv šovinista koji pokušavaju prljati i pljuvati čitave narode. Mi imamo problem s velikosrpskim faktorom i kad ga se porazi, ona izmanipulisana većina srpskog naroda će se vratiti svojoj Bosni i Hercegovini koja je srpska svakim svojim kvadratnim kilometromnemoguce vruce wrote:suzivot je moguc i neophodan, medjutim ti kao ne vidis razliku izmedju onih koji jesu za suzivot i onih koji svakodnevno to osporavaju, nijecu, ne dozvoljavaju...cak sta vise, u praksi na najbrutalnije nacine sprovode...Skijaš wrote:
meni nije jasno šta ti pokušavaš dokazati ? Da suživot nije moguć ili ?
- fatamorgana
- Skijaš
#46 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
ako imaš nekih informacija o protivzakonitim aktivnostima, obrati se nadležnoj agenciji
- fatamorgana
#47 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Mislim da nema potrebe, nadležne agencije rade svoj posao ....Skijaš wrote:ako imaš nekih informacija o protivzakonitim aktivnostima, obrati se nadležnoj agenciji
- Skijaš
#48 Re: Fundamentalisti bi mogli izmaci kontorli
Ti tvrdiš da ta grupa "izmiče kontroli", a nadležne agencije da se ipak radi o legalnim aktivnostima. Dakle bez razloga dižeš frku.fatamorgana wrote:Mislim da nema potrebe, nadležne agencije rade svoj posao ....Skijaš wrote:ako imaš nekih informacija o protivzakonitim aktivnostima, obrati se nadležnoj agenciji