Fudbalsko državljanstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
krokodil

#1 Fudbalsko državljanstvo

Post by krokodil »

Imam jedno pitanje za neke koji se dobro razumiju u ova nova FIFA pravila.

Naime da li igrač koji je igrao za mladu reprezentaciju druge države, i zabilježio nastup za seniorsku reprezentaciju te države ali u nezvaničnim susretima što je jako bitno, ima pravo promijeniti fudbalsko državljanstvo i nastupati za drugu selekciju.

Ja sam čuo priču da navodno treba proći minimum tri godine od tog nezvaničnog nastupa pa da onda igrač stiče pravo na promjenu fud. državljanstva.

Ako ima neko da se baš razumije u ovo da mi objasni ????
jeza u ledja

#2 Re: Fudbalsko državljanstvo

Post by jeza u ledja »

krokodil wrote: Ja sam čuo priču da navodno treba proći minimum tri godine od tog nezvaničnog nastupa pa da onda igrač stiče pravo na promjenu fud. državljanstva.
Ovo nije tacno.
krokodil

#3 Re: Fudbalsko državljanstvo

Post by krokodil »

jeza u ledja wrote:
krokodil wrote: Ja sam čuo priču da navodno treba proći minimum tri godine od tog nezvaničnog nastupa pa da onda igrač stiče pravo na promjenu fud. državljanstva.
Ovo nije tacno.

Kažem čuo sam pa zato i pitam u svakom slučaju zbrku je uvelo ovo novo pravilo ali sam siguran da se ono odnosi samo na igrače koji su igrali u omladinskim selekcijama bez bilo kakvog nastupa u seniorskoj reprezentaciji
burekodsira

#4 Re: Fudbalsko državljanstvo

Post by burekodsira »

to pitaš zbog onog rezervnog bosanca i möchtegern švajcarca što brani klupu?
ODVRATAN_i_GADAN

#5 Re: Fudbalsko državljanstvo

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Moguce je ako FIFA odobri tj. konkretan primjer je Jermaine Jones koji je nakon tri test utakmice za Njemacku promjenio sportsko drzavljanstvo i ima pravo nastupa za SAD!!
Post Reply