Da li iko zna gdje u Sarajevu, Tuzli, Zenici ili Mostaru se moze kupiti Fujitsu inverter klima (grijanje/hladjenje, -15/40C), ili neka druga slicnog kvaliteta?
Unaprijed hvala
FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
-
loprilh
-
zonbirile
#2 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
-----------------------------------------------------------------------loprilh wrote:Da li iko zna gdje u Sarajevu, Tuzli, Zenici ili Mostaru se moze kupiti Fujitsu inverter klima (grijanje/hladjenje, -15/40C), ili neka druga slicnog kvaliteta?
Unaprijed hvala
svaka klima je inverter klima,samo što na -5c vani,nemaš adekvatno grijanje.
-
Eborg
#3 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
Ja imam dvije Panasonicove inverter klime u kuci.Mislim da je jedna bila oko 1300 KM sa ugradnjom.
Ja sam prezadovoljan,super rade.Jedna je u potkrovlju od nekih 40 kvadrata (visoki stropovi plus stubishte za donji sprat),dok je druga u jednoj velikoj prostoriji u prizemlju.Sve u svemu,super hlade.A shto se grijanja tiche tokom zime uopce nije bilo potrebe da palim grijalicu (chak i kada iskljuchim radijatore).Dakle,upalim klimu i zachas ugrije na sobnu temperaturu.Nisam primijetio neko znachajno povecanje na rachunu za struju.
Kupljeno u "Eurospletu" u Zenici,ne znam imaju li ih josh.
Ja sam prezadovoljan,super rade.Jedna je u potkrovlju od nekih 40 kvadrata (visoki stropovi plus stubishte za donji sprat),dok je druga u jednoj velikoj prostoriji u prizemlju.Sve u svemu,super hlade.A shto se grijanja tiche tokom zime uopce nije bilo potrebe da palim grijalicu (chak i kada iskljuchim radijatore).Dakle,upalim klimu i zachas ugrije na sobnu temperaturu.Nisam primijetio neko znachajno povecanje na rachunu za struju.
Kupljeno u "Eurospletu" u Zenici,ne znam imaju li ih josh.
-
zonbirile
#4 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
fazon je u tome što ona u toplom radu,toplinu od kompresora ne izbacuje van,nego ga kroz puhalicu ubacuje u prostoriju.Obrnut proces,zato se tako i zove i svaka ima tu mogućnost.
-
Eborg
#5 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
Ne znam kako to funkcionishe no vjeruj mi da je ova moja bash namijenjena i da "grije".Zato je i kupljena. 
-
zonbirile
#6 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
-------------------------------------Eborg wrote:Ne znam kako to funkcionishe no vjeruj mi da je ova moja bash namijenjena i da "grije".Zato je i kupljena.
pa ono što ti ljeti izbacuje van kao topal zrak,zimi vraća u prostoriju.Nema extra gijač,nego koristi toplinu od zagrijavanja kompresora i to je relativno slabo za jače minuse.
-
Eborg
#7 Re: FUJITSU inverter klima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru?
Moguce,no kako rekoh zimi mi je sluzhila bash kao grijalica (da se razumijemo,ne govorim o ledenoj prostoriji nego recimo skok sa 17 na 21 stepen ili tako neshto).